Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eskizlerim, çalışmalarım vs.

ucanadam

Öne çıkan mesajlar

kagıdı iyice gerip (ne kadar gerebilirsinki heh) masaya bantlarsanız 4bir yanından border şeklinde kabarmalar oldukça azalır.. kalın bantlarla..

eger arkaplan düz bir renkse önce onu atın kuruduktan sonra gerdirip bantlayın.kabarma sınırı biyere kadar onunda :)

ilki için cok güzel olmuş bogaç. yorum yapamıycam ama, sevmedigim gibi nefrette etmekteyim suluboyadan :)

[ Mesaj 22 March 2007, Thursday - 19:36 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Resimlere yorum yapamıycam, ama bak fotoğraf koymuşsun ehe tam benlik ;)

İlk resimde "sisli gece" hissini sevdim. Ama resim kalitesi düşük, ISO ayarından da olabilir belki. Özellikle sağ tarafta büyük bozulmalar var. Sol alttaki mazgal gibi şey çok çıkıntı durmuş. Onu resimden çıkarsan veya resime dahil etsen belki biraz daha iyi olurdu. Sağdaki vapur gibi şey de fazlalık olmuş. Direk kırpabilirdin resmi.
Ayrıca resim çok flu geldi bana. Daha net bir resim çekebilirdin, böylece ön taraftaki dükkana odaklanmamızı sağlardın.

İkinci resimden hiçbirşey anlamadım. Belirli bir konu yok sanki.

Üçüncü resim hoş bir resim olmuş. Yukarıda bulutlar, aşşağıda deniz, ters ışıkla kararmış bir adam.
Bu resim hakkındaki eleştirilerim şöyle olacak. 3 tane demir boru var resimde. Ortadaki borudan altını kesseydin, daha iyi olurdu bence. Alt kısım sanki fazlalık olmuş.
Cami sülieti gördüm. O kıyıyı ekleyip camiyi daha görünür yapsa mıydın, yoksa kıyının gözükmediği iyi mi olmuş, buna karar veremedim. Resmi fotoşopla felan karartsan, siluet az biraz daha karanlık olsa, böylece bulutlar daha net gözükse. Bu da bir fikir.

Dördüncü resimde hatalı gördüğüm birçok kısım var. Birincisi, objektifin üstünde çok fazla toz/ıvır zıvır var. Ekranı kirletmiş. Fotoğrafın güzel çıkmasını engellemiş. İkincisi, ikinci demir borunun alt kısmını (o demir gözükmeyecek biçimde) kırpsan daha iyi olurdu. Çünkü alttaki nesneler fotoğrafı karıştırmış. Üçüncü olarak da, adamı tam ortaya koymuşsun. Kulağını resmin sol tarafına dayasan (kulaktan sol taraftaki kısım gözükmeyecek), böylece adamın ne tarafa doğru baktığını görebilsek daha iyi olurdu. Çünkü bu tip resimlerde (mesela merdivenden inen adam, bir tarafa bakan adam) eylemin yapılmakta olduğu taraf gözükür, geleceği gösterir, geçmişi kapatırsın. Bu resime dinamik katar.

Beşinci resim fena değil. Üstteki bayrak fazlalık olmuş. Bir de bize öğretildiği kadarıyla, resmi tam ortalamayacaksın, insan gözü tam ortalanmış resimlerde pek umursamazmış, ama bir tarafa doğru kaymış resimlerde insan gözü onu ortalamak için uğraşırmış, bu da insanların o resimde biraz daha düşünmesini sağlarmış.
Neyse, elbette senin kendi seçimin bu şekilde çekmen. Böylesi de güzel. Ancak farklı bir görüş bildiriyim dedim :)

Altıncı resim çok hoş olmuş. Altın rengi fotoğrafa farklı bir anlam yüklemiş. Çöpler hakkında pek birşey diyemiyeceğim. Ancak resmin üst kısmını biraz kırpsan güzel olurdu. Ölü boşluk kalmış orası.

Yedinci resim, sokaktan insan manzarası. Bu konularda pek bilgim yok. Bu yüzden flu olması iyi mi, yoksa net olsa daha mi iyi olurdu karar veremedim ben. Ancak biraz eğilerek, aşşağıdan çeksen daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Sekizinci resim. İşte bu müthiş. Resimler arasında en çok beğendiğim bu oldu. Renkler, ışıltılar, cıvıl cıvıl hava, enfes olmuş. Ancak şu "1 tane 6 ytl, 2 tane 10 ytl" yazısı resmi bozmuş. Tahtadan sonraki kısmı kırpabilirdin. Bir de fotoğrafı çekerken, biraz daha tepeden çeksen daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum. alttaki gözlüklü kafaların çıkması resmi daha da güzelleştirirdi.

Son resim, dokuzuncu resim.
Bak bu da güzel olmuş. Şehir manzarasıyla bulut manzarasını birleştirmişsin. Güneş, çatıların üstüne yansımış. Bu sanki HL2'deki HDR efekti gibi olmuş :)
Bulutlardan çıkan güneş ışınları, şehiri bir örümcek gibi sarmış.
Güzel resim olmuş. Beğendim.
Sosyal ağlarda paylaş

yorumların için teşekkürler bone, yalnız 4. resimdeki toz, kir objektifde değil vapurun camındaydı, ha bir de o resimdeki adam viski içiyordu ara sıra cebinden çıkarıp, tam içerken çekecektim ama birdaha içmedi :) , 8. resim benim de en sevdiğim ve fiyat etiketi beni de rahatsız ediyor gerçekten.

[ Mesaj 26 March 2007, Monday - 13:20 tarihinde, ucanadam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...