Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

-TotalWar-Yeniçerileri böcek gibi ezmek


zlorwf

Öne çıkan mesajlar

yeniçerileri hiç bir birimle 'böcek gibi' ezemezsin, yerli-yabancı herkesin ortak görüşü en kuvvetli 2-3 yer biriminden biri oldukları. sayısız bina gerektirdiği, turn başı tek yapılabildikleri (tek military academy olayı) ve knight'lardan pahalı oldukları için daha azı da saçma olurdu zaten. süvari deneme hiç çünkü süvarilere karşı bonus alıyorlar attack ve defense'lerine. herhalde ancak varangian guard'la bir şansın olabilir o da kesin değil. gothic foot knights 40 kişi olduğundan denk gelemez, 60 olsaydı belki. teketek birim çarpıştırması şeklinde yapmıyorsan arbalester'ler çok işe yarar..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizans ama sadece early ve high age'de var, late age'de yok..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rica ederimama ben senin gibi iki kere çarpıştırdım bunları, birinde varangian yendi birinde janissary. o da şans faktörü tabii..

aslında bence janissary'ler gayet güçsüz istenilen binaya, harcanan paraya ve çok az üretilebilmelerine rağmen. tonlarca varangian guard yapabiliyorsun ama bütün campaign boyunca taş çatlasa 15000 kadar janissary yapabiliyorsun..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizans'lar zayıf bak halen diyorum, neden sadece bizans'ın aşmış kumandanları var? anasının karnında 8 yıldızlı doğuyor prensler, :-p neden? byzantine infantry'nin dandikliğini dengelemek için. varangian guard üretmek iki turn sürüyor (gemi mi yapıyoruz yahu, zorlaştırmak lazımsa military academy şart koşsaydınız yeniçeri gibi) ) okçuları high age'e kadar iyi sadece ki bulgarian brigands master bowyer istiyor. varangian guard'ları da yapacağın kadar yaptın 1300 küsura kadar, sonra işin iş.

bizans early age'in en güçlü devleti ama sonra katolikler aık ara fark atıyor, katolikler herkese fark atıyor gerçi. ben türkler'i de beğenmiyorum yeniçeriler de dahil. bu dediklerim custom game için değil ama campaign boyunca düşünün. yeniçeri iyi güzel de kaç tane yapabiliyorsun?
eldeki varangian guard'lar tükenince ne yapacaksın adam arbalester'ları koyunca bizans infantry karşısına?

zaten moğol videoma bakın diğer başlıkta link verdiğim, 1230'dakai savaşta bile pavise arbalester kullandım bizans'ın iki unique okçusu varken, neden?[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neden infantry e infantry giriyorsunki varangian guardslar hatirladigim kadariyla pahali ve 2 senede yapiliyordu ustelik senelik goturusude fazlaydi hangi ulke olduguna bagli olarak iyi bir atli birim ile karsilayabilirsin bir baska olayda bazen kalite degil sayi ustunlugunun ve general promotioninin onemli oldugudur.8 bir yildizli general komutasinda spearmanlerle bile karsilayabilirsin jannisary leri...[hline]A little less conversation a little more action please
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya türk olarak hardda oynuyodum
direk turbo annex ettim bizansı (annex değil kuzeyde provinceleri kaldı ama önemli bişileri kalmadı). sonra mısırı. moğolları durdurdum. fakat sonra almohadları ispanyollar aldı ve lancer diye "bişiler" ile saldırmaya başladılar
kardeşim o NE! ne ölüyolar ne kaçıyolar. hiç ispanyol oynamamıştım kolay olur diye ama bu kadar mı olur kardeşim! dalga arkasına dalga geldiler. nese, gemiler sağolsun istanbul-mısır yeniçeri seferleri başladı da durdurabildim.

ama lancerler ne öle? hem deli gibi bişi hem binlerce (şaka :p) yaptı ispanyollar. üstelik birim başına 60 tane vardı. ispanyolların özel birimi filan mı? hiç ispanyol oynamadım; hatta oynadığım tek katolik fransa ile wc yapmaktı. ama lancer filan görmedim fransada? varda ben mi bulamadım?[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
HellHound, 03 September 2003 17:58 tarihinde demiş ki:
bende yeni bir Gandalf vs. Raistlin tarzi bir topic zannettim "Oha nasil yani?" diye bir cevap hazirliodum. Hatta oyleki yanitla kismina hic bisi okumadan "open in new window" diyerek bastim.

Simdi isin gerceginin "hangi kitap serisini okiim?" oldugunu ogrenince bosuna open in new window yapmamis olmak icin bu mesaji yaziorum. Evet gereksiz bir insanim! Bohuhuhuhuhu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dragonutopia:

varangian guard çok pahalı (benzer süvari kadar pahalı değil ama) ama cavalry'den çok daha iyi piyadeye karşı çünkü süvariler anti-süvariye (bilgisayarın en çok yaptığı piyade anti-süvari olanlar dikkat ederseniz) denk gelirlerse yamulur. normal piyade ise dağıtır anti-süvariyi de normal piyadeyi de. anti-piyade bir birim yok benzer şekilde. istediğin süvariyi saldırt bakalım varanian guard'a (aynı valour vb ile) nasıl bir sonuç veriyor. hem bilgisayarın başı kel değil, o da en iyi komutanlarını kullanıyor. bizans'a, ispanya'ya bak 8-9 yıldızlı adamlar gani, 4 yıldız aşağısı adama ordu kullanma ehliyeti vermiyorlar.. :-p

horace:

evet varangian'lar tam benim istediğim gibi doğru oturup doğru konuşuyorum.. :) yeniçerileri de dövdüklerini düşünürsek en iyi piyadeler..

jadelith:

valla maalesef sadece royal knight ve ghulam bodyguards yapmayı akıl edebildi benim rakiplerim şimdiye kadar, bilgisayar yapımı çok güçlü birimler görürsem %95 ihtimalle isyan etmiş loyalist orduları oluyor. lancer'ların chivalric knight'lardan tek farkı defense ve armour'larının daha iyi olması ve emir dışı saldırmamaları, anti-cavalary'e dayanamaz ama onlar da. oyunun en güçlü iki süvarisinden biri, (gothic knights'la beraber, hatta ondan da iyi denebilir) olsun o kadar.. :)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...