Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 3

Lancelion

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
yahu 2 gün önce bi başlayım dedim yeniden. saxony ile başlayıp almanyayı kurdum 1560 a doğru HRE yi yıkmadan. şimdi sorum bu HRE şu anda avusturya bir çok elector şu an vassalım ve yeniden seçilse şu HRE nin liderlik nimetlerinden faydalanmak istiyorum. fakat bu HRE neye göre seçiliyor tam anlamış değilim illa dismantle mı yapmamız lazım? dismantle edince HRE yi tam olarak ne oluyor birde onu çözemedim. yabancı forumlara baktım fakat bulamadım tam istediğim açıklamaları.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya nası görmem Rome oynamaktan EU forumlarına bakmamışım
adamlar EU3 e deli gibi bi exp hazırlıyolar.1,5 aydır bi sürü dev diary çıkmış

acaip güzel şeyler var map falan değiştirmiş güncellemiş adamlar

Adı "inn nomine " olcak

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=350491
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
ÇOK çOK iyi şeyler ekledi adamlar sonuncuyu baya tuttum.düşmanın devlet düzeni içine ajan gönderiosun fogof war kalkıo falan...

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=350491

eu3 ü acaip yapıcak bu exp..
son olarak açılan offical başlıkta şu
"In Nomine: How to Script and Code the AI.. "
Sosyal ağlarda paylaş

Olmuuş olmuuş hehe :)

Osmanlı bende ortalıgı kasıp kavuruyor valla, yıl 1525 Anadolu'yu nerdeyse tamamen ele geçirdi; etrafındaki devletlerle birleşen Macaristan'ı dağıttı yarısını aldı ve en büyük müttefikim (1500 yılında Great Britain'i tamamlamıs ve Empire olmayı becermiş İngiltere oynuyorum) Avusturya'ya da kafa tutmaya başladı. Memluklara hiç bulaşmadı ama paso avrupadan gidiyor osmanlı.

Çok da umrumda değil aslında Osmanlı, Fransa ezdi beni yüzyıl savasını daha 50 yıl olmadan kazandı bütün topraklarını da aldı burgundy'i temizledi(benim de yardımım olmadı deil simdi) kocaman mavi bişey var avrupanın ortasında ve de ispanya+portekiz ile ally'lar. Kuzeyde İsvec bayagı bi döktürdü, Avusturya ile birlikte üçümüz iyi salladık küçük alman devletlerini. Biz de onlara karşı bu şekilde bi müttefik olduk, 30 yıldır avrupadan ses çıkmıyor hele bi de Avusturya İmparator olunca.

O degil de kolonizasyona hasta oldum mükemmel gerçekçi olmuş. Az kalsın koloni kurucam diye batacaktım; odedigim faizin hesabı yok be. Amerika'da core da alınca sınırlar da tokusmaya basladı Florida kıyılarındaki İspanyollara akacak yakında İngiliz ordusu hehe.

Bi de İspanyollarla portekizler her yeri kapmışlar onu farkettim, acele edip hemen quest for the new world'u acıp da yer kapayım diyodum adamlar benden hızlı çıktılar anca 3-5 yer kapabildim üstüne bi sürü yeri askerle alıp sonra asimile etmem gerekti. AI konusunda cidden iyi is cıkarmıslar hem burdan, hem de fransız AI'ından ansılacagı gibi.

East Indian Trade Co. kur dedi amcam hemen dedim onu da kurucam diye ah ne stabilityler kaybettim ne gemiler battı ama degdi be.

Ayrıca İskocyalılara da burdan selam ediyorum, bi iki dakka yerinizde durun. Her vergiler fırladıgında siz de fırlıyosunuz ayaga sanki para size geliyomus gibi :P

Çok zevkli lan =) Vanilla gibi deil kesinlikle, 10 üstünden 10 verdim.

P.S. Ping-pong savasları düzeltmişler süper olmuş
Sosyal ağlarda paylaş

osmanlı başta gerçekten zor. timur karaman dulkadir ile savaşta başlıyosunuz. ordularınızda timur a göre sayıca az. naples direk savaş açıyo zaten. eğer savaş biraz uzarsa wallichia bizans ve serbia da savaş açıyor size direk.

war taxes toplamak pek mümkün değil çünkü ottoman tolerance denen mission vari birşeyiniz yok oyuna başlarken. balkanlarda ve yunanistanda devamlı bi revolt riski var çünkü ortodoxlara -3 tolerance ile başlıyor oyuna. ilk 20-30 yıl çetin geçti fakat istanbulu alınca rahatladı oyun. ayrıyetten istanbulu alınca prestige nizde tavana zıplıyo.

rebel sistemini çok tuttum gerçekten. bi yerde isyan varsa ne için isyan ettiklerini görebiliyorsunuz. timurlarla barış imzaladıktan sonra erzurumda türklerin isyanı çıktı ve sonunda erzurum isyancı türk lideri birlikleri ile birlikte bana katıldı. ayrıca din ayarlarını yaptığımız pencerede ülkedeki mevcut isyancıları görebiliyoruz ve eğer savaşta değilsek bazı isteklerini kabul edebiliyoruz isyanı durdurmaları için. örneğin yunanistanda bazen milliyetçiler değil de ortodox zealotları isyan ediyor. eğer yanlış anlamadıysam onlarda tüm ülkenin dinini ortodox olarak değiştirmenizi istiyorlar.

ayrıca yeni çeşit çeşit devlet adamları koymuşlar başka işlere yarayan. reinforcment hızından tutun fort defence bonus verene max. ordu miktarını artıran , yıllık army ya da navy tradition veren gibi. gerçi pek tutmadım tech bonus verenler gibi pek faydasını göremedim ama sadece bir iyi bir tech veren adam kalmayınca enflasyonu düşüren bir adama denk geldim. iyi bir tech bonuslu adam gelene kadar işe yaradı baya.

koloni sistemide çok değişmiş sanırım fakat pek inceleme imkanım olmadı osmanlı ile başladığımdan. fakat yeni bir şey dikkatimi çekti quest for the new world idea sını hemen alamıyor bir çok devlet çünkü trade lvl 7 req. eklemişler. bu yüzden her devlet koloniye abanamıyor.

uzun oldu biraz ama görev sisteminide anlatamadım ama o da gerçekten oyuna çok daha sürükleyici hale getirmiş. bu expansionla kendini bulmuş oyun.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Osmanlı ile oynadım neymis o zorluk diye. Evet, Timur ile savaşta başlamamız ve Timur'un ordusuyla bizi ezeceği gerçeği hiç hoş değil ama Timur'a Sivas'ı bırakıyorsunuz oluyo bitiyor. Tabi ondan önce Karamanlıları iyice sıkıştırıp 100% warscore ile konya'yı ele geçirmem gerekti ama sonra baktım Timur Ankara kapılarında gümbür gümbür geliyor Sivas'ı vererek günü kurtarmak zorunda kaldım.

Zaten bu karambolden istifade balkanlarda nerdeyse herkes bana savaş açtı, Timur ile barış yapınca biraz da kasınca ( 5 yılda 2% enflasyon + 200 ducatlık kredi ) ortalıgı güvene aldım. Güvene aldım derken de Sırbistan ve Eflak'ın yarısını, Boğdan'ı ve de Mora'yı ilhak ettim hehe. Altın Ordu devleti ile de bu aşamada çok güzel anlaşacağımıza karar verip ally olduk; bi 10 yıllık da dinlenip ekonomiyi toparladıktan sonra tekrar savaş açtım balkanlardaki herkese ( nerdeyse herkes ally zaten Bizans'a açmam yetti )

Sonuç: Artık Bizans, Sırbistan, Eflak yok ve Yunanistan'ın tamamı bende. O noktada açılmaya başlayan bi 20 yıllık süreçte gelen başkenti taşıma, imparatorluğa geçiş ve de tolerans decisionlarını da yapınca rahatladım tam manasıyla. Şu anda sanırım en yüksek ikinci geliri olan ülkeyim, enflasyon biraz fazla (4.5%) ama national bank yardımcı oluyor bu konuda hehe; batılılaşıp da teknolojide patlamam için 2 innovation slider'ını hareket ettirmem yeterli yani bi yaklaşık 1500lere batılı devlet oluyorum. Durum gayet iyi valla, Doğu'da Timur'un çöküp de İran'ın kurulmasını bekliyorum olduğu anda saldıracam doğuya da batıda macaristan ile papaz olmak için daha çok erken.

O değil de çok ilginç bi decision var Osmanlıda. Eğer Rum nüfusu Türk nüfusundan fazla olursa açılıyor ve kültürünüzü Rum'a değiştirmenize izin veriyor. Şimdi bunda sorun yok, benim gibi Anadolu'dan fazla Balkanlarda toprağınız varsa yararlı bile.

Ama işin ilginci bunu açarsanız Bizans İmparatorluğunu kurma seçeneği çıkıyor! Hem de baya baya iyi getirilerle; +tax +centralization falan, çok büyük avantaj. Bi denedim nolucakmış diye, Osmanlı gitti Bizans geldi ama Müslüman Bizans İmparatorluğu geldi çok güldüm. Maalesef uniteleriniz falan değişmiyor. Bi de Osmanlıya özel tolerans gibi çok yararlı decisionlar gidiyor, +2 centralization dışında pek bi yararını göremedim.

Bi de altı ay sonra Rum kültürü yerine tekrar Türk kültürü dominant oldu, neden yapımcılar böyle ilginç bişey yapmışlar çözemedim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Olana kadar deniyor ama tabi karşılığı da var +6 revolt risk yaratıyor, zaten din farkı nedeniyle de güzel bi revolt risk şansı da oldugundan ayaklanıyo adamlar kesinlikle. Ayaklandıktan sonra da ele geçirirlerse şehri zorla convert ediyolar herkesi, yani senin misyonerin iptal oluyor. O yüzden düşük oranlarda (20%nin altı düşük) yakınlarda ordu tutman yararlı olabilir. Ayrıca savaş, düşük stability, yüksek WE gibi durumlarda yapmaman tavsiye edilir devamlı çıkan ayaklanmalar ile başa çıkamayabilirsin; herşey yolundayken misyoner yollamak en temizi.
Sosyal ağlarda paylaş

oha ya,ağzım açık kaldı.rebel ordular eskisi gibi kolpa değil def edemiyorum bi türlü adamları sağlamlar.bide adamlar aldıkalrı yeri direk core ları yapıyolar.
başka devletleri geçtim resmen rebeller ayrı bi savaş olmuş...

Dostum birde misyonerler için o parayı hersene kesiyor dimi,sadece bir kereye mahsus değil...
Sosyal ağlarda paylaş

Rebellar harika olmuşlar. Liderleri de var ve çoğu zaman iyi liderler.

Danimarkayla oynarken bu konuda şöyle ilginç bişey yaşadım. Kuzey almanyadan Hamburg ve Bremeni almıştım ki, doğal olarak isyan çıkacağı için Hamburg'da ana ordumu tutuyordum. Barış zamanında ekonomimi zorlamasın diye de ordunun maintance'ı %50 deydi.

Ve hop! Hamburgda Baron von bilmemnenin "Hamburg Liberation Army" adlı 10 bin kişilik ordusu ortaya çıktı. (5 bini atlı. Baron beyfendinin de 3 shock u var) Benim elimdeki orduysa 9 bin kişilik, maintance %50 d ancak atlı sayımız aynı. Sonuç?

(In Nomine'nin yeni savaş sistemiyle, morali çok azalan bi orduya karşı 2:1 sayı oranına sahipseniz o orduyu direk yok edebiliyorsunuz. Kaçamıyor.)

Shock aşamasında Baron benim tüm piyademi silip süpürüyor, atlılarımı da yarı yarıya kaybediyorum ve bir anda, danimarkanın tüm ordusu Hamburg ovalarında yok oluyor. Ardından geçen yıllarda, zar zor tekrar ordu toparlayıp baronu yok edemesem de, ülke dışına kaçmasını sağlayabiliyorum. Peki ne mi oluyor? Baron kaçtığı brandenburgu tamamen ele geçirip hükümeti düşürüyor :)

Yeni Eu yu seviyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...