Mathias Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Viewsonic Vp930 var en son :). O da Vp191 yerine gelmiş bir monitör. Yani gayet iyi. Tam multimedia [ Mesaj 08 Nisan 2006, Cumartesi - 12:00 tarihinde, Mathias tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leader Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2006 Philips 190X6 var var bende. 3 aydır kullanıyorum hiç rahatsız etmedi henüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Crt lerdeki olay bambaşka tüp mantığında ekrana sürekli olarak renkler iletilir sayfa şeklinde düşünün sn de bilmem kaç kere iletilir lcd de ise ufak milyonlarca ledli ampulden oluşuyor sayfa şeklinde iletilmiyor ampul ampul iletiliyor renkler bence lcd de hz olayını süs olarak koymuşlar 60 ile 75 hz arasında hiç bir fark yok =) size benim monitörün bir üst modelini öneririm philips 190x7 2 ms değerinde yenileme hızı 8 ms ye kadar göz nerdeyse hiç anlamıyor [ Mesaj 17 February 2007, Saturday - 18:04 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Eski bir konuya devam etmişsin. Ben o dediğin 190x7fb yi kullandım. 2 gün sonra geri verdim. Bi acayiplik var o lcd lerde. Arkadaşın arkadaşı da almış. Presetleri var. Smartresponse'u açınca devreye giren. Gaming'e getirince ghosting oluyor oyunlarda ve videolarda. Office e getirince ghosting kalkıor. Ters yapmış adamlar. Bi de CRT den LCD ye ilk geçildiğinde göz ve baş ağrısı olabilir. Olabildiğince düşük brightness ve contrast kullanılmalı. Sonra gözünüz alışınca yavaş yavaş açılır renkler. Dükkana 15" philips almıştık. 1 hafta baş ağrısı çektim. Şu an Brightness 45, Contrast 22. Daha fazla açınca baş ağrısı yapıor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2007 Yazılımında bazı problemler var doğrudur mesela monitörün 1280 @ 75 hz de kullan demesine rağmen yazılımda 60 hz yi geçemiyorsun.Ben oyunlarda video tv moduna alıyorum grafikler uzaktaki cisimler daha belirgin oluyor herhangi bir ghosting durumuda yaşamadım bide benimki 8ms olmasına rağmen 2 ms de hiçbirşey anlaşılmaz yazılım kaynaklı bir sorun bence bahsettiğin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 şahsen samsung 793mb 17" crt monitörüm 1280*1024 çözünürlükte 85hz ile beni gayet mutlu ediyor. 190hz ye kadar çıkabiliyor. ama yazın büyük bir monitör almayı planlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 benq fp71g+ lcd var bende. gayet memnunum. crt ler daha fazla göz yoruyolar.ayrıca crt lerde çözünürllük yüksek olunca resimler sanki bulanıklaşmaya başlıyor-ya da hz olayından kaynaklanıyor bu emin değilim.. lcd lerde görüntü daha keskin.. 8ms de tepki sürem var.. oyun da oynadım herhangi bi sorunum olmadı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Yoo 190x7fb de 75 deil 60 hz önerilir yazıyor. Ayrıca yazılım kullanmadım. Sadece cd sinden monitörü tanıttım o kadar. Yazılım ek birşey. Aynı şeyleri OSD menüden de yapabiliyorsun. O kadar seneden sonra benim gözüm alışmış herhalde, benim 107T5 te görüntüler o kadar da çirkin deil LCD'ye göre. Tabiki LCD nin bir keskinliği var ama her detayı görmekte istemem açıkçası :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 crt görüntü kalitesi iyi olsada yaydığı radyasyon lcd'ye göre 10 kat daha büyük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Hocam bi yanlışlığın var yeni çıkan tüm model lcd lerde 1280x1024@75 kullanın der bunuda düşük çözünürlüğe geçince menüsünde imge halinde beliriyor. Laorx hocam crt nin görüntü kalitesi daha iyimi yapmayın allah aşkına =) büromda samsung 957 mb bulunmakta ve evimde eskiden philips 109p40 modelini kullanıyordum tüpüde trinitrondur o serisin lcd ile arasında görüntüde dağlar kadar fark var 19 kategorisinde [ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 16:49 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Türkiye'de satılan lcd'lerin çoğunun görüntü kalitesi çok kötüdür, çünkü tn paneldir bütün monitörler. Son zamanlarda çıkan samsung 971p modeli'nin paneli s-ips'tir ve gayet crt ile yarışabilir yada m-pva panel lcd monitörler, fakat oyun oynayamazsınız bu tip monitörlerde çünkü tepkime süreleri ghosting yapar. Tn panel16.2 milyon renktir, nası tn monitör olduğunu anlarız diyosanız görüntü açısı 160 derece yada daha küçükse kesin tn paneldir ve crt'den daha ii görüntü verme olasılığı %0'dır. [ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 17:04 tarihinde, Laorx tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2007 Ya hocam sen bu tespitleri sanırım 5 sene öncesine falan dayandırıyorsun ve dünya lcd telnolojisi üzerine karar kılıyor onu nasıl geliştirebiliriz diye yırtınıyor.Madem crt daha iyi neden dünyadaki en iyi grafikerler lcd kullanıyorlar ?