Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe-Az Alkmar

tellos

Öne çıkan mesajlar

Fenere3 laf sokmak için yazmadım ve haklısın alt düzey olayını biraz abartmışım :)

Ama bence yapılan maç sayısına göre değil elenilen tura göre başarı değerlendirilmeli. Bence Fener ve Galatasaray aynı ölçüde başarılıydı bu sene avrupada. GS çıkması gereken bir gruptan çıkamadı, Fener de elemesi gereken bir takımı eleyemedi ve kendi turnuvalarında aynı turlarda elendiler
Sosyal ağlarda paylaş

valla saçma sapan konuşuyosunuz.şimdi cimbom süper kupayı aldı diye ne yapıcaanımı gösterdi istese.CL şampiyonunu yenen ne yapıcaanımı gösteriyo.o zaman fener beşiktaşı yendi beşiktaş cimbomu yendi fener cimbomu otomatik yener olayına döner bu saçmalamayın.CL deki önüne gelen takımları yenmiş şampiyon olmuş bu takım.galatada onu yenmiş.e cimbomu koysaydın 0 dan teker teker yenip olabilicekmiydi şampiyon aynı takımlar nasıl olsa.olamazdı işte.
Sosyal ağlarda paylaş

valla zaten uefa sıralamayı acıklıyor bosuna kasmanıza gerek yok. avrupa sıralamasında su anda fb onde dogal olarak hakları yani. bişey yapamasalar da turnuvada yer almaları kendilerine puan kazandırıyor. gs nin de gecen yıl uefa ön elemesini geçememesi büyük puan kaybına neden oldu.

o değil de bu bjk nin hala avrupa sıralamasında gs den önde olmasına bir açıklama getiremiyorum nedense. her sene uefa her sene hüsran. gs nin ise 1 sezon kaybı var sadece. ki o sezona kadar ş.l. ne en fazla gitmiş kulüptük.
Sosyal ağlarda paylaş

@lorrotar: Aynı anda mesaj atmışız oku onu da anlarsın ve evet belki alamazdık ama chelsea de iki senedir alamıyor ve dünyanın en iyi kulüplerinden biri. O dönemde en iyi futbol oynayan takımlardan biri gs idi. İzle maçları göreceksin. Fener de öyle oynasın, onlar da alsın ülkeye reklam olur ne güzel
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes bişeyler yazmış kimisi alakasız kimisi güzel mantıklı yorumlar.
Dün kupaya veda etmemizden sonra 1saat falan kaldım burda gittim uyudum sonra..Yerimde kaldım resmen dün.Bugun biraz daha mantıklı ve futbol açısından konuşmak gerekirse ;

Şu zamana kadar 3.tura falan biz zaten şansımızın ve oynadıgımız takımların aptallıklarından dolayı geldik.

Palermo - Biz UEFA yı iplemiyoruz SeriA ya gidiyoruz dedi.
Frankfurt - Bu takım yerine daha kalite takım olsa bu gruptan 2- 0 lık frankurt macından sonra zaten cıkamazdık.
Eh futbol böle şöle olsaydı böle olurdu tarzında konuşulmaz tabi.
Ama diyecegim şeyler çok basit ve anlaşılır.

Yine hersene oldugu gibi 3-4 transfer yaptık.
Bu sene bunlardan 1 tanesi tuttu.O da Kezman.
Lugano,Edu,Deivid bu 3 isim tamamen amaçsız,kalitesiz.Fenerbahçeyi 100.yılındaki büyük ideallerine taşıyamıcak oyunculardı.
Noldu .. D.Kiev'e elendik C.L ye gidemedik.
UEFA'da ben o gruptan cıkabilicegimizi bile düşünmüyordum ama dedigim gibi karsımızdaki takımların aptallıkları neticesinde gruptan zorda olsa çıktık.

