Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 gün daha fazla yaşamak için..

maelstrom

Öne çıkan mesajlar

Bulunduğunuz ortam sıcaklığını düşürün

Fazla değil, sadece 1°C düşürün, böylece bir miktar enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Eğer üşürseniz ; ki bu ihtimal genelde yoktur, üzerinize modaya uygun bir kazak, süveter giyebilirsiniz.
CO2 salınımı açısından bize faydası
Ortalama bir aile böylece yılda atmosfere 0,4 ton CO2 verilmesini engellemiş olacağı gibi parasını da tasarruf etmiş olur.

Elektrikli cihazların Stand by konumunda bırakmayın

Televizyonlarımızı standby konumunda bırakmak bir miktar enerjiyi gereksiz yere harcamamıza neden olur. Kumandayla kapatmak yerine oturduğumuz yerden kalkarak TV'yi üzerinden kapatabiliriz.
Ortalama bir aile böylece yılda 150 kg CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Şarj cihazlarını prizlere takılı bırakmayın

Küçük şarj cihazları kullanılmadıkları zaman bile bir miktar enerji harcarlar. Cep telefonu, PlayStation … gibi cihazlarınızı şarj etmediğinizde ya da pilleri dolduğunda şarj cihazlarını prizde bırakmayınız.
Ortalama bir aile böylece yılda 7 kg CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Daha fazlasını kaynatmayın

Su ısıtıcıları sizin çay ya da kahve içmeniz için gereken enerjiden çok daha fazlasını harcarlar. Eğer bir bardak içecekseniz sadece bir bardak su kaynatın daha fazlasını değil.
Ortalama bir aile böylece yılda 45 kg CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Uçağa daha az binmeye çalışın

Bu toplantıya katılmak için gerçekten uçakla mı gitmeniz gerekiyor ? Tatilinizi gerçekten yurtdışında yapmaya mı ihtiyacınız var? Ve tüm dünyadaki akrabalarınız, sizi gerçekten sevselerdi size yakın bir yere yerleşmezler miydi ?
Ortalama bir aile böylece yılda 4 ton CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur

Çok parlak ışıkları söndürün

Gerçekten onlara ihtiyacınız yoksa lütfen onları kapatın. Zira onlar çok fazla enerji tüketirler. Eğer karanlıktan korkuyorsanız , inanın hayaletler gerçek değil.
Ortalama bir aile böylece yılda 4 ton CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur

Duşu kullanın

Duşlar banyo yapmanız için yeterli olan suyun yarısını harcarlar ve banyo için gerekli olan suyun ısıtılmasından daha az enerji gerektirirler
Ortalama bir aile böylece yılda 4 ton CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur ve iyi bir para tasarrufu yapmış olur.

Daha verimli ampul kullanın

Düşük enerji ampulleri size gereken ışığı verdikleri gibi 3 kat daha az güç harcarlar. Eğer ki bir gece kulübünde yaşamıyorsanız, tüm ampullerinizi değiştirin.
Ortalama bir aile böylece yılda 200 kg CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Dondurucularınızı sızdırmaz hale getirin

Dondurucular çok iyi sızdırmazlık sağlandığında en yüksek verimde çalışırlar, bu sayede havayı dondurmak için yoğun bir şekilde çalışmak zorunda kalmazlar.
Ortalama bir aile böylece bir miktar CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Arabanızı olabildiğince az kullanın

Yürüyün, ata binin, koşun, paten kayın, toplu taşıma araçları kullanın ya da en kötüsü otostop yapın. Her ne durumda olursa olsun aracınızı kullanmamaya çalışın
Ortalama bir aile böylece fazlasıyla CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Evinizin ısısını havaya atmayın

Evinizin çatı arasını, duvarlarını, sıcak su hatlarını ve kazanı ısı kaçağına karşı izole edin. Kapı pencere ve çerçevelerinizi hava kaçaklarına karşı kontrol edin. Evinizi ılık tutun, sıcak değil ve böylece gezegenimizi biraz daha soğutmuş olursunuz.
Ortalama bir aile böylece yılda 3.8 ton CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur ve iyi bir para tasarrufu yapmış olur.

Çamaşır yıkama sıcaklığını düşürün

Kıyafetlerinizi 40-60 derecede yıkayacağınız yerde 30 derecede yıkayın. makineniz daha az enerji kullanmış olur ve elbiseleriniz hala parlayan beyaz renklerde kalır.
Ortalama bir aile böylece yılda 90 kg CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

Yiyeceklerinizi kendi bölgenizden temin edin

Yakın çevrenizdeki yiyeceklerle beslenin, dünyanın bir ucundakilerle değil, sadece çevrenizdeki yiyecekleri yemekle ölmezsiniz. Böyle bu yiyecekler dünyanın diğer uçlarından uçaklarla size taşınmaz.
Ortalama bir aile böylece yılda 4 ton CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur ve iyi bir para tasarrufu yapmış olur.