özelliklede mac ?viewsonic ?birde anlamadığım türkiye deki lcd ler nasıl kötü oluyor bendeki class 1 hadi class 2 veya 3 falan desen anlayacağımda.Gerekli tespitler için kanıtlara ,testlere dayandırmalısın.Günümüzde tepkime hızları çok düştüğünden dolayı nerdeyse crt ile aşık atabilecek hıza ulaştılar lcd ler 2 yıl önce söylesen oyuna uygun değildir derdimde bu zamanda demen garibime gitti cod 2 oynuyorum 8ms ile istersen bi 1on 1 maç yapalım ;) not olarak ekliyimde tekrar p40 serisi çizim,grafik üzerine tasarlanmış bir monitördür kullandım zamanunda şu anda kullandığım lcd ile yarışamaz ;) [ Mesaj 18 February 2007, Sunday - 21:05 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Ben panel tiplerini anlattım kısaca aynı şeyleri yazmak istemiyorum tek söylediğim satılan 19"i baz alırsak crt daha iyi, 2 ms tn paneller var tmm ama crt kadar ii renk veremiyor çünkü 16.2 milyon renk üretiyolar, dünyanın en iyi grafikerleri tabiki lcd kullanır, 30" m-pva lcd alırsa bende kullanırım ama para işte:). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Selam, LCD CRT'e göre daha avantajlıdır ama o avantajlı modelleri bir son kullanıcının alabilmesi çok zordur. Ben evde Sony G200 17" kullanıyorum. 1600x1200@75Hz sunuyor bana. Şimdi bana pazarda 17" olup 1600x1200 aralığında bir LCD gösterebilir misiniz? peki göstereceğiniz modelin fiyatı kaç para olacak? Eğer profesyonel incelemeleri okursanız LCD'de homojen olmayan contrast oranları göreceksiniz. Bunu aşmak için ilk olarak NEC firması arkadaki flörasan aydınlatmayı LED ile değiştirdi ve şimdi bunu Samsung da yapıyor. Ayrıca verdikleri renk sayısı da CRT modellere yaklaşıyor (yakaladı değil, yaklaşıyor). Kullandığım bir çok LCD bana keskin görüntü sunamadı ve ayrıca contrast farkını yaratabilmek için abardıkları brightness değeri de gözleri oldukça yoruyor. Tazeleme hızı konusu artık aşıldı. Kaliteli bir LCD size bu sorunu yaşatmıyor veya çok düşük seviyede olduğu için ghost img'ler sizi rahatsız etmiyor. Daha fazla teknik bilgi isteyen arkadaşlara tomshardware'in (USA, TR değil) LCD review'lerini incelemelerini tavsiye ederim. Geçen sene askere gitmeden önce okuduğum kadarıyla CRT'e en iyi rakip olan marka iiyama idi ve 17" olan modelin TR satış fiyatını bana 485 euro olarak verdiler. Fiyat/performans oranını siz düşünün artık :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Anlıyorum [ Mesaj 19 February 2007, Monday - 11:24 tarihinde, Enyalios tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2007 ya bi de hangi markaydı unuttum, lcd nin yerine geçebilecek bi teknoloji üretmişler... ama adını unuttum bilen varsa yazsın... hatta bu seeneki bilişim fuarlarında mı ne çımıştı bu şey.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2007 Selam, Samsung OLED teknolojisi ile 120 küsür ekran bir televizyon yapmıştı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Şubat 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2007 Valla ben LCD den haz alamadım. Güya en son nokta Philips 190x7fb yi denedim. Denemez olaydım. Gaming e getiriorsun ayarını ghosting oluor. Office'e getiriorsun ghosting olmuor. Ters yapmış adamlar. Ben hologramları bekliorum. 100 yaşında çıkar artık piyasaya. not: Philips 190x7fb nin kutusunda ve kullanım klavuzunda 1280x1024@75hz yazıyor. Ancak hemen altında Önerilen olarak 1280x1024@60hz yazıyor. Zaten troobleshootların hepsinde ilk olarak 60hz ye getirin monitörü yazıyor. not2: Philips 150C LCD monitör var dükkanda taş gibi. 12ms tepki süresi, ghosting yok bişi yok. [ Mesaj 21 February 2007, Wednesday - 23:07 tarihinde, Catscratch tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2007 samsung 17" 793mb süper. yazın 19" lcd almayı düşünüyorum ama bu ghosting şu bu beni düşündürüyor açıkçası =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2007 Selam, Denemeden alma :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar