Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

google bitti mi?


mawiman

Öne çıkan mesajlar

Valla ben ilk olarak hep altavista kullanıyorum. Taa google meşhur olmadan öncesinden kalma alışkanlık. Zaten favorites listemde de altavista var üşeniyorum deiştirmeye de. Yani özellikle google'dan aramam gerekmedikçe ("Google'a x yaz çıkan 3. sayfaya gir" vs türü talimatlar hariç yani) altavista birinci tercihim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm buna benzer bi konu acmıştım diye hatırlıyorum sanki. evet bencede google bitti gibi bişi. eskiden aradıgım herşeyi bulabiliyordum rahatlıkla. bir süredir google sonuçları tamamen çöğlük haline geldi. ara ki bulasın.

yahoo daha başarılı imiş meger, nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama yahooda aradığımı artık daha kolay bulur hale geldim. bir süredir google yerine yahoo kullanıyorum sırf bu yüzden.

yalnız yahoonun ana sayfası çok garip. keşke google gibi bi modeli olsa, bi ton ıvır zıvır arasında bişileri aratmak sinir bozucu oluyor. malum aıştık google'ın basit ama kullanışlı arayüzüne.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

karakedi bildiğim kadarıyla Altavista'yla Yahoo artık aynı şirketin (yanılıyor da olabilirim sadece bildiğim kadarını söylüyorum) ve dolayısıyla aynı sonuçları veriyorlar hatta altavistadan resim aramaya girip çıkan sonuçlara basıldığında ilk olarak bir yahoo subdomainine yönlendiriyor. Basit bir googlevari arayüz için Altavista'yı kullanabilirsin eğer dediğim gibiyse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

google neye kullandiğina bağli ben sevmem etmem craggle varken.. Pat diye direkt istediğim şeyler çikior parsing methodu daha iyi google yazdiğin kelimeyi her allahin dalda çikartior neticeleri.. Google cok duyuldugu için kullanildiği için iyi diye saniliyor ama deil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahoo'nun cabuk acilan search sayfasi icin http://search.yahoo.com/
mail icin
mail.yahoo.com
groups.yahoo.com
buyuk sitelerin her turlu subdomaini bulunur, degisik yerlere ulasmak icin degisik subdomainler deniyebilirsiniz bir tanesi illa tutuyor.

google da aramak icin ben .com.tr olanini kullaniyorum sadece ingilizce sayfalarad aramak icin .co.uk i kullaniyorum arama yapmayi iyi bilmek gerek, tirnaklari kullanmak gerek bir cok sey eleniyor boylece.aradan gereksiz seyleride siliyorsunuz.esas uyuz eden spam siteleri paticik diye aratsan mesela (ornek veriyorum belki olmaz) www.paticik-here.com/paticik.php gibi sonuclar cikiyor tamami fake, alakasiz sitelere yonlendiriyor..
search.msn.com var birde oda google a rakip olacak diyorlar..suana kadar internette tekeli elinde bulundurabilen siteye pek rastlanmadi.altavista vardi, yahoo geldi, yahoo gitti google geldi bakalim sirada belki msn vardir.ama microsoft dusmanligi baya yuksek sayilarda oldugu icin google in tahtinin biraz sallanmasi zor gibime geliyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...