Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shaman review - 1.11 yaması

nameless

Öne çıkan mesajlar

@Wayne

Geçen gün elinde ashkandili bir paladin 1250 melee crit +900 seal +990 melee crit vurdu priestıma.

Yada 1.10 dan önce shadow melt ken aiming shot u 1900 critleyip üstüne 1250 multishot vuran hunterda gördüm.

3-5 tane dmg a bakıp shaman hakkında yorum yapmayı bizim üst kattaki 50 yaşındaki doktor amcada yapar.
Sosyal ağlarda paylaş

22/7/22 resto buildi degildir all around pvp buildidir.ayrica 950 non crit es nerde görülmüs screen varsa yolla.resto dediginiz shaman en az resto da 31 puani olan shamandir.su anda resto da 37 puanim var tam anlamiyla bir healer shamanim shocklarim max criti 900 vuruyor.insanlar healer isen resto vereceksin demis dogru biz buna bisey demedik.ama resto talent agacinin durumu icler acisidir.10 puan tamamen gereksiz talentlere harcanmak zorunda kaliniyor.mana tide 21 ns 11 e cekilip.+heal talentleri 1 tier alta cekilmeli.31 e ise bloodlust gibi shamanlarin efsane talentlerinden biri gelmeli ki 31 puan gene verilsin resto ya.priestlere yapilan sey gibi shamanlarin da resto buildi ile verdigi damage artirilmalidir.ayrica oyunda aggro redu olmayan tek healer class shaman.buna da bir cözüm bulunmali.paladinlerin 0.8 passive +0.3 blessing den 0.5 aggro ürettigi göz önüne alinirsa shamanlarda en azindan talentler yoluyla bu olay acilmali.elemental tree ve enhancement tree de ise cok degisiklik olacagini sanmiyorum acikcasi.gene tamamen kullanissiz olan talentler kaldirilip daha kullanisli olabilcek seyler konulacaktir.ayrica shamanlara weapon lari gecicice buff licak speller verebilirler.mesela weapon a +12 mana regenre verecek 5 dk ligina.shamanlar zaten kendi weapon enchent ediyor.bunu diger class larada yapabilir.shaman icin pve de daha etkili speller skiller bekliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

paladin ve şamanlar pvp'de eşit değilken nasıl pve'de eşit olmalarını bekliyorsunuz ben onu anlamış değilim. hem pve hem pvp'de rakipsiz kral olmak istiyorsunuz. pve'de bir numaralı healer olup gene aynı buildle pvp'de 2h alıp terör estirmek istiyorsunuz anlaşılan. ben paladinle yapamıyorum bunu, sizin yapabilmeniz için de neden göremiyorum birbirinin karşılığı olarak konmuş öbür sınıfla.

caprice rank 14 ile alakası ne bu konunun? iyice saçmaladın artık. dikkat edersen şaman ağlama başlığı içindeyiz. şaman ve ağlama kelimeleri yanyana bile abes duruyor. bazı arkadaşlar gibi kıçımdan palavra sallayıp millete desteksiz laf atmıyorum, buyrun:

ekleme: 1800 küsur chain lightning ss'ini silmişim anlaşılan ama gene aynı şaman tarafından atılmıştı. uydurma birşey söylemedim bugüne kadar, hepsi ya bilgi ile ya tecrübe ile bir dayanağa sahiptir. aksini ispatlayabilenler buyurur yazar..

[ Mesaj 09 Nisan 2006, Pazar - 14:03 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

Alliance'ta bir Mage'im ve Horde olarakta bir shamanım var.

Şimdi şunu söylemek istiyorum önce. Shaman PvP'de Paladine nazaran güçlü olabilir ama iş PvE'ye geldiğinde Paladin Shaman'a açık ara fark atıyor.

31 Talent puanı veripte bencede yeterli olmayan bir totemi almak ve onu almak içinse gerekli olmayan 2 talente 10 puan vermek çok gereksiz oluyor.

Bu arada şunuda söylemek istiyorum. NS Druid ile aynı talent puanı verilerek alınan yerde ve bence yeri çok iyi. NS'nin 11'e alınması saçma olur ki öyle birşey olmaz.

2H olayına gelince Bencede weaponmaster'dan öğrenilmesi en mantıklısı. Sonuçta hiç bir class silah kullanmayı talentle öğrenmiyor.

Fakat şunuda unutmamak gerekir ki. 1.11 ile Mage ve Shaman Talent Rewamp gelmeyecek. O nedenle çok büyük şeyler beklemek gereksiz. CM'ler bile forumlarda uyarıyorlar fazla bişi beklmeyin bu sadece bir Review diye.

