Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Team Fortress 2

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

spyı oynayacaksam ben şu üç koşuldan biri sağlanmışsa oyuyorum :

1) macerayı seven adam triplerine girip ben kasacam yirmi takla atıp backstab yapacam şanslıysam , soldier adam bana tek roket atsa ölüyorum engineerın wrenchine es kaza değsem yine ölüyorum ama olsun puan nedir ki dediğim zaman. (ortalama-iyi oyuncuların olduğu bir server için geçerli)
2) sentry bolluğu var adamlar iplemiyor bile kim geliyor kim gidiyor o zaman.
3) karşımdaki takımdaki adamların çoğu yeni, sniper kılığnda 2fortta ileri geri gitsem yılların sniperı sanacak iseler VEYA nokta kontrol etmeli haritalarda -mesela şu ufak kuleli bir yer var en son nokta olarak, arka bölmesine rahat 5-6 sentry sığıyor, iki tarafta rampa var çıkmak için- adamlar aşırı vurdumduymaz ise cloak bile olmadan çıkıyorum kuleye alıyorum bitiyor oyun.

yoksa çekilecek çile değil. teke tekte süper sonuçlar doğurabiliyor da iyi savunma yapılan bir yerde es kaza bir heavynin mermisine çarpın, 1 saniye sürmüyor ölmeniz eğer adam sizi sallamayacak kadar başka bir yere yoğunlaşmamışsa.

bir de çok ağladım bu konuda ama :

kafadan vuruşların kritik sayılması kadar doğal bir şey yok, AMA herhangi bir vuruşun da kritik etkiye sahip olma şansının oyundan kalkması lazım kesinlikle.

kendimi wow oynar gibi hissediyorum, ruin almış iyi dmg gearlı bir warlockun shadowboltlarının critlemesi ve critlememesi arasındaki farkı düşünün, aynısı burada var. ben spy ile backstabe kasarken scoutın teki 10 km öteden scattergun ile tek vuruşta 100 hp götürememeli.

spy spy diyorum da asıl bu dengeyi altüst ediyor. wow mu oynuyorum fps mi oynuyorum anlayamadım. herhalde bacağına yumruk yiyip tam sağlığa sahip olduğu halde anında ölen ilk spy benim :P

[ Mesaj 23 Eylül 2007, Pazar - 02:53 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

conc jump yok... koşup adam geçilcek bundan sonra. quake3 CTF...

eğer düzgün adamlarsa spyı yemezler. FF de clock olup ilerlerken bile iyi bir göze sahipsen görüyosun makıyosun kafasın sonra cesette OWND yazıyor... ama sanırsam bunda hiç belli olmuyormuşsun yazdıklarıma göre; LEBRON hesabı ne diyim..

tfc ile hiç bir alakası olmadığı için açıkçası oyundan soğumuş durumdayım..
bide HL'in içinden bedava çıkan oyunun paralı olmasıda ne denli oynun tuttuğunu, aa oyun tuttu paralı sokuşturalım insanlara şunu da servetimize servet katalım misali bir düşünce olduğunu kanıtlıyor kanaatimce...

ep3 çıkarsa rikoşetinde yenisini yapar paralı satarlar artık...

orange box'ın en güzel oynu portal'dır. çıksada oynasam dediğim tek oyun. nasıl beynimiz patlicaksa artık oynu bitirmek için teh.

[ Mesaj 23 Eylül 2007, Pazar - 05:14 tarihinde, BiTcH_oFBaT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Spy oynamak zor ama maximum keyifli. yorulunca arada soldier ve scout tatlı niyetine.

spy cokta imba degil bana kalırsa bence cok arkada bıcak yedim birincil olarak oyuncunun hatasıdır bana kalırsa bu.böyle bir class varsa oyunda biraz daha dikkatli olması gerekiyor insanların.keza bazı adamlarvar yutturamıyorsunuz deneme atışı falanda degil direk öldürüyorlar.karakter zaten güçsüz.hele bide şüpeci bi pyroya denk geldiyseniz zaten öldünüz
bi update oldu 2gün önce sanırım onla birlikte cloak time düşürülmüş ilk günler cok uzundu böylesi daha mantıklı olmuş.

spy bi kere kamufle ol sonra cloak bas turret patlat havy bıcakla degil malesef. tek elde 20 kere kılık degiştirmem gerekiyor yakalanmamk için. gözünüz cloak timeda olucak uzun süre ki o dolmadan işe girişmek cok mantıklı degil medic+hw aldıktan sonra tozolmanız gerekiyor hemen yoksa pastırma oluyorsunuz.

atak gurubundaysanız adam öldürmek yerine turretlarla ugraşmanız lazım yoksa point almanız cok cok zor.
defanssanızda kapıların acıldıgı yerlere sinip adamlar cıkarken aralarına karışmak en saglıklısı.

bugun hiç ölmeden 18 backstab yapıp kendi rekorumu kırdım. peşimde 1 tanede spy vardı üstelik birde onla ugraştım.cloak adam rahatlıkla görülüyor , problem kılık degiştirdiginde başlar.
1backstab = 2 point cokta mantıklımı çözemedim.iyi bir spysanız her maçta 1. olursunuz 2.adam 45ken siz 90 oluyorsunuz. backstab zor ama genede pointi 1e düşürülebilir belki.

[ Mesaj 23 Eylül 2007, Pazar - 12:55 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 23 Eylül 2007, Pazar - 13:07 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de anlatilanlara gore cloak disinda spy'da herhangi bir degisiklik yok gibi gozukuyor, bu QQ niye?

tfc'de de spy full health/armor heavy'i tek vurusta indirebilirdi... serverlarin hepsinde ff kapaliydi, spy oldugunu bildigin oyuncu girince herkes shotgunla kendi adamlarini vurmaya baslardi. Buna ragmen ozum spy benim ss'deki bicagi gorunce aptal aptal siritiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

spyın bana göre artıları şunlar

-medicli hwler için birebir. önce medic sonra hwyi rahatça öldürüyosun.

-biri seni dominate yaparsa revenge point almak için birebir :).

-arkalardan birini öldür. sonra direk cloak. varlıgınızı bile hissetmiyolar.

-sniper katili. zoomla bakarken soğuk bıçağı sırtımda az hissetmedim.

eksileri

-sentry alması çok zor. sapperın timeını bekliyene kadar enginarlar tamir ediyo. heleki iyi enginarların gözü sürekli sentrysinde. kafaya ingiliz anahtarını yediğinde bi hoş oluyo spy.

-serverlar genelde 24 kişilik oldugu için cp haritalarında karşı safhaya geçmek baya zor oluyo. ama bi kere geçtinmi eğlence başlıyor o zaman.

-karambolde kaza kurşunu(veya roketi) alıyosun içine. veya ben çok şanssızım bi türlü tüyemiyorum ordan :).

-meraklı pyrolar. bi alev aldınızmı bittiniz.

-bıçağı yavaş. tfcde daha seri sallıyodu.

bence spy dengeli bi class tf2de. ha iyi ellerde gayet ölümcül olabiliyor ama aynı şey sniper demomen pyro soldier ve engineer içinde geçerli.
Sosyal ağlarda paylaş

Bozulmaması daha iyi bence. Rakip takımın daha dikkatli olmasını gerektiriyo ki spy dediin böyle olmalı.
Spyken en sevdiğim ortamlar, metal almaya gitmiş enginarlar tarafından öylece bırakılmış makinelerle dolu intelligence odaları. İçeri girip her şeyi patlatıyosun, daha ötesi mi var :P
Sosyal ağlarda paylaş

1. sentrye o aleti takınca direk patlamıyor. tek vuruşta düzeltiyor engineerlar.
2.point yerlerinde 1den fazla sentry varki disguise bozulursa cloak olmaya bile zaman kalmaz.

engineer yoksa ancak patalar onlar yani . bozdugunuz zaman dis. bozulursa bi amacı kalmaz o aletin.

ha birde 1 sentry ve 1 engineer yakaladınızmı eylenceo zaman başlıyor o tamir ediyo siz tekrar bozuyosunuz 5-6 kere üst üste yapınca patlıyor hehe
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman spy için ikinci önermemi yapıyorum. Cooldown koymalılar o bozma olayına. Yani adam spamleyememeli.

Sonuçta ben 3 sentry'yi ve 3 dispenser'ı sürekli spamleyen ve defansın içine eden spy gördüm, bu olmamalı.

Tabi suç birazda 3 sentry'yi yan yana koyan engineer'larda. Ama olmaz yani. 3 saniye falan cooldown'ı olsun.

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 18:32 tarihinde, LathspeLL tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ping ne kadar iyi de olsa Turk serverlarinda oynayamiyorum, kufurler havada ucusuyor felan eminim benim gibi dusunen cogu kisi de yabanci serverlari seciyordur. Ha normal hayatta argo kullanirim tabii ama a.q a.q a.q yok arkadas bu kisaltmalarin fps oynarken ekranimi kaplamasini istemiyorum.

[ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 21:54 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...