Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İNTEGRAL SORUSU ???*

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abeeew yanlıs anladiniz iste bea u v cozumude var abi iki ayri yoldan yaptim. ama CEVAP en altta olan iki turlude bulamiyom.. yanlısım nerde diyorum - leri + lari gecelim hehehe
Mesaj tarihi:
cos^3(x)/3 - cos(x)
senin buldugun sonuc bu.

=(1-sin^2(x))(cos(x))/3 - cos(x)

=((1-sin^2(x))(cos(x)) - 3cos(x))/3

=cos(x)(1-sin^2(x)-3)/3

=cos(x)(-2-sin^2(x))/3

=-2cos(x)/3 - sin^2(x)cos(x)/3

kisacasi dogru buluyosun ama biraz daha oynaman lazim sonucunla. ayrica sanirim cevapta bi hata var.
Mesaj tarihi:
ac formul kitabini yaz.
-cosx + (1/3) (cosx)(cosx)(cosx) cos üssü 3 x yani

partiell integration ile cozersin cok formul ile kasmicam dersen.
Mesaj tarihi:
@riglous

abi biraz daha aciklarmısın sen galiba yakalamıssın

@ged hoja zaten aynı sonuc benimkiyle ben - yanlıs almısım o kadar.

en altta yazanla karsılastırmaya calisiyorum ben.
Mesaj tarihi:
senin cozumunde eksi hatasi var.
ayrica cevap buymus diye verdigin seyde cosinusun sinusun birbiri cinsinden yazilarak elde edilmiş halidir buyuk ihtimalle.
ana sonucta cosinus sinus transformasyonlari uygularsan oraya cikarsin buyuk ihtimal.
Mesaj tarihi:
daha nesini acikliyim Sly-One soylemis iste, o cevap diye verdiginde sonda cos(x) var. ondan oncesi tamamen parantez icinde, gecirirken falan parantezi unutmussun heralde.
senin buldugun sonucla, cevap aslinda ayni sayilir. birisi soylemis zaten islem -sindx olacagi icin, -du alman gerekiyo. sonuc olarak cos^3(x)/3 - cos(x) buluyosun ya, iste o zaten cevap diye verdigin seyle ayni gibi, Sly-One'in soyledigi gibi, parantez sorunu var sadece.

soyle ki, daha once cos^3(x)'u sen cos^2(x)cos(x) diye yazip cos^2(x) yerine (1-sin^2(x)) koymustun. ayni yoldan giderek anlattigim gibi sonucunu cevaba yakin duruma getirebilirsin. o kadar yazdim, parantezlere dikkat ederek duzgun sekilde yazarsin artik...
  • Yeni Oluştur...