Venator Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Ya rebeller iyi güzel de biraz fazla güçlüler. Hayır sayıları sorun değil, teknolojileri sorun. İngiltereyle oynarken daha ben fire vurabilen infantry çıkaramamışken İngilterenin ortasındaki "köylü" isyanında adam free shooter infantry ile fire fazında biçiyor beni. Koca ülkede tüfek yok, britanya ordusunda yok ama köylüler garibanlar fransa'dan ithal edip kullanıyolar bana karşı lol =) Bi de benim en iyi generallerimden güzel shock&fire'ları yok mu ah ah. Din isyanı gibi şeylerde pek olmaması lazım o kadar güçlü liderlerin, köylü isyanı gibi halkın bir anda galeyana gelmesi ile olan şeyler çünkü organize olmamalılar (yani liderleri olmamalı). Patriot, nationalist isyanlarına bişey demiyorum onlar gayet can yakıyolar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 beyler şukadarını söylim; hakkaten olmuş ya oyun tam olmuş hemde... çok tuttum oyunu,ve harbi pinpon olayı kalkmış acı bi şekilde öğrendim bunuda.rebel ordu benim orduyu tamamen sildi süpürdü. siz siz olun,isyan çıkma olasılığı yüksekken başka biyere saldırmayın toparlayamıyorsunuz sonra... Bu arada,bu kolonilerdeki kaynakların,ne olduğunu nezaman keşfediyoruz,ilk başta bilinmiyor dio... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 ya dayılar bu oyuna çok gaz oldum şimdi wikiden okudum sistem gereksinimi ne patlamayalım? cohu low detailde kral gbi oynuorm ona göre hesap edin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 E günaydın :) Çok süper cidden, bu rebel olayını rakibinize de karşı kullanabiliyosunuz adamların başında salak bi kral varsa ve başkasıyla savaştaysa casus falan yollayın revolt riski yüksekse siz de savaş ilan edin adama ortalık şenlik oluyor. Memlükleri o şekilde devirebildim Osmanlıyken, adamın toprağının yarısını ben aldıysam yarısını da rebeller aldı. Sonra rebelleri kovdum tabi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Farinal, ortalama bir sistemde çalışır,senin sistem ney. çok mu eski?!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 yok yaw dur *gidip parasını vereyip alayım o zaman* o zaman çalışmazsada sileriz nolcak :D edit: küçüklere kötü örnek olmamak, korsan kötüdür vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Gimli said: (In Nomine'nin yeni savaş sistemiyle, morali çok azalan bi orduya karşı 2:1 sayı oranına sahipseniz o orduyu direk yok edebiliyorsunuz. Kaçamıyor.) evet ilk 5 gün içinde yenerseniz karşınızdaki orduyu ve ordu oranınız 2:1 ise %50 şansla komple imha edebiliyosunuz. bu da pinpon olayını kaldırmış. ve ayrıca toplar artık çok etki ediyo savaş alanında bunu farkettim. ciddi bir üstünlük sağlıyo karşınızdakine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Off çok canım istio ama oynayamıyorum.Eu3 sorunsuz çalışıyordu in nomine yi kurunca oyun açılıo bi süre sonra hata verip kapanıo napolyonu kurmak gerekiyormu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 En yeni directx'i indir microsoft'un sitesinden bende de aynı sorun vardı çözdü bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Abi çok ballandıra ballandıra anlattınız össye 1 hafta kala yakıcaksınız beni. :D Crusader kings topii de vardı geçen ay çat yüklemiştim hemen 1 haftam öyle gitti. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2008 Yaw son directx ide yükledim bu sefer oyun açılmadan kapanıo ilginç bide ekran kartının driverlarini yüklim, hiç açılmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 yav tamam herşeyi yapmışlarda,şu keşfedilmemiş bölge olayı çok saçma oluyor adama saldırırken.timur a saldırdım hemen dibimde adamın keşfedilmemiş bölge olarak gözükem şehri var.ajan yolladım fog of war ı kaldırmak için oda fayda etmiyor.o şehir yinede açılmıyor. ne halt yicez bu durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Quest for the New World idea'sını açıp bi conquisatador yapacaksın da onu oraya yollayacaksın da. Boşver değmez, zamanla açılıyor zaten o keşfedilmemiş bölgeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2008 dostum seninde dediğin gibi,1 national idea yı bunun için harcamaya değmez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Allahım deliricem ne kadar güzel olmuş bu :) Osmanlı ile oynadıgım bi oyun var şu anda, başlarda bayagı ugrassam da şu anda 0 enflasyon ile 1550de kırımdan mısıra, dalmacyadan ırak'a kadar olan toprakların tamamı benim. Batılılaşmayı da başardım I. Süleyman ile de inanılmaz hızlı bir teknoloji ilerlemesi yaptı İmparatorluk (8 admin vardı hayvanda :) ) şu anda istatistiklere göre İspanya ve Ming dışında rakibim yok. 75 prestige ile de tavan yapmış durumdayım :) Bu kısmında sorun yok ama, AI mükemmel oynuyor. 150 yıl içinde kuzeyde ally'ım Altın Ordu'nun çöktüğünü ve yerine Rusya'nın kurulduğunu gördüm. Tabi benim de gereğinden fazla büyüyen Litvanya'yı eze eze Rusya'nın işini kolaylaştırdğım gerçeği de var :) Ee herşey karşılıklı tabi, o kadar büyürsen babasına da Kırım'ı pay olarak bırakması lazımdı B)- Tarihsel sınırlarına inanılmaz hızla yaklaşıyor Rusya ve yakında Kırım yüzünden bir kavga kaçınılmaz gibi. Diplomatik ekrana bakıyorum ve direk olarak Osmanlıyı tehdit olarak gördüğünü farkediyorum. Kırım'daki bikaç yere Core aldı bile, en büyük düşmanım şu anda çatır çatır geliyor allahtan daha batılılaşamadı yakında tüfekler geldiğinde Moskova'ya kadar katliam olacak >:D< Castille İspanya'yı kurmayı başardı hem de ne başardı. Bir ara Kutsal Roma Germen İmparatoru da olmayı başardı 20 yıl boyunca (oha tarih tekerrür etti); Avrupa içinde de bir sürü devleti annex etmeyi de başardı. BB yükselmiş durumda bayagı ama kimse dokunamıyor daha kendisine. Kolonilerinden bahsetmiyorum bile Güney ve Kuzey Amerika'ya sahip oldu adamlar resmen, Maya ve İnca'lar duruyor hala ama ilginç bi şekilde. Fransa, her zaman oldugu gibi birleşme meselesini tamamladı gibi; Avrupa'nın en saglamlarından. İngiltere tam anlamıyla sıçtı. Anakaradaki tüm topraklarını kaybetti, adalarda da isyanlar sonucunda wales,cornwall ve northumberland bagımsız oldular. Fransa İskocya'yı diploannex etti, İrlanda devletlerinden biri birleşip İrlanda'yı kurmayı başardı. Sonra İspanya bi şekilde Cornwall ve Wales'i diploannex etti. Garibim genişleyemiyor bile çünkü ne Fransa'ya ne de İspanya'ya karşı gücü yok şu anda. Kolonizasyona başladı ama ve Kanada'da güzel güzel ilerliyor. Kendini toparlayıp da Great Britain'i kurabilirse o zaman çok iş yapacak kendisi. Avusturya da sıçtı, yerine Bohemia var kocaman. Polonya ve Macaristan'ı yedi ve de kocaman blob oldu ama korkmuyorum fazla ne İmparatorlukların çötüğünü gördüm bu 150 yılda. Ve tabi ki de tahmin edebileceginiz gibi Osmanlı'ya karşı Rusya ile ittifak oldular. Habsburglar osmanlının elinden başa geçecekler gibi duruyor. Timur çöktü İran kuruldu. Altın Ordu çöktü Rusya geldi. Litvanya çöktü yerine Ukrayna/Kırım kaldı onları da Rusya ile süpürdük. Memlükler çökeceklerdi ki müdahale edip topraklarını aldım rahatladı adamlar hehe. Bohemia çökmek üzereydi ki bi şekilde toparladı kendini, ama şu anda Finlandiya'nın altında union'da ( bohemia>finlandiya şu anda ama işte finlandiya altında union ). Finlandiya ile bohemia birleşirse prusya durumdan istifade bayagı bir kazançlı çıkabilir. Haa evet Prusya da doğru şekilde kuruldu :) İngiltere ile Fransa bir ara 40 yıl boyunca savaştılar. İskandinavya kuruldu danimarka'nın diploannexleri ile, şimdi de çökmek üzere Norveç ayrıldı Finlandiya kuruldu bu gidişle İsveç de ayrılabilir. İnanılmaz yani, oyun tarih simülasyonu olmuş resmen, eskiden 1550ye gelince bırakırdım çünkü zaten oyunu kazanacağınız garanti olurdu. Şimdi bunları gördükçe emin bile olamıyorum, dandik bi padişah geldi başa mesela şimdi Rusya + Bohemia toparlanıp bir saldırsalar bana kan alırlar herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Venator said: Quest for the New World idea'sını açıp bi conquisatador yapacaksın da onu oraya yollayacaksın da. Boşver değmez, zamanla açılıyor zaten o keşfedilmemiş bölgeler. Quest of the new world'ün şöyle bi artısı var çok önemli, +50 colonial range. Ki genelde baya ihtiyaç duyulan birşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Ben de danimarkayla başladım. Oyunda güçler dengesi olayını resmen oturtmuşlar. En çok dikkatimi çeken buydu. Oyun başında isveç ve norveç danimarkanın altında personal unionda ama isveç hemen sorun çıkarmaya başlıyor. (insultlar vb) Onlarla bu noktada savaşmak manasız, çünkü insan güçleri benden fazla ve onlarla savaşarak elde edeceğim topraklar çok fakir. Ben de durum böyle olunca, biraz ek gelir ve insan gücü için kuzey almanyaya girdim. Ancak yeni HRE sistemi sayesinde, kutsal roma imparatorları baya başımı ağrıttı. Özellikle bir dönem kutsal roma imparatoru olan macaristan, bu dönemde HRE sayesinde kazandığı korkunç insan gücüyle osmanlıyı yok etti. İstanbulu da içine alan balkan-macar imparatorluğu yarattı. Neyseki almanyaya çok karışmayan macaristan sayesinde, Hanover bölgesini genel olarak ele geçirebildim. (Bremen, Hamburg Burnswick, Mecklenburg) Bu arada polonya + litvanya ittifaki polonyanın litvanyayı ilhak etmesiyle kocaman bir polonya yarattı. Batıda ise milli birliğini sağlamış güçlü bir fransa, tüm adayı ele geçirmiş bir ingiltere, nispeten güçsüz bir kastil bulunuyordu. Zaman geçti, norveçi yanıma alarak isveç topraklarını silip süpürmeyi başardım. Ağır barış şartlarıyla isveçin büyük bölümünü alıp, finalndiyayı da özgür bir ülke olarak bırakmasını sağladım. Ardından sıra norveçe geldi, yeni müttefikim finlandiyayla yeni kurulan isveç-norveç ittifakının üzerinden geçtik. Artık karsımda "iskandinavya" devletini kurmama tek engel norveçin başkenti. Bu arada Frederik III'ün altında Danimarka'yı da bir imparatorluğa dönüştürdüm, dinimi reformed olarak değiştirdim ve grönland tarafından sömürgeciliğe de başladım. Ancak zaman polonya ve macaristan imparatorluklarına kötü davrandı. Baltık kıyısındaki çoğu devlet ve litvanya polonyadan ayrılarak polonyayı basit bir devlet konumuna gietridi. Macaristan tamamen dağıldı. artık ilk başlangıçtaki büyüklüğüne bile yakın değil. Osmanlı yerine artık bir bizans imparatorluğu var. Fransa ciddi anlamda almanyayı tehdit ediyor, ve almanyadaki güç dengesi Brabant-Brandenburg-Bavaria ve Danimarka arasında gidip geliyor. Şimdiki sıkıntımsa brabant. 1521 e geldiğimde, brabant irili ufaklı pek çok tek bölgelik alman devletle müttefik. Ama daha da önemlisi ingiltereyle müttefik. 20 kadırgalık donanmam baltık denizini kontrol etmeye yetiyordu ancak ingilizlerin 20 savaş gemisine sahip donanması karşısında eziliyorum. Öte yandan ben de yeni kurulan litvanya-polonya, pommern, magdeburg ve finlandiyayla müttefikim. Brabant bu sene mutlaka bana savaş açıyor ve ingiltere donanmasını başkentime getirerek iskandinavya - almanya arasında asker yürütmemi takviye yapmamı imkansız kılıyor. Gerçekten zor durumda kalıyorum ve bu EU dan beklemediğim kadar zevk verici bir durum. Eğer bu savaşı kazasız belasız atlatırsam norveçi de ilhak edip iskandinavya imparatorluğunu kuracağım. Genel durum Ülke politikaları Iskandinavyayı kurmak istiyorsak: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Gimli said: Venator said: Quest for the New World idea'sını açıp bi conquisatador yapacaksın da onu oraya yollayacaksın da. Boşver değmez, zamanla açılıyor zaten o keşfedilmemiş bölgeler. Quest of the new world'ün şöyle bi artısı var çok önemli, +50 colonial range. Ki genelde baya ihtiyaç duyulan birşey Kolonizasyona gidiyorsan tabii ki çok yararlı, oradaki olay başkaydı rakibin terra incognata altında toprakları varsa onları nasıl açıp da ele geçirebilirim diye soruyordu; mesela oyun başında Timur'a rakip olmamıza ragmen İran'ın bir kısmını göremiyoruz. Bu arada Historical Lucky nationlarla oynayın çok daha tarihi yapıyor oyunu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Özellikle kapadim historical luckly olayını. Şayet isveç (paradoxun isveçli bi şirket olduğunu hatırlatıyım) lucky olarak başlıyor ve gerek tekonloji ve gerek über krallarla üstünüzden geçiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Haha bende açık gayet de historical lucky ülkeler ama danimarka gayet de İsveç'i diploannex etti ve İskandinavya'yı kurdu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
massosoit Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Bende oyuna osmanlıyla başladım,başta baya sıkıntı çektim.ilk işim hemen memlük ve altın ordu ally lık teklif etnmek oldu memlük kabul etti ama altın ordu kabul etmedi teklifimi.zaten direk timur,dulkadiroğlu ve karamanla savaşta başlıyosun.Ama allahtan timurda oyuna benim gibi sıkıntılı başladı,kendi iç isyanlarıyla uğraşmaktan benim üzerime pek gelemedi.bende bundan yararlanarak.dulkadiroğlu ve karaman ın birer şehirlerini alıp sadece başkentlerini bırakarak barış imzaladım.tabi bu arada bütün balkan devletleri ve bizans ta bana savaş açtı tam eğlencelik oldu ortam.en sonunda Erzurum daki core umdan vazgeçerek Timurla barış imzalayabildim.bu arada da memlük bana baya yardımcı oldu,timurla olan savaşıma katılamasada,balkanlardaki karışıklık ve bizansla olan savaşımda büyük rol oynadı.balkan devletlerini bastırabilmemize rağmen.edirne den başlayak, yunan yarım adasında devam eden isyanları bastıramadımğımdan başkentim edirnede dahil bütün yunan yarım adası bizans ın eline geçti ve mecburen barış imzalamak zorunda kaldım.Bu aşamadan sonra toparlanma sürecine girdim,altın Ordu da bana ally lık teklif edince hemen kabul ettim.Karakoyunlu devletinide ally ım yapınca ortaya güçlü bir müslüman ittifak devletleri çıktı. Ama bir süre sonra Memlük ün ihanetiyle sarsıldım,uzun süren bir savaş sonrası whitepeace yaptık. Ardından ilk işim bizansa verdim yerleri geri almak oldu,sadece başkenti bıraktım 5 yıl arayla üst üste yaptım 2 savaş sonucu.Fakat anodoluda dahil heryer bizansın core ydu.3. savaşımızda sadece başkenti kalan bizansa birdaha saldırdım ve bütün core larından vazgeçmesini sağlayıp savaşı bitirdim.4. ve son Bizans savaşından sonrada artık bizans diye bir devlet kalammıştı. Tabi doğudaki asıl tehdit Timurdu bu tehtidi biraz kırmam gerekiyordu batı ya yönelebilmek için.Timurla başladığımız savaşta,timuru ancak anadoludan atabildim. Zaten sonrasınıda iç isyanlar halletti Timur çok fazla zayıfladı şuan,isyanlardan dolayı ırak devrimcileri yeni ırak devletini kurmayı başardı ve nerdeyse Timuru yok edicek,uzun süredir savaşıyolar ama bir türlü barış imzalamadılar sonu nolucak bilmiyorum. Bende tabi ilk işim Irakla ally oldum,bu karışıklıktan faydalanarak georgia yıda topraklarıma kattım... Şuanda doğuda çok güçlü bir ittifak a sahibim. Osmanlu,Altın Ordu,Karakoyunlı ve Irak. ilk işim Memlüklüleri zayıflatmak olucak.Zaten balkanlar çok karışık bana şuanda savaş ilan edebilicek olan yok... Bu arada başkenti istanbula taşıdım gelen event la ve yine eventla yönetim şeklini imparatorluğa çevirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 osmanlıyla oynarken 1530 yıllarında azim ettim ming hanedanlığına açtırdım marketini. baya para gitti 300-400 civarında relation düzeltirken ama 6-7 senede çıkarttım parasını. 5 merchantla 80 golda yakın yıllık trade geliri ki hiç bir merchantınızda compete olarak gitmiyor oradaki tech lvli düşük ülkeler sayesinde. 400-500 golda iyi yatırım cidden. edik jiangsu imiş marketin adı. ah birde ilginç bi olayı anlatayım. bi event oldu tripoli şahı ölmüş royal marriageden dolayı Adal diye memlüklerin güneyinde bir afrika kabilesiyle savaşa giriştik personel union hedesine. neyse çöllerden falan yürüttük ordumuzu. hiç bir bölgesinde fort falanda olmadığından 1-2 ayda tüm bölgelerini ele geçirdim 10.000 kişilik bir orduyla. barış anlaşması yaparken personel union seçeneği yanında bu kadar çölden yürüttün paralarını gasp edeyim dedim.50-75 g beklerken allahın afrikalısı kendi bölgelerine fort yapmaya üşenmiş ama hazinesinde yaklaşık 1.500 golddan fazla vardı. 1200 gold+tripoli personel union hedesine kabul ettirdim barışı. saolsunlar ekonomim şahlandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Yüksek ihtimalle fort bile yapamıyor ve bu yüzden parası çok birikmiş. Ben de Adal'a karşı savaştım ama pek bi paraları yoktu bende, yüksek ihtimalle sende biraz şanslı çıkmışlar :) Az sonra Aragon ya da Portekiz'le başlayacağım yeni bir oyuna farklı bişey deneyeyim diyorum bu sefer de tavsiyeleriniz de varsa onları da alayım. Böyle çok güçsüz değil ama orta seviyede, kolonizasyona ucundan bulaşabileyim ama koloni süpergücü olmama gerek yok biraz oyunu zorlayacak ama imkansız hale getirmeyecek bi devlet arıyorum. Normalde trade işini pek beceremem onu da öğrenebilsem iyi olur. Avrupa'dan olsa tercihim tabi :P Şimdilik adaylarım: Avusturya (Kolonizasyon dışında uygun gibi 1399 yılında zayıf başlıyor zira) Venedik/Genova/Milan (Kolonizasyon sorunu var bi de çok küçükler be) Aragon Portekiz Danimarka? Burgundy? Çok mu kolay olur yoksa Burgundy ile oyun, yoksa rebeller ve Fransa başımı yakar mı? İngiltere diyecem ama çok güçlüler 2 universite var zaten bi de CoT kurunca canavar oluyosunuz Başka ne kaldı? Mecklenburg? Brabant? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 DAnimarka kesinlikle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Eeoo Aragon oyniym dedim, mutlu mesut ticaret yapmaya çalışıp 50 yıl sonra başlayacak kolonizasyona yavaş yavaş hazırlanıyordum ki İspanya ve Fransa'dan gangbang yedim :) NA'dan önce bir Aragon oyunum vardı bütün İspanya benim olmuştu hehe, ama az önce müttefik İspanya-Fransa ordularına 10Klık ordum ile hedef tahtası oldum en fazla :/ Bi de Mecklenburg alıp da Almanya'yı kurmaya çalışacam olabiliyosa bu sefer neler olacak bakalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar