Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marsta internet

SoulCube

Öne çıkan mesajlar

Anlaşılan biz daha telekomun yavaş hızlarından kurtulamadan Mars'tan internete sürekli erişim mümkün olacağa benziyor. NASA ve ARPA ortaklığıyla geliştirilen InterPlaNet(IPN) sistemi ile kurulması beklenen internet erişimi, aradaki uzaklıktan kaynaklanacak zaman sorununun (20 dakika->Bir verinin Dünya ile Mars arasında gidip gelmesi-Başka bir deyişle 20.000.000 ping) aşılması umut ediliyor. Projenin 2008 sonlarına doğru sorunsuz bir şekilde çalıştırılması umut edilmekte.

Mars'la kurulan en son "Kısa süreli" internet erişimi 256kbps hızıyla 2004 yılında gerçekleştirilmişti.

Kaynağa ulaşmak için tıklayınız.

Demekki biz hala marsta yaşıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

hakkını yeme 128k kablonun adsller artmadan önce 20 kb ile dl ediyorduk hatta bir ara bağlantı hızını yükseltmişlerdi kampanya vesilesiyle o zaman 30 35kb ile indiriyordum yurtdışında pinglerde gayet düşük idi bir fransız serverinde 60 70 maximum 100 dü sonradan batırdılar.
Sosyal ağlarda paylaş

1024 adsller gecmisteki 128 hizina erisemiyor onu demek istiyorum.Elbetteki isteriz bir fransadaki free boxi amerikadaki barracuda'yi lakin özelleştirilmiş tekel şirketler çok vahim bir duruma tekabül ediyor 3 5 şirket girsede ortam şenlense diyoruz oda olmuyor tekel şirketler izin vermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
yok fazla basit bi komplo teorisi bence o :P ama telekomun bu "yaz fırtınası" kampanyası bence yeni firmalar adsl pazarlamaya başlamadan pazarı kapatma hareketi olabilir. Düşünün bi, 2 sene kullanmak zorunda bırakıyor, ama bu yıl sonu indirimli fiyatı sona eriyor. Bence 2008 başlarında başka firmalar piyasaya çıkacak. Telekom da bu yeni çıkacak firmaların potansiyel müşterilerini şimdiden kapıyor işte. Lisans falan çoktan alınmıştı zaten bu saate kadar nasıl bişey çıkamadı ortaya anlamadım. (belki de çıkarttırılmamış olabilir.) Doany sömürüyo işte milleti noolacak... :S
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...