Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 yok ben ilk sayfada geçen bir şeye cevap verdim..quote butonu da yok öle alışamadım..
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 @cthulhu http://arsiv.sabah.com.tr/2004/05/25/siy102.html http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=174306 http://www.savaskarsitlari.org/arsiv.asp?ArsivTipID=5&ArsivAnaID=31803&ArsivSayfaNo=1
toggie Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 her kürtçe konuşan, her kürt olan, ülkeyi bölmeye çalışmıyor arkadaşlar. mücadelemiz kürtlerle değil pkk ile. ha genel olarak bunlar kürt olabilir ama sadece genel olarak, tamamı değil. kürt tanıdıgım falan yok ben de sizin kadar önyargılıyım ama bu da bir gercek.
mADmaXimus Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 yaziklar olsun size bu kadar da irkci olunmaz iyi olmus firefox kurtce dil destegi koymus umarim paticigede kurtce dil destegi koyarlarda girmezsiniz bi daha
Mumu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 kürtlerin dili yoktur derken kimse haksız değil. kürt toplumu geçmişi yani tarihi olmayan bir toplumdur. gerçek bağlamda dilleri olmadığı gibi kendi kültürleri de yoktur. tamamiyle arap ülkelerinden esintiler taşırlar. kültürü,vizyonu,misyonu,anadili, sınırları bile olmayan bir toplumun konuştuğu dili ancak kendi gençleri hazırlar da oraya koyar. firefox macerası noktalansın zaten, opera çok daha iyi bir browser. ha ayrıca evet.bu dünya üzerinde kimse kimseyi, hiç kimse bir ırkı sevmek zorunda değil. sevmeyen sevmez. düşünce özgürlüğü var diye yırtınıyorsanız, kürtleri sevmiyorum diyen arkadaşlara da saygılı olacaksınız ki düşüncelerimiz özgür kalabilsin. [ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 04:30 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ]
mADmaXimus Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 ozgurluk baska bir bireyin ozgurlugunun basladigi yerde biter konusma ozgurlugu denince de irkci irkci konusamazsin biri turkler hakkinda oyle konussa hosuna gider mi?(simdi kurtler konusuyo dicen nerden ogrendin dicem ulku ocagi diceksin o yuzden onu tartismayalim bile)
Hergonan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 said: yaziklar olsun size bu kadar da irkci olunmaz iyi olmus firefox kurtce dil destegi koymus umarim paticigede kurtce dil destegi koyarlarda girmezsiniz bi daha +1
Mumu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 @madmaximus bak arkadaşım. ülkü ocakları falan demişsin. bayağı bir gaz halde girmişsin. birincisi ne benim ne de buradaki kürtçe dil desteğine karşı olanların ülkü ocaklarıyla alakası olup olmadığı seni zerre kadar ilgilendirmez. benim hiç ir ülkü ocağıyla işim olmadı olmayacak da(büyük konuşmamak lazım tabi hayat bu) umarım. bunu bir kenara koyalım. kimse kimseye neden kürtçeyi savunuyorsun demediği gibi, kimsenin de kimseye neden kürtçeyi istemiyorsun deme hakkı yok terbiyesizce. insan gibi oturup konuşabiliyorsanız bir şeyleri zaten neden olmasın? ikincisi ise şu ki ben istediğim yerde kürtçeye karşıyım deme hakkına sahibim. bunun sağdan soldan duyduğun "başkasının özgürlüğünün başladığı yerde senin özgürlüğün biter" kalıbıyla uzaktan yakından alakası yoktur. bu kalıbın kendi içinde yarattığı ironi de oldukça güldürür hep beni. ne demek başladığı yerde biter. bu mantıkta kimse konuşmasın herkes sussun. kimse düşündüğünü dile getiremesin. tabi canım tabi. aynen öyle. varlığı bile meçhul olan bir dilin anlamsızca bütün dünya tarafından kullanılan bir browser'a konulmuş olması konumuz. tamam o zaman ben de lazca firefox desteği istiyorum. bunun yanında tatarca ve benim kendi arkadaşlarım ile konuşurken kullandığım dili de eklesinler lütfen. çünkü kürtçe'nin şu yukarıda saydığın etnik kökenlerin bir dili yıpratıp, kendi içerisinde yaratmış olduğu diller(!)den hiç bir farkı yok. aynen benim kullandığım konuşma dilinin olduğu gibi. türkçe'ye yaptığımız gibi.
Caglar35 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 kürdistan diye bir devlet olmayışı kürt kültürü ve kürtçenin olmadığı anlamına gelmez. kürt dediğin türk, ermeni,yahudi gibi bir ırktır. neden kürtçe destekli firefox'un çıkışı bazılarınıza battı anlamış değilim. lütfen biraz uygar olunuz. [ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 08:51 tarihinde, Caglar35 tarafından güncellenmiştir ]
Krusty Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 @Mumu boş yere uzatıp saçmalamasaydın keşke, blackchaos gibi hepsinden nefret ediyorum diyip geçebilirdin. [ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 08:55 tarihinde, Krusty tarafından güncellenmiştir ]
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 said: Ne kökeni var ne ataları.Fos bişey. Adam noktayı basmış ki boşuna tartışıyorsunuz ya! bknz : Zerre kadar fikrimizin/bilgimizin olmadığı alanlarda bende burdayım lan demek için sarf edilmiş cümleler/kelime yığını/boş sözler.
Caglar35 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar (...) -uğur mumcu
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Admin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Tartışma ırkçılığa varmasın o konuda kesinlikle taviz verilmiyor baştan bildireyim. Kürtlerin dili var, geçmişi olan bir toplum, kültürleride var. Arap halkı ile iç içe yaşadıkları için esintiler taşıması doğaldır ki bu her millet için geçerlidir. Birbirinden esintiler taşımayan kültüre ve ırka sahip olma fikri ise faşistliktir. Böyle bir millet dünya üstünde şuan yok malesef. En son hitler denemeye kalktı başaramadı. Daha önce Cengiz Kağan denemeye kalktı herkesi kılıçtan geçirmesine ömrü yetmedi. Kürtlere ait bir devlet yok, firefox un dil eklentisi çıkartmış olması da böyle bir devletin kurulması adına en ufak katkı yapamaz. Cahil insan her daim cahildir, dil eklentisini görüp araştırmadan öyle bir devlet var diyebilir. Bunun dışında zaten kürtlerde türklerde ıraklılarda suriyelilerde biliyor ki öyle bir devlet yoktur. Kürt toplumu vardır, bir kısmı Türk vatandaşı olarak Türkiye sınırları içinde yaşamaktadır. Bunlar Kürtçe konuşmakta Kürt kültürü ile büyümektedir. Kürt de olsa Türk de olsa Arap da olsa Ermeni de olsa Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyor ise bitmiştir olay. Bir ekleme yapmak istiyorum. ULUSÇULUK [spo] Mustafa Kemal'in yaşamında en geniş yer tutan ilke, bize göre, Ulusçuluktur. Bugün, Almanların ırkçı siyasetinden dolayı çeşitli Batı ülkelerinde, ama özellikle de günümüz Almanyasında bilinen nedenlerden dolayı - bazı çekimser tavırlara neden olan Ulusçuluk kavramı, Atatürk Türkiyesi için şu anlamlara gelmektedir: - Çok uluslu bir Osmanlı Imparatorluğundan vazgeçme (hem de özellikle 1.Dünya Savaşının galibi Batılı itilaf devletlerinin etki alanları ve kolonial siyaset güttükleri yıllarda) - Panturanizm ve Panislamizm fikrinden vazgeçme - Ulusal Dikdörtgeniçinde (bugünkü Türkiye'nin haritası) ulusal egemenlik ve tam bağımsızlık. Bu konuda, Mustafa Kemal'in haklı gerekçesi şudur: çünkü bugün dünya ulusları sadece bir egemenlik türü tanıyor, o da ulusal egemenliktir. - Ulus devlet olma, yurttaşlık kavramının gerçekleştirilmesi ve ümmetliği reddetme - Bizzat kendisinin "Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişiyle, yeni devletin yurttaşlarında yeni bir kendine güven ve ulusal değer bilinci uyandırma - Saldırganlığı ve yayılmacılığı asla hedef edinmeyen ve dünya yüzündeki tüm uluslarla barış içerisinde, kardeşce yaşamayı ilke edinen, yeni bir yurtseverlik duygusunun başarılması - Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin ne ırka, ne de dine, ancak kültüre dayandırılması - Imparatorluktan kalan tüm etnik gruplara eşit haklarla birarada barış içerisinde yaşama olanağının sağlanmasıdır. Mustafa Kemal'in Ulusçuluk ilkesi ve anlayışı yine O'nun tanımıyla şu formülde aranmalıdır: Yurtta barış, dünyada barış... Ataturk.de den alintidir[/spo] [ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 11:02 tarihinde, DynamicK tarafından güncellenmiştir ]
Spidee Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 blackchaos, ben de senden, doğmamış çocuğundan, anandan babandan nefret ediyorum. Hatta sana hakaret etme hakkını da kendimde buluyorum; ama senin gibi ırkçı bir insan olmadığım için bu hakkımı saklı tutuyorum. Sen bir toplum için bunları söyleyebiliyorsan, ben yazdıklarımın daha da beterlerini yazabilirdim ama ar damarım çatlamadı daha.
ovrld Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Kürtleri sevmezsin, tamam. Bende sevmiyorum açıkçası. Ama burada herhangi bir fikrin ve bilgin olmadan, ilkokul bilginle gelipte, ne kürt diye bir ırk ne kürtçe diye bir dil var dersen, sana insanlar ağızlarıyla gülmezler. Kürtçe Firefox da vardır, Linux da vardır, Wikipedia da vardır. Beni ilgilendirmiyor kardeşim, adamlar istediği dilde program kullansınlar, bize ne? Gelip bize KÜRTÇE konuşacaksınız, program kullanacaksınız falan mı diyorlar? Zaten Türkçe konuşmakta hala zorlanan veya Türkçe'yi bilmeyen insanlar var hala aralarında. Boşverin, ne kullanacaklarsa kullansınlar. Sonuçta yasal birşey, kimseyi de bu kadar irdelememesi gerekli.
zlorwf Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Neden bunu sorun ettinizki? Zaten anladığım kadarıyla bazı kürtler birbirlerini anlamak için türkçe kullanıyorlar. Kürtçe bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor.
Queen Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 @blackchaos: işte sonra ermeniler ve bütün soykırımı onaylayanlar de türkler'den neden nefret ediyor diyebiliyorsunuz. Bir kaç zırtapoz çıkıp böyle aptalca nedenlerden dolayı insanları öldürüyor sonra da diğer ulus nefret ediyor. O zaman biz de Türkler'den nefret edelim, özellikle 80 döneminden sonra ülkedeki kimsenin kimseyi sevmemesi lazımdı. Hrant Dink'in de dediği gibi "Bir ulusun ataları sizinkileri öldürdü diye bebeklerinde nefret edemezsiniz." Kürtler bir ulus değil belki ama bu onlar için de geçerli olmalı. Sadece onlar için de değil her ulus için.
by_hacker_warwas Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 said: @blackchaos, git mahallende, ülkü ocağında fln yap bu ırkçı esprilerini. burası yeri değil. ülkü ocağı ne alaka anlayamadım ben ?
cenx Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 neyini anlayamadın ülkü ocağı işte, ateşli cahil gençlerin populist faşist bilgilerle beyinlerinin yıkandığı cehalet yuvaları.
Krusty Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 O espriyi orda yaptığında kimseye dokunmaz, belki gülüp geçerler. Sonuçta ordaki insanların kürtleri bakış açısı belli. Fakat ırk, din, cinsiyet ayrımı olmadan herkesin kullandığı genel bir forumda yaparsan yanlış olur, birilerine dokunabilir.
Apache Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 buraya yazmıyorum ahmet altan 17-4-1995, milliyet yazısını okuyun lütfen.
ovrld Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 said: neyini anlayamadın ülkü ocağı işte, ateşli cahil gençlerin populist faşist bilgilerle beyinlerinin yıkandığı cehalet yuvaları. Ülkü ocağı, faşizm? Demokrasi falan derken bilginiz olmadan yorum yapıyorsunuz. Irkçı veya faşist görmek isteyen, hala duruyorsa nihalatsiz.com a bir baksın. Ülkücüler dahil herkesi vatan haini yapmış adamlar. Herkesi düşman olarak görüyorlar. Öyle de yaşamak zordur be.
TREMO Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 said: neyini anlayamadın ülkü ocağı işte, ateşli cahil gençlerin populist faşist bilgilerle beyinlerinin yıkandığı cehalet yuvaları Tıpkı Kürtlerin hepsini Terörist olarak sınıflandıran arkadaş gibi sizde ülkücülerin hepsini cahil-mal-faşist olarak sınıflandırın, ülkücülerde kendilerine solcu diyenleri dinsiz-vatansız vs olarak sınıflandırsınki iyicene bölünsün ülkemiz. Birbirimiz içinde o türk-kürt-sağcı-solcu-bilmemneci diye ayrılıp kavga edelim. Aslında ikinizde birbirinizin aynısısınız, Biriniz "Kürt işte yok dili filan" diyip kesip atıyor biriniz "Ülkücüler işte cahil faşist" diye... İkinizde bu ülkeye zararsınız, başka bişey değil!!! Ben ne sağcıyım, ne solcuyum ne de herkezin kendi kafasına göre katagorize ettiği başka bir düşüncenin yolundayım... Sadece Türkiyeyi, Türküm diyen Türk'ü seven herkezi seven milliyetçiyim. Her düşünceyede saygım var, kendine ister sağcı desin ister solcu ister Laz ister Çerkez istersede Kürt, herkezin düşüncesini dile getirmeye hakkı vardır. Türk milleti yüzyıllardan beri azınlıklara ibadet, yaşama vs vs gibi her türlü özgürlüğü vermiş, misafir perverliğini göstermiştir. He olurda bu azınlıklar yada başka bir topluluk Ülkemin değerlerine göz dikerse o başka... FireFox'tan açılan konu çok gereksiz yerlere gelmiş... Yazıkki tartışmayı bilmiyoruz.. Tartışma yapmanın amacı "haklı çıkmak" değil, mantıklı bir karara varmak olmalı... Senden farklı düşünüyor diye ateş kusmak değil. Neyse... [ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 13:13 tarihinde, TREMO tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar