Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 ekonomi kuramadım bir türlü eu2 de eu3 'de nedense.Böyle herşey güzel gidiyor bir savaş çıkıyor bir daha toplayamıyorum.neler yapmam gerekli.Sadece askeri bir devlet olmak istemiyorum artık :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Ekonomi devletten devlete değişiyor. Ben Fransanın vassalı Provence ile başlayıp Fransayı komple elegeçirmiştim. Tabi başlarda fazla yapabilceğiniz birşey yok. Önemli olan aylık geliri 0.0 da tutmak ki enflasyon olmasın. Vlandareen Lübeck gibi yerlerdeki ticari merkezlere 5 er merch yollayın. Ayrıca eğer denize kıyınız varsa direk Nat. Idea lardan Quest for New worldu alıp Karayipleri kolonize edin. 6-7 Adacık var hepsinden üretim+vergi rahat 15-16 altın alıyorsunuz. Ardından Azteclerdeki altınları alabilirsiniz tabi. Kara devletiysen askeri bir fikir benimseyerek(+50% moral) 1500 leri bekleyip bu keşiflerin size ulaşmasını bekleyebilirsiniz. Ardından gidip hemen karayipleri alabilirsiniz. Ama Eğer quest for new worldu açarsanız Creek gibi yerli devletleri bir anda alıp kolonize etmekle uğraşmanıza gerek kalmaz. Küçük bir devletle başlayınca ekonominiz harbi çok sorunlu oluyor. Malum asker sayınız az, kiralık askerlere bağlısınız, onların maaşları normalden fazla. Ayrıca yan devletleri elegeçirseniz bile ele geçirdiğiniz yerlerin core olmasını beklemeniz lazım ki gelir elde edesiniz(25 yıl). Mesela Provenceniz bağımsızlığınızı ilan ettikten sonraki ilk işiniz Savoya bir ziyaret edip 2 şehrini alıp, vassal edip, 50 altın isteyin. Bu 50 altın sizi bayaa bir idare edecektir. Diğer küçük devletciklere de böyle davranarak(İtalyadakiler mesela) 50-50 idare edersiniz. Ama 50-50 nereye kadar en iyisi kolonize etmek dünyayı :D Asla -ye düşmeyin, borç almayın. Borç sonun başlangıcıdır. Enflasyon interestler derken gene borca düşüyosun sonra bir bankrupt gitti prestij :) Sliderları ayarlamakta çok önemli, Quality, Free Subjects, Narrowminded'ın zıttı. Bir de ilerde portekizin COTu değerli oluyor baya. Ama sakın monopoly işlerine girişmeyin. Edit; Sakın ha annex yapmayın direkten. Badboy ratingi artıyor feci=tüccarların ölmesi. Diplo annex yapın 10 yıl bekleyin. Ayrıca birisi vassalınıza saldırırsa Casus bellide alırsınız. Bir de savaş açıcakken doğru zamanı bekleyin, Provence ile oyunun başında bırakın savaş açmayı bağımsızlığınızı bile ilan edemezsiniz. Bırakın fransa brittany gibi bir ülkeyle savaşa girsin. Hemen bağımsızlığı ilan edin, Savoya savaş açın, açar açmaz burgundy ve castille e royal marriage ardından alliance teklif edin. Fransa saldıramaz size. Eğer bağımsızlığınızı ilan etmeden Fransa Burgundy veya Castille ile savaş başlatırsa direk Fransaya savaş açın. Yani böyle doğru zamanı bekleyin. Bir de sakın Papaya veya Fransanın saldıracağı bir yere military access vermeyin. Fransanın saldıracağı ikinci isim olursunuz. [ Mesaj 12 Nisan 2007, Perşembe - 14:54 tarihinde, Sage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Ya millet şu ticaret işini nasıl kıvırıyor anlamıyorum, hollandayla şu an yılda 4.8 tüccar yetiştiriyorum e bu bir yılda yetiştirdiklerimi bir yere göndersem 1-2 tanesi başarılı oluyor onlar da bir süre sonra iflas ediyor, nasıl beceriyorlar şu aynı anda birden fazla monopoliye sahip olmayı anlamıyorum. İlla free trade'e abanıp adventurer merchants fikrini mi benimsemek lazım ki kendisi çok da matah değil yıllık +1 tüccar veriyor o kadar, biraz bekleyip rekabet şansını 10% arttıran bir fikri de benimseyebilirim aslında ama çok birşey farkedeceğini sanmıyorum yine. Bir de ticaret merkezleri nasıl genişliyor? Bir oyunumda Vlandeerenin toplam geliri 2500lere fırlamıştı ama çok çabuk geliri düşüp artıyordu, bir bakıyorsun 2500, sonra 1-2 yıl geçiyor 900e düşmüş, ile de france sırtlamış onun kaybettiği gelirleri 1-2 sene sonra yine şaha kalkıyor falan. Garip. [ Mesaj 12 Nisan 2007, Perşembe - 17:50 tarihinde, Molto tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 12 Nisan 2007, Perşembe - 17:50 tarihinde, Molto tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Badboy değeri ve ülkeler arası sıralaman çok önemli. 