Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Popomundo görselleri

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Popomundo adlı online oyunda grubum için hazırladığım hedelerin bazıları işte..

[spo]
İlk olarak bu var.. Grup bannerı. Daha bi eskisi de var ama bulamadım şimdi. Grup LA grubu olsa bile şehir görüntüsü LA değil. Sydney :) Güzel gözüküyordu, onu aldım işte..

Ve konser tarihlerinin yazdığı hedeler
ilk başta bu vardı.. arka plana sitenin kendi desenini koymak kuzenin fikriydi ben ona sorup, çaldım. Renksiz olması kötü bir fikirdi tabi..

Neyse sonra renklendirdim.. ama..

yazılar okunmuyor diye mesaj atınca arkadaşlar ben de transparan bir katman atıverdim ve yazıları bir arada topladım falan filan nihayetinde

haline geldi.

[/spo]
Aslında photoshop vs. sıkar beni. Hızlı olsun bitsin falan istiyorum. Başka şeylerde yaptım misal single ve albüm için kapaklar falan. Onları başka zaman ekleriz artık. Önemsiz 15-20dk lık işler olsa dahi sonuç çok fena değil diye düşünüyorum. Tabi o yazıların olmadığı bir çalışma daha koymalıyım belki de (tur hedesi için diyorum), arka taraftaki bütün süslemeler daha rahat gözükür böylece.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

geçenlerde şirket değiştirdim.. berbat bir görsel vardı ben de bunu yaptım. çalışma süresi 15dk falan.. ekrana boş boş bakma ve işi sallayıp go kart oyunu oyanama süresi.... eee epey..

mekan adresi: Camikebir mahallesi, Cumhuriyet caddesi, No:37/7 Yusuf Hamdioğğulları İşhanı, Toronto /KANADA veyahut daha kısa yoldan buradan ulaşılabiliyor olması lazım..
Bulamazsanız, Meydanda parkı geçtikten sonra camii var. Heh.. ilk soldan yokuş aşağı gidecen Quebec taksinin karşısı..

[ Mesaj 13 March 2007, Tuesday - 22:37 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ben rumi süsleme biçimlerinde hep Bizans ve Selçuklulardan izler var diye bilirdim.. ama şimdi baktım tam da öyle değilmiş
(bilgi çok ancak almaya vakit çok yok, ucundan kıyısından ne kadar toplarsak o kadar kâr düsturu ile gaza gelip dalıyoruz ortamlara)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...

efet.. 2.single da çıkıverdi. birincisine bişi yapma imkanım olmamıştı ancak 2.sine bişiler yapıverdim heman. elbette hızlıca ve çok amatör şeyler. ama popomundo alem oyun baba! bir anda bunun gibi bişiler yapıverme ihtiyacı hissediyorsun. hani elbette çok bişiye de benzemiyorlar. çok basit işler, 10dakikalık falan nihayetinde.

ne olursa olsun bişiler yapmak güzel ^_^
2. single'ım "Lost Tales of Rome"
[spo] [/spo]

Sosyal ağlarda paylaş

hmm söz verdiim bişi vardı.. bu gece ABAQUS üzerinden yapılan bi işe online destek verdiim için (MSN saolsun) hem ayakta kalmam gerekliydi hemi de beklemeliydim sonuçlar gelsin diye..

neyse..

Phase II için görsellleri hazırladım.. ilk adım Su..
[spo] [/spo]

bunun (istek üzerine söz verdiğim ve yapmaya çalıştığım) tutorial i de gelicek.. tabii biz photoshop guru olmadığımız için basit bişiler kullanılarak kısa sürede (10-20dk gibin) nası göze hoş gelen bişiler yapılır gibin bişi olacak..

daha sonra ateş, toprak ve hava da yapıcam.. vakit oldukça tabii.. ama şimdi yatma uyuma zamanıdır..

HorrzzZZZzzzzzz

dasaaa horlayarak uzaklaşır..zzzzzz

[ Mesaj 15 Ağustos 2007, Çarşamba - 03:17 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

efenim şimdi söz verdiğimiz tutorial'i gerçekleştirelim..

basit hede hödö nasıl yapılır

tabii önceden de dediğim gibi biz photoshop guru değiliz, bilmiyoruz ve cahiliz.. evet =( acıların çocuğuyuz lan biz!

kısaca ölçülerimiz gramla değil bardakla kaşıkla.

amma ve lakin ben size photoshop menülerini tanıtıp anlatacak da değilim.. kurcalayıverin. çok zor değil. kullandıklarımı üstün körü göstereceğim..

öncelikle ne yapacağımıza karar vermeliyiz, sanıyorum en önemli adım bu. Benim yapacağım çalışma BoomTown grubunun ikinci aşamaya geçmesi ile ilgili bişi (sanat eleştirmeni cümleleri kuruyorum.. yoksa bi fikrim yok fazla)

öncelikle daha önce yaptığım çalışmayı açıyorum, üstünü biraz temizliyorum (önceki layerlerı siliyorum) aynı boyutlarda bir şey yapmak amacındayım, renklerin benzer olmasını istiyorum ve önceki çalışmanın dış kenarında Popomundo oyunundan aşina olduğumuz beyaz bir çerçeve var. Bu çerçevenin de yeni görselde (görsel?) yer almasını istiyorum..

1.Çalışılacak Alan:
Resim Temizlendi. [resmin temizlenmemiş hali ilk mesajımda olması lazım]
[spo][/spo]

2.Ne istiyoruz, ne yapabiliriz
şimdi su altı atmosferi istiyorum, aslında kısa bi beyinpatlatması sonucunda aklıma gelen şey şu.. phase II, p^2, p2, ikinci faz.. falan derken "Phase II"yu maddenin halleri gibi alma fikri aklıma geldi. sonra ise su,toprak,ateş,hava olarak 4farklı imge oluşturabileceğimi ve turneler boyunca bunları değiştirebileceğimi düşündüm.

su resmi ise BoomTown için önceden yapmış olduğum çalşmalarla paralellikler göstermeli; çini benzeri süsler içermeli..

ilk adım olarak su resmine ihtiyacım var. Bunun için bedava stock imaj servisi SXC'yi ve deviantart'ı kullanıyorum. yaptığınız çalışmalar para karşılığında yapılıyorsa kopirayt©2000-2010 hede hödö gibi bişiler çıkabilir. dikkat etmekte yarar var. ancak benimkiler ticari bişi değil.. kendime göre takılıyorum işte.

neyse keywordlerimiz, "underwater + sea + photo" resimlere şöyle bir göz atıyoruz. benim düşündüğüm resimde su altında yukarıdan gelen ışık hüzmelerini seçebiliyoruz. biraz bakınıyorum ve şu resime karar veriyorum
[spo][/spo]

3.Fotoğraftan nasıl yararlanabiliriz?
Öncelikle fotoğraf benim istediğim şeylere az çok sahip ama çok kaliteli gözükmüyor. biraz pis gibi aslında di mi? Kuracağım cümle doğrumudur bilmiyorum ama resim biraz grenli sanki.. Tabii resim sizin ekranda gördüğünüzden biraz daha büyük. yaklaşık 4kat daha büyük ve beni bu resimden çalışacak bir yeri seçmem lazım.

Soldaki balıkları ve deniz zeminini gömek istemiyorum. Dolayısı ile bunların dışında kalan bi yeri seçiyorum. (Sol üstteki çizgili kareye tıklayın ve sizin şeklinize benzer bi alan seçiverin hızlıca, büyüklüğü çok önemli değil ama şekli benzer olsun.. ben ince uzun bi dikdörtgen seçiyorum, aynı çalışma alanım gibi)
[spo][/spo]

Bu seçili alanı Ctrl+C ile kopyalıyoruz. Sonra bizim çalışma alanımıza yeni bir layer üzerine (layer yaratmak için ekranın sağ altında göreceğiniz çöp kutusunun bir solundaki imgeye basın. WUhh zor bir cümleydi bu!) Ctrl+V ile yapıştırın. Şimdi bu imgeyi çalışma alanımıza sığdırmamız lazım. Ctrl+T ile "transform tool" u açıyoruz. Bunu edit menüsü altında da bulabiliriz sanıyorum. bu özellik sayesinde resmin sağını solunu çekiştirip, alanımıza istediğimiz gibi oturmasını sağlayabiliriz. Ben sağlıyorum bunu ve bir sonraki adıma geçiyorum..

eee. siz de gelin isterseniz..

ancak dedim ya fotoğrafın dokusu biraz garip, çok hoş değil. Hızlıca yeni bir layer koyuyoruz. bu layerla fotoğrafın üzerine opasitesi daha az (yani biraz daha şeffaf) bir katman koyacağız. Ben renk olarak kapatıcı olsun diye daha koyu bir mavi renk seçiyorum. Sol ortadaki renkli karelere basarak renkleri değiştirebilirsiniz. Sonra soldaki barda 6satır 2. sütünda göreceğniz Boya kutusu imgesine basıp o moda geçin ve alanınıza basın.. ekranı boyayın..

Çalışma alanının her tarafı kaplanıcak. her yanı mavi mavi olacak. dert değil.. şeffaflığı sağlayacağız şimdi. O seçili layerda sağ alt menüde "opacity" yazısını göreceksiniz.. onu düşürdükçe katmanınız (layer) şeffaflaşıcak.. (yine bir üstteki spoiler de layer 19 adıyla konulmuş bu katmanı görebilirsiniz)

temizlemeye devam..

yazma işi sıkıcı olmaya başladı aslında.. ama devam edelim..

şimdi resimde altın daha koyu olmasını istiyorum. kullacağımız araç "gradient".. bununla belli bir noktadan uzaklaştıkça daha az boyama yaparak üste doğru açılan bir renk elde edebiliyoruz. boya kutusu (paint bucket)ın üzerine tıklayın ve basılı tutun.. açılan bardan gradienti (soldan sağa doğru rengi açılan dikdörtgen resmine sahip imge) seçin. Ben alttan başlayarak yukarıya doğru bir renk değişimi istiyorum.. çizgimi alttan başlatıp yukarı doğru çekersem bunu sağlayabilirim.. resimde daha iyi anlaşılıyor ^_^

[spo][/spo]
yaptıktan sonra ise resim şu hali alıyor.
[spo][/spo]

4.Yazılar, fontlar...
temizlemeyi bence bitirdim.. evet evet.. şimdi üzerine yazacağım şeyleri tasarlamam lazım.. ortada büyük bi P harfi ve onun üzerinde küçük bir 2 olsun istiyorum.. "Phase II" oalcak yani..

fontlar dafont adlı bi siteden olması lazım. ancak bu da size yol gösterecektir. fontların bi kısmı bedava kullanılabilir, bir kısmı paralıdır, şartını şurtunu iyi okuyun paralı bir iş için kullanacaksanız. benim bi bilgim yok bu konuda ne yazıkki..

fontları resim üstüne koyuyorum ve seçiyorum bi iki tanesini..
[spo][/spo]
daha sonra şu fontta karar kılıyorum.
[spo][/spo]
bence budur!

Font üstünde çalışmak
su altı gibi bi ortam yaratmak istiyordum ya ben.. yazınında hafif ona uyması lazım sanki.. di mi?
Bunun için önce rasterize layer komutu ile layeri (vektörü pixele dönüşütürüyorum yani) değiştirebileceğim bir parça haline getiriyorum.. nasıl mı? Sağda layerlarda büyük T harfi çalıştığım şeyin bi vektör olduğunu gösteriyor. bunun üzerine sağla tıklayıp "rasterize layer type" a tıklıyorum solla.. artık dilediğim gibi saldırabilirim bu P harfine! Yukarıdan "filtre>blur" seçim az biraz dağıtıyorum P harfini.. dilediğim gibi olana kadar kurcalıyorum orayı burayı..
[spo] [/img] [/spo]

altına da 2,2,2,2,2,2,2 leri koyuverdim.. P harfinden sonra 2 rakamını hangi font ile yazıcam ona bakıyorum..

5.brushlar!

şimdi.. fotoşop dediğimiz nesne CS2 ve üstü sınıflar için internette bol tarafında brush barındırır. *.ABR olarak aratıp tonlarcasını bulabilirsiniz. Ben elimdeki brushlardan hangilerini kullanayım diye üstünde deniyorum hafiften.

şimdi brush olayı çok dert değil aslında.. bek ne diycem.. her kadın makyaj yapar, kimisi güzel olur, kimi palyaçoya döner.. halbuki herkes benzer malzemeler kullanmaktadır.

burada da olay aynı.. ben alt tarafta açık bir renk. Açık bir renk ile yazılmış P harfinin orada daha koyu bir renk ve üstlerde de ara renkler istiyorum.. Renkleri seçip uygulamaya başlıyorum
[spo][/spo]
şimdi elinizdeki farklı brushları birleştirip yeni objeler yaratablirsiniz. ben bunu yapıyorum
[spo][/spo]

Brushları koyduktan sonra kim kimin altından geçicek, kim üstte olacak.. bunlara bakmamız lazım.. layerların sıralamasında aşağıda olan alt layerdır. Bunları düzenleyip bunların üzerine Son yazıları ekliyorum

6.bitti bitecek!
yazıları soldaki araçlar menüsünden T hafine basıp yazabilirsiniz. üstteki barın sağ tarafındaki tuşa basıp gelen menüden harfler arası mesafeleri falan ayarlayabilirsiniz.

ben deniyorum bişiler.. ama hoşuma gitmedi!
[spo][/spo]
bi kere o "presents" yazısı olmadı orada.. başk bişi yapmak lazım [BoomTown yazısı önceki çalışmadandı. onu silmemiştik, hatırlayacaksınız ilk çalışma alanı yaratılırkene duruyordu en üstte]

[spo][/spo]
"Presents" i kaldırıp "phase2" yazısını koyuyorum ortaya.

Voila! işte yeni görselimiz hazırdır!!
[spo] [/spo]
yazarken yoruldum lan ben bunu.. ama bu kadar uzun ve yorucu bişi değil.. önemli olan zevk, basit yaklaşmak, renkleri uyumlu seçmek ve işe başlamadan önce bişileri kafada oluşturmaya çalışmak..

edit: lam yazı hatası varsa affola, ben okumadım bi daha.. uzun lam bu! ayrıcana fotoşap'ı az biraz kurcalamış birileri daha kolay yararlanabilir sanıyorum bu gösterimden.. ancak işinize yararsa ne mutlu..

ho hoo hoho
ho hoo hoho
evribadi vaz kungfu faytiing.. doğz kets wör fest ez laytning!

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 00:14 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

valla böle wing falan olunca kızarmış tavuk kanadı ve kfc amblemi düşündüm ben.. ama kararmış, yanmış i tavuk kanadı!

yok şaka bi yana bi iki fikir geldi aklıma, zati 1hafta içinde 3tane falan yaparım ben.. sonra siz beğendiğinizi seçersiniz içlerinden. düzeltme isterseniz de onları yaparız. hızlıca biter. ^_^
Sosyal ağlarda paylaş

Quel-Thul'un grubu için hazırlamış olduğum görsel. Önceki bannerlarında tag atılmış havası hakim idi ben de aynı çizgiyi taakip eden ama daha hoş bişiler olsun istedim.

altta iki kat texture koydum Cgtextures'tan. Üstünü ise bir kaç katman ile boyadım, hasarlı akmış bir görüntüsü olsun istedim. aslında ilk hali biraz daha pisti ama sonra temizinin çok daha uygun olduğunu düşündüm temizledim bol bol..