Bu kadrodan uzaklaştırılması gereken insanlar var.
Futbol sahada oynanıyor ve aynı zaman bir akıl oyunudur.
Deniz,Ümit Özat,Edu,Volkan bu adamlar oyun içinde aklını kullanmayan ezbere oynayan oyuncular.
Aurelio,Kezman,Tümer,Alex bu oyuncular çok daha yetenekli ve zekasını kullanabilen oyuncular.
Bizde şuan Real Madrid sendromu var.
İnanın AZ Alkmaar bizden daha iyi bir takımdı.
Van Gaal çok zeki bir adam.Medyayı kullanmayı çok iyi biliyor.
Hep şunu dedi "fenerbahcenin kisisel yetenekleri olan oyuncular çok,korkuyoruz"
Adamın korktugu falan yok için için ayar veriyo bizimkilere
Tuncay'a , Kezman'a .. Hepsi bireysel yönden iyi ama takım olamıyorlar.Tuncay deli dana gibi koşuyor..Sürekli bir oraya bir buraya.
Bir söz vardır "Ne yaparsan yap Top senden daha hızlıdır" Deli dana gibi saha sola kosucagına pozisyon yaratan arkadaşlarına PAS vericeksin.
AZ Alkmaar paslaşmayı cok iyi bilen bir takım.Ne zaman top alsalar birbirlerine bakıyorlar kim nerde hangisi musait...
Bizim tuncay napıyor , Ümit napıyor.
Ezber.. Deli dana gibi koşun kanattan.
Zico'ya gelince kaliteli futbolcuydu ama teknik bakımdan yeterli oldugunu düşünmüyorum.Bize gelmesi gereken 1 tane teknik adam var benim listemde Paul Le Guen
( şuan PSG de )
Alex'e gelince..Dengesiz bir adam teknik kapasite mükemmel ama etrafındaki insanlar kapasitesiz adam napsın.Koşmuyor diyoruz..Oyun kurucunun böle tuncay gibi deli dana mode'unda koşmasına gerek yok.Oyunkurucu pas atar,pas alır.Topu güzel sekilde dagıtır.Alex bunu yapabilicek kalitede adam ve yapıyor.Ama pası dagıttı adamların %50 yeteneksiz alex ne yapsın.

Bu takımdan gitmesi gereken oyuncular şunlar :
Deniz,Edu,Lugano,Ümit Özat,Deivid,Volkan

Önümüzdeki sene için konuşmak gerekirse..

Bu takım adam gibi transfer yapsın.Ama Adam gibi.
Ben en kötü ihtimalle güzel bir grup çıkarsa C.L'de bir üst tura çıkabilicegimizi düşünüyorum.
Bu sene çok büyük bir puan farklıyla sampiyon olucagımıza inanıyorum.Bu puan farkı +10 olucak..
Fenerbahçe artık Avrupa'da oyniyabilicek kapasiteye gelicek.Ve birdaha o kapasitenin altına hiç inmicek.Yeter ki şu düzgün transfer ve takım olma ruhunu yakalıyabilelim.
Bir Lyon gibi olabilelim veya bir M.Utd gibi.

Okuyan herkese Teşekkür ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de okudum ve güzel tespitler, coguna katılıyorum. Ama ne gs ne de fb inanın bu yönetimleri ile bir yere gidemez. fenerbahçeli taraftarlar arasında artık aziz yıldırım'ın gitmesi gerektiği ciddi şekilde konusulmaya basladı ki bence haklılar. gs li oldugum için değil gercekten tarafsız olarak soyluyorum.

özhan bey koltuk sevdası yüzünden yonetimdekileri birer birer kemiriyor. aziz ise psikolojik olarak fenerbahce'nin buyuklugunu kaldırabilecek bir kişiliğe sahip değil bana gore.
Sosyal ağlarda paylaş

Aziz Yıldırım olmasaydı fenerbahçe bugünkü haline gelemezdi. Aziz Yıldırım belki ftbolu iyi anlamıyor ve iyi motive edemiyor oyuncuları, ama finansal açıdan gerçekten önemli işler başardı ve de bağışlar yaptı. Keşke bize de öyle bir başkan gelse de şu finansal durumumuz toparlasa.

Galatasaray da bugünkü haline GS Liseli başkan takıntısından dolayı geldi. Adam gibi yönetici çıkmıyor işte, gsl dışında bi okuldan mezun manyak iyi yöneticiler olabilir, en azından şimdiki kemirgenden iyidir..
Sosyal ağlarda paylaş

Lugano mu tutmadi? Bence lugano olmasaydi kac mac kaybederdik bilmiyorum.

Bi defans oyuncusu cidden canini ortaya koyuyorsa benim icin iyi defanstir.

lugano bu tarz bi oyuncu, yani cekilen sutun kendini oldurecegini bilse bile onune atlayacak cinsten.

ilk baslarda uyum sorunu vs ama farkettinizmi bilmem hergecen gun daha guzel oynuyor. bahsettigimiz adam yilin defansi secilmis bir adam g.amerikada.

lugano gonderilmezse ki gonderilmieyecek buyuk ihtimalle, fenerbahcenin yeni uche si olacaktir.

tuncay - ugur boral ikisi her macta oynadiklari kanadi resmen hallac pamugu gibi atiyorlardi. ugur boral umit ozattan cok daha teknik ve hizli. 1e1 de adam dusurebilen birisi, tuncay gibi. ve ikisi iyi anlasiyor.

onun disinda aurelionun yoklugu bu kadar hissedilmemeli, her macta ayni nane. bu kadar hissedilmemeli yani.

kezman istikrarsiz, iyi topcu bisi demiyoruz ama sadece KEZMAN ismi var diye yere goge sıgdırmamak cok anlamsiz.

dun iki assist yapti ikiside superdi, ve bir gercek varki kezman istedigi toplari alamiyor fenerbahcede.

deniz baris teknigi sifir olan, odun gibi bir oyuncu. pardon odun demiyim oduna hakaret olur, tomruk desem daha dogru.
defans veya defansin onunde oynayan futbolcu top ayagina geldiginde bi ileriye bakacak, bos adama pasi DOGRU DUZGUN adrese teslim atabilecek, ezber bir sekilde sol yada sag back e paslar yapmayacak her seferinde.

appiah da ki form dusuklugunu cozebilen varmidir bilmem,ama hala adam turkiye super liginin en fazla ayaga basarili pas yapan futbolcusu..

volkan eski reflekslerinden uzak, bi garip kendine guvensiz. bu adamin tam tecrube kazandıkca soguk kanlı olmasi gerekirken tam tersi oluyor, anlamıyorum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

ha zicoya gelince, afedersinizde zittir git zico.

2-0 kapatmissin yariyi, belliki adamlar it gibi saldiracak, ilk golden once kac pozisyon kacirdilar gol geliyorum dedi resmen.

sen yorulmus kezmani oyundan almadin, semihi oyuna sokmadin.

adam full enerji oyuna giricekki semihin ne kadar belesci oldugunu hepimiz biliyoruz. bu adamlar bu kadar saldirirken arkaya atilan bir topta semih 3. golu atardi.

3 tane oyuncu degisikligi hakkin var işler boka sariyor goruyorsun yani. inadina degisiklik yapmiyorsun..

tel tel dokulen deniz baris yerine mehmet yozgatliyi bilmem kacinci dakkada oyuna aliyorsun adam oyuna isinmadan mac bitiyor.

m.yozgatli sag kanada gectiginde appiah ortaya geciyor, bir ust mesajda ileriye bakacak adrese teslim top atacak adamlardan bahsediyorum appiahtir bunlardan biri.

ama sen kac dakak bekliyorsun, yumurta kıcına gelince semihi alsan nolur oyuna almasan nolur. 89 da aliyor semihi oyuna, bu ne mantıksızlıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim anlamadığım FB'nin orta saha - göbek kısmı çok sağlam oyunculardan kurulu. Orada oynayan Appiah var, Aurelio var, bi zamanlar milli takıma yükselmiş Selçuk var, Gençlerbirliği'nde o bölgede oynamış ve GB'nin avrupa macerasına katkıda bulunmuş pek tekniği olmasa da inanılmaz enerjisi olan Serkan Balcı var, esas mevkisi orası olan devşirme sol bek Ümit Özat var, var oğlu var.

Bu kadar adam varken neden orada inatla aslında bir defans olan ve onu bile beceremeyen, top tekniği düşük futbol zekası sıfıra yakın kazandığının 10 katı top kaybeden ve sırf GS almasın diye alınmış Deniz oynuyor?

FB Daum döneminden beri saçma sapan işlerle her oyuncusunu devşirme oynatıyor.

Forvetten sol kanat (Tuncay), Forvetten sağ kanat (Serhat, Anelka), Forvet arkasından sağ kanat (Mehmet Yozgatlı), Ön Liberodan sol defans (Ümit Özat) Sol kanattan sol bek(Uğur Boral), Göbek ortasahadan sağ kanat (Appiah), Forvetten forvet arkası serbest ortasaha (Anelka, Deivid), Sağ kanat ve ön liberodan sağ bek (Serkan Balcı), Forvetten sağ bek (Kerim Zengin), Sağ bekten defans göbeği (Önder Turacı), Defans göbeğinden gizli forvet (Luciano) Forvetten orta saha (Van Hoojdonk) oynatıp duruyor.

Bu adamların hepsi kendi yerinde oynasa, üstüne bir de habire forvet alınacağına biraz da ihtiyaç olan yere transfer yapılsa (Appiah gibi) FB şu anda çok daha iyiydi. Ama saçmalamalar devam ediyor. Her gelen farklı mevki öğreniyor ne bu böyle?

[ Mesaj 24 February 2007, Saturday - 03:28 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

zico alexi olcanla değiştirmeyince maç biraz da koptu bence.
türk takımlarının milli takımda dahil klasik bi alışkanlığı ciddiye almamak,kondisyon eksiklikleri,dikkat dağınıklıkları..
son dakkada yediğimiz ve hayal kırıklığına uğratan nice gollerden biri.
üzüldüm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...