Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kadının ezan okuması doğru mu?

Reaper08

Öne çıkan mesajlar

elvyn Hz Muhammed'in en çok bilinen sözü ve Islamiyetin temek kuralı nedir ? Tüm insanların eşit durumda olması değil mi ?

Hala adamlar çıkmış kadın erkek eşit değildir.O zaman ben buna inanç demem başka bir şey derim.Ama burada söylenmez dinine çok bağlı olanlar var.Bunu savunan adamlara yobaz derim başka şey denmez zaten.

Ben Müslüman'ım ama benim Müslümanlığım sağdan soldan böyle yap şöyle yap,Kur'an'da böyle yazıyor diyenlere inanmak değil , Müslümanlığın temek ilkelerini uygulamaktır.

[ Mesaj 01 Nisan 2006, Cumartesi - 20:49 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yazık ya, bir kişinin uydurduğu sözler uğruna (ki burda gerçek olup olmadığını bile bilmediğimiz, sadece öyle varsaydığımız bir konudan bahsediyoruz) birbirimizle kavga eder olduk.

bir tarafta haçlı seferleri, diğer tarafta cihat uğruna yapılan mücadeleler... şeytan bile bu kadar ortalığı karıştıramazdı :)

islamiyet ayağına arap kültürünün esiri olduk. türklük benliğimizi, toprak, ana ve ata kavramlarına olan saygımızı ve sevgimizi yitirdik. varımız yoğumuz birbirimizi "allah adına" küstürmek, didişmek...

misal kazak'ların hayatlarını gösterdiler. kadınlar arap toplumlarından çok daha saygı görüyormuş. hatta toplum içinde eşitlikten bahsettiler. kartal avlarında kadınların da büyük önemi varmış mesela.
keşke arap kavimlerine benzemeye çalışmak yerine orta asya türklerine yaklaşmaya çalışsak. anadolu bence budur, arabistan değil.
Sosyal ağlarda paylaş

"Ben daha konusmucam Ben kendi fikrimi belirttim.Kuranda ayzanda acık ve net olarak ortada.artık buna da inanmıyorsanız o sizin sorununuz.Bile bile lades oluyor bu... "

eger buysa ona dedigin,
dedigin gibi, senin soyledigin sanadir. millete hakaret edecegine nedenini soylemekle yetinirsin. "bek kuran'da yazani oldugu gibi kabul ederim" dersin olur biter. ama soyle bi sorun varki madem bu senin fikrin, kimseyi irgalamicak, o zaman niye foruma yazarsin ki bunu? buraya yazmissan tartisilsin diye soylemissindir.

her din konusunda oldugu gibi burasida ayni yone kayiyo.
keske allah kuran degil de bi el kitabi indirseydi. sen de ona bakar bakar yasardin. "bu saatte namaz kilmam lazim, bu saatte bunu yamam lazim. bu bunu yapamaz. bu bunu yapmak zorunda" gibisinden cok kolay olurdu di mi? ne kadar enteresandir ki kuran inmis ve ne kadar enteresandir ki herkesin dini kendinedir denmis. okursun, anladigin gibi yasarsin. nasil herkesin orhan veli okuyup anlamasini bekleyemeyecegin gibi, kuran'i okuyup da anlamalarini bekleyemezsin. daha doorusu, herkesin cikardigi sey farklidir.

herkesin dini kendineyse ve sen ozgurce onceki sayfadaki mesajini atabiliyosan, o da yazabilir. "sen kimsin ki" gibi bi tabir kullanirsan karsilik olarak "sen kimsin" gelir. adam bunu benimsemisse, sana ne ki bundan? "yorum yapmak sana mi dustu" demek nasil bi mantiga sigar? biz yapmicazda yorumu kim yapacak pardon? din benim dinimse ben yorumlayacam tabii ki.

sonuc ne olursa olsun, madem o kadar muslumanim diyosun, o zaman musluman gibi davran; madem hz. muhammeti takip ediyorum diyosun, o zaman onun gibi davran; insanlarla konusurken onlara hakaret etme.

-----
neden olarak hz. muhammet zamaninda niye hic kadin okumamis diye bi soru one surmek, "adem zamaninda ezan yokmus, niye ezan okunuyo ki o zaman?" kadar mantiksiz bi soru.

[ Mesaj 01 Nisan 2006, Cumartesi - 23:26 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca arkadaşlar:
Allāhu Akbar, Allāhu Akbar, Allāhu Akbar, Allāhu Akbar, Ash-hadu an lā ilāha illallāh, Ash-hadu an lā ilāha illallāh, Ash-hadu anna Muhammadur rasūlullāh, Ash-hadu anna Muhammadur rasūlullāh, Hayya 'alas-salāt, Hayya 'alas-salāt, Hayya 'alal-falāh, Hayya 'alal-falāh, Allāhu akbar, Allāhu akbar, Lā ilāha illallāh, Lā ilāha illallāh.
Seda Sayan televizyon programında okumuş, ben de forum ortamında okuyorum.
Bunun neresi hakaret, neresi dalga geçme, neresi aşağılama? Yukarıdaki satırlar forum ortamında yada televizyon şovunda geçince kendinizi neden aşağılanmış hissediyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

antimodes cum canım...
niye okumuş seda sayan programı izleyenler kalksın gitsin namaz kılsın diemi...ikindileri geçmesin unutmasınlar diemi ?? ezanın başka nedenle okunması tabi dalga geçmektir...

bu arada o suredeki erkein üstün olması hak hürriyet olarak söylenmiyo ondan önceki ve sonraki ayetleri okursanız anlarsınız...4 kadınla evlenme fln demiş bi arkadaş...peygamber efendimizi düşünürsek...islamiyetle alakalı bşi olmadııını anlarsınız...arap kültürü o islamiyet deil...

ayrıca islamiyeti iyi bilenler intihar etmenin sonsuz cehennemle cezalandırılcağını bilirler...beyin yıkamadır ordaki...
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle çelişkili konuştun ki Boach.
Demişsin ki 4 kadınla evlenmek falan arap kültürü islamiyet değil.
Şimdi sen diyorsun ki:
a-) Kur'an-ı Kerim allah'ın bozulmamış son kitabı değildir, arap kültüründen etkilenerek değiştirilmiştir ve bozulmuştur.
b-) Kur'an-ı Kerim'de 4 kadınla evlenilebileceğinle ilgili bir sure yoktur (ki böyle bir sure var, dediğin buysa sana o sureyi gösterebilirim...)
c-) Peygamber Hz. Muhammed'in dedikleri Kur'an-ı Kerim'den önce gelir, Hz. Muhammed Allah'tan önce gelir, Hz. Muhammed'in yaptığını tekrarlamalıyız, ondan örnek alamazsak Allah'ın doğrudan sözüne başvurmalıyız...

Eee, bu üç seçenekten hangisi dediğin?
Sosyal ağlarda paylaş

Riglous:
1-herkesin dini kendineyse ve sen ozgurce onceki sayfadaki mesajini atabiliyosan, o da yazabilir. "sen kimsin ki" gibi bi tabir kullanirsan karsilik olarak "sen kimsin" gelir. adam bunu benimsemisse, sana ne ki bundan? "yorum yapmak sana mi dustu" demek nasil bi mantiga sigar? biz yapmicazda yorumu kim yapacak pardon? din benim dinimse ben yorumlayacam tabii ki.

2-sonuc ne olursa olsun, madem o kadar muslumanim diyosun, o zaman musluman gibi davran; madem hz. muhammeti takip ediyorum diyosun, o zaman onun gibi davran; insanlarla konusurken onlara hakaret etme.

-----
3-neden olarak hz. muhammet zamaninda niye hic kadin okumamis diye bi soru one surmek, "adem zamaninda ezan yokmus, niye ezan okunuyo ki o zaman?" kadar mantiksiz bi soru.

1.ye cvp veriyorum.Eger adam insanlara kuran hakkında yanlıs bilgi veriyor ve bu bilgiyi yorumlamaya calısıyorsa ben Sen kimsin kuran-ı yorumluyosun derim.Din senin dinin ama kuran-ı yorumlamak sana dusmemiş.Zaten onu yorumlamak daha açıkca bilgi vermesi için hz.Muahmmed geldi.Sen kimsin dini yorumluyosun.Her islama inanan bu dini yorumlasaydı islamdan eser kalmazdı.Dier dinlerden farkı kalmazdı...

2-Ben kimseye hakaret etmedim.Sen normal hayatta kufur ederken (simdi ben kufur etmiyorum ayaklarına yatma herkes kufur eder illaki) suc değilde biz burda lan lı konustuk diye hakaret boyutu mu oldu???Bırakta buna yetkililer karar versin oda snn bilecegin iş değil...İstedigim gibi istedigim seyi yazarım sonra cezası varsa alırım.Seni ilgilendirmez...kaldı ki lafımda sana değild...Cevap vermesi gereken biri varsa bırak o versin...(tabi ortada bi hakaret varsa) lol lol

3- soyledigin o kdr sacma o kdr mantıksız ki.Hz.Adem zamanında insan mı vardı veya islam mı vardı diye bi sor kendine.Bole aptal aptal yerlere cekme konuyu.Ben sordum hz.Muhammed zamanında kadın neden ezan okumamıs diye?Kadın yok muydu o zmn?VArdı.Ama okumamıs.Neden???Çünkü kadınlar öyle istedikleri gibi herşeyi yapamazlar...Namahrem denen bi olay var bikere.Daha ileri gitmiyim konu buyudukce buyuyucek...
Sosyal ağlarda paylaş

said:

1_islamda siddet yasaktır...
Su anda muslumanlık adına kafa kesenler var...

4_islamda her kesimden insan esittir.İslamiyet'in amacıda budur.İnsanlar refah icinde yasamalıdırlar.esit ve ozgur.Kimse Allah'la insan arasına giremez.İsteyen istedigi sekilde ibadet yapar...

müslümanlık adına kafa kesen çoğu insanlar cihad uğruna kafa kesiyorlar. müslümanlıkta şiddet yasaktır derken 'cihad' kavramını unutuyor gibisiniz.

isteyen istediği şekilde ibadet yapamaz. ibadetin belirli şartları vardır. ayrıca islamiyet bir yönetim biçimi değildir. herkes refah içinde yaşasın şeklinde yorumlarda nasıl bulunulabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugüne kadar bin defa döndü bu tür tartışmalar bu forumlarda. Artık yazmaya üşenir oldum fikrim:
Din istismarı son raddesine ulaşmıştır. Seda Sayan gibi beş paralık bir insan da bunu istismar aracı haline elbette getirebilir.
Toplumda birçok noktada kutuplaşma yaratılmaktadır. Dünyada kitabın en az okunduğu, gazetelerin en az sattığı, ancak şiddet içerikli dizilerin en çok seyredildiği, yoz ve kaba bir ülke haline getirildik.
Entellektüel tartışma hali tamamen ortadan kalktı, meydan faşizme kaldı. İş çeteleşmeyi aşıp, kitlesel şiddete geldi.

Sonuç olarak, mümin kardeşlerimiz özeleştirilerini yapacak seviyede değiller. Hala semai dinlerin hepsinin kitabı değiştirildi, bizimki ise hiç değiştirilmedi tertemiz durdu zaten bütün Araplar süper iyi niyetli insanlar masalıyla uyuyorlar.
Bu konuyla ilgilenenler Emeviler Dört Halife dönemlerini araştırsınlar, Arap milliyetçisi olan bu adamların fıkıhı arap kültürünün yayılma aracı haline getirdiklerini görsünler isterim. 2 kadın şahitliği bir erkeğe bedeldir lafını çıkartan zavallılara bir an önce suudi arabistana gidip saflarında yerlerini almalarını tavsiye ediyorum.
Burası Türkiye Cumhuriyeti. Biz çağdaş bir ülkenin çocuklarıyız. Arap uşağı olmak isteyenlerin yeri burası değildir. Bizim kadınımız erkeğimiz eşittir. Hem medeniyet böyle emreder, hem de bizim yaşayış biçimimiz böyledir.
ABD yeni bir düşman yaratıp besledi, silahını satmak için, şimdi de güya o düşmana karşı savaşıyor. Olan bu safsataya inanıp gaza gelen cahil çocuklara oluyor.

@thedarkride;
Paticik forumlarında 6 senedir varım. Burası öyle delikanlılık taslayıp adam ol akıllı ol alırım aklını şeklinde konuşabileceğin bir yer değil. Ayrıca bir yazıda hiçbi bok bilmionuz cahilsin vs. demeden önce düşün. Yaşını merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sabah namazımı kıldırıyormuş.. Hiç bir alakası olmayan bir saatte Ezan Okuyor. Peki bu ezan!ı ne uğruna ve ne sebeple okudu. Okuyabildiğini göstermek içinmi çok saçma ve yanlış bir davranış..

Ezanı sadece Erkekler okuyacak diye bir kahile belki olmayabilir ancak Ezanın'da yeri ve zamanı vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

müslümanlık adına kafa kesen çoğu insanlar cihad uğruna kafa kesiyorlar. müslümanlıkta şiddet yasaktır derken 'cihad' kavramını unutuyor gibisiniz.

isteyen istediği şekilde ibadet yapamaz. ibadetin belirli şartları vardır. ayrıca islamiyet bir yönetim biçimi değildir. herkes refah içinde yaşasın şeklinde yorumlarda nasıl bulunulabilir.

Cihad kavramını okuyup öğrenmeni tavsiye ederim. Cihad müslümanlığı yayma öğretisidir. Müslüman olmayanları kesmek müslümanlığı yaymaya yardım etmeyeceği için Cihada tam olarak terstir. Cihad adına kafa kesenler satanizme müslümanlığa olduklarından daha yakındadırlar.

İsteyen istediği şekilde ibadet yapabilir. Hukuki bir suça bulaşmadıkça, insanlara rahatsızlık ve zarar vermedikçe isteyen istediği şekilde okur, düşünür, ibadet eder. İslamiyet bir ideoloji değildir elbette ancak bazı kıstasları vardır. Paylaşımın hakça yapılmasını öğütler. Ama günümüz yeşil kuşağı çok farklı birşey tabi ki. Günümüzde islamiyet tamamen yolundan çıkarılmıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...