Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 3

Lancelion

Öne çıkan mesajlar

bayılan bir durum yok ama oyunda halen ciddi denge sorunları var ki bu son yamada neler var bakmadım ama deneyeceğim. cavalry'nin shock stage ilk başladığı için oyunun en son yıllarına kadar eziliciği var mesela. sırf o bile oyunun çok ciddi bir sorunu. 1453'de yaptığım cavalry oyunun sonuna kadar gidiyordu öyle. başka birşeye gerek yoktu hiç siege kaybedilmiyor zaten yıldırım hızıyla yetişince heryere.

attrition sorunu var sonra, supply limit neredeyse heryerde çok düşük. yapay zeka da etkilenmiyor mudur nedir çözemedim, blitzkrieg misali ezip geçemezsen düşmanı sırf attrition sayesinde kazanmaya başlıyor, sonra aylarca bekle her regiment 50 adam 50 adam artsın. ne oluyor optimum ayarlamaya çalışıyorsun daha hızlı reinforcement için ama bu sefer de manpower heba oluyor dev bir kara gücü değilsen.

bir diğer çok önemli sorun war exhaustion, devamlı wa taxes çekerek +15'e kadar gidiyor devamlı AI ve belini doğrultamıyor. yapay zeka çok zor barış kabul ettiğinden çok uzun yıllar sürüyor savaş ve çoşuyor böyle war exhaustion. sanırsınız ki 15. yüzyıl köylüsü değil de vietnam savaşı'nda entel amerikan kamuoyu, nasıl mantık anlamış değilim. o hesaba göre 30 yıl savaşı'nı oyunda canlandırsanız tarumar olur bütün o ülkeler sırf WE yüzünden.

oyunda gelişen yönler çok ama çuvallanmış bazı yerlerde, yamalarla düzelecek diye umuyorum ve bekliyorum şahsen ben çünkü paradox oyunları hep öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ilk defa 3 ü oynadım seriden. Oyunu çözmesi şudur budur vakit aldı ama sonra dikkat ettim 250 kişi benim koskoca toprağıma giriyor çıkıyor kovalıyorsun yetişemiyorsun. Sonra oyun oraya buraya ordu yollamaktan ibaret bir hal alıyor. Beğenmedim açıkcası.

Genede multi de farklı tatlar yakalanabilir. Ben oynarım, araya acemi birisi lazımsa.

araya lazım olan acemi = minibüste ya da okeyde 4'lüyü tamamlayan tipler var ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Sayfalar önce dediğim gibi beni sinir eden AI'nin davranışları. Çat çut annex yapıyor yok efendim stabilitysine dikkat etmeden savaş açıyor prestij sorunu olmadığı için isterse borca batıyor sonra saniyede paralı asker çıkartıyor falan filan.. AI her yeri annex yapıyor ama ticaretcileri Badboy dinlemeden her yerdeler. Stabilityleri her daim -3. Sam'ın dediği gibi barışı kabul etmiyorlar 100% olsa bile hatta 100% e 100%lük bir antlaşma götürdüğün zaman bile... Ama multisinin tadından yenmez herhalde gerçi oynamadım daha ama :d.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Tam ülke seçmek üzereyken elektrikler kesildi ve oyun artık açılmamaya başladı, başlangıç videolarından sonra oyun açılmıyor windowsa dönüyor. Hata da vermiyor öylece windowsa dönüp bekliyor hiçbirşey yokmuş gibi.
Reinstall önermeyin yapmam çünkü. Başka bir çözüm istiyorum.

Ekleme: Oyunun logs klasöründeki dosyalardan biri hariç hepsi boş sizde nasıl durum? Acaba ondan mı sorun. Oyun klasörünün içindeki settings dosyasının içinde de birşey yazmıyor.

[ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 16:34 tarihinde, Molto tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 23 Haziran 2007, Cumartesi - 16:42 tarihinde, Molto tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
macosx versiyonu çıktı yukledim makinaya . Yalnız anlayamadığım şeyler var. quest nasıl bitiricem. İnca oldum. 1-2-3-4 yıl geçti hala olmuyor. Keşif te yapamıyorum bir quest'i bitirmeniz gerek diyor. Quest'te bitmiyor birşey anlamadım bu işten.Sap gibi bekliyorum öyle komşu ülkede yok

Şöyle koloniler kurup rahat rahat gelişmek istiyorum amerika kıtasında zamanı geldiğinde istilacıları kıtadan kovmak filan :)
YARDIM EDİN :S
Sosyal ağlarda paylaş

yerli kabileleri ölüme makhum eu serisinde, cidden öyle istilacı kovma gibi planların varsa hiç kasma derim. hiçbir zaman gemi, koloni vs yapamayacaksın.

ha tabii farkına varmışsın ama teknolojide ilerleyemiyorlar çok ağır penalty'ler olduğundan tribal techgroup'ta. oyunu 2-3 lvl teknolojiyle bitirirsin yokolmamışsan millet 60'a varmışken. (:P)

inka, aztek vs işte geyik için ancak. avrupalıların öldürüp lvl alması için mob ülkeler. :D
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:
Abi envai çeşit strateji oynadım(tüm total war oyunları,civ serileri vs) bu oyunu çözemedim.Yarıdımcı olacak bana oyunu öğretecek bir arkadaş var mı?(Link bulamadım :D)

Bu linkte var baya yardımcı bilgi zamanında çok uğraştık :).

Sam`in dediği gibi inca falan triballar teknolojiye yatırdığı paranın sadece 0.1 inin etkisini görüyorlar. Hintliler 0.2 çinliler 0.4 falan. Tabi bunu oyunun dosyalarından değiştirmek mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun adı europa universalis, avrupa ülkesi değilsen tokat yeme potansiyelin avrupa kıtasından uzaklaştıkça artıyor işte. (:P)

ayrıca napoleon's ambition'la oynamanızı tavsiye ederim, çok iyi özellikler katıyor. 2.1 en son yamaydı ama war capacity olayları ne durumda emin değilim. sakın en son yamasız oynamayın da hiçbir paradox oyununu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...