Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Gafletten Uyanın"


sg-1

Öne çıkan mesajlar

said:
Gafletten uyanın
Birkaç ay önce "Türkiye'nin Avrupa Kupaları'ndaki kaderi, İsviçre'nin Basel takımının UEFA Kupası'ndan elenmesine bağlı olacak" dense herhalde gülerdik... Ama artık hep birlikte UEFA Kupası çeyrek finalinde Basel-Middlesbrough eşleşmesinin sonucunu bekliyoruz. Çünkü Basel'in aldığı her puan, Türkiye'nin 2007-08'de Şampiyonlar Ligi'ne tek takımla katılması, üstelik iki ön eleme oynayacak olması demek. Yani gelecek sezonun lig 2.'si UEFA Kupası'na katılma hakkı ile yetinecek Türk futbolu, uluslararası arenada son üç yılda hızlı
bir iniş içerisine girdi. Oysa 2000'de G.Saray'ın kazandığı UEFA Kupası ile Süper Kupa ve 2002'de A Milli Takım'ın dünya üçüncülüğü bize umut vermişti. Aynı A Milli Takım son iki büyük turnuvaya baraj maçları yüzünden katılamadı. Bununla beraber Avrupa'da kulüplerimiz hezimetler yaşadı.

SON İKİ SEZONDA ÇÖKTÜK
Geldiğimiz nokta çok vahim. Trabzonspor ve Galatasaray, Avrupa'da esameleri okunmayan rakipleri karşısında elendi. Fenerbahçe ve Beşiktaş gruplarından çıkamadı. Türkiye, Avrupa Kupaları'nda son iki sezonun faturasını, UEFA sıralamasında aşağıya düşerek ödüyor. Biz düşerken, geçen sezon altımızda bulunan Çek Cumhuriyeti, Rusya, Ukrayna ve Romanya, bizi geçti. Sırada İsviçre var. Kupalara 4 takımla katılan İsviçre'nin Basel ekibi, UEFA'da iyi bir sezon geçiriyor. Çeyrek final ilk maçında Middlesbrough'yu 2-0 yenen Basel, yarı final vizesini kaptı gibi. Basel'in aldığı puanlar İsviçre'nin puanlarını da artırıyor. İsviçre, şu anda UEFA sıralamasında 16. durumda... Ama Basel en az bir beraberlik alıp tur atlarsa İsviçre, Türkiye'yi geçerek 15. sıraya yükselecek. İki sezon önce Avrupa Kupaları'na 6 takımla katılan, son iki sezonda Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynamadan bir takım sokabilen Türkiye, bu durumda 2007-08'de Şampiyonlar Ligi'ne tek takımla gidecek. Üstelik bu takım iki ön eleme oynayacak. UEFA'ya katılacak 3 takımımız da ön elemeye çıkacak. Kısacası gelecek sezonun lig ikincisi UEFA'ya katılacak.

DUA ETMEYELİM, ÇALIŞALIM
Biz, Basel-Middlesbrough maçını izleyip, İngiliz ekibinin galip gelmesini beklemek istemiyoruz. Aynı yerde Türk takımlarını görmek istiyoruz. Sadece Dört Büyükler değil Avrupa Kupaları'na gidebilecek Anadolu kulüplerinden de başarı bekliyoruz. Türkiye'nin sıralamada 16. sıraya düşmesi, onları da olumsuz etkileyecek. Ve sonuç... Middlesbrough, rövanşta Basel'i en az 3 farklı yenerse 15. sırada kalacağız. Basel yenilip tur atlarsa, yarı finalde her iki maçta da yenilmesini bekleyeceğiz. Basel berabere kalıp tur atlarsa, bizim için denilebilecek bir tek şey kalıyor: Geçmiş olsun!..


said:
Özellikle Dört Büyükler, ligimizde yapay gündem yaratıyor. Yurt içi başarılarla övünüyor. Bu konuda başarılı olan kulüplerimiz Avrupa'da ise gerçeklerle yüz yüze geliyor. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne iddialı girdi. Ama hedefleri yine düşüncede kaldı. Avrupa'daki en başarılı temsilcimiz Galatasaray ise bir kez daha tarih yazdı (!) UEFA'da Norveç'in Tromsö takımına elendi. Trabzon, Kıbrıs Rum Kesimi'nde emekliliğin tadını çıkaran menajer-oyuncu Temur Ketsbaia'nın takımı Anorthosis karşısında hezimet yaşadı. Şampiyonlar Ligi'ne ön elemede el salladı. Beşiktaş da UEFA'da gruplardan çıkamadı. Şimdi Türk futbolseverinin ortak beklentisi şu: Yöneticiler kavga etmesin; vizyon sahibi olsun.


said:
Avrupa Kupaları'nda bu sezon en çok puan toplayan temsilcimiz Beşiktaş oldu. UEFA Kupası'nda gruplardan çıkma başarısını gösteremeyen Kara Kartal, toplamda 8 puan elde etti. Siyah-beyazlılardan sonra ülkemize en çok puan getiren takım ise Fenerbahçe idi. Şampiyonlar Ligi'ne grup maçları sonunda veda eden sarı-lacivertli ekip 6 puan topladı. Hayalkırıklığı yaratan Galatasaray ile Trabzonspor ise ülkemize sadece birer puan getirdi.


said:
Sezon başından beri ligimizin kalitesi tartışıladursun, Uluslararası Futbol Tarih ve İstatistikçileri Derneği'nin (IFFHS) "dünyanın en güçlü ligleri" araştırmasında Türkiye, 2005 sonu itibariyle 17. sırada... IFFHS, araştırmanın puanlamasını yaparken özellikle liglerde yer alan kulüplerin uluslararası başarılarını ön planda tutuyor. Oysa bu sıralamaya göre 2000 senesi sonunda Türkiye Ligi, dünyanın en güçlü 8. ligiydi. 2004 yılı sonunda ise ligimiz 12. sıradaydı. Geçen sezon bizden geride olan İskoçya, Belçika, Meksika, Ukrayna ve Şili şimdi bizi geçmiş durumda. 1991 yılından beri yapılan bu sıralamada Türkiye, 1995 senesi sonunda ilk 25 sırada yer almamıştı.


Murat Demiryas, Sabah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Middlesbrough, UEFA Kupası'nda 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Basel'i 4-1 yenerek tur atlamış, böylece 2007-2008 sezonunda ŞL'ye tek takım çift ön eleme ile katılma kabusumuz gerçekleşmedi. Yine iki takımla katılabiliyoruz.
İngilizler'e teşekkür borçluyuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maçı kanaltürk die hatırlıorum o werdi..

Fenerbahçe maçı biter bitmez izlemeye başladım .. we açtığımda ne görüiyim Mid 0-1 Basel tüylerim diken diken oldu dedim geçmiş olsun .. açtığım sıralarda gol geldi 1-1 oldu bi 5-10 dk sonra 2-1 oldu .. dk 60-70 gibi hala 2-1 di yine dedim geçmiş olsun o arada Baselde bir oyuncu kırmızı kart gördü yinede beklemiyordum ardından gelen gol 3-1 oldu we nefes kesen bi 10 dk izledim 90. dk da gelen mid golü .. Beni gerçekten mutlu etti ..

Nerde Galatasaray'ın UEFA kupası Süper Kupası ..
Nerde Beşiktaşın UEFA çeyrek finali ..

Hatta we hatta nerde Denizlispor un UEFA kupasında Destan yazıp Lyon u eleyip oynadığı Çeyrek Final (Çeyrek finalde Porto ya elenmiştik hatta)



Hala milli takımı çökertiriz ayakları war ulan ne alaka çıkarın şu yabanmcı sayısını adam gibi i durumada elde edelim başarıları .. Al say bakalım Fenerbahçenin elendiği şimdi uefa da yarı finale kalan shalkenin 11 inde kaç alman war

hemen yanıtliyim 0...

Shalke nin teknik direktörü basın açıklamasında : bizde bi Appiah bizde bi Alex bizde bi Anelka yoktu ama geçmesini bildik diyor..

Al Fenerbahçede Alex te war Appiah ta war Anelka da war eee ? ama adamlar kurmuşlar Türk futbolunjun birazda olsa üstünde bi takım şakır şakır oynadılarmı ? evfet oynadılar.. PSV de warmıydı bi anelka bi alex bi appiah hayır yoktu ama sonuçta Adamlarında kadrosu doluydu ..


Artık yalwarıcak konuma geldim bırakın şu yabancı sınırınıda adam gibi yerlere gelelim yazık oluyor..


Bu gidişle seneyede Galatasaray Trömösö ye elenir Seneyede Fenerbahçe maximum gruptan uefaya katılır Beşiktaş ancak gruptan çıkar..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ne galatasaraya boku kendi takımımada atıyorum .. tövbe illa mewzu isticekler hala konusuosun .. uo dada beceriksizdin burda daha beceriksizsin hadi uza.. yiğit midir nedir.. allahın ezik adamı nette delikanlı hala bana laf sokuyor ulan UEFa kupasını aldınız yazıorum burda şu anki durumumuzdan sözediyoruz 0 çekme muhabbetinden diil 3 sene öncenin mewzusu ..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...