10 un üzerine çıktı mı asla ticaret yapamazsın. Bir ülkeyi direk annex yapmak 6 BB veriyo sana :( [ Mesaj 12 Nisan 2007, Perşembe - 20:18 tarihinde, Sage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 badboyum yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Hehe benim ssden de belli olduğu gibi deli badboy var :P Umrumda da değil enflasyon da coştu zaten %20lerde... Yaşasın askeri devlet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Senin badboy harbi baya yüksek olmalı o kadar derebeylik :D. Ben de bilgisayarın sistemini anlamıyorum. Fransayla yaptığım savaşta bütün küçük vassallarını kendi vasalım yaptım sonra burgundy geldi hepsini annex etti. Yani 3x6= 18 BB casus belli olmadan savaş açma falan 24-25 BB si varkene adamın 5 tane tüccarı vardı :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Vassal'ların herhangi bir ekonomik getirisi var mıdır? Ekonomi en hızlı nasıl ayağa kalkar? Ekonomiye ağır yük olmayacak aynı zamanda geniş çapta toprağı savunacak askeri kuvvete nasıl ulaşılır? Quality/Quantity oranı ne olmalıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 EU2 bilgilerimle konuşuyorum şu an, EU3'e ısınamadım hala EU2'ye devam ediyorum. EU3'te söylediklerim geçerli olmayabilir. Quality/quantity geyiğinde Quality'e daya sonuna kadar. "Supportable amount" diye bir geyik var, belli bir miktarda askerin aylık masrafını düşürüyor bayağı (bu amount da 3-5 faktöre göre hesaplanıyor, ne kadar tahıl ürettiğin, ticaretini yaptığın, toplam manpowerın vs.) Vassalların yıllık gelirinin yarısı sana geliyor. Ekonomiyi ayağa kaldırmak için askeri masrafları kıs, sliderlarda mercantiliste yüklen (colonistler senin için önemli değilse tabii, yok ben sömüreceğim sağı solu kolonilerle diyorsan free trade'ye yüklenmen lazım). CoT'larda monopoly ele geçirmede büyük avantaj mercantilism. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 EU3 de monopoly elegeçiremiyorsun malesef, Badboyun 0 olsun, dünya 1.si ol, imkansız. 1 ay dayanıyorsun maksimum. Vassallar önemlidir oyunun başında. Çünkü EU3 de core olayı çıktı. Nedir bu core olayı? Şöyle anlatıyım kısacası o toprak parçasının bir ülkeye ait olduğunu belirtir. Eğer coreunuz olmayan bir yeri elegeçirirseniz normal gelirden 90% daha az alırsın. Bu da yani hiç demek. Nasıl core kazanılır? Ele geçirdikten 25 sene sonra otomatikman o yer core olur. Bir de arada sırada harita karışıklığı diye bir event çıkıyor ve belli bölgeleri core olarak alıyosun. Mesela Ansbachı annex ederseniz direk hem 6 BB alıyosun hem de gelir elde etmiyorsun. Bir hiç uğruna.. Ama eğer vassal yaparsan yıllık 5~ altın garantidir ve savaş tazminatı olarak 50-100 altın arası bir meblağ istiyebilirsin. Bu da kısa vadede işine yarar. Quality kesinlikle sonda olmalı, Fiyat o kadar artmıyor ayrıca maaşlarla olay dengeleniyor. Eğer küçük bir ülkeysen, küçük hedeflerin olucak başta. Fransa gibi bir askeri kuvvetle başa çıkamazsın 1453te mesela. Başka savaşlardan yararlan, küçük devletleri vassal yap, Vlandareen'da 5 tane tüccarın olsun, gereksiz alliancelara girme. Kara devletiysen 50% moral veren fikri benimse. Ayrıca aylık gelirin olmasın. Yukarda bahsettiğim gibi enflasyona yol açar. Sen karayiplere girdiğin zaman hiç bir sorunun kalmıyor para anlamında. Savaş taktiği olarak, ordunu böl. Bir ana kuvvetin olsun. Diğerleri de şehirleri ele geçirsin 1000 erlik ordularla. Assault yüksek ordularda bile iyi siegei olmayan bir komutan yoksa hiç bir işe yaramıyor. Savaştığın ülkenin her bölgesinde 1000 erlik askerin olsun. Böylece asker çıkartamaz ve kuşatmalar bitince barış anlaşmasına zorlarsın. Ekonomi namında yapabilceğin fazla birşey yok aslında. Ben hep kendi oynadığım ülkeleri örnek gösterdim. Brandenburg ve Provence. Küçük devletlerin sırtından geçindim ve sonra karayiplere açıldım. Provence ile Fransa, Brandenburg ile Hesse hariç tüm Almanya'yı aldım. Oyun doğru şeyleri doğru zamanda yapmaya bağlı aslında. Brandenburgda başladığımda mecklemburg, ansbach, saxony, gelre, frielsbach(tam emin değilim isimden)bir birlikti. Mecklemburg Lünsbech(öyle bir şehir devleti)ni aldı ardından ben saldırdım. Mecklemburg düştü Ansbach düştü Saxony düştü, Münichle anlaşıp askerlerimi üzerinde geçirerek Gelre ile Fr...yi aldım. Yani 3 stability kaybettim ama ne kadar yer aldım ve her devletten 50 altın yürüttüm :). Provence ile oynarken ise papaya asker geçidi vermiştim, Fransa Papayla savaşa girdi. Papanın askerleri benim ülkeme kaçtı, Fransa da bana savaş açtı. Böylece 3 ayda bittim ben. Tekrar load ettim Papaya verdiğim asker geçidini iptal ettim, fransa castille sınırına çekti askerlerini ve savaşa girdi, ben de fırsattan yararlanarak 3 toprak parçası aldım. (Castille yenilmeseydi daha fazla alabilirdim) Oyunda üzüldüğüm nokta, bilgisayar çok agresif ama mesela savaşı kazanmalarına rağmen daha fazlasını istemiyorlar. 2 Toprak için çıktılarsa onları alıyorlar. Stabilitylerine dikkat etmiyorlar. Badboylarına dikkat etmiyorlar ki badboy hiçbir işe yaramıyor. Prestij sorunları yok. Çok inatcılar. Bilgisayarın tüm topraklarını alsanız, bütün askerlerini öldürseniz bile (100% avantajınız oluyor bu durumda) 1-2 toprak için kabul etmiyorlar. Ben diplo annex yapmak zorunda kalırken bilgisayar çat çat annexi basıyor. Ben yapsam öyle birşey, ne prestij kalır ne tüccarım kalır ne birşeyim :/. Bir kere de vassallık teklif etseler bana, 2 oyunda da bekliyorum böyle bir teklif. Bizansı alırdım EU2 de, Osmanlı Moraya saldırır alırdı İstanbulu alırdı ama barış anlaşmasında Mora vardı sadece oysa Vassallık teklif edebilirdi. (gerçi planlarına aykırı olurdu ama bir sürü örnek gösterilebilir) Herşeye rağmen çok güzel oyun, galiba yeni patchlerle bahsettiğim olaylara çözüm bulacaklar. Bu arada vassal olarak başlayan bir ülke tavsiye eden var mı? :) Fransa ve Almanya çevresinde olmasın hehe :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Provence ile Fransa'yı nasıl aldın? Oyunda asker yapmak zor, eu2'de 1 bölgen bile olsa 7000-9000 askeri ayakta tutabiliyordun ama eu3'te bir kerede sadece 1000 adam çıkarabiliyorsun ve 1 bölgen varsa en fazla 2000 askeri falan tam verimle barındırabilirsin. Bir bakıma bölgesi fazla olan savaşta üstün taraf oluyor genelde. Prusyanın falan bu oyunda güçlü bir devlet olmabilmesi çok zor mesela. Bir de paralı askerolayı çok kontrolsüz gibi geldi patır patır paralı asker basıyor bilgisayar canı istediğinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Hemen şöyle bir özet geçeyim; İlk başta Fransa'nın Brittany ye saldırmasını bekledim. Saldırınca Vassallıktan çıktım, hemen Savoyu aldım, Burgundy ile anlaştım. Sonra Fransa Castille e saldırınca bütün güneydeki ordularını castille e yolladı hatta 3-4 yerini aldı. Bende ise 10-12 bölük asker vardı sanırsam, hepsini böldüm 1000er 1000er ilk önce vassallarına olmak üzere her şehrine yolladım. 99% olmasına rağmen avantajım Fransa'nın kuzeyde tuttuğu askerler yüzünden istediğim barış anlaşmasını 2 sene boyunca yapamayınca ve Castille in savaştan yenik çıkması nedeniyle Fransa'nın teklif ettiği anlaşmayı kabul ettim. (Bu arada Fransa'ya savaş açınca Burgundy kaçtı şerefsiz ya :(). 3 birbirinden uzak yer :/. Neyse :). Sonra Brittany bana nedense savaş açtı ben de onu direk annex ettim.( Ben yapmasam Fransa yapıcak pff :/). Tabi bütün bu savaşlar falan BB fırlayınca tüccar yollayamadım. Neyse işte sonra şansıma o bahsettiğim harita karışıklığı yüzünden isviçrede birkaç yer ve Savoydan yürüttüğüm birkaç yer benim coreum oldu. :) İsviçreyi aldım ve bundan sonra birkaç sene bekledim galiba tam hatırlamıyorum. Karayiplere gittim sanırsam. 2-3 Hafta önce oynadığım için tam hatırlamıyorum. Neyse sonra, Aragon, Sicily, Castille gene savaş açtı Fransaya e bende boş durur muyum? :) Kuzey ve Güney'i birleştirdim, Karayiplerdeki kolonilerini aldım Fransanın. Ama gene kuzeyde 10-15 binlik orduları vardı Fransa'nın. Tamam Burgundy tehditi var da bütün ülken işgal edilmiş o daha büyük bir tehdit :). Ardından İngiltere Castille e savaş açtı ben de Castille'in Fransadaki topraklarını ve ana karasından birkaç toprak aldım. Şuan 1520 lerdeyim, aylık masrafları iyi kontrol edemediğim içim 30% enflasyonum, yıllık 120 altın gelirim var ve Karayipleri kolonize etmeye devam ediyordum. Aslında Fransa'yı tam ele geçirdiğim söylenemez, Burgundy küçük vassalları aldı ve Fransa'nın kuzeyi hala Fransa'da. Ama küçük bir vassallıktan böyle yükselmek güzel birşey olsa gerek :). (Ayrıca 1455 gibi Avusturya beni HRE Electoru seçti nedense :D) Son durumdan bir ss atayım bir. [ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 11:28 tarihinde, Sage tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 11:32 tarihinde, Sage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Sage teşekkürler cevaplar için, ben sormaya devam ediyorum bu arada =) Kolonizasyonu hangi durumlarda, ne zaman, nasıl yapmak gerekiyor? Manpower'ı nasıl arttırabiliriz? Bir de EU3'te, province'lerin desteklediği (support) asker sayısı nerede yazıryor? Attrition Damage'i nereden öğreniyoruz yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Eğer Quest for the New World fikrini benimsemişsen bir yeri kolonize edip, attrition dinlemeden yerlilerin bölgelerini elegeçirir direk annex yaparsın böylece 600-700 vermeden zengin olursun :). Tabi benimsemediysen yeni keşfedilen yerlerin sana gelmesini beklemelisin ki bu 1460-70 arasında başlıyor. Karayipleri gördüğün an 3 Cog, 3 bölük asker git oraya yerlileri tamamiyle öldür sonra kolonize etmeye başla :). Kolonize ettikten sonra portun olucak sonrası kolay zaten. Ama kolonize etmeden önce o bölgenin yerlileri tamamen öldürmen lazım yoksa 60-70 altın boşa gidiyor. Kısacası avrupada kafan rahatsa, para harcıyabilecek durumdaysan, karayipler açılmışsa git al derim :D. Neden karayipler diye tutturdum? Şöyle söyleyeyim, şeker ve tütün acaip para getiriyor. Hem üretimi hem de ticareti. Bir sürü küçük ada yanyana hepsin de şeker üretilebiliyor. Tek kelimeyle zengin olmamak elde değil :). Ayrıca yakın olması da cazip böylece attritiondan fazla yemezsin. Attritiona gelirsek, gemilerde ve askerlerde farklı. Gemiler hep portta kalmalı açık denizlerde attrition kaybederler isterse iç deniz olsun :). Büyük gemiler daha fazla attrition kaybederken coglar fazla kaybetmiyor. Askerlerde ise bulunduğu bölgenin destekleyebildiği asker sayısı önemli. Tam gözümde canlandıramıyorum şuan ama bir bölük askere tıkladığında generalin kim olduğunu yazdığı bölümde 0% gibi bir değer olması lazım. Onun üzerine gelince o bölgenin kaç bölüğe kadar desteklediği yazar. Özelliklerle kuşatmalarda çok önemlidir çünkü yavaş yavaş asker kaybedersin. Ayrıca barıştada destek alamaz askerlerin. Manpower için ise, bir national idea var onun için ama bence moral daha önemli. Sonuçta kısa bir süre paralı asker de kullanabilirsin :). Ayrıca yönetim biçimin de önemli. Theocracy %15 manpower sağlar doğru hatırlıyorsam. Bir de Kutsal Cermen İmparatorluğunun(HRE) kralı olursan imparatorluğa bağlı her bölge sana manpower sağlar :) Bunlar dışında bölge ele geçirmekten farklı yapabileceğin birşey yok :/ [ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 13:04 tarihinde, Sage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Eu3 cüleri görmek gzl. oyunu 1.2.1 ile oynuyorum.Bende o Cot un değerinin azalıp artması olayı olmadı hiç.zamana bağlı olarak hep artış gösterdi. Monopoly olayına girmeyin diosunz ama cot a sahip olmak asıl gelir getiren olay ve örnek veriyorum zacateas a uzun bir süre monopoly sahibi oldm.inanılmaz paralar kazandırdığı oldu bana ayrıca monopoly ye sahip olmak +1 merchant verio.bence en zor u uzak doğudaki cot larda tutunabilmek.sıfırdan ben öğrendim trade olayını eu3 de eu2 de bakmıodıum hiç. şöyle tavsiyeler verebilirim. önce girmek istediğiniz cot ları seçmeniz gerekiyor.çünkü bütün hepsine birden yetişilemiyor.örnek veriyorum ile de france a girmek istiyoruz.Önce o cot u düzenli takip etmek gerekio merchantların sayısı en başlarda az olabilir bu sebeble ii kullanılması gerekio.cot u izleyip boş slotlar olduhgunda gönderin merchant ı sırayla 1-2-3 derken 5 e kadar getirilir rahat.Ancak dışardan gelen bir merc. ın içerdeki bir mechant ı yerinden etme şansı var ve bir anda bütün merch. lar yerlerini kaybedebilir bende çok oldu.devamlı izleneme takip etme cot olayı. ben böyle şuanki duruma getirdim ki bundan 50-60 sene önce hindistandaki 2 cot dada 5-5 hatta monoply yapmışlığım var. ufak bi ayrıntı var.eğer ticaret teknolojisine son yıllarda önem verip yatırım yaparsanız "trade company" event ı çıkıo ki +1 merhanct +%10 merhcant chance +%10 compete chance ve +4 trade investment gibi harika bi event bu... 1700 lere dayandığım "great britain " ile bi 2 ss verim. [spo][/spo] [spo][/spo] [spo][/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 son peçle koloni gönderme parası 20 ye indirildi epey kolay oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 unutmadan paradox foruma üyeyseniz şu başlığada bakın çok faydalı hangi national idea hangi event e yol açıo yazmış adam.üyelik olmadan da görülüo sanrım.. http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=293487 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Ülkenin resmini de koyar mısın? Gerçi parçalara bölmen lazım ama. Dünyayı ele geçirdin heralde. Bütçen çok zengin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Bu arada oyunu masaüstünden açtığınız vakit sizde de fazlasıyla uzun süre alıyor mu açılması? Son patch'i yapmama rağmen, "Şu loading, bu loading" derken abartısız bir 5-10 dakika alıyor oyunun açılması. Herkese olan birşey mi, yoksa bende mi bu kadar yavaş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Evet loading :/, Caesar3 te vardı bu çeşit bir loading ekranı :/ onu hatırladım hehe :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Multi denedik arkadasla dün aksam. Ve en sonunda sorunsuz oynamayi basardik. Tek yapmaniz gereken hamachi yükleyip, join internet game den hamachi ip sini yazmak. (landa gözükmüyor nedense. normal ip de de sorun çikti) Isterseniz bi multiplayer oyun toparlayalım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Olabilir aslında ama daha önce şöyle konuşalım zamanı, ülkeleri, amaçları :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Çok kasmaz mı multi? Zaten tek başına oynarken güç bela geçiyor zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2007 İşin içine diplomasi girdi mi zaman nası geçiyo anlamıyosun.Yeter ki bağlantı kaldrsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 tamam o zaman ben de gelirim oynanırsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar