Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Einstein Bu Soruyu 24 Saatte Çözmüş:) Gerçekten Çok Zor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Beyler bu biraz değil abartıyalan bir soru. Şimdi top bir kareden bir defa geçebiliyor ya. İlk başlangıç karesinden hiç geçmiyor. yani topun durduğu kareye geri dönebiliyoruz.

Misal topu ilk hareket ettirdiğimiz kareden aynen geri dönebiliyoruz çünkü zaten başlangıçta topun durduğu kare, geçilmiş sayılmıyor. Başladığı kareye geri dönebiliyor. Bu şekilde biter.

Hatta şöyle de diyebiliriz ; bir sağ kareye geçip, hemen sol kareye geçiyoruz. Bu da başlangıç karemize dönmek demek.Sonra da turu tamamlayabiliyoruz.
Mesaj tarihi:
Abi zekilik falan değil, formatınız saniyesinde nasıl kayıyor anlamıyorum !

Başlangıç karesinde duruyor o top. Ordan hiç geçmiyor, sen o kareden çıkıp o kareye dönebiliyorsun ve bu şekilde geçmiş sayılıyorsun. Yani top sistemin içine yerleştiriliyor, geçiş yapmıyor en başta.

Bu genel kültür tadında bir soru yani. Ben burda " cevabı bir tek ben biliyorum, wehehe süper düperim ben " yapmıyorum.

Saçma bir olay kabul ediyorum ama bunun çözümü bu.
Mesaj tarihi:
aslında bu soru zeka sorusu falan değil .. böyle kelime oyunuyla cinlik yapalım durumu.. :) arkadaş doğru cevabı vermiş karelerden dışarı çıkarak çözülebiliyor soru. keza soruda da karelerden dışarı çıkmayın denmiyor. aynşitayn konusunda da sanmıyorum böyle bi durum olduğunu. aynşitayn ı referans gösterip milletin dikkati çekilmek istenmiş sanırım. yani adamın hakkında o kadar çok şey var ki bu konuda adam eğer bunların tamamını yaptıysa bütün hayatı boyunca bilmece bulmaca falan çözmüş olması gerkiyor :)
Mesaj tarihi:
Sanırım arkadaşın demeye çalıştığı , herhangi bir çakallıkla ( topu dışardan dolaştırarak) değil, topu o 25 kareyi bir kez dolaşarak başlanan yere gelinmesi.

Mühim olan böyle çözmek :D
Mesaj tarihi:
Soruda dışarı çıkmak yasak yazmıyo ozaman çıkalım çözelim diye bi mantık olamaz. Çünkü daha öncede dediğim gibi soruda "teleport olamazsınız" da yazmıyo ozaman topu teleport edelim hiç kasmaz...
Mesaj tarihi:
Yahu top her kareden geçiyor zaten. Bir önceki sayfadaki çizim doğru işte. Allahaşkına yani hangi kareye uğramıyor orda.
Adam sağa geçmiş ve aynen geri dönmüş çünkü başlangıç karesinden geçmedi daha önce, sadece ordan başladı ve çıktı. Bu şekilde dönüşünü yapıyor ve etrafı dolaşıp tüm karelere uğrayabiliyor.
Mesaj tarihi:
her kareden 1 kez geçilicekse zaten soru kendılıgınden çözülmüş hepsini olusturan en buyuk kareye koydugunuz zaman aynı zamanda bulunan butun karalerdende geçmiş kabul edilmek zorunda çünkü baska bir kareye gecerseniz aynı kareyi 2 kere kullanmış olursunuz yani hangi kareye koyarsanız koyun soru çözülmüş oluyor . yerseniz :)

[ Mesaj 03 Nisan 2006, Pazartesi - 18:02 tarihinde, delihan tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...