DueLisT Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 burdan da cozdum = burdanda cozdum = AMA CEVAP = yanlıs nerde sıyırcam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 dx i o şekilde d(cosx) yapamazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 d(cosx) komik olmuş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 iki cozum var . dx i cosx yapma yolu baska bi yol onu cogu kisi bilmiyor ama dogru. hadi o yanlıs u cevrimi de mi yanlıs ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 mesela u=xkare d(u)=d(xkare)=2xdx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 d(cos x)= - sin x abi. + değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 haha nası çoğu kişi bilmiyor be. u v çevrimleri olmadan integral mi çözülür :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 ben çevirmeden pek çözüorum:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 abeeew yanlıs anladiniz iste bea u v cozumude var abi iki ayri yoldan yaptim. ama CEVAP en altta olan iki turlude bulamiyom.. yanlısım nerde diyorum - leri + lari gecelim hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 integral bilmio kimse hehe:) difi bıraktım bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Eh bi de bilene soralım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 cevap o değil yannız. (-((sin(x))^2-2)/3)*cos(x). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 aga formulu var bea nasil o degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Kahrolsun limit , integral , türev , matris... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 yanlış yazmışsın aga 2/3 ten sora parantez olcak cosx hepsini çarpıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 cos^3(x)/3 - cos(x) senin buldugun sonuc bu. =(1-sin^2(x))(cos(x))/3 - cos(x) =((1-sin^2(x))(cos(x)) - 3cos(x))/3 =cos(x)(1-sin^2(x)-3)/3 =cos(x)(-2-sin^2(x))/3 =-2cos(x)/3 - sin^2(x)cos(x)/3 kisacasi dogru buluyosun ama biraz daha oynaman lazim sonucunla. ayrica sanirim cevapta bi hata var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 ac formul kitabini yaz. -cosx + (1/3) (cosx)(cosx)(cosx) cos üssü 3 x yani partiell integration ile cozersin cok formul ile kasmicam dersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 @riglous abi biraz daha aciklarmısın sen galiba yakalamıssın @ged hoja zaten aynı sonuc benimkiyle ben - yanlıs almısım o kadar. en altta yazanla karsılastırmaya calisiyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 senin cozumunde eksi hatasi var. ayrica cevap buymus diye verdigin seyde cosinusun sinusun birbiri cinsinden yazilarak elde edilmiş halidir buyuk ihtimalle. ana sonucta cosinus sinus transformasyonlari uygularsan oraya cikarsin buyuk ihtimal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 cosx = u ve sinx*dx=du demişsin sonra dx yerine du yazmışsın.. dxi çekersen..: dx= du/sinx olur. Sol tarafıda yine trigonometri kurallarıyle sinxli bişey yaparsan sinxler sadeleşir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2006 daha nesini acikliyim Sly-One soylemis iste, o cevap diye verdiginde sonda cos(x) var. ondan oncesi tamamen parantez icinde, gecirirken falan parantezi unutmussun heralde. senin buldugun sonucla, cevap aslinda ayni sayilir. birisi soylemis zaten islem -sindx olacagi icin, -du alman gerekiyo. sonuc olarak cos^3(x)/3 - cos(x) buluyosun ya, iste o zaten cevap diye verdigin seyle ayni gibi, Sly-One'in soyledigi gibi, parantez sorunu var sadece. soyle ki, daha once cos^3(x)'u sen cos^2(x)cos(x) diye yazip cos^2(x) yerine (1-sin^2(x)) koymustun. ayni yoldan giderek anlattigim gibi sonucunu cevaba yakin duruma getirebilirsin. o kadar yazdim, parantezlere dikkat ederek duzgun sekilde yazarsin artik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar