Gimli Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 5 kişliik bi pilot oyun deneyelim isterseniz. İspanya, Fransa, İngiltere, Avusturya, Osmanlı olmak üzre Baktık lagsiz iyi gidiyo, Rusya, Danimarka, Polonya, İran vb gibi ülkeler ekleriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 EU3'e alışmak için biraz oynayayım, sonra geliyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Pixel Shader 2.0 lazım diye hata verdi, patladı oyun. Ulan! Ulaaaaaan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Aynı hatayı ben de aldım mecburen abimin bilgisayarında oynuyorum :p. Hangi patch olucak. Yeni cd almam lazım :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Gimli, multiplayer'a beni de yazın pls =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Ekran kartı mı değiştirmem lazım şimdi? [ Mesaj 14 Nisan 2007, Cumartesi - 17:12 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Malesef evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Yepisyeni sorularla geldim, milyarlar bizi izliyor. Efenm, Osmanlı'yla başladım oyuna, başlar başlamaz zaten Macaristan ve müttefikleriyle savaş halindeyiz, ben de "Ya allah!" deyip dalıverdim kendilerine. Savaş devam ederken, Mora -ne alakaysa- bana savaş açtı, yanında da müttefikleri Moldavia ve Athens. Her neyse, savaş uzun sürdü her iki tarafla da, ama sonuç olarak tüm düşmanların tüm topraklarını ele geçirdim, zaten sorun da orada ortaya çıktı. Transilvanya, Macaristan'ın vassal'ı, Athens'de Mora'nın, lakin ben Mora'yı annex edebilsem de, Athens konusunda ele geçirebildiğim sadece bağımsızlıklarını kazanması. Aynı şekilde, vassal olduğundan Transilvanya'yla da barış imzalayamıyorum, Macarlar'ı vassal haline getirsem dâhi, Transilvanya kurtuluyor elimden. Ne yapmak lazım bu durumda, vassal'lara dokunamayacak mıyız şimdi? Bir ikinci sorum da, vassal vs annex konusunda. Yenilen ülkeyi vassal haline getirmenin avantaj/dezavantajları nedir, annex etmenin avantaj/dezavantajları nedir? 3. sorum, Macaristan'ın tüm topraklarını almama rağmen annex seçeneği aktif değil, neden? (10k'lık bir ordusu Bosna'ya kaçtı, ondan olabilir mi?) 4. olarak, bu badboy olayımızı nereden öğreniyoruz? Son soracağım da, sorudan ziyade genel bilgilendirme amaçlı, şu "national idea" olayını biraz detaylıca anlatabilir misiniz? Örneğin "Grand Army" de "Forcelimit +%33" diyor ama ben anlamadım bunun ne olduğunu. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Şimdi ilk önce vassalla barış anlaşması imzaman mümküm. Neden transilvanyayla imzalayamadın anlamadım açıkcası .D. Barış antlaşmasında dikkat etmen gereken müttefik lideridir. Onunla antlaşma yapma :). Mora-Athens olayı da öyle zaten, Mora ikili müttefiğin lideriyse Athens elinden kaçar. Vassalları kendi vasalın haline getirebilirsin, annex yapabilirsin tabi ama ilk önce bunlarla başlamak lazım barış yapmaya. Vassal etmenin avantajları; Şimdi o vassal ettiğin ülkenin bulunduğu yer senin core un değilse 25 yıl gelir elde edemiyorsun. Yani çok az gelir elde ediyorsun. Ama vassal yaparsan diğerine nazaran daha fazla para kazanırsın.Annexetmek 6 BB a mal olurken Diplo-Annex 1 BB ye mal oluyor. Diplo-Annex'de bildiğin vassal'ı 10 sene böyle sevip korumak, ilişkileri 190 üzerine çıkarmaktır. Eğer bir ülkenin (bu durumda macaristan) başkenti dışında şehirleri varsa annex yapamazsın. Yani Başkent+4 şehir=annex edilemez. Sadece başkenti kaldıysa, saldırıp annex yapabilirsin. Ama annex yaptığın an, annex yapılan yerin dinine mensup diğer ülkeler üzülüyor ve BB'n tavana vuruyor. BB puanını ülke yönetme menüsu(vay be)nün ilk sayfasında(hani prestijin, sıralaman, diğer ülkelerle ilişkilerin, diğer ülkelerle anlaşmaların bulunduğu sayfa) "You have a rather bad reputation", "You have a slightly tarnished reputation" gibi yazıların üzerinde birkaç saniye mousela durunca çıkan menüden öğrenebilirsin. 