Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

si..sii..sigaraaa!

ghost_boo

Öne çıkan mesajlar

sigaranın ne kadar iğrenç koktuğunu düşün.

sigara içenler bi süre sonra alışıyor kokuya ancak içmeyenler bilir o iğrençliği

afedersin boktan daha kötü koktuğu konusunda iddalıyım.

eğer uzun süredir içmediysen zaten o kokunun seni tiksindirmesi gerek bikere. git sigara içen birinden sana hoh lamasını söle:) eğer "git soğan filan ye ağzın daha güzel kokar" dersen adamı tamam kurtulmuşsun demektir:)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bende bira içmeyi çok seviyorum. Duramıyorum içmeden çıldırıyorum. Günde 5-6 şişe içiyorum. Çok güzel bir içki. Karnımı şişiriyor ama değer. Arkadaşlarım bana hasta bira içebildiğim için. Deli ortam yaptım. Arkadaş edindim.

ya amacım laf sokmak ya da gereksiz tartışma çıkarmak falan değil de.

sigaraya her başlayan özentilikten ya da ortamlara girebilmek amacıyla başlamıyor. insanlar kafasından bu 13 yaşında çocuk mantığını neden atamıyor anlamıyorum. ben sigaraya istediğim için başladım. çünkü çok nargile içiyordum zamanında. sonra sigara alalım dedim aldım içtim ve başladım.

kimseye özenmedim, kimse bnei sigara içtiğim için ortamına almadı. böyle bir şey yok. tamamen asparagas haber. zaten özenip sigaraya başlayan insan cahilin cühelanın en önde bayrak sallayanıdır kanımca.

sigara içmeyen kimse sigara içen birini anlayamaz. bu yüzden durduğunuz yerden neden başladın cart curt diye laf söylemeyin komik oluyor. gerçekten. sigara ile ilgili saçma sapan örnekler verebilirim ben de çünkü. mesela babam 13 yaşından beri aralıksız sigara içiyor ve 73 yaşında. maşallahı var allah nazardan saklasın. ee 60 yıldır içiyor bu adam, grip bile olmuyor. ben de içerim o zaman kardeşim diyebilirim mesela mantıksızlaşıp.

yani söylemek istediğim, siz sigara içmeyen arkadaşlar, evet en iyisini yapıyorsunuz fekat lütfen bir tek sigara içenler ölüyormuş ya da kanser oluyormuş muamelesi yapmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

40 yıl aralıksız için birinin kanser olmama olasılığı yok.60 yıl akciğer kalmaz adamda.Baban aralıksız 13 yaşından beri içmiyordur.Kaynak istersen cebelleştiğim tıp kitaplarını kafana atarım.(5. sınıfım baya bi kitap var )
Sigaraya başlamanın bir çok nedeni bi kaçını yazarsak
1)Özenme
2)merak
3)Kendini büyük hissetme
4)Çevre ve ortam
daha bi sürü şık eklenebilir.Özenme ve merak en çok göze batan şeylerden biri cahillikle alakası yok.%90 böyle bu.
Ben sigara içmiyorum , astım hastasıyım.Hasta olmasaydım bile gene de içmezdim.İnsanın para vererek kendini öldürmesi gibi bişey bu.
Ama şunu anlarım alışkanlıklardan vazgeçmek dünyanın en zor işi.Sağlam irade lazım bırakana saygı duyarım.En güzeli hiç başlamamak.
Sosyal ağlarda paylaş

theghosthand,

bir yerimden atmıyorum. allah uzun ömürler versin babam hala yaşıyor. sigarayı hayatının hiç bir döneminde bırakmadığını da kendisinden duyduğum için biliyorum. bana bak 60 senedir sigara içiyorum bişey olmadı sen de iç demek için anlatmıyor herhalde.. sürekli sigarayı bırakmamı ister hatta babam.

kanser olmama ihtimali yokmuş. oldu tamam ya. dünyadaki bütün insanların anatomileri aynı zaten. her sigara içen kanser olup ölmek zorunda.

o kitapları yak sen arkadaşım yalan yanlış şeyler öğretiyorlar demek ki.

ps : alerjik bronşit vardı bende.sigara içiyorum 5 senedir. bi problemim yok henüz. bronşitin 18 yaşımda geçeceğini söylemişti doktor zaten. sanırım onunla alakalı şeyler.

[ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 04:39 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Mumu,
Ben sana atıyorsun demiyorum.Allah babana uzun ömürler versin.Baban 13 yaşından beri içmiyordur ya da bi süre ara vermiştir diyorum.Baban seni teşvik ediyor da demiyorum.Bilimsel veriyi söylüyorum sana.Yazan bu,dünyanın kabul ettiği bu.Sadece akciğer kanseri deil mesane kanseri larinx kanseri gibi birçok kanser yapıyor.Sigara içtiğinden dolayı ses tellerini kaybeden insanlar var.En basiti dispneye neden oluyor.İnsanın nefes alamamsı kadar kötü bişey var mı ?
Evet , herkesin anatomisi ,hastalıklara direnci farklı. Bu sigara bildiğin zehir.Katran bile var içinde daha ne olsun.Ben sana zehir verirsem anatomini bırak istersen uzaylı ol sana zarar verir.
Kanseri geçtim burger hastalığı diye bi hastalık duymuşsundur.Orda burda haberlerde geçer çokça.
Thromboangitis obliterans denir buna damarları tıkıyor bu içtiğin sigara pıhtılaşma mekanizmasını bozuyor.Sonra seni lime lime kesiyorlar . Ne ayak kalıyor ne kol.Yoksa hakkın rahmetine kavuşuyorsun.Her içende oluyor mu ?Yok olmuyor.
Sende olmayacağı kesin mi? kesin deil.
Gelelim senin hastalığına daha 4 ay önce bi hastamız vardı.Senin gibi kronik bronşiti olan bi insan.19 yaşında başlamış sigaraya.şimdi 50 yaşında arada bırakmış falan dayanamamış tekrar başlamış.Adamın anasından emdiği süt burnundan geliyor şu anda oksijen olmadan uyuyamıyor bile.
Ara ara bildiğin kan kusuyor.Psikopat bi hocamız var bronkoskopu(bildiğin kameralı boru) akciğerlerine sokarken sigara içerken iyiydi diye veriyor boruyu ona göre.
Daha bir sürü şey sıralarım sana.Sigara iç bana bi zararı dokunur mu? Yanımda içerken dumanı bana gelirse belki.Ben sana sigara içersen kitaplarla birlikte kendimi de yakarım demiyorum:P
İçmezsen yararı sana diyorum. Hem paran cebinde kalır hem daha sağlıklı yaşarsın.

[ Mesaj 01 March 2007, Thursday - 21:06 tarihinde, Theghosthand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...