Bu arada Quel_Thul mesaj kutun dolmuş be baba.. bi el atıversen güzel olur ^_^

edit: img içerisinde de grafstyle yazısı varken grafs'tan sonra nokta koymaya çalışıyor?? ilginç bişi bu ya.. niye yapıyor acaba?

[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 23:27 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

babacım o resme para talep ediyorum ama ben!
('_')

bu arada Phase II devam ediyor.. yakında grup birleşmesi ve şirket ile birlikte çok daha hızlı yol alacağızdır..

Phase II-water şu idi:
[spo] [/spo]

Phase II-air az önce çıktı.. sıcak sıcak.. yanına da bi çay koyun.. misss..
[spo][/spo]
üzerinde biraz daha bişiler yapıcam sanırım.. ama kabası bu işte.

Phase II için konser tarihleri falan da yavaş yavaş kararlaştırılıyor...

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 22:28 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...

hayt huyt!

phase II turnesini sonlardırdık. şimdi o konsept üzerine singlelar çıkartıyoruz. şarkı isimleri de konsepte uygun tabii.. ^_^

İlk olarak Phase II - Water çıktı. iki şarkılık single olarak yayımlandı. ancak yayımcının mallığı sayesinde 150000sipariş ilk günde, 7şehirde bitiverdi..

dedim ya şarkı adları da konsepte uygundu diye.
1.Oceanic Disturbance Flow
2.The Four horseman of the underwater hell

oceanic disturbance flow, radyı listelerinde ikinci sıraya yerleşti. haftaya bir olur sanırım..

bu arada ikinci konsept single Phase II -earth için şarkılar tamamlandı. onlarında isimleri kospete uygun gidiyor.
1.been through the desert
2.Landslide of the Rhythm (bunu daha eklemedik, gizli henüz ^_^ aslında şarkının adı da Landslide of the Beatnik idi, son anda değiştirdik)
bunun afişi hazır ama kapağı henüz hazır değil, kısa sürede yapılıyorlar zati..
afişi işte budur

earth'ten sonra da air çıkacak. ve sonra fire.. nihayetinde (3ay sonra) phase II the album(isimi the album olarak kalmayacak tabii) çıkacak bu dört singledan..

ha bu arada yeni turneye çıkıyoruz. bu sefer konsept olayının bokunu çıkardık. evet.. en azından biraz.

konsept propaganda. hatta eski sovyet propagandaları.. afişler falan! ilk duyuruyu bugün yaptık..
bu sabah okula gitmeden önce yaptığım afiş

ama sonra hoşuma gitmedi, yazılar okunmuyor falan ve az önce biraz değiştirdim.

propaganda konseptinde 2 afiş daha olacak. ancak onların altında sanırım "the -fun- promo of our next world tour.. nothing serious dude!" gibi bi uyarı falan koyabilirim..

ehah.. böle süper gereksiz şeyler yapmak güzel ve keyifli..

ilerleyen günlerde bir boomtown blog falan da açabiliriz aslında.

Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...

>_
yapım şirketi değiştirdik.. diğer şirket biraz manasız hareketler yaptı. ilk hafta 150000lik tedarik yetmedi single'a. buna rağmen 2.hafta ekstra bir yükleme gelmedi. sonra? sonra 100K daha söylediler. ama neredeyse 1ay dolmuş, olan olmuş..

üzücü.. neyse, yeni single çıkacak yakında. pek şahane değil, ama idare eder yine de.

elementleri işlediğimiz, Phase2 konseptinden devam ediyoruz. ve Phase2-Earth..

bir ay sonra da Phase2-Air ve son single olarak Phase2 Fire (henüz fire ile ilgili hiç bir resim koymadım. onu daha bi özenli yapmayı düşünüyorum [inşalla vakit olur])

dasaaa -15dk.da fatoşhop görselleri yapımcısı- sundu
edit: eskisini koymuşum.. :( düzelttim

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...