RedallHoor Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Herkeze Öncelikle Merhaba Açıldıktan Sonraki İlk Konum Aman Yarabbi =) Uzun Zamandır Albumlerinin Çıkmasını Beklediğim Bir Grup; Dandadadan Gerek Sözleri Gerek Müziği Mest Etti Açıkcası Beni... Sizinle Paylaşmak İstedim Farklı Tınılar Dinlemek İstiyorsanız Dandadadanla Sizleri Baş Başa Bırakayım... --------------------------------------------------------------------------- Ekşi Sözlükte DandadaDan davulcusu Berke Can Özcan;ın, gurubunu "bir grup garip, bir garip grup" şeklinde tanımladığı kaydediliyor. Bu garip tanım, bu garip grup için yapılabilecek en iyi tanımlama. Daha uygun bir tanımlama düşünemiyorum. Garip ama, garip gruplar da beğeniyle karşılanabiliyor. Farklı kulvarlarda da olsa, Zeninların sonundaki, Replikasın da 2000 lerdeki başarısı buna iyi birer örnek. DandadaDan, ismini bir defada yazmaya zorlandığım bu grup, İstanbullu alternatif müzik meraklılarının aşina olduğu Tamburada grubunun küllerinden doğmuş bir grup. Canlı performansları bir hayli beğenilen DandadaDanın, geçtiğimiz yılın son aylarında piyasaya sürdüğü garip isimli albümü, Sen Bana Birini Android, garip şarkı sözleri, jazz alt yapılı sounduyla bağımlılık yapıyor. Bu konuda uyarmakta fayda var... Trackliste bakacak olursak ; başlarda sözlerini anlamaya çalışarak bir hayli vakit kaybettiren Zin Zin hayaletlerin aramızda dolandığını hikaye eden Hayaletler Kız öne çıkan şarkılar, bize göre. Sen Bana Birini Android&in garip bir albüm olduğunu aktarmıştık. Bu gariplik çok farklı bir gariplik. Zira, doğaçlama, jazz, rock ve punk seviyor olmanız, DANdadaDAN dinlemenize engel değil. Aksine, DANdadaDAN bütün bu türleri sevenlerin vazgeçemeyeceği, müdavimi olacağı türde bir grup. Takipçisi olmakta fayda var ; hem DANdadaDANın hem de bu yazıda haddinden fazla kullanılan garip tabirinin. ALINTIDIR http://www.youtube.com/watch?v=6OSfFP2MYec [ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 02:23 tarihinde, RedallHoor tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 02:29 tarihinde, RedallHoor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Hakkaten çok ilginçmiş. Baya orjinal. King Crimson havası veriyor arada. Eğlenceli ve dinlettiriyor. [ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 12:44 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
duende Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 özellikle maskara şarkısını sevdim bence gayet özgün ve başarılılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Kara Araba çok güzel bir parça.Çok seviyorum bu adamları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2007 bende beendim vallahansen albümü bayadır mp3 calarıdma duruyor dinleniyor kara rabayı cok sefdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 süper albüm, ne oldu bu grup devamı gelmeyecek mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sloth Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 tek başına devam ediyor adını hatırlayamadığım vokalist arkadaş. mimar sinan şenliklerinde çıkmışlardı ordan bulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dronevil Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2010 korhan futacı ve kara orkestra diye devam ediyor hatta albüm çıktı çıkacak veya çıkmışta olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar