Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

VanGuard Online


GM-Newbie

Öne çıkan mesajlar

vanguard: saga of heroes tam adi
preorder dan beri oynuyorum, guzel oyun.yapimcilarin parasi bittigi icin oyunu erken cikarmak zorunda kaldilar suanki durumu hafif open beta gibi, her hafta buyuk patchler geliyor, dev team oyuncularin isteklerini dinleyip oyunda koklu degisiklikler falan yapiyor suan icin..
bilmeyenler icin; oyunun yapimcilari EQ'in yapimcilari.oyun EQ e cok benziyormus zaten (oynayanlar oyle diyor, ben EQ oynamadim)
en buyuk problemi yuksek sistem gereksinimleri,
amd 3500 - 1gb ram - nvidia7600gs ile 3-4 fpsye dustugum oluyor.motoru modlu unreal 2 motoru(2.5), 3e gecilecegi soylentileri var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu oyun microsoft yüzünden bence ölü doğdu

birkaç noktaya bakmak lazım

1) Oyun bir eq2 clone u eq2 dururken aynı kalitede belki daha kötü ve sorunlu bir oyunla uğraşmak bana abes geldi

2) oyun aşırı güçlü bir sistem istiyor ve o sistemide tam kullanmıyor memory leak sorunu makinanın ömrünü çürütüyor

3)microsoft mali desteğini çekince para bitti para bitince oyunu biran önce çıkartmak gerekti.Oyunun yapımcıları zamanında eq1 i yapan adamlar bu adamlar soe ile kavga edip bu firmadan ayrıldılar ama parasız kalınca denize düşen yılana sarılır misali soe sarıldılar

4)soe kimdir? soe mmo piyasasının en aç firmasıdır tek amacı cebinizdeki bütün parayı sömürmektir oyun çıkarır sonra bir senede 3 expansion 5 advanture pack vs çıkartıp ayak uydurmak için sizden oyunun 10 katı para sömürür sonra gider itemları para ile satar emeğinizi veled i zina pozisyonuna sokar vs vs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

EQ2 oynayan kimseden EQ2 cloneu olduguna dair hic bisey duymadim.EQ1 e benzedigi bariz ortada cunku sigil EQ1i cikartan takim.tabiiki benzeyecek.

memory leak vs duzeltilmeye baslandi ilk gunler 1 saatte coken oyun simdi 10 15 kere zone olmama ragmen dayaniyor.bugun cikan patchde de gelisme oldugu yaziyor.yuksek sistem gereksinimlerine karsi cozum arandigi soyleniyor umarim birseyler yapilir yuksek sistem istemesi cok kotu

oyun gelmis gecmis 2. en pahali mmo (bradin (sigilin kurucusuydu sanirim) soyledigine gore wow'un butcesi 70 milyon dolar gibi birsey, bizde onun yarisindan biraz daha fazlaya sahiptik diyor yani 45 - 50 milyon dolar civari) 5 yilin uzerinde calisilmis paralarinin bitmesi ve oyunun erken cikmasi gercekten kotu oldu ama yaptiklari updatelerin hizina ve performanslarina bakinca oyunun cok erken cikmasi sorun yaratmadi.ilk ciktigi gun ile bugun arasinda baya fark var.

soe sadece server, teknik destek gibi seyleri sagliyor soe ve sigil tarafindan yapilan aciklamalar boyle.oyunun gidisatina, patchlere vs sigil karar verecek.soe gercekten kotu bir firma ama sadece teknik islerle ugrascaklarsa sorun cikmayacaktir diye dusunuyorum.

herseye ragmen ben zevk alarak oynuyorum.kotu yanlarida var ama potansiyeli en buyuk oyun.hic bir oyunun bir arada oneremedigi seyleri oneriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fmea , ben de yeni başladım bu oyuna, senin char hangi realm da ve adı ne :)? Dark elf sorcerer açtım yavaş yavaş lvl atlıom.

Blizz TBC gibi bi hatayı yaptıktan sonra WoW u bırakmanın zamanı gelmişti, 2 sene raid/grind yeter... Neyse bu oyun özellikleriyle cidden güzel duruyor, grafikler güzel, 2-3 patch daha lazım olcak sanırım sınıfları dengelemek için, bug lar için fln ama sonunda en kral mmorpg lerden biri olucak gibi, umutluyum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Betadan beri oyunuyorum. Wowla uzaktan yakından alakası yok. Tamamen farklı bir kileye hitab ediyor. Wowun cheesy oyun yapısından çok uzak. Gerçi Vanguard ı WoW a benzeten WAR a da WoW özentisi dedi neyse. Oyun 50 ye zörtleyip oyun sonu içeriğini sömürmek değilde, 50 ye ulaşmak etrafta gezmek üzerine.
Eu team pvp serverında oynuyordum bıraktım, 7 gold civarı param vardı isteyene verebilirim.
Şu anda Gelenia da bir arkadaşla baştan başladım. Oyun hakkında sormak istedikleriniz veya oyun içi yardıma ihtiyacınız varsa msn den ulaşın, forumlara fazla bakmıyorum.
[email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam Mirage,

4 ay kadar, yoğun bir şekilde WoW oynadım ve 1.5 aydır Vanguard oynuyorum. Oyun ilk bakışta WoW a benziyor çünkü ikisininde arayüzü Everquest e benziyor.
Wow ile Vanguard tamamen farklı oyunlar ki Sigil de bunu defalarca belirtti. Wow daha çok causal oyunculara yönelik, rahat, kafa yormayan, basit bir oyun. Vanguard ise daha serbest, seni 10. leveldan sonra yönlendirmeyen, devasa bir oyun dünyasına sahip, daha katı bir oyun.

