Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıcak çukulata hazırlama tutorialı

Griswold

Öne çıkan mesajlar

Direk olaya giriyorum, zaten çok basit birşey.
Malzemeler;
Çukulata (hadi canım);

Böyle 2 tane olacak aslında, ben 2. sini bulamadım =)
Başka çukulatalar tabii ki denenebilir orası ayrı.
Bir fincan süt;

Ehe bu kadar aslında, sütü 1-2 dakika ısıtıyoruz, akabinde çukulataları bölüp bölüp sallıyoruz cezveden ve karıştırma faslı başlıyor;

Çukulatanın eridiğini zaten hissedeceksiniz, eridikten sonra da iyice ısınana kadar karıştırıyoruz, dikkat ediyoruz taşırmıyoruz sütü. Ama çok ısınacak.

İyice karıştırdık, sütü fincana döktük, cezvenin tabanında çukulata kalmış ama. Nimettir, kaşık yardımıyla kalanları da alıp fincana boca ediyoruz, direk yemek te mümkündür tabi.

Son durum bu, değil aslında.

Sıcak çukulata olayında improved critical için;
Süt köpürtme yeteneğine sahip aletler vardır, Kahve Dünyası türevi mekanlarda satılıyor olabilir, onlardan varsa fincandaki sıcak çukulatanın bir kısmı veya yer varsa daha biraz daha süt ile köpük yapılabilir, akabinde çukulata sosu eklenebilir.
Krem şanti de dökülebiliyor, ama direk yemek lazım, eriyor.

Falan filan. Görüldüğü üzere boşa kastım fotoğraf falan, tek yapılacak şey ısınmakta olan süte çukulata ekleyip karıştırmak. Geri kalan her şeyi, orandı çukulata ne olsundu üste ne konsundu, siz belirleyebilirsiniz, kafanıza göre takılabilirsiniz.

Gece yarıları uyanık gezmenin bünyeye hasıl ettiği can sıkıntısının sonuçlarını izlediniz, afiyet olsun.

[ Mesaj 21 February 2007, Wednesday - 02:55 tarihinde, Griswold tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

Griswold ve Spidee benden sırrımı çaldı bi de forumlara yazıyolar :'(

Bi daha yemek veya içicek yaparken mutfaa adam sokmucam :(

Ben şimdi kime dicem "Ben süper sıcak çikolata yaparım" die.. herkes bilicek..

Ühük..

(Bu sırada Sütlü Çikolata kullanın ve griswold'ün cimriliğini yapmayın bol bol koyun çikolata )
Sosyal ağlarda paylaş

gris başını yazmamışın bıro onu da ben yazayım bari ...

en yakın starbucks'a girilir
m : müşteri
k : kasiyer
m: bana bi sımol hat çak
k: isim neydi ?
m: berkay
k: erkan ?
m: hayır berkay.
k: berkan ?
m: ber - kay
k: hee berkal ...
m : BERKAY LAN !
k: haaaa berkaaaaay ...
5 ytl
(para ödenir,çaklıt beklenmeye başlanır )
... 2dk
... 5 dk
... 10 dk
... 15 dk ... ve sonunda bardak gelir , üstünde berkay hn. yazmaktadır ...

m: ulaaaayn senin de vereceğin çukulatanın da ta ... korum haa !!!...

nidalarıyla kasadaki lavuğa sağlam bir tokat çekilir, akabinde polis vs. durumlara karşı mekandan topuklanır, eve gelinir, gris'in tutorial işleme konulur.

[ Mesaj 02 March 2007, Friday - 23:08 tarihinde, deeper tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 02 March 2007, Friday - 23:09 tarihinde, deeper tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Starbucks'a senelerce tiki mekanı peh diyerek gitmedim.
Sonra baktım, müziği düzgün, kahvesi güzel, fiyatları da o kadar farklı değil aslında kalitesine göre, gitmeye başladım, ama Çiftehavuzlar şubesine sadece.
Çünkü Çiftehavuzlar'da (İstanbul'da oluyor tabi) neredeyse müşteri yok, sessiz sakin bir köşesinde Bağdat Caddesi'nin (ki Bağdat Caddesi'ni ne kadar severim hazzederim o da tartışılır), gitmeye başladım.
Bana öyle havadan isim sorulursa neden soruyorsun gibisinden bir sorarım, tanımak için dediler, ismimi de yanlış anlamaları cidden zor, sorun olmadı hiç şimdiye kadar. Ha tanıma kısmı da yalan anasını satayım, oraya giren çıkan adamlar içinde en zıt bir tek benle Spidee (gidersem bu adamla gidiyorum zaten) var zaten bu tiplerle =).
Bekleme de tenha diyorum ya, olmadı hiç =) kalabalık olsa zaten gitmem, 100 küsür metre sağındaki Kahve Dünyası'na gitmeyi ondan bıraktım, hınca hınç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...