Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diablo Hakkında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar cok konusuldu diablo-3 hakkında. Varmıdır bole bişi. Aramaya inandım ama kesin bir sonuc bulamadım. ( yazıydıysada atladım :( ) blizzard.com dan kontrol ediorum. Starcraft ghost yok project bolumunde. Bittimi bitmedimi. Diablo-3 başladımı başlanıcakmı. Bi aydınlatırsanız sevinirim.
Mesaj tarihi:
yada neye göre yeter artik?

arti neye dayanarak diablo 3 yok diyebiliyosun?

starcraft yerine yeni diabloyu tercih ederim takmisim starcrafta diablo dururken starcraft mi oynicam..
Mesaj tarihi:
diablo 3'e hiç gerek yok. diablo yeniden dirilcek, yanına bhaal, mephisto felan alıcak, imp'ler summon edicek, biz gidicez yine kesicez. bu basit oyunun ne devamını istiyorsunuz ki? sadece daha fazla hack & slash işte.. açın diablo 2'yi tekrar oynayın.

hem bill roper blizzard'dan ayrıldıktan sonra, blizzard, "diablo, blizzard north'un tarzında bir oyundur. diablo yapmayı düşünmüyoruz" gibi laflar etmişti. umarım da yapmazlar. diablo 1'den sonra cılkı çıktı serinin... yok diablo ölür, dirilir, bir daha ölür, bir daha dirilir. reskill mi çekiyoruz yav adama? ultima online oynayalım bari...

aslında blizzard'ın yeni oyun yapmasını isterdim. diablo, warcraft ve starcraft'a paralel yeni bir seri. mesela lost vikings'i harry potter veya tomb raider vari bir şekilde geri çağırabilirler. (summon lost vikings). güzel olurdu hani. fallout veya planescape vari bir rpg de yapabilirler, ona da peki. fallout'ta bir sürü gönderme vardı oyun içinde. blizzard'ın o tip bir oyun yaptığını düşünemiyorum bile. göndermelerden göndermelere koşarız (send magic missile). starcraft 2 çıksa bayram ederim. ama yeni bir oyun serisine başlamaları çok daha rulz olur.

[ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 06:59 tarihinde, Warhero tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Vurmayın abiler!!11 :::((88
Diablo 2 yenileneli kısa bi süre oldu, eet. 2001 yılında çıktı LoD. 5 sene geçmiş di mi? Peki Blizzard'ın bi oyun yapması için kaç sene geçiyo? 2 falan di mi? LoD çıktıktan sonra hangi oyunları yaptı Blizzard? WC3, WC3:FT, WoW. 1,3 senede bi oyun çıkarmışlar di mi?
Peki LoD'den önce hangi oyun çıktı? Diablo 2 olsa gerek. Ondan önce ne çıktı? Brood War. Bi dakka ya, BW çıkalı çok olmuş sanırım? Starcraft yenileneli beri çooook uzun zaman olmuş galiba? 1999'da çıktı BW arkadaş, 7 sene.

Bu fanatiklik niye arkadaşım? Warcraft'ın sürüsüne bereket türevi var. Warcraft abartılı derecede tutuluyo Blizzard tarafından. Diablo'nun da 3 tane oyunu var. Sadece önümüze gelen zilyon tane yaratıı parçalayarak oynadıımız oyun için 3 ayrı sürüm.

"Takmışım SC'ye yaaaağğğ!!!1". Tabi ya, çok güzel düşünmüşüz. 8 senedir aralıksız oynanan bi oyun. "Büü grafikleri kötü oyun oynamam beaan!" takılan babacanların bile oynadıı oyun. Üstelik her sene WCG'ye giriyo. Hatta çoğu Blizzard fanını Blizzard fanı yapan oyun. Ne gerek var ya SC'nin yenilenmesine. Doğru ya, hem zaten artık insanlar pata küte önüne dalmaktan başka bi şeyden zevk almıyolar (bkz. diablo).
Mesaj tarihi:
tabi canım..

aynen öyle pata küte önüne gelene dalmak.. d2 ye bu tarzda yaklasmak ne kadar mantikli acaba.. ben starcraft kötü oyun demiyorum. ben tercihimi d2 den yana kullaniyorum diyorum bu kadar..
Mesaj tarihi:
Ben yaklaşık bir-iki aydır Battle.Net'ten Diablo 2 oynuyorum gayet zevkli (ucuza skullders satan varsa özelden ulaşsın :P )

[ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 16:18 tarihinde, Leader tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
hack'n slash = pata küte dalmak..

evet tdkya böyle sokalım.. mantiga gel ya. diablo 2 de nasi savastigimizi umursamiyorum ben. gecirdigim saatler ve mp oynarken aldigim zevki lan partyde uykusuz gecen 4-5 gece sonunda yatagima girerken hala d2 düsünüyor olmak gibi olaylarim var. starcraft servmiyorum genel olarak kimseylede bunu tartismam ya kime ne sevmiyorumk kardesim allah allah ya.. oynayamadigimdan yada rts sevmediimden diil. c&c, red alert, aoe 1-2 yide son derece zevkle oynadim yani. aoe2 dede zamaninda zone da cok akmisligim vardir. starcrafta kanim ısınmadı sevmiyorum. diabloyu tercih ederim kisacasi..
Mesaj tarihi:
Diablo 2'ye laf atanlara baya güldüm, ozellıkle pata kute dalmakla ılgılı yapılan sacma ve bı okadar yazan kısının olay konusunda ne kadar bilgisi oldugunu gosteren yazılara.

halada guluyorum okuyup okuyup iyi oluyo :)

diablo II yapılmıs en guzel devam oyunlarından biridir, pata küte dal diablo yu resle-kes dediginiz oyunun hayvan gibi detaylı senaryosu ve mukemmel oynanabilirligi var kısacası BENIM gozumde Blizzard'ı Blizzard yapan oyundur Diablo I ve II ozellıkle LoD'da expansion olarak son derece mukemmeldir.

SC guzel oıyun evet efsane diyecek birşey yok ama kesinlikle Diablo III'un yapılmasını tercih ederim.
Mesaj tarihi:
Engin oyun bilgin sayesinde bana gülebildiin için teşekkür ederim. Bunu bi iltifat olarak kabul ediyorum, komik bi insan olduuma yönelik.
Mantığınızla yazın arkadaşlar, fanatiklikle deil. Diablo'ya kötü oyun demedim, gerçekten de hala alanında rakipsiz. Ama lütfen biraz objektif olarak yanıtlayın "üüü ben oyunda bunları kastım, o yüzden bu oyun hack'n'slash diil ühüüü" demeden; Diablo 2'nin türü nedir? Ben bilmediimden soruyorum, yanlış anlamayın. FPS oyunudur dedim güldüler bana :((((88
Mesaj tarihi:
hehe dooru demisin demesine de... her ne kadar adama tikla oldu, sonrakine tikla, o da oldu gibi dusunmek cok basit kaciyo. yani o oyunu guzel yapan senaryosu ve atmosferi. biraz da uzun olunca, insanlar bi oynayip doyamiyo, hell'in sonuna kadar oynuyo iste. sonra da oyle bi yere dayaniyo ki, item dusurt, statlarini yukselt, exp kas, item dusurt vs. vs...

ne kadar kabul edersiniz bilmem ama sc'nin basarisiyla d2'nin basarisi farkli yonlerde. sc hala oynaniyo, hala gidip hadi bi iki run yapalim diyebiliyoruz; ama hadi gel diablo oynayalim iki duel yapalim demiyoruz, cunku oyun zaman alan bi oyun. karakteri savasacak duruma getirmek sure aliyo. tarzlari farkli olan oyunlari karsilastirmak da bi miktar sacma.

(D2'den D3'e gecirmek icin saalam senaryo lazim. yaratici adam lazim. onun icin ne kadar beklerlerse bence o kadar iyi. cunku ne kadar gec olursa, fikir sayisi o kadar artar. sonuc olarak o kadar guzel oyun cikar karsimiza. SC2 icin ayni sey gecerli degil. o oyuna senaryo bulmak cok daha kolaydir sanirim, sonuc olarak sadece BW cikti ek olarak.)