10 üzeri tehlikelidir, her yıl 0.80 düşer, papalığı ele geçirirsen(holy seayi) BB daha hızlı düşer tabi. National Idealar aslında oyunun en önemli noktalarından biri. Yani Quest for the New World'u olmayan bir ülke haritasını genişletemez, Church Attendance Duty stability investi ciddi bir şekilde arttırır, National Bank enflasyonu düşürür ki aylık gelirlerini iyi ayarlamazsan gerekebilcek bir fikir .... Grand Army olayı ise tam bilmiyorum ama şöyle bir şey olabilir; Şimdi ordunun ve donanmanın bakımını ayarladığın menüde bir ülkenin maksimum destekleyebileceği bölük sayısı yazar. Herhalde onu arttırır diye düşünüyorum. Ayrıca daha önce behran'ın verdiği linkte bu National Ideaların çıkardığı eventler mevcut :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Hearts of iron serisine benziyor mu bu oyun? Bana oyle geldi biraz eger benziyorsa alacagim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Yapımcı aynı firma.Fakat Hoi savaş üzerine bu hoi ye göre daha ayrıntılı.Victoria kadar değil tabi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Hoi yi bir turlu bulamadim Bursa da umarim bunu bulabilirim Istanbul a o kadar da uzak degiliz ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Savaş sistemiyle ilgili sorularım var şimdi de =) Bu "Dice" olayı nedir tam olarak, şansa bağlı mı yapıyoruz savaşları? 4 özellik görüyorum çünkü, Dice, Shock, Fire ve de Crossing. Bazen saldıran taraf olmama ve bu saydıklarımın toplamı, karşımdakininkilerden yüksek olmasına rağemn ben dahafazla kayıp veriyorum. "Land Tech'tendir" diyeceğim ama, öyle olduğunu da sanmıyorum. Nedir tam olarak bu savaş sistemi oyunun? Bir de, komutanın savaşta ölmesi tamamen şansa mı bağlı? Düşmanımın 3 katı orduyla saldırıyorum, hem yukarıda söylediklerim oluyor, fazlasıyla kayıp verdiriyorlar, hem de komutanım ölüyor. Nedir yani olayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Genelde kazanma şansının düşük olduğu savaşlarda ölür komutanlar ama şans tabi Ya ben Ottoman'la oynuyorum ve enflasyon coştu researchlerim çok az... Napabilirim şu an National Bank de almamıştım :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Dice sistemi açıklanmamış ama Sage gelir artık bi ara açıklar =) Bu da yeni çıktı şimdi, Diplo-Annex için aynı dine mi sahip olmak gerekiyor? Şöyle birşeyle karşılaştım çünkü; [spo][/spo] İkimiz de savaşta değiliz, 10 yıldan fazla süredir benim Vassalım ve relationship de 190'ın üzerinde. Neden aktif değil Diplo-Annex? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 kültürü dini sana benzer ülkeleri annex edebilirsin sadece die biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Malesef yeni patchle gelen bir olay bu. Artık sadece kendi kültüründeki ve dinindeki devletleri annex edebiliyorsun. 2 gün önce yükledim ben de yeni patchi readmede yazıyordu :/. Savaş sistemi konusunu aslında ben de çok iyi bilmiyorum. Dice tamamen şansa bağlı, fire shock, maneuver gibi özellikler amiral/generalle alakalı, crossing ise saldırcağın bölgede nehir olup olmamasına bağlı. Bir de yeni patchle atlılar daha etkisiz olacakmış bazı bölgelerde ve iklimlerde galiba gene tam bilmiyorum. Ama yani savaş genelde moral ile alakalı. Yeni ürettiğiniz bir orduyu savaşa yollamak kötü bir seçim olacaktır. Bir de ne kadar büyük olursa olsun morali yoksa o ordunun küçük bir ordu bile yenecektir. Yani mesela eğer düşmanınız başka bi bölgeye kaçarsa onu kovalayın birkaç bölük askerleki ilerde başınıza bela olmasın tam barış anlaşmasını imzalarken. İlerki zamanlarda mesela latin techde askerleri iyi seçmek lazım. Mesela saldırırken reformed gallogioh(?) daha fazla morale sahipken landsknechten defansta daha iyi. İyi bakmak lazım :). Dediğim gibi bu dice olaylarında kesin bir bilgim yok ama moral büyük bir rol oynuyor dikkat etmek lazım :). (Ayrıca herhangi bir iç isyanla devletiniz çökerse paralı askerleriniz direk kaçıcaktır :p) Edit: Başka kültürden ülkeleri diplo-annex edebiliyormuşuz ama din farklı olmamalı [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 17:28 tarihinde, Sage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 National bank aldım yine enflasyon yükseliyo napabilirim? Hazine param da 500ü geçmiyo dikkat ediyorum. Napabilirim ki artık? edik: o kadar gelirim var ama enflasyonun düşüşte olması için -30 balance'da olmam gerekiyo bu nası olcak şimdi [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 18:41 tarihinde, RayCharles tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 -30'da kalacak, yıllık gelirinle idare edeceksin. Harcamalarına fazlasıyla dikkat edeceksin, örneğin savaş olmadığı zaman maintenance'ı kısacaksın. Tabii arada sırada casus belli kazandığın ülkelere saldırarak barış antlaşmasıyla 50 (veya daha üstü) ducat para kazanabilirsin bonus için veya vassal da edip, gelirine ortak olabilirsin. @Sage; Yani dice olayı tamamen şans? Abi hayalkırıklığı demek bu benim için, bu oyunda bile şans faktörü varsa öeh yani. O kadar strateji taktik belirle, kafa kafaya denk orduları düşmanın üzerine sür ve sırf düşük zar yüzünden kaybet... Çok saçma olmuş bence. Bu arada, iki defa zar atılıyor, sadece bir seferinde kayıp veriliyor onun mantığı nedir? Örneğin ilk atılan zarlarda kayıplar veriliyor, ardından 2. zarlar ne olursa olsun herhangi bir kayıp yok iki tarafta da, sonra 3. zarlarla yine kayıp veriliyor. Mantığı nedir bunun, çözemedim bir türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 "Yani dice olayı tamamen şans? Abi hayalkırıklığı demek bu benim için, bu oyunda bile şans faktörü varsa öeh yani. O kadar strateji taktik belirle, kafa kafaya denk orduları düşmanın üzerine sür ve sırf düşük zar yüzünden kaybet... Çok saçma olmuş bence." Hayat da böyle diil mi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Bab oyunda herseyi cozdum okey..enflasyondan gemılere bındırılebılecek max ınsan sayısına..shocktan fıre a trade den BB ye combata vassal a kadar okey... Ama cozemedıgım beyaz alanlar...su an beyaz alanlar ıcınde 5 tane bolgem var..ve bakamıyorum onlara...ve tabıkı quest for new world olayınıda almak ıstemıyorum kılım ben..baska sansım yokmu yanı..? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Beyaz alan dediğin terra incognita mı? Yani etrafı keşfedilmemiş 5 tane bölgen var? Nasıl oldu bu? Senaryo mu oynuyorsun, öyleyse bile çok saçma. Hangi ülkesin ve o bölgeler nerede bilmiyorum ama 1500lerin ortalarında keşifler yayılmaya başlıyor eğer çok ücra yerler değillerse yakında gelir sana oraların bilgisi. Ya da bu olay gerçekten çok saçma olduğu için save dosyasını açıp o bölgeleri senin tarafından keşfedilmiş diye değiştirebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Osmanlıyım..1527 yılımda..very hard da kastıgımdan dolayı cok cıddı oynamak zorundayım..screenshot koyucam ama basıtce sınırlarım soyle..yukarda kırım hanlıgı 10 bolgesıyle dıplo annexledim..dulkadır oglu ak koyunlular candar oglu annexlendi..mısırla 40 yıl savastım 20 yıl barıs anlasması surdu sonucta cebelı tarıkta sınır yaptık tam 8 bolge aldım..bu sırada hejaz bolgesı savasa gırdı onlarıda aradan cıkardım tek bolgelerı kaldı annexledım..sonrasında esas olay burda baslıyor..en guneyde bana once ınsult yollayan adamlar sonra dırek katıldılar Yemen iste..ama yaklasık 4 bolgem beyaz bolde ıcerısınde..vergısını alıyorum vs. ama bına kuramıyorum asabım bozuldu..gecen onlardan bırınde ısyan cıktı bosu bosuna gıttı mesela..ne yapılabılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Dediğim gibi ya bir şekilde o bölgelerin bilgilerinin keşif yayılımı yoluyla sana ulaşmasını bekleyeceksin ki ne zaman olur bu bilmiyorum, yaırn da olabilir 100 yıl sonra da. Bulunduğun durum gerçek ötesi olduğu için bence kayıt dosyasına bir ayar yap, Osmanlının yemen taraflarını bilmemesi saçma direk hele hele oralar senin topraklarınsa, düşün yani vergi geliyor nereden geliyor kim yolluyor belli değil olabilir mi böyle birşey. Eğer dosyayla oynamaya karar verirsen bir yedeğini al her ihtimale karşı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Of salak gibi enflasyonu %45leyerek geldim 1520lere şimdi can çekişiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar