Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çekmesene ya

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam, aldığımda 4 aylık olan sibirya kurdum şu an 5. ayına girmek üzere. Ama bir sorunum var; diyelim ki dışarı dolaşmaya çıktık. Zincirini ne kadar kısa tutarsam tutayım sürekli önden gidip tüm gücüyle çekiyor. Dili yere deyicek kadar yorulsa dahi hep var gücüyle asılıyor. E haliyle benim için de biraz zor oluyor. Ellerim su topladı, kesildi. Zincir bu sonuçta :P . İsteğim de şu; ne yapayım ki köpeğim önden gidip asılmayı kessin ? Tabi bu sorunum dışında bakımı için minik tavsiyeler de verirseniz çok iyi olur. Teşekkürler :)
Mesaj tarihi:
o tasma ters çevrilede biliniyor ve boyun koruması gibi bişey oluyor.
sivri değil ucu batmıyor zorlamassa (ki zorlamaz) yada başka bir köpek boynunu ısırmaya kalkmazsa (ki haketmiş olur)
Mesaj tarihi:
ani çekersen boğazına girermiş gibime geldi o.
yani ara sıra durup, kimin patron olduunu gösterircesine bekleyebilirsin bazı noktalarda. ya da sal gitsin dicem bilmiyorum :P
Mesaj tarihi:
ben kullanıyordum bu tasmadan köpeğime.
hiç zararı olmadı köpeğe.
zaten zararı olsa sattırmazlar 1
faydası olmasa adına eğitim tasması demezler 2

[ Mesaj 20 February 2007, Tuesday - 20:35 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
6 senedir kullanıyorum Köpeğim onu gezdirme tasması olarak bellediği için ben takmadan o boynunu sokmaya çalışıyor tasmaya=) Acısa viyaklar zaten tasmayı takınca
Mesaj tarihi:
eğitim tasmalarının dikenli olmayanları da var. mantık şu: o seni çekerse tasma da onu sıkıyor. birkaç kullanımdan sonra yanından yürümeyi öğrenir, canı acımaz.
kesin çözüm.
Mesaj tarihi:
Tasmayı alıp taktım. İlk takıp dışarı çıktığımızda yine sevinçle ileri atıldı ama tasma boğazını acıtınca "hiyunk" tipi bir ses çıkarınca asılmayı bıraktı. Yavaş yavaş yanımda yürümeyi öğreniyor. Teşekkürler herkese =)
  • Yeni Oluştur...