Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Open Source Oyun Projesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Böyle küçük çaplı bir projeye kalkışsak kimler katılır?

Katılacaklar hangi pozisyonda katılmak ister?
Ne tür bir oyunla uğraşmak ister?
Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi de eklerseniz süper olur.

Paticik Open Source Oyun Projesi dedim ama böyle bir proje olsa bile Paticik ile direkt ilgisi yok, sadece katılımcılar Paticik bünyesinden olacağı için öyle yazdım. "Paticik şusu, paticik busu" gibi şeylere kötü tepkiler geliyor ya bazen, ben şimdiden yer edeyim dedim.. öyle çirkef bir adamım.
Mesaj tarihi:
4 yaşımda C64'le birlikte basladım oyun oynamaya, hayatımın %70 i oyun başında geçti. şu an 20 yaşındayım. her türlü oyun türüyle ilgili ilgnç orjinal fikirlere sahibim. her türlü mapping öğesiyle uğraştım ama modellemeden anlamam falan filan. ama her türlü yardımcı olurum her zaman için. öh.
Mesaj tarihi:
Mirage, elimde hayvan gibi sistem var oturdum yazdım( wordde heheh , kodlanmayı bekliyor fikirler hazır yani ). programlama deneyimim var. modelleme desen ondan da var. ne ararsan var. ekibim olsa da yapsam diyordum. projenize katkıda bulunmak acayip isterim çok isterim deli isterim.

[email protected]
(tüm katılımcılar yaş yazmış , ben 3 yaşından beri pc kullanıyorum hadi bakalım akıllı olun =) eaejhaweadsf )
Mesaj tarihi:
Ben de 3 yaşımdan beri pc kullanıyorum :) Ayrıca 2 sene de mac kullandım. Kodlamadan falan anlamam ama fikirlerim vardır. O yüzden elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Karakter çizimi konusunda da taslak çizimi yapabilirim, gerisi yetenekli ellere kalıyor :)
Mesaj tarihi:
Benim projem diye bir şey yok ortada zaten. Ben 2 yıldır bilgisayar bilimleri okuyorum. Oyunlar dahil her türlü software geliştirmeye ilgim olduğu için Software Engineering alanında eğitim alıyorum. Ama şu ana kadar teorik bilgiler dışında pek bir tecrübem olmadı.

Böyle bir projeyi ortaya atma nedenim de bu zaten. Open source program geliştirme alanında, oyun geliştirme alanında, programlama konusunda tecrübelenmek ve teoride öğrendiğim onlarca şeyi pratiğe dökmek istiyorum. Bu nedenle de katılacakların tecrübeli olması gerektiğini de düşünmüyorum.

Gereken şeyler: Sabır, istek, zaman, yaratıcılık ve temel bilgiler olmalı bence. İşlerin nasıl yürüdüğüne bakmak için çok çok küçük şeylerden bile başlanabilir.
Mesaj tarihi:
Ha bir de kısa film ile uğraşıyorum, dolayısıyla eğer olacaksa oyun içi filmlere bir yönetmen olabilirim :) Ayrıca senaryoya da yardımcı olabilirim.

Kısaca kodlama veya işte programlama bilgisi gerektirmeyen işlerde yardıma hazırım elimden geldiğince.
Mesaj tarihi:
kendimi bildim bileli oyun oynuyorum :) Bissürü fikirlerim var,konuya hakimim.Software engineering ile hobi olarak ilgileniyorum.
Boş zamanımda var sayılır ben projeye açığım zaten son zamanlarda kaşınıyodum proce proce diye

az derecede c,c++ biliyorum.
Ama grafike dair hiçbir bilgim yok :) , hep konsolda çalıştım ben.
Ama kesinlikle katılmak isterim öyle bişe olursa =)

[ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 13:51 tarihinde,

[ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 13:56 tarihinde, LasT_SuRviVoR tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
grafik mirafik onları yardımım dokunur baya ama hangi platformda yapılıcağını oyunun sölemeniz lazım yoksa yazılım işine dağir ne yapabilirim bilmiyorum
Mesaj tarihi:
Aslında benim hayalimde rpg yada adventure var. Yada Jagged Alliance türevi bir turn based strateji savaş oyunu.. Ama bunlar böyle öyle pat diye "hadi yapıyoruz" diye yapılacak şeyler değil. Özellikle adventure oyunları kolay yapılır gibi gelse de hiç kolay değil.

O yüzden ilk proje için mümkün olduğunda basit bir şey olmalı bence. Mesela tek bir oda yada harita içerisinde geçen tek kişilik basit bir shoot em up / beat em up tarzı bir oyun olabilir. Hem kim neyi ne düzeyde yapabiliyor anlaşılır. Neyin ne kadar zaman aldığı anlaşılır. Böylece eğer olursa gelecek projeler için daha iyi bir planlama yapılabilir.

Eğer böyle basit bir başlangıç projesine uyacak başka bir oyun öneriniz varsa yazın.
Mesaj tarihi:
Dediğim gibi rpg, adventure gibi oyunlar ilk planda yapılması zor şeyler. Oyunun konseptini ve senaryosunu adam gibi hazırlamak çok zor o ayrı. Ama uğraşılıp hazırlansa bile, o hazırlanan şeylere yazık olma ihtimali büyük.

Bir çoğumuz küçük yaşlardan beri oyun oynuyoruz. Bir çoğumuz da illa ki bir oyun konsepti yada senaryo falan kurmuştur kafasında. Ama işte bunlar "hadi oyun yapıyoruz" diyerek oyun haline dönüştürülemiyor.

O yüzden bu tür büyük bir işe girişmeden önce, grubun neyi ne seviyede yapabildiğini görmesi için çok küçük projelerle başlamak lazım. Mükemmel oyun konseptleri hazırlayabilecek potansiyeli sahip bir çok arkadaş olduğuna eminim. Ama yürümeyi öğrenmeden depar atmak olmaz yani.

Benim bir önceki mesajımda belirttiğim tipte bir oyun 3d olarak yapılabilir mesela. Open source bir grafik motoru olan OGRE kullanılabilir. Hem OGRE kullanımını az çok öğrenmiş oluruz, hem de bir oyunun software mimarisinin nasıl olması gerektiği konusuna giriş yapmış oluruz.

Yada sizin yararlı olacağını düşündüğünüz basit bir oyun taslağı varsa aklınızda, fazla yükseklerden uçmadan, hemen yazın bakim. :)
Mesaj tarihi:
Böyle bir projenin konuşuluyor olması bile içimde bir heyecan yarattı fakat sadece konuşulduğuyla kalacağını tahmin ediyorum (inşallah öyle olmaz) Bu projede yer almak isterim. Eğer durum ciddileşirse, ihtiyaç olan yerleri (3d studio max vs gibi) öğrenmeye başlayabilirim (bu donem ogleden sonra dersim yok hiç)

Ayrıca http://www.thegamecreators.com bu adresteki programı indirerek bir FPS oyunuyla başlayabiliriz. Güzel birşeye benziyor.

P.S: OGRE3D linki çalışmıyor.

[ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 16:09 tarihinde, Aragorn tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@ mirage , imzan çok klişe be yaw :)

Valla lafta çok olmaktansa icraatta çok olalımda aragornun dediği gibi yalan olmasın proje.