D3'u de isteruk, SC2'yi de isteruk!
nitekim vermezler...
WoW'un exp'i cikacak yaza. ondan 1, 1.5 sene sonra belki... hadi hatriniz icin bi sc2'yi piyasaya surerler belki.
Mesaj tarihi:
said:
Diablo 2'ye laf atanlara baya güldüm, ozellıkle pata kute dalmakla ılgılı yapılan sacma ve bı okadar yazan kısının olay konusunda ne kadar bilgisi oldugunu gosteren yazılara.

ah çok bilgisizim kahretsiz.
diablo 2 bir hack and slash değil, yaratıklara pata küte dalmıyoruz.
bunun yerine çok büyük taktikler belirliyoruz, rome: total war vari savaş stratejileri uyguluyoruz. hiç olur mu öyle pata küte dalmak.

said:
halada guluyorum okuyup okuyup iyi oluyo :)

aslansın be. çok sevindim.

said:
pata küte dal diablo yu resle-kes dediginiz oyunun hayvan gibi detaylı senaryosu ve mukemmel oynanabilirligi var kısacası

detaylı senaryo? vay be, planescape kadar bile senaryosu yok ki oyunun... bir iki konu var, olaylar onların etrafında kurgulanmış. ama detaylı senaryo istiyorsan sanitarium ya da en iyisi planescape tavsiye edeyim.
ayrıca hikaye olsa ne olcak ki? hack&slash olması gerçeğini değiştiriyor mu?

said:
BENIM gozumde Blizzard'ı Blizzard yapan oyundur Diablo I ve II ozellıkle LoD'da expansion olarak son derece mukemmeldir.

senin gözünde ne olup olmadığı önemli değil. ancak ortada şöyle bir gerçek var ki, blizzard'ı blizzard yapan warcraft'tır. hele warcraft 2 1995 yılında çıkınca ortalığı yıkıp geçmişti adeta. blizzard'ın bugün warcraft serisine bu kadar abanmasının nedeni de zaten budur.

said:
SC guzel oıyun evet efsane diyecek birşey yok ama kesinlikle Diablo III'un yapılmasını tercih ederim.

sc güzel oyundur şöyledir böyledir diye kestirip atacak bir oyun değildir sc. başta kore olmak üzere birçok ülkede deli gibi oynanmaktadır halen. bu kadar devasa bir oyuncu kitlesini hafife almayın.

ayrıca şunu söylüyeceğim.
türkiye'de diablo 2'yi deli gibi seven birçok oyuncuya sorduğumda diablo 1'i oynamamış olduklarını gördüm. diablo 1'i zamanında oynamış olan kişilerin de diablo 2'yi fazla beğenmemiş olduklarını gördüm.
benim fikrim şudur:
diablo 2 kötü bir oyun değildir. ama kötü bir oyun demişiz gibi yüklenmeye çalışmışsınız.
ancak lod'da worldstone'u bile yokettikten sonra, tekrar diablo'yu resleyip, sonra tekrar öldürmemizi istemeleri serinin cılkını çıkaracaktır.
eğer tek derdiniz diablo'yu öldürmekse, ortada diablo 2 var, buyrun.
starcraft, warcraft gibi oyunlarda hikaye sürekli gelişebilirken, diablo serisinde tek yaptığımız diablo'ya kadar yaratıkları kese kese ilerlemek en sonunda da diabloyu öldürmek oluyor.

seriyi bu kadar esnetmeye çalışmaları yerine yeni bir seriye başlamalarını tercih ederim
hem şunu da unutmayalım. "diablo, blizzard north ekibine göre bir oyun idi" demiştir blizzard yetkilileri. yani bill roper ve ekibi ayrıldıktan sonra bu işi yapmak isteyecek birilerinin olcağını sanmıyorum.
said:
Mantığınızla yazın arkadaşlar, fanatiklikle deil. Diablo'ya kötü oyun demedim, gerçekten de hala alanında rakipsiz. Ama lütfen biraz objektif olarak yanıtlayın "üüü ben oyunda bunları kastım, o yüzden bu oyun hack'n'slash diil ühüüü" demeden; Diablo 2'nin türü nedir?
Mesaj tarihi:
hack&slash'tir iste diyosunuz ya. (ama bunu niye yanlis algiliyo insanlar anlamiyorum tabi) bi daha bi daha sormanin ne alemi var?

hack&slash olmasi atmosferinin kotu olmasi anlamina gelmiyo. oyuncuya gayet de zevk veren bi ortami var. bunun icin fanatikleri cikiyo zaten..

d1 ile d2'yi karsilastirmak yanlis. ikisi farkli oyun :)

[ Mesaj 04 Nisan 2006, Salı - 22:28 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
ah çok bilgisizim kahretsiz.
diablo 2 bir hack and slash değil, yaratıklara pata küte dalmıyoruz.
bunun yerine çok büyük taktikler belirliyoruz, rome: total war vari savaş stratejileri uyguluyoruz. hiç olur mu öyle pata küte dalmak

diablo yu "pata küte dalmak" olarak nitelendiren biriyle, bir konuyu tartışmaya dahi girmenın sacma oldugunu bu sozlerınle kanıtlamıs bulunuyorsun tebrik ederim bu yonden.

said:

detaylı senaryo? vay be, planescape kadar bile senaryosu yok ki oyunun... bir iki konu var, olaylar onların etrafında kurgulanmış. ama detaylı senaryo istiyorsan sanitarium ya da en iyisi planescape tavsiye edeyim.
ayrıca hikaye olsa ne olcak ki? hack&slash olması gerçeğini değiştiriyor mu?

Bana kalırsa bi habersin oyunun seneryosundan o yuzden su kadar bile seneryosu yokki deyip geçiştiriyosun aaa bir saniye oyunu pata küte dalmak olarak gören bir kişi oyunun seneryosunu anlayabılecek kapasitemidir? Sanmıyorum :)

said:
senin gözünde ne olup olmadığı önemli değil. ancak ortada şöyle bir gerçek var ki, blizzard'ı blizzard yapan warcraft'tır. hele warcraft 2 1995 yılında çıkınca ortalığı yıkıp geçmişti adeta. blizzard'ın bugün warcraft serisine bu kadar abanmasının nedeni de zaten budur

warcraft I ve II çok sevdigim oyunlardı serinin devam oyunlarını begenmedım, kişisel gorusum bana hitap etmeyen oyunlardı. Fakat ben Diablo I'ıde çok severek oynamıştım ve diablo II'nın yapılan en iyi devam oyunlarından biri oldugunu dusunuyorum. Simdi sen cıkıp banane senın gozundekı degerlerınden oyunun dıyosan nıye benle tartısmaya calısıyorsun? Gayette SC2'nın yada WoW'un devam oyunlarının yerine tercih edecegim oyundur Diablo III. Ha diceksinki şimdi cok bilmişlik edasıyla madem oyle sen neden diablo'yu savunuyosun vs. diye. Yıllar önce çok begenerek ve severek oynadıgım ve ikincisi cıktıgında da aynı sekılde oynamaya devam ettıgım ve hala arada ozledıgımde yukleyıp oynadıgım bır oyun hakkında pata küte dalmak gibi acizce bi laf kullanıldıgıın gorunce sadece bunun sacmalıgını yuzune vurdum hepsi bu. Yararlı olduguna ınanıyorumki daha bi hararetlenmişsin ;)

said:
sc güzel oyundur şöyledir böyledir diye kestirip atacak bir oyun değildir sc.

SC' evet guzel oyun dıyorum yıne guzel oyundur deyıp kestirip atma diyorsun. Hani illa bi laf sokacamda nerden yakalarsam kardır modunda takılıyorsun eheh

Ya anlamadıgım ınsanlar neden bırsey konusunda fanatiklik yaparken diger konulara b.k atıyorlar? hayır yanı sen şimdi Diablo II'ye SC'yı karşılaştırdında eline ne geçti ?
Kİmisi gelir diablo III 'u tercih ederim SC2'nın yerıne der kimisi tam tersini der sen neyın savunmasını yapıyorsun?

Hadi cahillik edip yaptın diyelim bide üstüne hoşlanmadıgın şeye neden b.k atıyorsun? Fakat herşeye ragmen" Diablo vur kır parcala dal, seneryosu diabloya res kıl cek vs" gibi nacizane kelime dagarcıgınla yuzumuze tebessumler getirmek konusunda başarılı oldugun gercegi ortada
Mesaj tarihi:
diablo oyununda pata küte dalmıyoruz da napıyoruz bana söyler misin?
büyük stratejiler taktikler felan mı uyguluyoruz?

neden inkar ediyorsunuz ki. pata küte dalınca oyun kötü mü oluyor?
oyunun iyi olması için illa pata küte dalınmaması mı gerekli?
hack & slash oyunları pata küte dalmak, rakipleri öldürüp durmak değil midir?

yoksa oyun içinde sanitarium gibi bulmacalar, planescape gibi uzuuun dialoglar var da o yüzden bu kadar savunuyorsunuz :)
Mesaj tarihi:
Diablo 3 konusnda SC propagandası yapmak ne mantık onu çözemedim ben..
d3 cıkmaz bence seri yeterince oynandı sattı.. dahası tutmaz gibi..

Editçi olmasan Cidden d2 oynamış biri dcem be black ;) editçiiii!!!
  • Yeni Oluştur...