Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dandadadan - Sen Bana Birini Android.

RedallHoor

Öne çıkan mesajlar

Herkeze Öncelikle Merhaba Açıldıktan Sonraki İlk Konum Aman Yarabbi =)

Uzun Zamandır Albumlerinin Çıkmasını Beklediğim Bir Grup; Dandadadan Gerek Sözleri Gerek Müziği Mest Etti Açıkcası Beni... Sizinle Paylaşmak İstedim Farklı Tınılar Dinlemek İstiyorsanız Dandadadanla Sizleri Baş Başa Bırakayım...

---------------------------------------------------------------------------

Ekşi Sözlükte DandadaDan davulcusu Berke Can Özcan;ın, gurubunu "bir grup garip, bir garip grup" şeklinde tanımladığı kaydediliyor. Bu garip tanım, bu garip grup için yapılabilecek en iyi tanımlama. Daha uygun bir tanımlama düşünemiyorum. Garip ama, garip gruplar da beğeniyle karşılanabiliyor. Farklı kulvarlarda da olsa, Zeninların sonundaki, Replikasın da 2000 lerdeki başarısı buna iyi birer örnek.

DandadaDan, ismini bir defada yazmaya zorlandığım bu grup, İstanbullu alternatif müzik meraklılarının aşina olduğu Tamburada grubunun küllerinden doğmuş bir grup. Canlı performansları bir hayli beğenilen DandadaDanın, geçtiğimiz yılın son aylarında piyasaya sürdüğü garip isimli albümü, Sen Bana Birini Android, garip şarkı sözleri, jazz alt yapılı sounduyla bağımlılık yapıyor. Bu konuda uyarmakta fayda var...

Trackliste bakacak olursak ; başlarda sözlerini anlamaya çalışarak bir hayli vakit kaybettiren Zin Zin hayaletlerin aramızda dolandığını hikaye eden Hayaletler Kız öne çıkan şarkılar, bize göre.

Sen Bana Birini Android&in garip bir albüm olduğunu aktarmıştık. Bu gariplik çok farklı bir gariplik. Zira, doğaçlama, jazz, rock ve punk seviyor olmanız, DANdadaDAN dinlemenize engel değil. Aksine, DANdadaDAN bütün bu türleri sevenlerin vazgeçemeyeceği, müdavimi olacağı türde bir grup.

Takipçisi olmakta fayda var ; hem DANdadaDANın hem de bu yazıda haddinden fazla kullanılan garip tabirinin.

ALINTIDIR

http://www.youtube.com/watch?v=6OSfFP2MYec

[ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 02:23 tarihinde, RedallHoor tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 02:29 tarihinde, RedallHoor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...