Reaper08 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Kramp Türk Hard Rock'ında her zaman ön saflarda yer alan Kramp, 1984'de Bakırköylü üç müzisyen tarafından kuruldu. Grup Nezih Onur (Bas Gitar/Vokal), Doğan Sakin (Gitar/Vokal), İdris Tübcil (Davul)'den oluşan kadrosuyla ilklere imzasını attı. Kramp'ın ilk albümü "Onlarla" 1986'da yayınlandı. Bu albüm Türkiye'de yayınlanan ilk demo olma özelliğini taşıyor. 1986-1990 yılları arasında Erkin Koray ile turne çalışmaları yapan Kramp, 1988'de Cem Karaca'nın alt grubu olarak konserlere çıktı. O yıl içerisinde Türkiye'nin sayılı Rock simaları arasında yer alan Abdülkadir Elçioğlu ve Tuncay Batıbeki ile birlikte "Karikarock" isimli bir gösteriye imza atan Kramp bir çok sanatçı ile çalıştı. Kramp'ın ilk yasal albümü "Lan N'oldu" 1993'de yayınlandı. Bu albüm ilk olarak Hayri Plak etiketiyle piyasada yerini aldı. Ancak Kramp albüm kayıtlarını beğenmeyip Ada Müzik'e geçince albüm ikinci defa Ada Müzik etiketiyle yayınlandı. Bu albümde ressam Erdinç Ünlü albüm kayıtlarının yarısında gruba gitar ve vokallerde, Kod Müzik ve son olarak Zihni Müzik'den hatırladığımız Gökalp Baykal'da iki şarkıda synthesizer ile gruba eşlik etti. Bu albüm SKS (Doruk Onatkut) stüdyolarında kaydedildi. Tonmaisterliğini Yücel Altınbaş'ın yaptığı albümde açılış şarkısı "Lan N'oldu" nun sözlerinde Ahmed Arif ve Nazım Hikmet'in şiirlerine de göndermeler bulunuyor. Duygusal bir atmosferde başlayan şarkı Kramp'a özgün yorumla Heavy Metal'e değin çıkıyor. Ercüment Yılmaz tarafından klibide çekilen "Lan N'oldu" yu izleyen şarkı "Püf Püf" ün sözleri ise II.Abdülhamid döneminde Yedikule Zindanları'na düşen halk şairi ve ressam Kahveci Gürcü Nusret'in "Zindan Şiirleri" adlı eserinde mahkum portrelerinin kenarına yazılmış şiirlerden derlenmiş. 1984'den bu yana Cem Karaca, Erkin Koray, Nuri Kurtcebe, Erdinç Ünlü, Gökalp Baykal, Kronik, Abdülkadir Elçioğlu vs. önemli simalarla çalışan Kramp'ın ilginç bir isim hikayesi var. Kramp ilk kurulduğu yıllarda isim olarak Krank'ı benimsemişti. Nuri Kurtcebe Krank'ın Almancada hasta anlamına geldiğini söyleyince grup ismini Kramp olarak değiştirdi. Kramp'ın ilk yasal albümü "Lan N'oldu" da yer alan 9 parçadan 4'ü Kimse Yokken, Sen ve Ben, Küçük Küçük Damlalar ve Bazı An, grubun kurulduğu yıllarda (1984-1989) yazılmış, o dönem yayınlanan demolarda yer almış ve düzenlenerek bu albüm için yeniden kaydedilmişti. Albümdeki yeni şarkılar ise Gitme, Gençlik ve enstrümantel şarkı "Katarsis"den oluşuyor. Modası geçti denilen Hard Rock'ın Türkiye şubesi Kramp'ın dinleyicilerinin merakla beklediği 2. albüm "İstanbul Sokakları" yine Ada Müzik etiketiyle çıktı. Bu albümde Doğduğum Günlere, Kanatlarım Olsa, Barış Dolu Sevgi Yolu, Kudurmuş Azgın Sular, Onlarla gibi Kramp'ın ilk dönem şarkıları var. Erkin Koray'dan hatırladığımız, söz ve müziği Nuri Kurtcebe'ye ait olan Tek Başına albümün sürpriz ama en iyi şarkılarından biri. Aklıma Gelmişken, Abuk Subuk ve "İstanbul Sokakları" Kramp'ın yeni şarkıları. Spectrum Stüdyoları (Ahmet Güvenç) tarafından kaydedilen albümün tonmaisterliğini Volkan Karagöz yaptı. İyi eleştiriler alan albüm çok geniş bir yelpazede dinleyicilere merhaba dedi. Zira Kramp'ın bu albümü Iron Maiden'den Cem Karaca'ya değin bir çok sanatçıyı hatırlatıyor ve grubun kurucularından Ahmet Kareferya son albüm kayıtlarının ortasında gruba geri döndü.
shapshal Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 ne yapıyorlar şu sıralar? bilen var mı?
Reaper08 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 en son dün çıktılar antalya - gizli bahçe..
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 bende 1 albümleri var da pek dinlemem..
BamMargera Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 ahmet kareferya şu anda izmit lacasa barda çıkıyor..grup meridyen izmitli olanlar bilir..
Reaper08 Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 26, 2006 ya krampın download linkleri lazım ama ilk defa cumartesi günü duydum ama anneme anlatınca kadın hadi ya hadi ya diye kaldı çok sevdiği grupmuş bana müziklerini indir dedi.. :)
duende Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 bassçilarinin metod kitabini almistim iyiydi grubu hiç dinlemedim ama iyi olmali herhalde...
BlaCk Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2007 Türkiyeden çıkmış olan bu olağanüstü gruba hakettikleri ilgi ve talep ne yazıkki oluşamadı.. Daha türkiyede Cem Karaca'dan Barış Manço'dan yada Erkin Koray'dan daha fazla rock muzıgı bılınmezken bu adamlar o yıllarda pure hard n heavy yaparak coktan kendılerını gozumde en ust noktalara cıkardılar. gitaristleri ciddi anlamda çok başarılı, bass müthiş, vocal desen öyle sözler harika... Son cıkardıkları albumu daha dınleme fırsatım olmadı dınledıgımde yorum yazacagım. şimdilik bilmeyenlere tanıtıcı bi kaç video; Lan N'oldu Gitme Sen ve Ben ve reuniondan sonra; kayıtlar haliyle biraz kotu... [ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 03:12 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]
Drall Mesaj tarihi: Ekim 8, 2023 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2023 (düzenlendi) Belgeseli çıkmış 5 sene evvel, görmemişim çok güzel. Bu arada kardeşim dedi, sanırım gitaristleri Hataylıymış, depremde hayatını kaybeymiş edit: yok depremde kaybetmemis, deprem gunlerinde vefat etmis sanirim yanlis anladim Ekim 8, 2023 Drall tarafından düzenlendi
Öne çıkan mesajlar