Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lucid Dreaming

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bugun aklıma takıldı sorıyım dedim. Hic Lucid Dreaming denen olayi yaşayanınız oldumu ?
Cok enderde olsa bana olmuştur hatta uyandıktan sonra geri yatıp kısa süreliğine rüya'yı görmeye devam ettiğimde olur.

Lucid Dreaming i bilmeyenler için ekşi sözlükten bir arkadaş güzel ve net açıklamış bkz.

[spo]kisinin uyku sirasinda ruya gordugunun farkinda olmasi ve ruyasindaki olaylari kontrol edebilmesine verilen isim. becerebilirseniz mukemmel bir olaydir. genelde uykudan tam (bkz: rem) evresinde uyandirilip, tekrar uykuya dalarak gerceklestirilebilir. hatta ruyalariniza kaldiginiz yerden bile devam edebilirsiniz.
bilimsel olarak ilk frederick van eden tarafindan aciklanmistir.
(kenny, 17.11.2000 15:21)[/spo]

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=lucid+dreaming
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical
said:
Rüyaların beyninizde gerçekleştiğini ve beyninizin rüyanızda bile bildiği fizik kurallarını mümkün olduğunca devam ettireceğini unutmayın, yoktan hiç bir şey var edemezsiniz, çok denedim. Ama var olan etmenleri değiştirebilirsiniz.

Hehe, o psikolojik bakımdan ne hâlde olduğuna da bağlı.
Mesela benim Lucid rüyalarımda fizik kuralı diye bişey yok :P
Herşey mümkün, çizgi film gibi.

[ Mesaj 23 February 2007, Friday - 10:01 tarihinde, Hergonan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
küçük yaşlarda daha rahat yapıyordum artık pek beceremiyorum :)

hatta daha guzel bi sekli vardı yatmadan bi 5 dk ne rüya görecegimi kafamda iyice düşünüp yogunlaşırsam uyuyunca o düsündüklerimi görebiliyordum. sonra rüya görürken kalkarsam tekrar yatıp devam ediyordum kaldıgı yerden :)

pek zevklidir hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Mutlaka görüyorsundur birşeyler llama ama akılda kalıcı şeyler degildir. Hatta insan bir gecede 100lerce rüya görürmüs . mesela bazen sabah uyandıgımda. Oha cok komikti bu ruyayi anlaticam arkadaslara diyorum kalkıp bi kahvaltı ediyorum. Ne gördüysem uçmuş gitmiş oluyo.

Ekşi- güzel açıklamiş arkadaş . Uzun derseniz siyah yazıyı okuyun yeter
[spo]şimdi öncelikle belirteyim, bu lucid dreaming denen olayı ''sürekli'' yaşadıgımı söyleyemem .altta deneyimlerini anlatan onlarca yazar var , sadece bu olay ile ilgili düşüncelerimi aktaracagım.

alman filozof schopenhaeur-ki hastasıyım- zamanında insan hayatının sıkıntı ve acı dan ibaret oldugunu belirtmiş ve ''bir insanın en mutlu anının uykuya daldıgı an, mutsuz insanın ise en mutsuz anının uykudan uyandıgı an '' oldugunu söylemiş.öncelikle uyku insan için (yada beyni/kalbi ne derseniz) bir dinlenme/durma sürecidir.kendini unutma ve rahatlatma dönemidir.şurda yüzlerce kişiye sorsan ''uyku nedir'' diye, olumsuz cevap verenlerin sayısı çok az çıkacaktır( vakit kaybıdır derseniz eyvalla).insan bu zaman diliminde kendinden kurtulur, şimdi bu tanımlardan sonra lucid dreaming olayına girelim.
en bilinen tanımıyla ''rüyada olmanın farkındalığı'' olan bu olayı arasıra yaşarım.ve ''zevkli'' oldugunu söyleyebilirim.birşeylerin farkında olma ve kontrolun elimde olma hissi tam tersini istemekten daha mantıklı geliyor bana.bu durum bu olayı sık yaşayanlarda tam tersine doğru kaymakta.beynin zarar gördüğünü iddia edenler bir hayli fazla.kişisel kanaatıma göre de bu işin fazlası ruhsal açıdan hakketten zararlı olabilir.

uzun yıllardır bu lucid dreaming olayının ilk levelini başarıyla geçtim eheh.yani olayın farkındalıgı normal seviyesinde gitmekte.fakat mekanı/nesneleri kontrol yetenegi ben de çok gelişmedi.kabusların kontrolu olayında mesela arkamı dönüp korku öğesiyle yüzleşemedim çoğu zaman.bu his her uyandıgımda kendime kızma isteği doğuruyor ehehhe.neyse şimdi bu uykudayken bilinçaltının çalışma durumuyla alakalı rüyalarımızın kontrolunu yapan insanların astral seyahat olayına girme ihtimalleri daha yüksek diye düşünüyorum.birşeyleri(neyi?) kontrol etme güdüleri daha yüksek.

gün içinde az uyuyan insanların lucid dreaming olma olasılıgın daha yüksek oldugu varsayılıyor ayrıca.yatmadan önce izlenen programlar, yenilen ve içilenler, uykuya odaklanma seviyesi (ki rüyamda şunu görcem şunu görmeliyim diye tutturan insanlardan bahsediyorum) bu olay ile çok alakalı gibi görünüyor.ayrıca uyuşturucu kullananlarında lucid dreaming olayı ile korelasyonunun 0 dan fazla oldugunu varsayıyorum.

bir de deneyim anlatalım, örneklerle entryimizi bezeyelim.
yıllar önce öss sonrası tatil dönemindeyiz.öss dönemi çok sancılı ve farklı geçmiştir(derslerle alakası yok ,psikolojik durumlar vs.)neyse bir arkadaşla yazlıkta kalıyoruz.ikimiziz.günler birbirine girmiş.yatma saati belli değil, saçmalıyoruz delirme seviyesine gelmişiz.bir gece diğer şahıs ile mutfakta oturuyoruz.kanepe var ben uzanmışım, uyuyorum nerdeyse.arkadaşta yemek yiyor ve radyo açık.neyse ben dalıyorum uykuya, sonra bu lucid dreaming olayı oluyo.işte mutfaktayım yine arkadaş yok, ses yok vs. bir bakıyorum kapı eşiğine küçük bir kız çocugu ( tipik korku karakteri, filmlerden etkilenilmiş bariz )
''oha'' diye tırsıyorum.sonra diyorum ''la bu bi rüya'', kontrol olayına girip kızı düşüncem doğrultusunda yönlendirebilmek varken yapamıyorum.derken kanepeden kalkıyorum kıza yaklaşmadan mutfak içinde dolaşıyorum.''ulan uyanınca arkadaşa anlatıcam olayı '' diye düşünürken ''ee uyanalım bari'' diyip uyanıyorum.(bu en bariz hatırladıgımdı).neyse ter basmış falan, durumdan haberdar arkadaş bakıyor bana.''ya gene oldu '' diyorum ehee hep beraber eglenioruz..''ya x factorcum uzanalı 10 dk olmadı ne ara gördün'' diyor.neyse anlatıyorum rüyayı.ertesi gün bu anlattıgım olayı görüyorum falan.tespit kısmına gelirsek, insan psikolojisi ile çok alakalı bi durum bu diyebilirim.ayrıca lucid dreaming olayını daha önce okuyanlar/bilenlerde lucid dreaming olma olasılıgı daha yüksek diye düşünüyorum.
(yukarda ki olaya mistisizm katan şeyse olayı anlattıktan sonra sertab erener'in ''bir minicik kız cocugu bak duruyor orada'' çalmasıydı .çok ciddiyim)

son zamanlarda eski psikolojik durumumun olmaması(çalkantılı yaşamıma son verdim, rutin gidiyo herşey ehe) sanırım biraz azalttı bu olayı.artık sadece uyanmak istemiyorum .ama hala ''görüneni'' tam anlamıyla kontrol edemiyorum.

sonuç olarak karabasan olayının bir başka versiyonudur lucid dreaming.beynin bizden istemsizce bize oynadıgı bir oyundur.uykudayken yapar.loblar herşeye kapalıyken alt tarafını açıyo bize bu organ.insan beyni kapalı kutu.''bilmediğin şeyin seni kontrol etmesi ne kadar kötü aslında laan''
(x factor, 18.02.2007 00:10 ~ 00:48)[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

ben,dün gece.. ilkbölümde kovalandım yakalandım ve hapsedildim osırada uyandım sonra tekrar uyudum sonraki rüyam bir öncekinin devamıydıbu sefer mücadele vererek birazda kontrol etme uğraşıyla kaçmayıbaşardım :)

akabininde de 3.bir rüya gördüm ondada evire çevire birini dövüm ama ne dövmek çıkarmışım kemeri şaklatıyorum beline beline :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...