general83 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 yasak olup olmadığını bilmiyorum, fakat şöyle bir haberi alıntı olarak koymak istiyorum, yasaksa şimdiden özür dilerim: 'Irak'a ilk bomba düşünce bizim kasamıza da sıcak para girecek!..' Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, AKP grup toplantısında milletvekillerini ikna ederken, gelecek yardımı bu sözlerle açıkladı ABD'nin olası bir operasyonu çerçevesinde Irak'a ilk bomba düştüğünde Türkiye'nin kasasına da sıcak para girişinin olacağını söyledi. Türkiye'nin ABD'nin yanında yer alması gerektiğini belirten Babacan, "Yoksa ekonomik çöküntüye gireriz, enflasyon patlar, döviz fırlar" uyarısında bulundu.' --- çok şey söylendi, çok şey konuşuldu. kimi karşı çıktı, kimi doğru buldu... ben, artık insan olduğum için utanıyorum... hepinizi de utanmaya davet ediyorum. saygılarımla![hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apex Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 tetikcilik bu bahsettigin tam sozluk anlamiyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KARAMURAT Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 sonuçta elin mahkum terimi vardırya işte bizim durumda ondan[hline]Thief of Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GeeM Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Abd gerçek yüzünü ortaya koyma işini hızlandırdı bugünlerde.. BM'ye siz savaşa değil kendi geleceğinize karar verceksiniz demiş.. Bu da biz savaşı zaten yapıcaz siz ne derseniz diyin.. Bizim yanımızda olursanız geleceğiniz olur, yoksa... Anlamına geliyo[hline]Join Our Army.. OrcMasters DivX Listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 BM Amerika'nın tek cümlede görmezden gelebileceği bir kuruluş değil.BM kararlarına vaktinde biz de uymadık.Herkes kendi çıkarı neyse ona göre hareket edecek doğal olarak.[hline]Night! So I play. Give me a sign this is day. Give me some guidance, so I pray. It's time to die. Is that what I want? Korn - B.B.K. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 ss kanunu derler[hline]hey meen kamon... vatizdı metır vit yu? ar yu engiri:? a vaçça layk tu now_ vatiz yor şekil? ortam mısın allah mısın? ters misin terso musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 1. ABD'ye üsleri açmak. ABD'den para yardımı almak(hani olursa belki siyasi yarar sağlamak). IMF'nin bütçemizi oluşturmamıza izin vermesi. 2. ABD'ye üsleri açmamak. Kendi kendimize savaşın vereceği zarara karşı çareler aramak. Başka bi seçenek varmı bilmiorum ama 2. yi ancak Atatürk seçerdi. EK : Yanlış anlaşılma olmasın. Ancak atatürk "Bizim ABD'ye ihtiyacımız yok. Biz kendi kendimize yeteriz. Yeni iş alanları, gelir kapıları kurabiliriz." diyebilir. Yani ABD'ye hayır diyebilecek ve alternatif sunabilecek başka bir türk "komutanı" yada "siyasetçisi" doğmadı malesef şu topraklarda. [hline]This Cat Scratches Free. [Bu mesaj Catscratch tarafından 27 Şubat 2003 16:50 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Catscratch tarafından 27 Şubat 2003 16:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Amerikaya sunu soyleyemiyoruz fitil oluyorum. Kardesim üs mü istiyorsun al sana üs at ortaya parasini tepe tepe kullan. Liman mi liman da var ver parasini getir gemini.Sinirdan mi faydalanacan al sana boru gibi sinir öde parasini.. Bak lalelide beyoglunda otelde var öde askerin için para gelsin kalsin... Sunu Amerikanin kovboylarinin suratina vuracak birisi olsa. Aah ah nerde o basiretli yoneticiler. Basimiza gelenler iste ancak iki gIdIm direnebilen ne idügü belirsiz sahsiyetler. Malesef Türk milleti olarak düzgün seçim yapamIyoruz. Ondan sonra başımıza boyle yoneticiler geliyor. Su anda Türkiyede 30 milyon gereksiz insan var. Ne çalisiyor ne üretiyor ne çabaliyor hiçbir ise yaramadigi gibi anca kambur oluyor