Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Bugün yeni bir hdd aldım da. Eskisiyle birlikte çalıştırmak istiyordum. Kasayı açtım bi baktım boşta güç kablosu yok. Hani şu 4 pinli büyük olanlardan kullanıyor. Güç kaynağından toplam 4 tane çıkıyor. 2'şerli gruplar halinda bunlar. 2 tanesi yukarı gidiyor, 2 dvd sürücülerine gidiyorlar. 2 tanesi aşağı gidiyor. Biri şu anki eski harddisk'e giriyor. Öbürü de harddisk'ten çıkıp ekran kartına giriyor. Onun dışında güç kaynağından çıkıp öyle sap sap duran bir iki boşta kablo var. Ama pinleri farklı. Mesela biri 4'lü ama minyatür gibi ufacık bişey. Bi tane 6 lı büyükçe bir şey var. Bir tane de 4'lü ama 2x2 şeklinde. Sonuçta harddisk'e uygun kablo yok. Napcam ben şimdi? :S Ekran kartındaki kabloyu çıkartabileceğimi sanmıyorum. DVD'lerden birini çıkartsam onun yerine taksam uyar mı yukardaki slotlara? Güç kablosu aşağıya yetmez sonuçta. Yada bunun dışında bir çözüm var mı iki harddisk'i birlikte kullanmak için? (Güç kaynağını değiştiremem) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 ekran kartına güç kablosu gidiyor olduğundan emin misin boşta olan kablolardan hiç birini hdd e sokamıyorsan, dvd romlardan birininkini çıkar bir de onla dene eğer psu herşeyi çalıştıracak kadar güçlüyse; o kablolara uygun bir girişle, çıkışı çoğaltma yoluna git herhalde vardı öyle bir aparat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Evet Y şeklinde olan ikiye ayıran kablolardan alsam işimi görür herhalde. Umarım yeter güç kaynağı. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Ben 2. fanın kablosunu çıkarıp 2.hdye taktım mesela hiç sorun yaşamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Bendeki bütün fanlaraa giden kablolar ufacık ve pinleri de farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 DVD'yi çıkarıp güç kablosunu kullanayım dedim ama alt taraftaki harddisk yuvalarına kadar uzamıyor ki. Herhalde 2 cd/dvd sürücüsü için düşünülmüş sadece. Ya şimdi bu güç kablosunu ikiye ayıran bir splitter alıp tek kabloyla iki harddisk'i beslesem hiç bir zararı olmaz mı (güç kaynağı yettiği sürece)? Yoksa dvd kablosuna uzatma kablosu alıp aşağıya uzatabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 hiçbir zararı olacağını sanmıyorum. 2ye ayıran aparatlardan alıp uzatıcaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2007 aman psu pırtlamasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 güç kablosunu çoğaltan adaptörler var yada istersen kaynak yaparak kendinde çoğaltabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Bahsedilen Y adaptörlerinden aldım. Kabloyu ikiye ayırıyor. Ama iki harddisk'i aynı anda taktığımda bilgisayar açılmıyor. İlk önce fanlar falan 2 saniye dönüyor sonra tamamen kapanıyor. Kapandıktan sonra açma kapama düğmesi hiç çalışmıyor. Güç kablosunu kasadan çıkarıp tekrar takınca çalışır hale geliyor. Ama açmaya çalışınca yine aynı olay oluyor. Yeni harddisk'te yada kablolarda sorun yok, tek başına çalışıyorlar. Ultra-ATA kullanıyorum bu arada. Slave harddisk'i taktığım anda olmaya başlıyor bu olay. Güç kaynağı yetmiyordur diye DVD'lerin güç kablosunu çekip çalıştırmayı denedim ama sorun devam etti. Sorunun yine de güç kaynağı yetmemezliğinden olabileceğini düşünüyorum. Aklıma başka bir şey de gelmiyor. Yada splitter olayı sakat.. İmdak :/ [ Mesaj 27 February 2007, Tuesday - 21:28 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 hddlerin ikisi de aynıı kablo üzerinden mi anakarta gidiyor primary, master ayarlarına bak bios tan ayarlara bak yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2007 Evet ikisi de aynı kablo. Ultra-ATA kablosu, bir çıkış siyah bir çıkış gri. Siyah olan primary, gri olan slave. İki harddisk üzerinde de jumper'lar "Cable Select" olarak seçili. Yani slave mi primary mi kablodan anlaşılıyor. Ultra-ATA'larda böyle oluyormuş zaten, kitapçıklarında öyle yazıyor hep. Ayrıca sorunun slave yada primary ile ilgili olduğunu hiç sanmıyorum. Sonuçta hiç hdd olmasa bile açılıyor bilgisayar. Yanlış takınca da açılması ama tanımaması falan lazım. Ama primary slave olayında sorun olduğunu sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 sanirim psu nun gucu yetmiyor [ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 01:48 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 psu kaç watt onu da yaz bari, şimdi primary mastar-slave secondary master-slave hdd+dvd yi tek bir kablo üzerinden primary master 2. hdd ile 2. dvd yi tek bir kablo üzerinden primary slave olmuyorsa ultra ata kablosuysa dvd ye girişi çok gelir zaten hddleri bir bağlayıp primary master dvdleri bir bağlayıp pirmary slave dene dvdlerdeki pinleri değiştirmeyi unutma veya dvdleri hiç katmadan hddleri primary master, primary slave veya biri primary birini secondary bağla aklına gelebilcek herşeyi dene veya hiç kasma bir bilg. götür o senin yerine yorulsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 PSU 325 Watt. 2 dvd ve 2 hdd ide cikislari ayni kablo üzerinde. Kablo Asus A7NX8 anakartin orjinal kablosu. Üstünde hangi cikisin ne icin oldugu yaziyor. DVD'leri devre disi birakinca da bir sey degismiyor. Iki HDD'yi de primary olarak tek denedim. Her türlü primary slave kombosunu da denedim. Slave olan HDD'ye güc kablosunu taktigim anda sapitiyor makina. Kücük sehirde oldugum icin bilgisayarciya götürmek zor ama bi arada sirtlayip götürcem sanirim. O da dicek PSU al yine bincek dünyanin masrafi poff.. Bu arada bilgisayar devamli cöktügü icin AMD islemcimi 2800+ den 2200+ e downclock yapmistim. Onun sebebinin de PSU yetmezligi oldugunu düsünüyorum, isinmayla ilgisi yok. Ram'le ve ekran kartiyla da ilgisi yok cünkü. Büyük ihtimalle PSU yetmezligindendir. Tesekkürler yine de. Diger Parcalar: Asus A7NX8 nForceII chipsetli anakart AMD Athlon 2800@2200 (downclocklu dedigim gibi) 2 tane 512MB Infinion Ram 1 DVD-ROM - 1 DVD-RAM - 1 Floppy sürücü Eski HDD 120GB Maxtor 5400RPM Yenisi 320GB Seagate 7200RPM Asus V9999TG 128MB Geforce 6800 ekran karti Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS ses karti [ Mesaj 28 February 2007, Wednesday - 11:31 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 antec neo power 480w, fsp bluestorm veya lc power 500-550w düşünebilirsin param var dersen be quiet veya silverstone serisinden 400w ve üzeri birşey tavsiye ederim ilerisi için 500-600w alman mantıklı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 600w nedir abicim nükleer reaktör mü kuruyoruz? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 taganlarda iyidir. 350-450-550w modelleri var ,birsürüde kablo cıkıyor içinden istemedikleri cıkarıyorsun pakedine koyuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2007 tagan güzel marka. ama o psunun yetmesi lazım .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar