Reksa Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Brandenburg-Denmark iyidir brandenburg ileride prusyaya kadar gidiyor zaten, ben eu2 de bütün namericayı da kolonize etmiştim rahat rahat. east prussian trade company falan vardı eventler arasında tabii o zaman, belki şimdi yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mecklenburg ne güzelmiş öyle. Full Free Trade sağolsun, görebildiğim bütün CoTlarda 5 merchant'ım var aylık income'da birinci oldum bile, yıllık income sux ama. National Bank da çıktıktan sonra ilk kere Eu3'de artık aylık kazancım artı oldu enflasyon yemeden. Para içinde yüzüyorum şu anda resmen nereye harcayacağımı şaşırdım; ordu yapıp heryeri alayım diyorum ama BB şu anda limitliyor 3 ülke annex ettim 25 yılda düşmesini bekliyorum. Prusya da neymiş peeeh, Almanya geliyor diyorum Almanya Prusya daha anca Vicky'de Almanya'yı kuracak da ohoo. Atlarına bakıp öğrensinler nası ülke kuruluyomuş :P Hmm Brandenburg'u da denemek lazım aslında potansiyeli en güçlü komşum kendisi zaten merak ettim onlar da nasıllarmış diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Şimdi bu badboy olayı taö olarak nasıl çalışıyor,yani badboy um yüksek olunca ne gibi dezavantajlarım oluyor. Osmanlıyla oynuyorum şuanda en güçlü devlet benim ama herkes bana savaş açıyor.Düşük olsa açmicaklarmı yani....? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Badboy'un yüksekse, herkesle relationların hızla düşer o yüzden kimseyle anlaşamamaya başlarsın ve de herkes sana savaş açar/crusade açar trade embargo ederler. Ayrıca merchantlarının sansı düser, gelirin azalır. Badboy'unu olabildigince respectable seviyesinde tut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Venator said: Badboy'unu olabildigince respectable seviyesinde tut. muhahaha >:D< Bende de tam olarak yazan bu... "we are hated throughout the entire world" Osmanlıyım cihan devleti kuralım dedik,badboy limitleri aştı 45 filan,süper gücüm dünyada ama artık dayanamıyorum herkes saldırıyo bana bi savaş bitmeden diğeri başlı WE hep tepede isyanları bastırmaya ayrı ordu kurdum resmen biyandan da diğer ülkelerle savaşırken... dayanamıyorum arık kapattım oyunu yalan oldur gerisi.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Evet Cihan Devleti kurabiliyosun da o badboy'a dikkat :) Casus-belli olmadan saldırma ( Osmanlı ile Hrsitiyanlara karşı hep casus bellin var bu arada ), hep annex etme arada bi vassalize et baktın rather bad'e kadar geldi; savası hemen kes düşmesini bekle badboy'un. Zaten yeni aldıgın yerleri adam etmen için en az 10 yıla ihtiyacın var, WE düşmesini bekleyen de vs vs. 50 yıla anca core alıyosun o yüzden devamlı genişleme politikası hiç sağlıklı değil. 10 yılda bir savaş yapıp 3-5 province ele geçirsen yeteri kadar hızlı ilerliyosun zaten, hele ki Osmanlıda casus belli gibi dertlerin yok batıya dogru ilerlerken. Doguda'da memlüklerle bişeyler ayarlarsın iste :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 http://i294.photobucket.com/albums/mm111/Massosoit/Games/EU3.jpg Ya nasıl iş anlamadım resmen bütün avrupa bana karşı birleşti, Balkanların kuzeyinde Avusturya,Polonya ve Litvanya ya sınırım ve 3 üde birbirleriyle ally hiçbi halt yapamıyorum 3 üne birden güç yetmiyor.Avustralyanın orduları zaten çok iyi,daha kaliteli benimkilerden... Nasıl bir taktik,strateji geliştirsem... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Sağlam ordu kurmuşsun, nasıl finanse ediyorsun yahu kafadan ayda 30 dinar yiyordur o ordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Oyunda fransa esas çok büyük sıkıntı. Resmen bug olmuş fransa. Bunun iki sebebi var: 1- Fransa'nın mingin 3 katı manpowera sahip olması. (evet 3) 2- İngilterenin deniz aşırı harekat yapmaması. Başıma şöyle bi olay geldi. İspanya oldum. 1399 da başladım kastille. 1480'e geldiğimde, ne portekiz ne aragon kalmıştı. Tüm iber yarım adasını ve kuzey afrikayı ele geçirmiş, sömürgeciliğe de hızlıca girebilmiştim. Gelin görün ki, ingiltereyle personal uniona girdim bu noktada. Ve sonra gitti bu ingilizler fransızlara savaş açtı....... ...... Fransızların 30k lık stackleri ispanyaya çatır çutur girerken, ingilizlerin ordularıysa ingiltere kıyılarında balık tutmakla meşgullerdi. Sonuç mu? Fransızlar tüm iberiayı aldılar. Ama 200 altına barış yapmayı başardım. Fakat, %40 lara varan revolt riskle hükümetim düştü, tüm emeklerim boşa gitti tüm devletler ispanyadan ayrıldı. Biri fransayı durdursun. O kadar manpowerla karşısında durabilecek hiçbir rakip yok. O da yetmiyormus gibi, bilgisayar fransaya hep kara ordusunun moral ve manpowerını arttıran idealar seçiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Aynı olay benim başıma geldi. Alsace-Lorraine krallığım hayvan gibi olunca fransaya savaş ilan ettim yeni toprak için. Adamların ebelerinkinden girip ağızlarından çıktım ve bütün fransayı feth ettim. Baktım italyada hala toprağı varzibidilerin(!). Gittim oraları da aldım. Ne orduları kaldı ne bir şey. Bütün toprakları da elegeçirdim.I ıh. Annexlenmiyor. Vassalım yaptım bu sefer bende. 10 sene bekledim Diploannex teklif ettim Impossible diyor. E ebeninki be fransa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 In Nominede, 3 provinceden büyük ülkeler idiplo annex edemiorsun. Böyle saçma bi kural getirmisler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 In Nomine kurmadım zaten efendi efendi 1.3 kurdum EU3 üstüne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 mahmut tuncer said: Sağlam ordu kurmuşsun, nasıl finanse ediyorsun yahu kafadan ayda 30 dinar yiyordur o ordu. O zaman sana şöle 2 ss daha gösterim,hakkaten sağlam oynadım bu oyunda,ama yinede balkanlarda çok sıkıntım var.direnmek zor 3 ülkeye birden aynı cephede,aksi gibi 3 üde ally... http://i294.photobucket.com/albums/mm111/Massosoit/Games/eu31.jpg Bunlarda ni lar... http://i294.photobucket.com/albums/mm111/Massosoit/Games/eu32.jpg http://i294.photobucket.com/albums/mm111/Massosoit/Games/eu33.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 oficial forumdada en çok şikayet edilen konulardan birisi fransanın aşırı dengesiz oluşu. yani tamam güçlülerdi zamanında da oyunda etrafındaki bütün ufak devletçikleri yutup ,aşırı artırıyorlar manpowerlarını fakat badboydan hiç etkilenmediler. bir de land tech üst seviye olunca başa çıkmak imkansız. osmanlı ile oynarken koskoca castile ile bir kez savaşa girdiler, castile kendine gelemedi 100 yıl boyunca. tarih oldu 1650 ispanyada katolik granada devleti kuruldu. castile in enflasyonu olmuş %200. biraz saçma cidden. balance ayarı gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Aboov yıl olmuş 1602 ama daha anca 4 NI mı var? Çabuk, hemen batılılaşyorsun =) Açıkçası ben Fransa'nın provincelerini mod etmeyi ve manpowerlarını azaltmayı düşünüyorum şu aşamada. Mecklenburg ile kastım kastım Almanyayı kurdum ama Fransa yüzünden hiçbirşey yapamıyorum şimdi adam bir sürü minor alman devletlerini annex etti hepsinde de core'um var ama geri alamıyorum çünkü abartı güçlü. Attrition yapayım da adamın manpowerını eriteyim diyorum ama bitmiyor resmen bitmiyor. Normal savaşa girmek saçmalık resmen adam 60Klık stack of doomlarla ortada dolaşıyor ne yapacagımı sasırdım valla. Para da boldu 1K para eridi gitti mercenarylere ama yok yani yenmek imkansız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Ya aslında ingiltere biraz oyuna girse fransa yumuşatılırda,her fransa ingiltere savaşında,adamlar adadan çıkmıyolar.e bu seferde ingilterenin ally ları ezilip yok oluyo fransanın karşısında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Valla bende İngiltere gayet de güçlü, 1-2 yer haricinde adaların sahibi iyi kolonileri var ve de Hollandaya sahip ama hiç Fransa'ya bulaşmıyor gayet de mantıklı bir şekilde :) Bulaştığı anda anakaradan atılacak çünkü farkında. Bir de Fransa hep bende Castille ile ally oluyor oyun başında ikisine birden dokunulamıyor. Bir şekilde oyun başında ikisinin de relation'ının -200 yapabilsek ona da razıyım ama işte olmuyor :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 tamam işte sorun orda zaten,ingiltere kolonizasyon dışında hiçbişeye karışmıyo,oyüzdende fransa ya rakip kalmıyo avrupada.bu sayede adam rahat rahar eziyo bütün ufak devletleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Var aslında bir sürü. Castille var bi defa ilk örnek olarak, İspanyayı rahatça kuruyor oyunlarımda o da kolonizasyon gidiyor ama sağlam da ordu kuruyor Fransa ile ally olmasalar kafa tutabilir. İskandinavya kurulursa ciddi bi rakip olabilir Fransa ile kuzey almanya konusunda ama o da ally oluyor Fransa ile. Avusturya Fransa'ya genelde pek bulaşmıyor. Benzer şekilde Kutsal Roma German İmparatorluğunun ciddi bir rakip olabilmesi lazım. Kurulunca Prusya var tabi bi de =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Nereye rakip abi iskandinavya? Tüm iskandinavyada iberya kadar manpower yok. Gayet ezik :) Yapay zekanın hala deniz aşırı ülkelerle savaşmak konuusnda ciddi problemi var. Aynı şey, büyük güçlerin birbirlerine savaş açma konusunda korkak davranması konusudna da var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Abi ciddi anlamda soğudum yalnız bu oyundan ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Napoleon's Ambition + In Nomine kur. Başka türlü oynanmaz zaten. OYnadığım oyunda fransa ming'in üç katı (3) manpowera sahip... Ming ya... Oha diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Ya dostlar bu eu zor geldi biraz,ufak çaplı bi tutorial verebilecek hazırlayabilecek cengaverler var mı aramızda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 ya kendimden çok daha güçsüz ülkeler ilişkilerimiz en yüksek seviyedeyken bile ittifak kurmaya yanaşmıyor (direk impossible yazıyor) ne iş anlamadım, yönetim şekli fakrlı olduğu için midir nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Yönetim şekline, reputation'a, prestige'e seni tehdit olarak görüp görmediğine kısacası senin üzerindeki emellerine ve de o ülkenin bir alliance'da olup olmadıgına bakar. Bundan da fazla şeylere bakıyordur eminim, mesela kimse askeri gücü zayıf ama çok toprağa sahip bir devleti oynuyorsan ally bulman zor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar