Bone Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Şimdi bir adam 30 ft yürüyor di mi bir türnde? Ama kılıçla bir kere saldırabiliyor. 3ft bir metreyse, 30 ft 10 metre. Hmm valla kılıçla ben 1-2 saniyede vurabiliyorum, ama 10 metreyi 1-2 saniyede yürüyemiyorum. bir balta fırlatıyorsun 10 ft gidiyor longbow ile ok fırlatıyorsun 100 ft (3x yürüme mesafesi) desert eagle ile ateş ediyorsun 40 ft birisiyle kıran kırana kılıçla savaşırken aniden dönüp gerisin geri 30 ft yürüyebiliyorum bu kurallara göre. (tabii opportunity sırasında vurmassa) acaba diyorum ben mi bir yeri atlıyorum yoksa yürümeye çok mu torpil geçilmiş?[hline]By Gamers For Gamers
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 tam anlamadım ne anlatmak istediğini ama şunu söyliim belki bişeyleri açıklığakavuşturur bir turnde (6 sn) şunları yapabilirsin 1- normal move (ya da move equal action yani silah çekmek, yerden kalkmak vs...) + standart action (tek bi attack ya da büyü vs.) 2- double move 3- charge + attack 4- full round action ya da full attack. 5- düz bi doğrultu üzerinde full move (x4 move, run varsa x5) sonuncu hariç hepsi için bir de 5 ft. step hakkın var. bi de throw meselesi var. baltanın menzili 10 ft. yazmış ama sen bu baltayı 10 ft. dan fazla fırlatabilirsin. baltanın x2 range incrementi var yanlış hatırlamıyosam. yani 30 ft. a fırlatabilirsin baltayı ama her range increment için -4 penaltı geliyo attack rolla. yani 11-20 ft. arası -4, 21-30 ft. arası -8 penaltıyla atılıyo. oklarda da var bu ama onların range incrementi x3 yani 400 ft. sayılar böyle kalmış aklımda biyerlerden bakıp doğrusunu öğrenebilirisiniz... şindi bu bilgilieri gözönünde bulundurarak tekrar alabilir miyim soruyu.[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? [Bu mesaj Grudge tarafından 16 August 2003 21:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 sen benim yazdıklarımı anlamadım ben de seninkileri.. ne güzel ehehhe.. sen bir turnde neler yapabildiğini daha ayrıntısıyla anlatsana.. benim bildiğim: bir atak + 5 ft move 30 ft move full round atack yanlış mı hatırlıyorum? ayrıca 30 ft move yürüyebilmek fazla geldi bana. 10 ft balta atmak da az geldi.[hline]By Gamers For Gamers
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 yok doğrusu yukarda yazıyo işte. formülüze edersek round 2 bölüme ayrılıyo işte move action + standart action. full attack yaparsan 5. ft. step alabilirsin. ama full round action yaparsan alamazsın (misal whirlwind attack) olay gerçekçilik ya da akla yatkınlıktan çok basit çözümlemeyle ilgili. balta olayını da anlattım işte. 10 ft dan uzağa atabilirsin ama yakına attığında yakaladığın beceriyle diil...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 bi defa 1 feet(foot oluyo bu durumda) 30 santim ediyo, yani 30 feet 9 metre zaten aksiyon halindeyken adamlar sakin sakin yürümüyo, hustle edio(ve tabii ben bunun türkçesini(varsa) bilmiyorum). diosun ki ben sakin adamım o zaman 5 feetle yetin balta olasyı da adam yakındayken suratına yapıştırıyosun baltayı rahat rahat ama o balta rahat rahat daha uzağa gidemiyo(istersen dene:)) hem karakterler daha aşmış adamlar bizim gibi bilgisayar başında göbek bağlayan adamlar değiller, aksiyona gibip koşturup koşturup bişeyler yapıyolar işte(genel konuştum üstüne alınma) ama torpil istiyosan PHden Monk a bak 20. lvlda senin o 30 ft 120 fte çıkıyo[hline]OSS OSS canım OSS aman allah
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 abi ne dedin seninkileri hiç anlamadım.. walk yazıyor orda, yürüyor yani. Hustle etmek (tırıs olabilir) ve koşmak olayını yapmıyorlar, sakin sakin yürüyorlar. göbek bağlamayan adamlar olsun bana ne. Sonuçta wizard, atletik bir karakter değil. Benden güçsüz, benden yavaş. Ama yine de turnde 1 atak yapabiliyor veya turnde 30 feet yürüyebiliyor. balta dediğim great axe değil. Throwing axe. 10 feet fırlatabiliyorsak hiç bir önemi yok ki. 5 feet yürü adamın kafasına vur. Ya iyice aklımı karıştırdınız. Yarın ben şu PHB'yi açıyım da iyice bir okuyum.[hline]By Gamers For Gamers
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 bak sen 3.5 kurallarını oku. srd linki vermiştim buralarda biyerlerde. ordan bak. bu turnde yapabileceklerin hedesi zaten bisürü kişinin kafasını karıştırmış bi mevzu. 3.5 de güzelce anlattıklarını iddia ediyolar...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 o zaman ben srdyi okuyum.. ama keşke şunlar pdfli olsaydı.. neyse 3.5 PHB'yi bekliyorum..[hline]By Gamers For Gamers
Selamon Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Yahu ne yaptınız siz ? Bu kadar kurallara dikkat edilerek oynanırsa FRP FRP olmaktan çıkar garip bişeye dönüşür. Bırakın DM kendi hayaline göre birşeyler söylesin. Adamın 10ft de olduğunu filan mı hesaplıyacaksınız oturup da boşverin bu işleri. Kurallar minimum kullanılmalı bir oyunda. Önemli olan hayal gücü, önemli olan role play.[hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir''
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 tamam haklısın roleplay konusunda. ama ben burda kuralları tartışıyorum. bilen bilir, kurallara göre oynatmam. hatta oyunlarımda zar bile kullanmıyorum (kullanırsam bile gösteriş olsun diye) ama oyunumu oynarken kuralları temel alırım. bu yüzden soruyorum turnde adam 1 saldırı yapabilecekken, 30 feet yürüme olayını. sırf kural istemiyorum. kuralın mantığını istiyorum.[hline]By Gamers For Gamers
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Bi sorunu anladım galiba; Desert Eagle'la ateş ettiğinde kurşun ileri ve aşağı bi hareket izler, onun için menzili 40ft'dir. Ama yayla ok attığın zaman ona bombeli bir yol izletebilirsin ki 45 derece yukarı attığın zaman maksimum menzile ulaşılır... (Bi yere kadar açıkladı sanırım)
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 selamon kardeşim. DMsen bilmen gerek. başkaları bilmese bile sen bileceksin. her durumda oyunu aksatmadan çözüm sağlamayı becermen ve oyuncuları olaların gerçekçi görünmesini sağlaman gerekiyo. zaten kombat olayı uzun süren bişey. bi de kurallardan haberin olmazsa adam gibi, ozaman işkence olur. kombatsız oyun da pek olmaz zaten (one-shot falansa hiç olmaz). çünkü olayın bi parçası bu...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
LethE Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2003 9 metrede adamın üstüne gidip kafasına vuruyosun.(bilmiyorum hiç sinirlenip birinin üstüne gittinmi.. çok hızlı olabilirisn). sırf mvoe yaptığında allahına depar koyuyosun. full attack action yaptığında sadece saldırmaya yönelik daha bilinçli davranıyosun.. charge da mesela bööğh fln diyerekten köpükler saçıyosun.. aynı şekilde büyücü "annazun jenfanfin " diyip büyüyü yaptık tan sonra kaçabilir.. çünkü "6 saniye"... say bakalım 6 saniye ne akdar yüryebiliyosun/koşabiliyosun/3saniye bişi mırıldanıp koşabiliyosun. anlarsın o zmn mantığı (olmuyosa amntıksızdır :P)[hline]KoC
Grudge Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2003 hiçbizaman tüm kurallar harfi harfine uygulanmaz zaten. ama uygulanacak kurallar var uygulanmayacak kurallar var. bunları bilmesi gereken kişiler var gerekmeyen kişiler var. ayrıca ne yaptığını bilen bi game master ile bilmeyen bi game masterın oyunları arasındaki fark da tek sessionda ortaya çıkar.[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Bendekar Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 walla ben şimdiye kadar bu kurallar ile ilgili (özellikle combat rules ile ilgili) mantıksız birşey göremedim ama sanırım aklınıza takılan bir iki soru var: 1-bir turda (6sn de) 30 ft (9m) koşmak zor bişey değil. bu sabah dersaneye doğru yürürken aklıma takıldı ve hesapladım. bir turn içinde 30 ft koşan bir insan saatte 41 km hızla koşuyor demektir. (bu imkansız gibi görünebilir -ki bence değil- bahsettiğimiz karakterler normal insan değil kahramanlar. aynı masal kahramanı gibi, inanılmaz şeyler yapabilirler, unutma oyunu fantastik bir dünyada oynuyorsun. 2-Büyücülere çevik karakter değil demişsin, her büyücü raistlin değildir.
Solonor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 said: Selamon, 17 August 2003 03:32 tarihinde demiş ki: Yahu ne yaptınız siz ? Bu kadar kurallara dikkat edilerek oynanırsa FRP FRP olmaktan çıkar garip bişeye dönüşür. Bırakın DM kendi hayaline göre birşeyler söylesin. Adamın 10ft de olduğunu filan mı hesaplıyacaksınız oturup da boşverin bu işleri. Kurallar minimum kullanılmalı bir oyunda. Önemli olan hayal gücü, önemli olan role play. +1 selamoncum :)[hline]WtF!?!?! PawligeR, 23 August 2003 17:41 tarihinde demiş ki: senı doverım asarım pipini keserım.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Kurallar minimum oynanmamlı bir oyunda? bu bir kural mı? :D napcaz şimdi bu paradoksu? Kurallar başvuru kaynağıdır. Gerçi bazı DMler hiç sallamıyo kuralları ama işte... Ayrıca zarsız FRP mi olur leyyynnn....[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
Bendekar Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 FRP kuralsız ve zarsız oynayınca zevki kalmayan bişey, o zaman senin kendi karakterini DM oynatıyo gibi oluyor, herşeyin DM e kalması bazı oyuncuları sıkıyo. zarsız ve kuralsız frp olmaz olursa da live rpg yapılır (o da güzel olur ama arada sırada gaza gelmiş oyuncular tarafından sakatlananlar olabiliyo - dmler için tehlikeli- )
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2003 ya 10ft balta range i ama effective range be koçum...yani 10ft dışına çıkarsa o balta her 10ft için belli bir penalty alıyorsun....eh eşşek kadar baltayı 3 metreden uzağa atmaya başlayınca zorlanırsın tabe....[hline]Serve no one but Bane Solonor 19 July 2003 09:30tarihinde demiş ki: olm böle bacaklarım hareket etmek istiyolar gibi bi acaip olm işte....
Laroux Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2003 İyi de bu hesaplamaların tümü player'ın kafasında kuracağı "olabilirlik" durumu ve dm/player'ın bilgi edinmesi kritik durumların içerisinden çıkabilmesi amaçlıdır. Yani bu şuna benziyor, ben şu sıralar yalnızca range attack yapan bir ranger'ı canlandırıyorum, baygın bir bandit'in üzerine çıkıp ok atarken base attack bonus'a -4 almıyorum, ama kurallara göre almalıyım ama akıl/fikir daha baskın geliyor. Zaten DM's guide'daki çoğu şey Player's handbook'da yazmıyor, ama Player's handbook bir player için gayet yeterli kurallar barındırıyor. Detay ve kural kısmı DM'e kalıyor, o da ister uyguluyor isterse duruma göre insiyatif kullanıyor. Her zaman insiyatif DM'dedir.. Kurallar sadece yardımcı olur, isterseniz zar atmadan oynayın..[hline]i have no fears, there is only ryan
Wulfgar Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2003 Yok balta şu kadar gider yok ok hede olur yürürüm kafa atarım bide bi adım daha kaçarım gibi şeylerle uğraşmayın. DM kendi kafasına göre uygun bişeyler ayarlasın işte önemli olan oyuncuların ve DM in eylenmesi o olaya kendini kaptırmasıdır[hline]Fierce is my blade fierce is my hate born to die in battle, I laugh at my fate Avatar of Thor closest one to aket atum member of the Comachero enstitüsü
Thalion Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Round'da 1 atak evet ama 1 atak'dan sonra attack of opportunuty'yi saymazsan geri çekilebilirsin belli bir mesafe... Ha Arcade olayına çevirmeden düzgün bağlayacak bir DM olursa daha iyi tabii, senin de hayal gücünü kullanıp geri kaçabilmek için gerekli olan fırsatı yaratman lazım.. ( en azından benim oyunumda ) Adama saldırdım diyelim zarım tutmadı vuramadım adam kılıcı ile karşıladı, " Kılıcımı rakibimin kılıcından ayırmadan ileri doğru yüklenip, onu geri iterken ondan destek alarak geriye doğru sıçrayıp 2-3 adım geri çekilicem" diyebilirsin.. veya Adama vurmuşsundur yaralamışsındır, O yarasından solayı dikkati dağalmışken 1-2 adım geri çekilicem diyebilirsin.. DM adam için bi fort save atar aldığı yarayı ipledimi iplemedimi bakar ona göre geri çekildin veya çekilemedin der. Balta atma vs olayında ise deagle'ın effective range'i 40 ft'dir hmn hmn tüm diğer tabancalar gibi.. Ha 200ft'e kadar gider mermi ama ne kadar etkili olur orasını bilemem.. Yukarıda birisinin dediği gibi range increment'ler var ama yine burda DM insiyatifinde olan şeyler var.. Senin 18 Strength'in vardır o baltayı dart atar gibi atarsın.. penaltı'yı x2 den sonra apply eder veya -4 yerine -2 verir gibi.. bunlar aslında bir nevi house rule veya DM insiyatifinde olan şeyler.. O kurallar da zaten harfi harfine uyulsun diye konulmamış.. Genel hatlarıyla fizik kurallarını oyuna uygulamak için konuşmuş, hareketlerini hayal edebilmen için fikir verici unsurlar olarak konulmuş.. Sen çocukluğundan beri koşmayı seven birisi olmuşsundur, boş boş koşmuşsundur senin run speed'in 2x30 değil 2x40 dur mesela.. veya uzun boylusundur round'da 30 feet değil 35 feet gidersin gibi.. Takma kafanı bu kadar kurallara senin oynatırken için nasıl rahat ediyorsa o şekilde oynat.. itiraz eden olursa da house rule kardeşim işine gelirse ;)[hline] IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin
AMO Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 said: Bendekar, 26 August 2003 22:14 tarihinde demiş ki: walla ben şimdiye kadar bu kurallar ile ilgili (özellikle combat rules ile ilgili) mantıksız birşey göremedim ama sanırım aklınıza takılan bir iki soru var: 1-bir turda (6sn de) 30 ft (9m) koşmak zor bişey değil. bu sabah dersaneye doğru yürürken aklıma takıldı ve hesapladım. bir turn içinde 30 ft koşan bir insan saatte 41 km hızla koşuyor demektir. (bu imkansız gibi görünebilir -ki bence değil- bahsettiğimiz karakterler normal insan değil kahramanlar. aynı masal kahramanı gibi, inanılmaz şeyler yapabilirler, unutma oyunu fantastik bir dünyada oynuyorsun. 2-Büyücülere çevik karakter değil demişsin, her büyücü raistlin değildir. 6 sn de 9 m ne kı allah ın zencileri 10 sn de 100m gidiyo(oha):)
Solonor Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 tamam da onların üstünde bilemmkaç kiloluk zırh yok. :) bi de yetiştirildikleri alan direk koşmak. Oyuncu için durum biraz faklı galba. :D[hline]WtF!?!?! Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım... Ati 29.4.2003 tarihinde saat 18.40 da demiş ki: Kirk Hammett vokalde manyak bir ton yakalamış. DiaBoLiC 4.9.2003 tarihinde saat 00.44 de Icq üzerinden demiş ki: greatsword kullanıyosun ama halberd gibi böle dannn diye kafaya çakıyosun kesme hareketi fln çok olmuyo...
Bone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2003 bir turda 30 ft kosmuyorsun ayrıca.. bir turda 30 ft yürüyorsun. Yürümek ayrı, koşmak ayrı..
Öne çıkan mesajlar