Türkiyeye. Gerçi bekara kari bosamak kolay derler. Biz burdan uzun havadan atip tutuyoruz. Politika denen curcuna yüzünden isler karisiyor. Hem vah vah vah süper güç oldu Amerika vah vah vah Türkiye ekonomik olarak AB ye baglandi vah vah vah enflasyondu vesaireydi diye kendimizi üzüyoruz ondan sonra e hadi degistirelim diyince ya tabi canim hemen degistirelim deyip bir ton laf ürettikten sonra bir gIdIm is üretemiyoruz ya da baştan amaaan canim baskasi yapsin boşver diye birakiyoruz. Niye ben niye sen niye o degil de hep bir baskasi? Zaten Türkiye o başkalarini beklemekten yerinde sayiyor...[hline]BonePART, 23 Şubat 2003 23:20 tarihinde demiş ki: emlamı yad aincirli biskrem rullaz[/b] Querquobad Quane [SnowLords] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Setroth Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 şu anki hükümetin savaşa hayır deme şansı yoktur.. bu işler eline pankart alıp sokaklara çıkarak nara atmaya benzemez.. cevabın sonucunda Türkiye nin geleceğinin ta kendisi vardır.. hayır denmesi sonucunda abd nin desteğini çekmesi, ab konusunda bizi desteklememesi, kıbrıs ve tüm diğer akdeniz ve ege sorunlarında yunanistanı desteklemesi, kürt devletini desteklemesi vs.. muhtemel sonuçlardır ve bunlar ekonomiyi çöküşe, milleti kaosa götürür. o yüzden iş işten geçti bunlar için.. aç kalmamak için bazı şeylere mecburuz. artık bizi bu hale getirenler utansın demekten başka çare yok.. en azından şu an için. kendi kendine karar verecek bir ülke konumuna gelmemize henüz çok zaman var.. ve şunu ekliyim.. bütün muhalefet partileri muhalefet piskolojisiyle haliyle savaşa karşı çıkıyor yanlız başta onlar olsalardı onların da seçme hakkı olmayacaktı. hepsi bunun farkında, gerisi göz boyamaca..[hline]Chaos can begin! Let it in! [Bu mesaj Setroth tarafından 27 Şubat 2003 17:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeamoN Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 siz utanmayın bize bunların kuklası yapacak kadar düşmüş bi ülke bırakan büyüklerimiz utnasın...[hline]you can't kill me 'cause im already InsiDe you! my potentIaL is nothing but zero.. come and free your hate !! .--.----..--.----.--.-..- .--..-.. .--.-..- .--.--.. ....--.- ....-.-. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blackeagle Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Aslında biz o ortamlarda değiliz ve tam olarak neyin döndüğünü nelerin konuşulduğunu bilemeyiz..Savaşa hayır! bunu demek kolay..zaten kimse savaşı durup dururken istemez..İnsanların psikopat olması lazım kan akıtmak istemeleri için..Devlet işleri böyle yürümez,hadi şuraya saldıralım buraya girelim..Belki amerika işin petrol yanını düşünüyodur belki düşünmüyodur bunu asla bilemeyiz..Bildiğini iddia edenler iddia da kalır yalnızca..Atalarımızın dediği gibi "Kamyon devrilince öğüt veren çok olur"bilmediğimiz şey hakkında yorum yapmak en basit iştir..Belki o alıntı da çarptırılmıştır ya da hiç söylenmemiş,bir üyenin palavrasıdır ya da tüm çıplaklığıyla doğrudur..Şu an devleti eleştirmek cem uzan'cılıktan başka birşey değildir..Bekleyip göreceğiz..[hline]Beşiktaşlı olmak bir ölüm kalım meselesi değildir,çünkü daha önemlidir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 "anayasayi bi kere deliverelim no'lcak?"[hline]Black Wind always follows Where my black horse rides. Fire's in my soul Steel is on my side! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Daha öncede delinmişti zaten. Bu gidişle delik deşik etcez. Çünkü büyük ihtimalle ABD'nin son durağı Irak değil.