------

Birde şunu eklemek istiyorum. Shamanlarda diğer caster sınıflar gibi +Spell dmg toplayı 2 trinket'i kullanabiliyorlar yani kafanızda patlayan her 2k Chain lightning'i abartmayın eşit gear'lı bir mage ve warlock daha fazla vurabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

evet lakin mage ve warlock arkadaşlar 5,5k armorla gezip kendilerine 1k 1k heal atmıyorlar 1,5sn castingle. tepelerine 3-4 kişi vururken self-heal kasamıyorlar. öyle bir fark var arada..

ha bu yukarıda yazdığım arkadaş ED'nin bir numaralı horde raid guildinde aylardır şaman. demek ki işini bilen insana her yerde ekmek varmış..
Sosyal ağlarda paylaş

Buradaki hesaplamaya göre;

Bu dmg için bu arkadaşın 950 Spell dmg yapması gerekmekte.

Hemen formulü buraya da yazayım.
Şimdi ilk önce EarthShock'un critsiz max dmg vurduğunu farzediyorum. Talentten gelen %5 bonusla birlikte. ES'un Max dmg'i 572 oluyor. Sonra +spell dmg için belirli olan katsayılardan 0,429'u spell dmg ile çarpıyoruz.

572 + (0,429 * 950)
572 + 407 = 979 Bu dmg critsiz. Peki 950 Spell dmg veren eşya toplamış olabilir mi yoksa 2 tane trinketi çalıştırmış olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Geçen gün elinde ashkandili bir paladin 1250 melee crit +900 seal +990 melee crit vurdu priestıma.

rank 14 silahiyla bir shamanin wf proclamasi (hele 3lu crit olursa) cok daha beter bir sonuc doguruyor

yalniz cidden o 2h talent olayi asiri sacma
hangi akla hizmet onlari talent olarak koymussa salak blizz
Sosyal ağlarda paylaş

valla 3 trinket mi açmış 5 trinket mi açmış onu bilemeyeceğim ama critlese 1900 oluyor bu talent ile ve 22/7/22 idi bu adam sanırım. instant nuke 1900 crit, 5,5 armor, (tier 2 ve okkalı shield sağolsun) 1k healler. e şimdi pve'de de krallık istiyorsunuz, blizz vermez mi verir ama herkes biliyor şamanın ağlamaya ne kadar hakkı olduğunu..
Sosyal ağlarda paylaş

caprice demiş ki "ashkandi'li paladin 3k vurdu", buyrun ironbark staff'lı (hani 55dps filan AB ödülü öyle nefarian drop 81dps alet değil) şaman ne vuruyor:

ayrıca instant 3k hiçbir paladin vuramaz. rank 14 silah ve dps build & dps eşyası giden biri olarak soc nerf yemeden önce bile o rakama ulaşamadım ben ki soc nerf yedikten sonra imkansız tümüyle..

[ Mesaj 09 Nisan 2006, Pazar - 15:24 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

@Sam. Benim gördüğüm kadarıyla Shamanlar 2 çeşit olur olmadık şeye ağlayan (benim çocuk olarak değerlendirdiğim) kesim, birde shaman'ın gücünün farkında olup olmayacak şeylere değilde olabilecek şeylere ağlayanlar var. 2. Kesim zaten komple rewamp yerine 3 - 5 ufak değişiklik istiyor. Ama yinede 31 Talent verilerek alınan bir Spell için Mana tide güçsüz benim görüşümde.

Tabii değiştirirler mi değiştirmezler mi bilinmez ama öyle yada böyle bu şekilde oynamaya alışmış/alışacak insanlar.

Bir gerçek daha varki Shaman ve Paladin aynı terazinin 2 farklı kefesinde duran classlar. Paladin PvE Shaman ise PvP karakteri. Shamanın PvE'sinin güçlendirilmesi için Paladin'in PvP'sini güçlendirmeleri lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

yürü be sam be kim tutar seni :)

shaman 2h talent ı cidden komedi aslında. Hele ki bugları daha da güzel. Tabi talent la gelen birşeyi base skill olarak verirlerse. (mage lerde insta arcane expo ve evoc. u base skill olarak alacaklar) diğer klasslar haklı olarak ağlayacaklar. (bakın paladin demedim çünkü artık paladinle oynamıyorum. beyaz bayrak çekeli 1 ay oldu)

shamanlar pve buff istiyorlar bence haklı sayılırlar pvp de pwn edip pve de de en baba class olmak onların hakkı. :)
Sosyal ağlarda paylaş

bence de 31 resto'nun sonuna daha elle tutulur bişiler verilmesi gerek ve de 2 h weapon da vendor dan öğrenilmeli.

bir nokta daha var o da sam'in hala sıkılmadan temcit pilavı gibi sürekli aynı şeyleri gündeme getirmesi, aynı şeylere kızması :) 1 yıldan fazlasını geride bıraktı bu oyun ve şaman artık değişiklikler olsa da genel olarak böyle kalacak ama panter emel gibi her gördüğün yerde şamana saldırman çözüm getirmiyor. Ayrıca konu shaman mi iyi paladin mi iyiye sapıyor ki başlığın amacı bunu bulmak değil.

[ Mesaj 09 Nisan 2006, Pazar - 15:54 tarihinde, mardox tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...