Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amacın ne?

MaUWw

Öne çıkan mesajlar

'İnsan doğası gereği şöyle yapar böyle yapar' diye çokça kez yazmışımdır...Dikkat dikkat bu yazı da benzeri niteliktedir.

Hayata bir amaç atfetmeye çalışmak insanoğlunun en önemli çabalarında biri olmuştur arkadaşlar. Dinlerin doğuşu da büyük ölçüde buna dayanır. Yani 'hayatın anlamı' geyiklerini evvel zaman içinde yapmaya başlayan merhumlar oturmuşlar değişik inanışlarla hayatlarına amaç atfetmişler.

Bence - burada şahsi kanaatlerimi paylaşacağım kuzum - hayatın amacı üremektir. Üremeyi 'çiftleşmek'le bir koşmuyorum açıklayiciim.

Üremek ve üretmek benim kafamda bir manadadır. İnsan ölümlü bir varlık olduğundan mütevellit kaçınılmaz sondan sonra da yeryüzünde anılmak ve bulunmak ister. Fiziksel olarak - video kayıtları ve ses kayıtlarını saymazsak - bu istek mümkünleşemeyeceğinden insan ürettikleri ile anılır.

Dünyaya bir çocuk getirmek - ve yahut getirilmiş olanını yetiştirmek ve şekillendirmek - insanın belki de bırakabileceği en önemli izdir. Yalnız bu riskli bir izdir. Zira kontrolü mümkün olmayan bir izdir. Bu önemli izin dışında kaynağını yansıtma ihtimali daha 'yüksek' olan eserlerle de yok değildir. Örneğin yazılan bir kitap, oynanan bir film, katılan bir düşünce, varılan bir sonuç, atılan bir adım, kazınan bir fikir veya anılan bir isminiz varsa amacınıza fazlasıyla ulaşmışsınız demektir.

Amaç yaşamak için refah vaad eden koşullar sağlamak için çabalayıp durmak değil, sonsuzluğa giden yolda var olmayı başarabilmektir efendim. Bu da benden olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

yo yo yo..kapak da ne demekmiş...

ayrıca bahsettiğim şeyden 'soyun devamını' çıkarmış olman da pek üzücü...zira soy-sop gibi kavramlara zerre değer vermem. anlatmak istediğim 'yetiştirilen bir çocuk'tan daha büyük bir eser olamayacağıydı. o çocuğu sizin yapmış olmanız gerekmez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...