Mesela, WoW da oyuncu sürekli yeni questlere yönelendirilir, bir bölgedeki questlere bitince, "hadi al şu mektubu şuna ver" gibisinden bir questle bir sonraki bölgeye gönderilirsiniz. Vanguard ise level 10 dan sonra sizi tamamen serbest bırakıyor, bu sebepten oyun ilk çıktığında level 10 dan sonra quest yok tarzı saldırılara hedef oldu, halbuki etrafta onlarca quest vardı ancak bunları arayıp bulmak gerekiyordu.

Vanguard da ölüm daha ağır bir ceza, ciddi miktarda exp kaybediyorsunuz ( cesedinizi geri alsanız bile bir miktarı gidiyor). Ulaşım için yarasalar yok, heryere koşmak gerekiyor, ki bu bazen sıkıcı oluyor.

Vanguard tamamen 50 ye yolculuk üzerine olduğu için level atlamak ciddi anlamda zor. WoW da bir sonraki adımını planlarsan, 5days played gibi bir sürede 60 a ulaşman mümkündü. 3. karakterim iste 2 days played ile level 20. Bu bir fikir veriyordur sanırım.

Dediğim gibi, oyun hakkında öğrenmek istedikleriniz olursa MSN den ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası oyundan zevk almak için çılgın bir sisteme gerek yok.

512 mb 6600 ve 1gb DDR 2 ram ile ben oldukça eğleniyorum. Zone olmak biraz uzun sürüyor ama onun dışında bir problemim olmadı. Kalabalık raidlerde durum ne olur bilemem ama oraya daha çok zaman var zaten. Gerçi 2x8800 gtx ve 3 gb ram kullanan biri SS koymuştuda kartpostal gibiydi grafikler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim için önemli iki soru var aslında.

Oyunun kutusundaki cd'ler (yada dvd'ler) tek dil desteğiyle mi geliyor? Almanya'da yaşadığım için ingilizce kutu bulamıyorum burda. Ama İngilizce oynamaya alıştığım için kesinlike Almanca oynayamam. Almanca kutudan yüklediğim oyunu İngilizce oynayabilir miyim?

Bir diğeri de oyunun ağırlığı nerde?.. onu anlamadım. 50'ye doğru gitme üzerine demişsin de, gidip napcaz? Ağırlık pve'de mi pvp'de mi? Dünyayı gezmede mi nedir yani?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mirage kutu konusunda hic bir fikrim yok.ben digital olarak aldim oyunu, ingilizce.

benim oynadigim server sanirim frengrot eu team pvp olan server.server adindan emin degilim cunku klasik olarak yapilan server secimi > karakter secimi olayi yok oyunda direk karaktere tiklayip giriyorsunuz oyuna bu yuzdende serverin adi aklimda kalmadi :) nickim mezarci , thestra kitasindayim sanirim light side'da oluyorum.nickimden anlasilacagi gibi necromancerim :P

oyunda cok fazla alman var almanyada yasayan turklerede rastladim kutu alirsan almanca cikabilir oyun, almanyada fazla satiyorsa almanca destegi koymus olmalari muhtemel.

oyun wow gibi degil, wow gibi bir oyun bekleyen birileri varsa daha fazla arastirma yapsin oyun uzerinde :)


oyunun sadece lv50 olmaktan ibaret olduguna pek katilmiyorum tabi benim icin lv50 olmak onemli cunku ben adventure xp pesindeyim, lv1 adventurer olupta crafting, diplomacy veya harvesting yapan insanlar biliyorum.oyunda yapilabilecek cok sey var.gecen gun lv12 olup ev yapmis birini gordum.17 gold harcamis evi yapmak icin ben lv26yim 2 golddan fazlasini gormedim cebimde yani illaki mob kesmek gerekmiyor oyunda para kazanmak veya gemi/ev yapmak icin.

ben crafting sevmeyen bir insanim o yuzden pek ilgilenmiyorum grup bulmaya calisirken agac falan kesiyorum en fazla :)

oyunun pve si oldukca eglenceli pvp de oyle

pvp, rp, team pvp (2 faction) , ffa olarak 4 tane ayri rulesetli server turu var istedigini secebiliyorsun.ilk once biz arkadaslarla ffa da oynuyorduk ama ping yuzunden team pvp ye gectik.ffa nin eu serveri bulunmuyor , eu serverlari hollandada 170-250 ping arasi.bu arada ping garip bir sekilde fps yi etkiliyor.nedenini bilemicem.

bu arada oyundaki yas ortalamasi yuksek buda cok buyuk bir arti bana gore.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

"oyunun sadece lv50 olmaktan ibaret olduguna pek katilmiyorum tabi benim icin lv50 olmak onemli cunku ben adventure xp pesindeyim"

Bunu bana söylediğini varsayarak söylüyorum, benim kastettiğim amacın 50 olmak olması değil, 50 olurkenki yolda eğlenmek olmasıydı. Yanlış anlaşılma olmasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...