Bleda Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 üstteki +1. git cihadın her şeyin ötesinde sözlük anlamına bak arapçadakı yaymak anlamına geldigini görürsün. ikincisi kur'an da kadın erkek eşittir yazıor o zaman ha kadın okumuş ha erkek bişey değişcekmi? yobaz olucaksanız en azından dininizi düzgün bilin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Numb Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 kadının ezan okumasında tabiki bir sorun yok.. ama bu ezanın sabah sabah seda sayan gibi bir programda arkada saz ekibi ve birazdan çıkacak olan dansözden önce falan okunmuş olması kötü. [ Mesaj 02 Nisan 2006, Pazar - 15:11 tarihinde, Numb tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 @antimodes sen beni yanlış anladın anlatmaya çalıştııım o deildi bidaa oku... ve şunu söylüorm ordaki ezan amaçsız bi şekilde okunduğu için tepkiler...he kadın erkek eşit oda okusun diosunuz....peygamber efendimiz zamanında hiç bi kadın ezan okumamıştır...okutturulmamıştır...biz peygamber efendimizin yaptıklarını sünnet olarak adlandırırız ve doğru olarak görürüz ayrıyetten kuran dada kadınlar okuyamaz demiyo bildiiim kadarıyla (emin deilim) kadınlar okusun veya okumasın denmediği için bizde sünnete göre hareket ediyoruz....tamam belki kadınlar ezan okuyabilir çok aşırı tepki gerektiricek bşi deil...o programda amaçsız sadece şov amaçlı okunmasına tepki gösterilio...konuyu başka yerlere çekmeyelim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 "Çünkü kadınlar öyle istedikleri gibi herşeyi yapamazlar... " denmiş.. Türkiye Cumhuriyet'i sınırlarında o dediğinizden olmuyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 dünyanın hiç bir yerinde okunmuşmudur ki acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 cihat kavramı TEVBE (88) Fakat peygamber ve beraberindeki mü’minler, mallarıyla, canlarıyla cihat ettiler. Bütün hayırlar işte bunlarındır. İşte bunlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir. muslumanlıgı yaymak icin canını feda etmek savaşmak dışında hangi yolla olabilir ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Hocam IQsuzlarla konuşmaya artık dayanamıyorum hayırlı günler diliyor el sallıyorum. Artık hazırsın hadi Hizbullah sizi bekliyor. Biz buradayız çıkın sokaklara savaşın eğer şeriatçıysanız yok yemiyorsa kafir icadı internette takılmak size pek yakışmıyor. Aydın arkadaşlara da diyorum ki bırakın açıklamayın. Mümkün değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 NİSÂ (90) Ancak sizinle aralarında anlaşma olan bir topluma sığınmış bulunanlar, yahut ne sizinle ne de kendi kavimleriyle savaşmayı içlerine sığdıramayıp (tarafsız olarak) size gelenler başka. Eğer Allah dileseydi, onları size musallat kılardı da sizinle savaşırlardı. Eğer onlar sizden uzak durur, sizinle savaşmayıp size barış teklif ederlerse; Allah, onlara saldırmak için size bir yol (yetki) vermemiştir. Bakara (224) İyilik etmenize, takvaya sarılmanıza, insanlar arasında barışı kurmanıza engel yapmak üzere Allah'ı yeminlerinize siper haline getirmeyin. Allah, her şeyi duyar, her şeyi bilir. Bakara (277) İman edip barışa/hayra yönelik değerler üreten, namazı/duayı yerine getiren,zekâtı verenler için Rableri katında kendilerine özgü ödülleri vardır. Korku yoktur onlar için. Tasalanmayacaklardır onlar... Ali İmran (114) Allah'a ve âhiret gününe inanırlar, iyilik ve güzelliği belirlenmiş olana özendirirler, kötülük ve çirkinliği belirlenmiş olandan sakındırırlar. Hayır işlerde yarışırcasına koşarlar. İşte bunlar hayra ve barışa yönelik hizmet üretenlerdendir. Nisa (69) Allah'a ve resule itaat eden kişilere gelince, bunlar, Allah'ın kendilerine nimet verdikleriyle beraberdirler. Peygamberlerle, hak dostlarıyla, şehitlerle, hayır ve barışı sevenlerle. Ne güzel dosttur bunlar! ENFÂL (61) Eğer onlar barışa yanaşırlarsa sen de ona yanaş ve Allah'a tevekkül et. Çünkü o hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. HAC (78) Allah uğrunda hakkıyla cihad edin. O sizi seçti ve dinde üzerinize hiçbir güçlük yüklemedi. Babanız İbrahimin dinine uyun. Allah sizi hem daha önce hem de bu Kur'an'da müslüman diye isimlendirdi ki, Peygamber size şahit (ve örnek) olsun, siz de insanlara şahitt (ve örnek) olasınız. Artık namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve Allah'a sarılın. O sizin sahibinizdir. O ne güzel sahip, ne güzel yardımcıdır! ------------------------ Sizin dilinizden size en güzel cevap böyle olur herhalde. Madem mantık işe yaramaz tek gerçek kitaptır diyorsunuz buyrun kitabınızın yazdıkları. [ Mesaj 02 Nisan 2006, Pazar - 19:15 tarihinde, Pirvan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 said: 3- soyledigin o kdr sacma o kdr mantıksız ki.Hz.Adem zamanında insan mı vardı veya islam mı vardı diye bi sor kendine.Bole aptal aptal yerlere cekme konuyu.Ben sordum hz.Muhammed zamanında kadın neden ezan okumamıs diye?Kadın yok muydu o zmn?VArdı.Ama okumamıs.Neden???Çünkü kadınlar öyle istedikleri gibi herşeyi yapamazlar...Namahrem denen bi olay var bikere.Daha ileri gitmiyim konu buyudukce buyuyucek... Hz.Adem zamanında Hz.havva olmasaydı hicbirimiz olmazdık... Demekki toplumumuzda kadınlar cok onemli bir varlık... Simdi sen diyorsunki erkek kadından ustun... Ayrıca ben kuranın bize ogrettiklerini soledim( Benim gecen topigimde..) Ben kuran'dan her insanın esit oldugunu ogrendim...Zaten islamın getirilis amaci diger dinlerin kotuye gitmesi ve insanların yanlıs seylere inanmasıydı... Haksızlıklardı... Ayrıca Ataturk'un bize emanet ettigi topraklarda kadın erkek esit ve hurdur...Bu din kitaplarımızdada iyi bir sekilde yazar... Nokta,bende kestim konuyu... [ Mesaj 02 Nisan 2006, Pazar - 19:41 tarihinde, firatram tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Namahrem diye bisey mi var? Eger erkek cinsinin bir zaafiyeti varsa, bunun cezasini kadin cekemez. Yok böyle bir sacmalik dünyada, buna boyun egen kadinlara da aciyorum gercekten. Erkekleri de iyice hastalikli yaptiniz ha, ezandan tahrik olmak? Arapca yahu bi kere, ne kadar tahrik edebilir kusuyo gibi konusulan bi dil? Sacmalamanin sinirlarini zorlamissiniz baslikta. Ayrica Islamda da kadin erkek esitliginden bahsetmeyin bence gelip, herkes esittir ama erkekler daha esittire benziyor, komik oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 teori, pratiğe geçemiyor işte her zaman :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Asil teoride esit degil zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 teori dedigin kitap . kitap olmasi gerekeni soylemis , olmuyorsa kabahati kendimizde arayalim . teori uygulamaya gecmiyor nedense gibi kisaca kesip atmamak lazim bu konuyu . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 1 cihat savaşarak yaymak değildir bunu ogrenin. iki kadının ezan okumasında sakınca yoktur ama gidip seda sayanın egitimsiz haliyle oyle bi rotamda yapması ayrı bi mesele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 cihatin pek cok seviyesi var . bilimle yapilan cihat ekonomiyle yapilan cihat diye gidiyor . emevi ya da osmanli tarihini islam tarihi diye okuturlarsa bu ulkede kafalarin karismasi gayet normal . dun aksam acik ogretim tv de turk tarihine giris diye bir ders vardi . dikkat ettim islam oncesi turk dini inanislari ve turklerin islam dinine gecmesi ile ilgili sacma sapan bilgiler veriyorlar . ayrica turk tarihine girisle dinin ne alakasi var ? neyse emevi ya da osmanli tarihi okutulan herkes cihati savasla esdeger tutabilir . ama bu teorinin degerini azaltmaz , hatalari duzeltmeyi gerektirir . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 daha oncede dedigim gibi buraya atilan mesajlar tartisilmak icin atilmistir... adam dusuncesini soylemis. yorumlamak herkese duser arkadasim, cunku aklimiz var, kullanmamiz icin verilmis. kullanmamayi tercih etmek de muhtemel tabi... sen kimsin onun yanlis bilgi verdigini biliyosun? sen kimsin onun yorumunun yanlis oldugunu dusunuyosun? sen kimsin insanlarin dinine karisiyosun? sen kimsin insanlarin dusunmesine engel oluyosun? vs. vs. kurani yorumlamak bana dusmus. herkese dusmus. iki cahil cuhela, toplum ve sanat degerlerinden nasibini almamis insanin kaprislerine gore benim dinim sekillenecekse... her islami benimseyen bu dini yorumlar arkadasim. kendi icinde yorumlar, cevresindekilerle de dusunduklerini paylasir. onceki mesajimda dedigim gibi, kuran oyle "nasil cennete gidilir" el kitabi degil. okuyup anlaman gerekli. anlamak icin de yorumlaman gerekli, yorumlamazsan zaten anlayamazsin ki... inan ben de isterdim dinin senin dedigin gibi olmasini. yani keske zannettigin kadar basit bi sey olsa da, her gun her dakika ne yapacagimi bana soylese de ben de rahat etsem. inan benim de cok isime gelirdi. ama allah bize akil vermis, anlamamiz icin de bi kac tane kitap indirmis. sen gecmise bakipta bundan ders almiyosan, bu senin secimindir. ----- bilmedigin, yeni oldugun ortamlarda etik olarak neyin dogru neyin yanlis oldugunu, orda daha once bulunanlardan ogrenirsin; onlara bilmis tavir takinarak degil. nitekim degistiremeyeceginden, onlara uyman beklenir. burda beklenen de lanli vs. konusmaman. karsindaki kim olursa olsun, ona bu sekilde hitap etme hakkin olmadigini kuran'dan ogrenmis olman lazim. ha bi de benim ustume vazife mi... daha once de yazmistim bunu. evimde yerde bi cop gorursem, anne gel cop var yerde bunu kaldir demem. ya da temizlikcinin gelmesini beklemem, kaldirir cop kutusuna koyarim. zira senin de evinin ortasini pisletmedigini varsayiyorum... baglantiyi kurabilirsin umarim. ----- son olarak da, evet, verdigim ornek o kadar sacma o kadar mantiksiz ki... en az senin one surdugun neden kadar sacma. gecmiste toplumun o sekilde sekillenmemis olmasi, gelecekte de olmamasi gerektigi anlamina gelmez. Hz. Adem zamaninda sartlar o yonde olmadigi icin bu gibi bi ihtiyac yokmus. ayni Hz. Muhammet zamaninda oldugu gibi. o donemde boyle bi durum yokken, bu gun bu durumun olusmus. daha ileri git, yani ne kadar buyuyecegini merak ediyorum gercekten. namahrem kadinlarda oldugu kadar erkeklerde de var. niye bunu tek tarafli dusunuyosun. bu gun "tahrik" sadece kadinin erkegi bastan cikartmasi olarak degil, aksi yonde de gecerli. o zaman erkekler de okumasin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 ben kadın sesi duyunca boşalıyorum okumasın kadınlar ezan!! öeh. bu ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 abi şu konuya girip bilip bilmeden çok bilmişlik taslayıp laf atmaya çalışanlar, surede yazıyosa napalım diyenleri falan gördüm. Küfür edesim geldi.bişey demiyorum size.gidin legolarla oynayın kafanız basmıyo bu işlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 dogru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 said: abi şu konuya girip bilip bilmeden çok bilmişlik taslayıp laf atmaya çalışanlar, surede yazıyosa napalım diyenleri falan gördüm. Küfür edesim geldi.bişey demiyorum size.gidin legolarla oynayın kafanız basmıyo bu işlere.Bu laflari edip sakin müslüman gecinme de basimiza. Gelip fikirlerini söyleyenlere (bir tanriya inanmak icin kitaba veya peygambere inanmak gerekmez) böyle küfür noktasina geliyorsan bence sen kendi müslümanligini bir sorgula. Islam hosgörü dinidir diye biliyorum cünkü ben. Eger yanlis yaptiklarini düsünüyorsan dogru oldugunu düsündügün fikrini beyefendice söylersin, kimseye böyle hakaret etmezsin, inancin aksi sözler duyunca da hakaret olarak algilamazsin, her sey güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 sevgili pirvan şu an biz neyden bahsediyoruz islaaam islamı anlatan kitabın adı ne kuranı keriiim islamla ilgili terimlerin en guzel acıklaması yine nerede bulunur islamı anlatan kitaptaaa islamı anlatan kitabın adı ne kuranı keriiim kuranı kerimde ne vaar? islamla ilgili terimlerin en guzel acıklamasııı yani islamla ilgili terimlerin en guzel acıklamasını nerede bulabiliriiiz kuranı keriiim aklımızı kullanmamızı ogutleyenler kendileri kullansalar nasıl olur peki güzel olur aklımızı kullanmamızı ogutleyenler ne yapsalar guzel oluuur o aklı kendileri de kullansalaaar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 seda sayan okudu dıe olay olmustur o verın hande yenere,şebneme ya da sezene bakın nası kuzu kuzu dınlıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 hande yener? AHAHAHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caglar35 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 din konuşmak yasak, ateşli tartışmalar başlatmayın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2006 mandal varmı ya mandal lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar