Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PS3 vs. Wii

ivan

Öne çıkan mesajlar

İkisini de oynanırken gördüm. Zira eğer İstanbul'da oturuyorsanız Tepe Nautilus'a gidin. En altta teknosa'da wii oynayan bir adam var. Paso oynayıp tanıtıyo.
En üstte Megavizyon'un cam duvarının arkasında duruyor PS3. TV'ye bağlı. Sanırım içeriden denemek için izin alıp wireless controllerı götürüp oynanıyor çünkü ben gördüğümdebir çocuk oynuyordu.

PS3'ün grafikleri takar ya, manyaktı. Şok oldum yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Grafik diyorsanız nie ps3 alıyorsunuz ki,
directx 10 geliyor arkadaşlar pc ye, darma duman konsolların grafikleri
herhalde directx 11 de "gerçek" grafik çıkarıcaklar.

Wii a harry potter ayarında asa sallamalı oyunlar
Kılıc sallamalı online oyunlar gelse,
buyulerı ellerımızle yapsak felan.
Wii'ın önü çook açık, o remote sadece bir başlangıç arkadaşlar, tüm vücut için olanı gelirse ozaman görürüm =)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
valla psp vs DS sorunu yasadim DS Lite aldim geyfim gicir

PsP de grafik var 3-5 tane klasik EA tarzi spordu filan oyun var ama hepsi PS2 ayarinda be

DS le uzun zamandir kaybettigim oyun oynarken eglenme hissini kesfettim warioware misal o kadar basit olmasina ragmen bagimlilik yapiyor

sony ve maykrosuft urunlerini medya ortami diye cikarirken nintendo delikanli gibi sonuna kadar oyunculuk dedi
wii de 20 dakika zelda oynadim ruyalarima giriyor oyun simdi

grafik filan bos 30dakika obaaa adam yapmis diycek sonra alisicaksiniz bitip gidicek
ps3 de MGS FF13 ve GTA4 disinda bir oyun goremiyorum su anda
GTA4 1 sene sonra dx10 la cikicak PC ye
MGS ile FF13 kaliyor geri iki oyun icinde sony nin kaprisini musterisini enayi yerine koyan tavirlarini cekemem valla zaten odamda o koca izgarayi koyucak yer yok xD
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
ben boksa sardırdım karımla, iyi oluyor sinirimizi atıyoruz, kavga etmez olduk son zamanlarda =P

gelgelelim her tarafımız tutuluyordu ilk zamanlar, hele ilk aldığımız haftasonu öyle bir oynadık ki pazartesi günü ikimiz de ağlıyorduk işyerlerimizde

şaka değil, ciddi gözümden yaş geldi bir ara düşen kalemimi almaya eğildiğimde lol, kalkamadım resmen kaldım ööle

alıştık biraz allahtan, iyi şimdi, sevdim wiiyi ben
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
bu arada ps3 aldım çok mutluyum :P yanındada bir oyun aldım ama 4 tane oyun vardı aralarından nba street i seçtim (keşke seçmeseydim :( ) cok güzel birşey ama anlamadığım birşey var test amaçlı carbon oynadım mağazada biraz daha değişik başlıyordu ps3 deki carbonla ps2 deki carbon farklı heralde? birde eleman bana ps2 oyunlarını oynayabilirsin demişti ben denedim ama olmadı =( öyle birşey varmı yoksa eleman benimi yemiş

bu arada 2. el ps2 satılıktır

edit:pardon ps2 oyunu kopyaymış ondan çalıştırmamış :)

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 19:47 tarihinde, cado tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ps3 ün teknolojisi xbox dan çok çok üstün fakat şu an için xbox360 çok çok daha iyi diyebilirim gerek oyunları vs vs.Ps3 de halen o teknoloji için kat kat daha iyi grafikli oyunlar olması lazım ama bir kaç oyun dışında kapışamıyorlar xbox ile.xbox360 almanı öneririm ps3 için bile halen çok erken wii eğlence açısından çok güzel ama bir süre sonra acayip klişe ,sıkıcı geliyor.
Linkte ps3 önincelemesi yaptık buyrunuz
http://www.gamexline.com/playstation-3/134-%22play-station-3%22-ilk-izlenimlerim.html#post741

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 02:46 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle yazıma başlamadan önce konsolcu insanların ruhundan bahsetmek isterim ki bu tip durumlarda bu tip insanların ne düşündüğünü ve ne hissettiğini iyi anlayın ve onlara saygıyla bakın diye: Konsolcu insan için en önemli şey grafiksel görüntü ve oyun çeşitliliğidir. Aradıkları şey budur onlar için; yelpazesi geniş ve kült oyunları olan bir firmanın sistem özellikleri uçuk ve grafiksel açıdan çığır açıcak görüntüleri sunan konsolları ile oyun oynama keyfi. Maddi taraf ise? Hiç umurlarında olmayıp CD'ler DVD'ler çalarlar parasızlıklarından; yok hayır gerçektende söylüyorum bunu. Çünkü oyun onlar için herşey demektir, oyun oynamaya bağımlılıktır yani. Evleri konsolsuz bir durumda olsun ama evde bilardo masasından yüzme havuzuna kadar herşey olsun o insan için o ev mağaradır. Yani konsolcu adamının en iyi arkadaşı konsoludur. Konsolcu adam konsolları sadece oyun oynama aleti olarak görür ki internete bağlanabilme film izleyebilme gibi özellikleri onun için yanında tuzlu fıstık olarak görür ve hiç mi hiç umrunda değildir çok dar düşünür bu konuda. Konsol internete girmeyi bırak insanların ayaklarını yıkasın çamaşır yıkasın bu onun hiç mi hiç umrunda değildir kullanmazda zaten bu özelliği. Yelpaze geniş olmalıdır demiştim evet gerçekten çok geniş olmalı ve tatminsel oyunlara ulaşabilmeli o konsolla. Örnekleme yaparsak Wii sahibi bir insan Mario oynarken ( Nintendo Kült'ü ), PS3 sahibi bir insan Grand Turismo 5 Prologue oynayacak ( Sony Kült'ü ); Wii'ci kardeş ileride ah ben ne yaptım mantar toplamak için mi okadar para verdim ben yahu diye bir sitemde bulunmayacak mı? Kafasını Mario'nun o güzel cennetindeki dağlarına taşlarına vurmayacak mı? Vuracak. Ama elbette ufak ve genç kitle ayrı konu işte o zaman durum tersine döner ve elbette istisnayi olsada Mario Fanları içinde aynı şey geçerli ama aramızda bu boyutta bi fan var mı?.. Aman olmayın zaten Sony'ci ve Microsoft'cu arkadaşlar sonra adınızı Mario'ya çıkartır. '' Keeemmaaall zıplada boyunu görelim!! '' '' Ehuhehu ''. Sonuç olarak yelpaze çok geniş olmalı hem dış firmalardan hemde kendi altında yazılımcı olan yapımcılardan iyi oyunlar gelmeli ve söylediğim gibi mutheşem grafik ve sistemi olmalı konsolun. '' Abi al sen şu poligonu Wii'de kullanırsın bende çok, ekrandan taştıkça veririm sana ehuehu!!! '' diye geyikler oluşabilir ve konsolcu adam da bunları bol bol yapar zaten. Uzun lafın kısası konsol demek PS3 demektir. Ve tarafsız başlayan yazımı gerçek kimliğim ile taraflı bir şekilde devam ettirmek istiyorum ki sıkıldım zaten böyle yazmaktan! Aman be ne Wii'si...

Hepimiz incelemişizdir heralde konsolları. Sistem özelliklerini konu alırsak çok dalga geçerim bunu atlıyorum hemen. Oyun yelpazesini konu alırsak Wii'nin PS3'ten çok daha dar olduğunu ve genellikle çocuklara hitap ettiğini rahatlıkla görürüz bunu yukarılarada bi yerlerde yazmıştım. Fiyatlara bakarsak işte ozaman Wii'nin uygun olduğunu görürüz ama tatmin edecek mi konsol sizi bilemem belki çocuksu bi ruha sahipsiniz veya kız gibi çocuksunuz açık konuşayım... Şu controller konusu bana çok gülünç geliyor Wii'de hayır yani Arcade makine olsa eyvallahta konsolda bu durum sadece geçici eğlence olarak görünüyor bana yani hep Arcade makinede oyun oynuyormuş gibi hisseder insan bi zamandan sonra sıkılır bu durumdan. PS3'ün controller'i ise şu şekil: SixaxiS adindaki yeni controller aslinda dizayn olarak eski Duel-Shock ile neredeyse ayni. SixaxiS dizaynindaki en belirgin farklilik 'select' ve 'start' tuslarinin arasindaki 'PS' tusu ve L2 ve R2 tuslarinin tetik seklinde olmasi. PS tusu ile sisteme controller kayidini yapabilir (Toplam 7 controller kaydedilebiliyor), oyunlardan çikis yapabilir, controller'i ve/veya tüm PS3 sistemi kapayip açabilirsiniz. SixaxiS kablosuz bir controller ve sarj için USB kablosu kullaniyoruz. SixaxiS, Duel-Shock'tan farkli olarak titresim özelligine sahip degil fakat adini aldigi 6 ivme egrisi ile oyunlara bambaska bir boyut getiriyor. Oyunun destekledigi sekle göre kullanim alani degisen SixaxiS nintendo Wii'nin sistemi ile hemen hemen aynı işlevi görüyorki bu yüzden artık titreşim yok Sony bu iki özelliği aynı anda entegre edemeyeceğini söyledi. Ayrica söylemeliyim ki SixaxiS çok hafif bir controller. Oyunu oynarken elinizde oldugunu bile unutuyorsunuz.. Yani çok istiyorsanız Wii'nin bu özelliğini zaten PS3'te var gibi. Bunu çok az kişi bilir sadece PS3 sahipleri gibi..

Neyse karar sizin ama PS3 derim ben tüm konsolcularda böyle düşünüyor zaten...
Sosyal ağlarda paylaş

Mayhem, 16 Haziran 2005 00:38 tarihinde demiş ki: Benim babamda pipili kız, ona anneler gününde hediye almıştım...

Babadan oğula sürerrrr giderrrr.. :D

Edit: ROFL! demeyi unuttum.. :D

[ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 13:48 tarihinde, RabbiT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam tabi, babamın iş arkadaşları wii oynuyor diye Keeemmaaall zıplada boyunu görelim şeklinde dalga geçiyorlar.
Çok acı cekiyoruz ailecek.
Wii oynayan pipili/pipisiz çocuklarız biz.

Kk

edit: typo

[ Mesaj 01 Eylül 2007, Cumartesi - 13:55 tarihinde, Mayhem tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...