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2003 Cumartesi günü 1 Mart Dünya Barış günü ve biz Ankara sokaklarında Savaşa Hayır diye haykıracağız. Şu anda istanbuldan 1 tren ve sayısız otobüsün kalkacağını biliyorum. Ve o sevgili bizim vekillerimiz o gün Savaşı oylayacaklar. Para ile onur arasında yapılacak bir seçim söz konusu ve neyi seçeceklerini cidden çok merak ediyorum. Şu anda IMF bizi çok fena sıkıştırmış durumda bende bunu kabul ediyorum ama şu gerçeği sizde unutmayın, bu şekilde devam edersek o kıskaçtan hiç bir zaman kurtulamayacağız. O kıskaçtan kurtulmanın yolu Amerikanın paralı askeri olup daha fazla borç almak değildir. Evet IMF ve Amerika muslukları kısabilir, ilk başta çok büyük sorunlar çıkabilir ama her zaman büyük işler büyük sıkıntılarda yapılmıştır. Binlerce yıldır biz küllerimizden doğmasını bildik, gerekirse yine yaparız. Bunun için gerekli olan şey Para değil onurdur, gerekli olan teslimiyetçilik-kadercilik değil mücadeleciliktir. Sesimize ses verin ve sizde katılın o yürüyüşe... Yazımı Ahmet Ariften bir kaç dize ile bitirmek istiyorum. Vurun ulan, Vurun, Ben kolay ölmem. Ocakta küllenmiş közüm, Karnımda sözüm var Haldan bilene. Babam gözlerini verdi Urfa önünde Üç de kardaşını Üç nazlı selvi, Ömrüne doymamış üç dağ parçası. Burçlardan, tepelerden, minarelerden Kirve, hısım, dağların çocukları Fransız Kuşatmasına karşı koyanda[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ [Bu mesaj fedaykin tarafından 27 Şubat 2003 20:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
general83 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 arkadaşlar, bu savaşa desteğin Türkiye'nin çıkarına olduğu için durumu desteklemek, tamamen abzürd; çünkü bu olay amerikanın orta doğuyu işgal planının bir parçası ve bunun içinde Türkiye var. anladık, insancıl duygulardan anlamıyacaksınız, alın size materyal gerçekler... biraz bilgilenin, bilinçlenin, ondan sonra konuşun. lütfen. counter strike değil bu...[hline]"soyut gerçek olmaz, gerçek daima somuttur." V. İ. Lenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Setroth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 general ne yapalım? eylemlere gidip dükkan, araba, otobüs mü parçalayalım? bunun yolu bu değil, hiç bir işe de yaramaz. millet bilinçli olsun, ne olduğunu bilsin, sonra en zaman ne yapacağını bilir zaten.. esas bu savaşa Türkiye olarak hayır demek, Türkiye yi eşgalin eşiğine getirir (yukarda saymıştım birkaç sonuç) Ordaki halkın zarar görmesinden korkuluyor.. orda bu zamana kadar açlıktan ölen insan sayısı 2. dünya savaşında ölen insan sayısını bulmuştur. yaşam koşulalrını da görüyorsunuz. zaten sürekli bir savaş içindeler. saddam rejimi değişmedikçe bir gelişme olacağı da yok. ben demiyorum illa vursunlar diye ama adamın da başka türlü gideceği yok. giderse de veliahtı hazırdır. yani bazı kesimler insanlık dıramını falan ön plana çıkartarak duygu sömürüsü yapıyor fazlasıyla ama şu an ki hali zaten farksız. senede mayına basarak ölen insan sayısı bile epey fazla. her gün ölüm korkusuyla yaşayanları da siz düşünün. yani bu gidişe dur demek lazımdı zaten. saddamın güçlenmesi de abd den önce Türkiye nin zararınadır. ırak geçmişte pkk ya destek vermiş, bugün de benzeri terör gruplarına destek verdiği düşünülen bir ülkedir. saddamın elinde şu an ki amerikanın gücü olsaydı başta Türkiye giderdi.. Hele tahmin edildiği gibi kimyasal silah varsa ilerde ne olacağını kimse bilemez. bugün rusyanın elinde nükleer 2 füze olsa (ki fazlası vardır), amerika şu halinden isterse 5 kat güçlü olsa bile bu ülkeye sözünü geçiremez. devir değişti artık. milyonlarca askerin savaş alanlarını doldurduğu zamanlar geride kaldı. bir düğmeye basarak bir ükle silinir haritadan. bu tür diktatör rejimler tehlikelidir dünya için. hele saddam gibileri... bence bazı şeyler petrolden daha değerli. yeni abd petrol alıcakmış ordan falan.. doğrudur değildir bilemem. ama öyle bir duruma geldik ki savaşa hayır demek bizi batağın içine sürükler. ekonomi bozulur, terör hortlar, şu an ki ulusal sorunlarımız (kıbrıs, kürt devleti, ab birliği, borç, harç vs) hepsinin çözümü zorlaşır. yani ben piskopat değilim alayım silahı adam öldürmeye çıkayım dışarı. birçok yönden bakmaya çalışıyorum olaya... şu iki kelimelik "savaşa hayır"ın bizim için ima ettikleri kaç sayfaya sığar, ki herkesin ağzına sakız olmuştur..? ha saddam defolur gider, ülke adam gibi yönetilir, kimyasal silah belirsizliği ortadan kalkar, o zaman başka.. ben sadece savaşa evet veya hayır a yanıt aradım. yoksa abd nin petrolü vs beni ilgilendirmez. icabında blind guardian - battalions of fear [Bu mesaj Setroth tarafından 28 Şubat 2003 17:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 said: KARAMURAT, 27 Şubat 2003 01:03 tarihinde demiş ki: sonuçta elin mahkum terimi vardırya işte bizim durumda ondan[hline]Thief of Paticik Tamamiyle katılıyorum ama BM konseyi meşru kılmadan tazkereyi geçirmemeliyiz bence sonra kanundışı bir duruma düşebiliriz.[hline]01110111 01110111 01110111 00101110 01100010 01100001 01111010 00101110 01100010 01110101 01101100 01110101 01101110 01110101 01110010 00101110 01100011 01101111 01101101 00100000 00111010 00101001 Burada ne mi yaziyor [b][i]? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Ne kadar teklif ediyorlarmış onun için Bone? Biz öyle ucuza gitmeyiz biliyorsun, nasıl aldık yeşil yeşil dolarları ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 said: Setroth, 28 Şubat 2003 17:07 tarihinde demiş ki: general ne yapalım? eylemlere gidip dükkan, araba, otobüs mü parçalayalım? bunun yolu bu değil, hiç bir işe de yaramaz. millet bilinçli olsun, ne olduğunu bilsin, sonra en zaman ne yapacağını bilir zaten.. esas bu savaşa Türkiye olarak hayır demek, Türkiye yi eşgalin eşiğine getirir (yukarda saymıştım birkaç sonuç) Ordaki halkın zarar görmesinden korkuluyor.. orda bu zamana kadar açlıktan ölen insan sayısı 2. dünya savaşında ölen insan sayısını bulmuştur. yaşam koşulalrını da görüyorsunuz. zaten sürekli bir savaş içindeler. saddam rejimi değişmedikçe bir gelişme olacağı da yok. ben demiyorum illa vursunlar diye ama adamın da başka türlü gideceği yok. giderse de veliahtı hazırdır. yani bazı kesimler insanlık dıramını falan ön plana çıkartarak duygu sömürüsü yapıyor fazlasıyla ama şu an ki hali zaten farksız. senede mayına basarak ölen insan sayısı bile epey fazla. her gün ölüm korkusuyla yaşayanları da siz düşünün. yani bu gidişe dur demek lazımdı zaten. saddamın güçlenmesi de abd den önce Türkiye nin zararınadır. ırak geçmişte pkk ya destek vermiş, bugün de benzeri terör gruplarına destek verdiği düşünülen bir ülkedir. saddamın elinde şu an ki amerikanın gücü olsaydı başta Türkiye giderdi.. Hele tahmin edildiği gibi kimyasal silah varsa ilerde ne olacağını kimse bilemez. bugün rusyanın elinde nükleer 2 füze olsa (ki fazlası vardır), amerika şu halinden isterse 5 kat güçlü olsa bile bu ülkeye sözünü geçiremez. devir değişti artık. milyonlarca askerin savaş alanlarını doldurduğu zamanlar geride kaldı. bir düğmeye basarak bir ükle silinir haritadan. bu tür diktatör rejimler tehlikelidir dünya için. hele saddam gibileri... bence bazı şeyler petrolden daha değerli. yeni abd petrol alıcakmış ordan falan.. doğrudur değildir bilemem. ama öyle bir duruma geldik ki savaşa hayır demek bizi batağın içine sürükler. ekonomi bozulur, terör hortlar, şu an ki ulusal sorunlarımız (kıbrıs, kürt devleti, ab birliği, borç, harç vs) hepsinin çözümü zorlaşır. yani ben piskopat değilim alayım silahı adam öldürmeye çıkayım dışarı. birçok yönden bakmaya çalışıyorum olaya... şu iki kelimelik "savaşa hayır"ın bizim için ima ettikleri kaç sayfaya sığar, ki herkesin ağzına sakız olmuştur..? ha saddam defolur gider, ülke adam gibi yönetilir, kimyasal silah belirsizliği ortadan kalkar, o zaman başka.. ben sadece savaşa evet veya hayır a yanıt aradım. yoksa abd nin petrolü vs beni ilgilendirmez. icabında blind guardian - battalions of fear [Bu mesaj Setroth tarafından 28 Şubat 2003 17:23 tarihinde değiştirilmiştir] saddam ı ve rejimini buyuten ve besliyen silahlandıran zaten amerika dır sanki saddam la amerika ezelden beri dusmanmıs ta amerika saddamı yokedip bolgeyi huzura kavusturmaya calısıomus gibi bi hava yaratmıssın saddam sonrası bolgede demokratik bir devlet kurulması amerikanın hic isine gelmez ıraktan sonra sırada suriye bulunuo ayrıca amerika nın oraya petrol icin gitmedigine inanıyo olamassın saddam ın nukleer gucunden bahsetmissin sence saddamın amerikayı vurucak balistik gucu olabilir mi bole bi teknoloji dunyada yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Setroth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 saddam amerikayı vuramaz belki ama etrafında alternatifleri çok. saddamın devrilmesi Türkiye nin işine gelir.. bölgeye huzur gelir bence her halukarda. özellikle çevredekilere.. terörü destekleyen bir ülkeden iyidir derim ben. ayrıca benim deyinmek istediğim konu savaş olsun olmasın değil. yine saptı.. savaş çıkacak belli. Türkiye evet mi desin hayır mı onu yorumladım ben. [Bu mesaj Setroth tarafından 28 Şubat 2003 17:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 nie yanı basıımızda bir savas olması sınır ticaretinin bitmesi(zaten ambargo yuzunden az)isimize gelsin savas sonrası bolgede otorite boslugunun olusması sonucu pkk terorunun yeniden hortlamasından ve cesitli kurt veya radikal dinci grupların gubeyde teror estirmesinden ne gibi cıkarımız olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Setroth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Türkiye savaşa destek verirse abd kürt devletine karşı olur. ayrıca abd orayı vurup gitmicek. orda bir çeşit yapılandırma başlayacak.. pkk nın falan tekrar hortlaması zor. eğer destek verirsek abd bu konuda da destek olur. sınır ticareti dediğin ne hocam. milyar dolar borçlar var, alınacak verilecek.. ama ben kesin kararım bu demiyorum tabi.. tartışılır, yeni fikirler çıkar falan.. okuyorum, izliyorum olayları, kendime göre değerlendiriyorum. [Bu mesaj Setroth tarafından 28 Şubat 2003 18:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dark-dr Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 setroth merak etme turkiyenin yararina olacak birsey olsa idi amerika zaten turkiye`nin savasa girmesini istemezdi. amerika ortadoguyu kontrol etmeye calisirken, turkiye gibi her zaman kullanmasi gerekecek ve gucsuz olmasi&emirlerini uygularken zorluk cikarmamasi gereken bir ulkeyi neden guclendirsin, guclenmesine izin versin? bunu aklin aliyor mu? ayrica ulkeler bazinda dusunursen amerika neden `ortadoguda ki zavalli ulkeleri saddam`in gazabindan koruyalim aman` diye savas acsin. humanist devlet midir yani ABD? bu savas sonucunda allah bilir milyon kisi olecek. yarim milyon garanti olecek zaten. illa bomba dusecek 10 kisi olecek diye dusunmeyin. savas yuzunden bircok insan evsiz, yemeksiz kalacak. asil trajedi savastan sonra baslar genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 u.s.a orda kürdistanı kurupta desteklemesse bende neyim başımıza bela acıyorlar ya körfez dede bürsürü söz verdiler bitanesinin tutmadılar powell kürt devleti kurdurmayız diyor yalan ama yazılı anlaşma yapmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2003 abd nin yapılandırması cogunlukla us kurma seklinde olucaktır merak etme demin de soledim tekrar ediorum ırakta duzenli ve demokratik bir devlet abd nin zararınadır petrolu gerektigi gibi somuremez o kucumsedigin sınır ticareti guney dogu anadolu da onbinlerce ailenin gecim kaynagı turkiye 2003 sonuna kadar 70 kusur milyar dolar borc oduycek o 20 milyar doların onemi o kadar da buyuk deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar