Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fantezi ve Çizgi Roman Ressamları (bol resimli)

Bone

Öne çıkan mesajlar

Daha önce başka forumlara da koymuştum,
paticik'e de koyayım dedim :)

[spo]Burda yaşamları, çizim teknikleri ve ödülleri hakkında uzun uzun yazacak değilim. Zaten bunlar hakkında bilgiyi en fazla wikipedia'dan bulurum, merak eden nasılsa oraya bakar.
Ben sadece dörder resim koyup, bir iki fikrimi ekleyeceğim.
Eğer sizin de dile getirmek istediğiniz fikirler, anlatmak istediğiniz başka ressamlar varsa, bu konuyu devam ettirebilirsiniz.

Larry Elmore

Dragonlance'in ünlü çizeri, kitap kapaklarında hep onun eserleri vardır. Kadınları çok güzel, daha doğrusu çok yüce çiziyor gibi geliyor bana. Gerçekçi olsa da yumuşak bir çizim tarzı var.

Brom

Çizimleriyle Dark Sun dünyasına hayat vermiştir. Ölü, kokuşmuş, karanlık bir hava hakim.

Tony DiTerlizzi

Planescape denince ilk akla gelen isimdir. Karışık, masalsı, düşsel bir anlatımla çiziyor.

Todd Lockwood

Özellikle D&D 3E çıkınca, Forgotten Realms ile birlikte adı sıkça anılır oldu. Daha katı ve güçlü, gerçekçi bir çizim tarzı var.

Ciruelo Cabral

Clyde Caldwell

Forgotten Realms ve Dragonlance'te görmeye aşina olduğumuz bir isim.

Jeff Easley

Drizzt'i moruk çizen adam olarak tanınır.

Samwise Didier

Blizzard'ın bir numaralı çizeri. Genelde karikatürize, kalın ve kaba şeyler çiziyor.

Justin Sweet

Interplay'in oyunlarında (Icewind Dale, Fallout) görmeye alıştığımız bu adamın boya ve çizim tekniği gerçekten ilginç. Diğer ressamların kullandıklarından farklı, daha belirsiz şekiller çiziyor.

Alan Lee

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit ünlü ressamı

John Howe

En sevdiğim Yüzüklerin Efendisi ressamı. Belki de Türkçe'ye çevrilmiş kitapların kapağında onun resimlerini görmeye alışık olduğumuz içindir. Ancak en fantastik çizimler onun olduğu için ayrı tutarım.

Angus Mcpride

Bu da başka bir Yüzüklerin Efendisi ressamı. Gameshow FRP köşesinden resimlerini hatırlarsınız belki.

Ted Nasmith

Tim Hildebrandt

Yüzüklerin Efendisini çocuk masalları gibi çizen bir ressam.

Boris

Kaslı kadın vücutları çizmeyi çok sever kendisi.

Julie Bell

Boris'in çizim tarzına çok benziyor. Ama biraz daha "metal fantezi" çizimleri mevcut.

Luis Royo

Cinsellik üzerine fantezi yapan biri bu da.

H.R. Giger

Kemiksel bir tarzı var. Alien'ı, evrimini ve bölgelerini tasarlıyan adam bu.

[/spo]

Sosyal ağlarda paylaş

Bu da ikinci bölümü

[spo]Frank Frazetta

Alex Ross

Michael Turner

Seksi kız çizebilen bir çizgi roman çizeri. Erkekleri o kadar iyi olmuyor. Fathom ve Witchblade'le meşhurdur.

Todd McFarlane

Bunun da erkekleri gizemlidir. Spawn'ı ve Venom'u meşhur etmiştir.

Jim Lee

Kızları da erkekleri de karizma olur, çok hoştur. Karakterlere takındırdığı karizmatik pozlarıyla tanınır.

Gabrielle Dell'Otto

[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
GwindonSurion said:

Todd McFarlane in Spawn ı da beni benden aldı..

spawn'ı yaratan o zaten :D

Tony DiTerlizzi yi çok severim ben, magic kartlarında döktürüyordu.

micheal turner sandaman de çizdi. ama sarah pezzini karekteri. aman tanrım böyle bir kadın olamaaz. bence crossover var birtane sarah ve wolvarine evleniyor, onun da çizerine bakayım. wolvarine çok değişik ve güzeldi.

mcfarne bildiğim kadaryla ile olarak spider-man çizerek bu işe başladı. sonra kendi firmasını kurup spawn'ı yarattı ki en sevdiğim karekter belkide. tabiki sarah ile (L)

Kerem Beyit'ide bence koymalıydın. fantezi çizimleri için süper bir çizer sende biliyorsunki :)

eline sağlık güzel olmuş :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...