Cidden benim gibi kararlı olan arkadaşlar , ben buradayım harbı
den yapmak ıstıyorum dıyenler msnlerımızı dolastıralım projeyi konusalım yada buradan baslayalım ne bılıyım ben her türlü işe varım , mirage ın dediği oldukça mantıklı cin olmadan adam çarpmayalım.

gamecreators toolkitteki screenshotlar süper.Valla öyle bi oyun yapabilmemiz çok kolay olur bence yani hazır motor kullaanarak yapmak çok kolay olur diyorum , motoruda biz yazmıcakmııyıız :)
Mesaj tarihi:
iyi güzelde aradaki koordinasyon nasıl sağlanacak? Yani level1 i sen yap level2 yi ben yapıyorum gibisinden mı ? ben belirteyim teknik konularla ilgilenmeyi severim ben senaryo kurgum iyi degildir :)

500mb iyiymiş umarım p4 c2duo 2.33ghz istemiyodur editör :)

[ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 16:41 tarihinde, LasT_SuRviVoR tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ben konuyu ilk açıp adımı atan arkadaşı msn e ekledim, zaten başka bir platformu daha paylaşıyoruz, daha önce de konusu açılmıştı yani bunun. Şu eklemek istiyorum, bilmem kaç yaşından beri oyun oynadığınızın bir önemi yok arkadaşlar, oyun yazmak ile oyun oynamak arasında dağlar kadar fark var. Ha ne olur sadece bir sürü fikriniz birikmiştir lakin muhtemelen böyle ilk adımlarını atan fikirlerinde o projeleri hayata geçirecek enejisi olamaz. Bende programlama bölümü okuyorum, gerekli bilgim mevcut ama oyun nasıl yazılır ne olur bilemiyorum, ama beraber öğrenilebilir gibi geliyor bana....
Mesaj tarihi:
OGRE Grafik Motoru
Kusura bakmayın uzantası org'muş, ben com şeklinde vermişim eski linki.

FPS Creator oyun motoru bile değil ki. Kodlama gerekmiyor, oyun hazırlanmış. Siz sadece bölüm editörü vs kullanarak oyun yaptım diye seviniyorsunuz.

said:
iyi güzelde aradaki koordinasyon nasıl sağlanacak? Yani level1 i sen yap level2 yi ben yapıyorum gibisinden mı ? ben belirteyim teknik konularla ilgilenmeyi severim ben senaryo kurgum iyi degildir :)

"level1 i sen yap level2 yi ben yapıyorum" gibi bir şey ancak yukardaki gibi hazır editörlerle oyun yaparken söz konusu olabilir. Dediğim gibi bu projeyi ortaya atmamdaki amaç bir şeyler öğrenmek, deneyim kazanmak. Yoksa hazır editörü alıp oyun yapmayı 9 yaşındaki çocuklar da yapabilir.

Koordinasyonun nasıl sağlanacağına gelince.. Bunun için ilk önce bir proje planı hazırlanmalı. Plan hazırlanırken de proje küçük yeterince küçük modülllere ayrılıncaya kadar parçalanır. Bu modüllerin ne olacaklarını, nasıl olacaklarını, birbiriyle nasıl iletişim kuracaklarını belirlemek pek de kolay değil.

Ama herşeyden önce projenin ne olduğuyla başlanması lazım. Yani herkesin tam olarak ne yapacağının belirlenebilmesi için, toplamda ne yapmak istediğimizi net bir şekilde belirtmemiz lazım.

Ayrıca kart oyunu yada pacman gibi bir oyun yazmak istemiyorsak, hazır kütüphaneler ve API'ler kullanmamız şart diyebilirim. Tekerleği her seferinde yeniden icat etmenin gereği yok. Pek tecrübeli olmayan bir grup tarafından kısa sürede yapılabilecek şeyler de değil zaten.

MSN ve Mail adresim: [email protected]

[ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 17:12 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
OGRE bu konuda bayağı iyi yalnız sağlam programcılara ihtiyacımız var c ve c++ için.
Oyun türüne gelince rpg veya adventure diyorum ben de. Belki rts de olabilir. Ama rpg olursa süper olur gerçekten. D&D için yazdığım sistemiyle , konsept artlarıyla kocaman bir evrenim var. Hoşunuza gider ise paylaşmaktan memnun olurum.
Neyse böyle işte konuşuruz...
  • Yeni Oluştur...