*Not: devamı gelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

bunları okurken ömrümden ömür gitti, uygulamaya çalışsam kanser olurum muhtemelen

said:
Ortalama bir aile böylece fazlasıyla CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur.

ahaha buna çok güldüm formatı bozmamak için maymun olmuş kim yazmışsa :)

[ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 23:22 tarihinde, Arthur_HellsFire tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Eheh..olaylara amerikanvari bakış hedesi.. bayılırım böyle saçmalıklara (bullshit demeleri bu yüzden zira)
Vatan gastesi yazmıştı (tabi o günlerde bütün gazeteler bu küresel ısınma geyiklerini yazıyorlardı) bunun gibi bir haberi. Efendim neymiş, kurutma makinesi kullanmayalımmış ve neymiş SUVlere binmemeliymişiz, araç alırkene bunlara da dikkat etmeliymişiz. Bak sen!
Her neyse işte, ertesi gün Tuğçe Baran olarak yazan hanfedi (ki aslında sevdiğimiz köşe yazarları arasında yer almaz kendisi) oldukça sağlam bi ayar çekti ve özetle dediki
"Bunun gibi salakça yazıları yazacağınıza habercilik yapsanızda Türkiye'de hangi fabrikalar filtresiz, kimler en fazla zehrili gazı ozona yayıyor bize onu söyleseniz, bu konunun üstüne gitseniz"
Haklı valla, kişisel çabalarınızla -iyi niyetli olsanız dahi- bir yere varılamayacağı ortada. Hani bu şirketlerin ve Kyoto'ya uymayan, imzalamayan ülkelerin zararları o derece büyük ki, siz istediğiniz kadar "ama kişisel çabalar da önemlidir" diye yırtının, bir b*ka yaramaz.. Yani hiiiç bunlara takılmayın siz, keyfini çıkartın yaşamanın.. Bu iş devletler seviyesinde, çevreyi koruma olayını siz etrafı kirletmeme seviyesinde tutun yeter. Co2 hesabı yapmak sana bana kaldıysa yandık zaten.
Gerisi safça idealizme girer olsa olsa
Sosyal ağlarda paylaş

"Yakın çevrenizdeki yiyeceklerle beslenin, dünyanın bir ucundakilerle değil, sadece çevrenizdeki yiyecekleri yemekle ölmezsiniz. Böyle bu yiyecekler dünyanın diğer uçlarından uçaklarla size taşınmaz.
Ortalama bir aile böylece yılda 4 ton CO2'in atmosfere karışmasını engellemiş olur ve iyi bir para tasarrufu yapmış olur. "

Burda bi yanlışlık var, kafam tam randıman çalışmadığı için çözemedim ama var yani. Var var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahanda al sana bi ibişliğe daha sebep olmuş hededir.
24Mart2007 teknolojik aletleri kullanmama günü! Peh! Kardeşim, canım benim, Pollyannam güzelim, hayalperestim, dingilim, allen anahtarım, trafik konisi kafalım.. insana demezler mi kapattın da çok bir etkisi mi olacak diye. Demezler mi, ya çok safsın ya da vicdanını rahatlatıyorsun diye... Çocukça işlerle uğraşacağınıza işe yarayan bir şeyler yapı, demezler mi.. Derler, hatta dedim bile, onun için soru işareti falan koymuyorum dikkat edersen, direk söylüyorum diyeceğimi. Ha işe yarasaydı ne olurdu gel bi bakalım, tamam mı Benjamin?

24Mart hangi güne geliyor Benjaminciğim?
-Cumartesi abi

Afferin benjamin, harikasın.. En azından takvimden haberi var...
Bak Benjamincim, cumartesi günü bu Yahudilerin şabat günü olarak adlandırdıkları bir günleri vardır, bu şabat gününde elektrikli aletler kullanmak yasaktır, telefona falan bile bulaşmazlar Yahudiler (en azından koyuları, İsrail'de olanları) O zaman Yahudiler en başından beri hazin bir sondan dünyayı kurtarmaya çalışıyorlar öyle değil mi Benjamin?

-Evet abi, bravo adamlara!

Bravo tabi Benjamin.. niye bravo olmasın ki.. de güzelim, canım benim,yumurta kafalı benjaminim... şu ana kadar işe yaradımı bu olay sence.. Yani adamlar her cumartesi yapıyorlar sadece bir cumartesi de değil.. he canım?

-Bilmem ben abi, beyim bilir..

Hass.Kendine has bir yaklaşımın var Benjamin.. Tövbe tövbe...

-He abi..

Yok bişi Benjamincim, yok bişi. Bak Benjamincim. Bu olay büyüüüük devletlerin olayı, yani senin çaban sinek vızıltısı falan kalır bunların yanında. Tamam mı güzelim. Bak USA isimli devletin tankerleri gitsin diye sağa sola bomba atıyor, SUV olarak anılan araçlar en çok orada satıyor. Sonracığıma, ineklere, domuzlara yem olsunda millet beslensin diye, Brezilya'da her gün yağmur ormanları talan ediliyor Benjamin. Ahanda işte bunlar küresel iklim değişikliğine sebep oluyor benim saf, salak, sarsak ve daha yazamadığım bir sürü s ile başlayan sıfatı hakkeden sopalık Benjaminim. Sen bana diyosun ki, popüler kültüre teslim olmayıp kompüterimi o gün kapatmazsam suçlu olucam ha.. Bırak olayım be Benjamin. Bırak ben suçlu olayım be guzum. Benjamin ya... bi git olm sen. şaka gibisin lam, sinirlerim bozuldu bak..

-abi ama küresel

Küre sensin benjamin, şu dünya maketini de al, cebine girisn, yani cebine koy benjamin.. Belki Brezilyanın falan yerini öğrenmek istersin. Selametle benjamin selametle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...