Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

seat leon

Dela

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Benim araç 95 oktana uygun olduğu için onu kullanıyorum ve daha yüksek oktana gerek yok. Yazılımı ile oynanması gerekiyor ama dokundurmak istemedim. Yakıtı ise genelde Opet'den alıyorum. Olmadı Shell. Bu iki istasyonda işyerime yakın ve harici istasyondan kesinlikle almıyorum.

Ayrıca ben çok kötü birşey yaptım :( LPG taktırdım :P Ona da gazı Opet'den alıyorum. Cüzdanım artık rahat bir nefes alıyor. Turbo motorlu araca pek çekindiler ama 3-5 araştırma neticesinde uygulama yapıldı. Oldukça memnunum :)

Saygılar.
Mesaj tarihi:
arabaya bagli olarak porschede 98 oktan shell. ama shell in 97 oktanida hem fiyat olarak uygun hemde pek farki yok. ayrica shell in eurodizelide gayet iyi.

yalniz eski audi a6 da hic fark yaratmiyordu 95 98 gercekten arabaya gore degisiyor
Mesaj tarihi:
Selam,

Aracın kitapçığında yazar zaten neye uygun olduğu. Bende depo kapağında bile 95 diye ibare var. Üstünü kullansam bile motor yazılımı buna uygun olmadığı için fark etmiyor. Büyük ihtimal 95'dir diye tahmin ediyorum senin araç için.

Saygılar.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
simdi kimsede yok tamam ama illa bilen vardir, hiz limiti 190 mi arabanin elektronik limit gibi?

yokus asagi 180den 190a geldi otobanda, merak etmeyin sabaha karsi 4-5 arasi bombos yoldu, 6 bin devire yaklasti devir gostergesi ve sonra gaz pedali bosaldi. max hiz 184 gosteriyor specs sayfasinda ama 180 ustune de bi tek yokus asagi cikabildim, duz yolda olmadi. nedir olay?
Mesaj tarihi:
Selam,

Otomobil hızlandıkça havanın göstermiş olduğu direnç artıyor. Motorun ürettiği güç ise sürtünme, hava direnci ve iç kayıplar tarafından törpüleniyor ve kalan güç ile senin yapacağın hız ortaya çıkıyor. Tabi otomobilin ağırlığı da burada bir etken.

190km/h sınırını daha dik bir yokuştan inerek geçebilirsin ancak.
Üretilen gücün büyük kısmı hava direncini yenmek için harcanıyor diye duymuştum.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Dela, fabrika çıkışı hız sınırlayıcı var mı peki?

Benim Volvo'da 190 km/h max hız (sınırlayıcı) diyor, 190 km/h'ye ulaştığında araç gaz almamaya başlıyor, Türklük yapıp ayağını çekip az kesildi mi gazlamaya çalışırsan bir yerde tamamen gaz kesip yavaşlayana kadar almıyor gazı. Tepe aşağı falan da denedim yemedi, araba direk gaz kesip "Kiminle dalga geçiyon lan sen?" moduna giriyor. Zaten paranın dediği gibi, bir Ferrari olmadığı için "hava freni" kullanarak da seri bir şekilde yavaşlıyor gaz veremediğinde.

Duydum ki ufak bir yazılım değişikliği ile bunu kaldırmak mümkünmüş. Ben yaptırmayı düşünmüyorum (para biriktirip halat taktıracağım çünkü nihohahahahah)

NOT: Genç arkadaşlara uyarı, bu hız denemesi bir kereliğine mahsus olmak üzere, şehir dışında TEM'de ortada in cin top oynarken ( Edirne yolunu yarılamışken) gerçekleştirilmiştir. Buna rağmen yapılan yazarın bir öküzlüğüdür, özellikle hız için üretilmemiş araçları gereksiz kasmayın, kastırılabilecek araçlarla da olmadık yerde hız yapmayın başınıza iş almayın.

"Türk şoförü en asil duygunun insanıdır".
Mesaj tarihi:
iste ben de onu soruyodum elektronik sinirlama var midir acaba diye :D

isin guzel tarafi, annemin vw borasi 160da gobek atmaya, 180de ufak deprem simulatoru olup 190i denemek icin heves birakmazken sadece yolun dalgalandigi yerlerde hafif hafif hoplayarak gitmesi aracin, kontrol kaybi sifir gibi.
Mesaj tarihi:
Eğer bilmiyorsan, arabada "Maksimum hız : XXX" diye belirtildiyse ve gerçekten gaz kesiyorsa sınırlayıcı vardır diye düşünmekteyim Delacım.

Evet arabanın yola oturması muazzam bir şey. Hele hafif ve oynak bir arabadan sonra oturaklı bir araba kullanmak efsane oluyor. Gerçi biraz da riskli, ilk başlarda hangi hızda olduğunu anlayamıyor insan.
Mesaj tarihi:
Benim araba bile 190 görüyo be 1.3 motörle. Hatta ilk zamanlardı o. Daha sonra guzenim konya kayseri yaptı geldi 220ye çıktığını söledi. E tabi reel hız değildir ama kilometre yaptıkça biraz farkediyor heralde son süratide.

ps: bende sadece 1 kere deneme amaçlı anadolu otoyolunda o hıza çıkmıştım daha sonra 150yi geçmemişimdir.
Mesaj tarihi:
said:
ic mekan tasarim ve kalite acisindan seat uzer.

şaka yapıyorsun heralde :)

bu arada yeni opel astra ile 200 gördüm ama yol bitti daha da giderdi bence. 1.3 cdti

[ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 01:21 tarihinde, Giovanni tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 21 March 2007, Wednesday - 01:21 tarihinde, Giovanni tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Vodan, Anadolu otoyolunda iş yok, yol aralarda daralıyor ve çok virajlı, Dilovası'ndan sonra biraz kendine geliyor ama yine yok. Ve kalabalık genelde.

Efsane yol, Kırklareli istikametinde TEM. Üç şeritli, tatlı virajları olan kocaman yol, arada bir kaç katil kamyoncu harici de kimsecikler yok. Araba açmak için ideal.
Mesaj tarihi:
Ben sabancı üniv. e kadar gittim. Saat 8 falandı heralde yolda boştu arada kamyonlar oluyordu sağda. Bu yolda ortadan gitmek zaten sakat illa soldan ve hızlı gitceksin yoksa sürekli kamyonlarla haşırneşir olursun yau

Birde onun dönüüşü işte ama dönüşte çok bastığımı hatırlamıyorum. Bitek köprüye 130 la girip trafik polisinin yanından arı gibi geçtiğimde yusuflamıştım. Zaten herkes 100 le flng idiyordu bi sorun olduğunu tahmin etmiştim :p Sonra maslaktan çıkıp tüydüm o yoldan
Mesaj tarihi:
Drag olmaz rolling yapalım :)

Buldun 1.3 arabayı drag yapalim diyosn dimi he dimi he? konuş

Biz oradan dönüşte golf fsi la rolling yaptık wala kafa kafaya gittik kralını tanımam ama dragagelemem benim 1. vites ölü :)

Bide yolunuz çok ters ne o öyle tuzla sanayilerden dolanıp giriyoruz bisürü kamyon falan filan kaç kişi öldü zaten biliom biliom
Mesaj tarihi:
Yeni leonlara bir turlu gozum alisamadi. Birseye benziyor fakat cikaramiyorum :D onun bunun catisi altinda araba uretip onu satmaya calismalari biraz sacma geliyor. Suan leonda ispanyol atesini goremiyorum. Diger ornek ise skoda ah eski skodalar nerede diye bazen kendi kendime soruyorum. Astra ile leonu karsilastirmak gerekirse Astra her bakimdan daha ustun bir arac olduguna inaniyorum.
Mesaj tarihi:
yandan alfaya onden bmw 6nin cakmasina benziyo hafif, alfa ok tasarimci transferi de bmw 6nin basik burunlu kaput havasi ne alaka belli degil.
  • Yeni Oluştur...