Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eve online oynayan var mı ;)

karakedi

Öne çıkan mesajlar

bende başlamayı düşünüyorum bu oyuna. kimler oynuyor aktif olarak veya aktif olark oynayan var mı acep aramızda?

birde newbie yardımı alabilir miyim?
hangi ırk seçilmeli,
hangi mesleğe kasılmalı,
hangi gemi,
vb. gibi bilgiler şu aşamada çok işime yarar.

yardım edeceklere tşkler
Sosyal ağlarda paylaş

Eve oynayan baya var,ama hepsi patiden olmadığı için bu forumda pek aktif değil kimse.Bir de çoğunluk dağınık başka başka corplara fazla bir bağ yok türk oyuncular arasında.(aynı corpda olan gruplar hariç tabi)

Irk seçimi aslında kişiden kişiye değişir.Ama teknik olarak şöyle diyeyim: Minmatar gemileri genelde hız ve damage a dayalıdır ve shieldleri daha güçlüdür.Silah olarak projectile kullanır.Skiller iyise gayet güzeldir ama başta biraz zorlayabilir (gunnery skillerine çok bağlıdır proj tipi silahlar).Ayrıca silah atışları capacitorden harcamaz.Amarr gemilerinin armorları çok sağlamdır ve lazer tipi silah kullanırlar.Lazer ammo kullanmasa da her atışın capacitoru yemesi gibi bir dezavantajı vardır.Caldari gemilerinin de shieldleri güçlüdür genellikle.Silah olarak missile tercih ederler.Missile skilleri de çok fazla tutmadığından gemiyi maksimum verimine getirmek kolaydır(damage bazında). Gallante gemilerinin ise armorları güçlüdür ve hybrid silahları kullanırlar.Bu tip silahlar hem biraz cap harcar hem de ammo tüketir.Sonuçta en güçlü ırk diye birşey yok hepsi farklı ve dengeli.

Meslek olarak oyun sınırsız.Zaten skill cap olmadığı için istenilen her skill train edilebilir.Ancak tabi bazı yapılabiliecek işler mevcut.

Korsanlık,UO pksı tarzıdır,önüne geleni patlatıp lootunu alırsın yada "şu kadar vermezsen patlatırım" diye tehdit edip ransom alırsın.Dezavantajları ise yüksek güvenlik seviyeli sistemlere giremezsin ki bunlar genelde trade hub dediğimiz ticaretin döndüğü yerlerdir. Alışverişlerde sorun yaşayabilirsin.

Empire piracy ise security statusu düşürmemek için diğer diğer corplara savaş açıp(savaş tek taraflı açılıyor eve de),şunları şunları yapmazsanız savaşı kapamayız tarzı korsanlıktır.Dezavantajı pek yoktur ama normal korsanlık gibi her önüne geleni patlatamazsın sec status için.

Paralı askerlik ise para karşılığı belli bir corpla savaşmak yada belli bir corpu korsanlardan korumak ve hatta para karşılığı alliancelara karşı savaşmaktır.

Yok ben pvp istemiyorum sakin sakin gemi üreteceğim dersen o da var,madencilik ve üreticilik.(tabi maden kazarken korsanlar saldırabilir,sonuçta eve evreninde yüksek güvenlik bölgelerinde bile saldırıya uğrayıp patlayabilirsin)

Bunların dışında alliancelara üye olup bütün bunların karmasını da yapabilirsin.Çünkü Alliance bölgeleri genelde 0.0 dediğimiz kanunsuz bölgelerdir,buralarda allianceların kanunları geçer(ve hiçbir penalty olmadan herhangi birinin gemisini uçurabilirsin) ve sürekli birbirleriyle bölge(ve kaynak) elegeçirmek için savaşırlar. Bu yüzden alliancelar her türden oyuncuya ihtiyaç duyarlar.

Teknik detaylar dışında,eve i eve yapan bence pvp ve insan faktörünün oyunda olması.Oyun dünyası tamamen playerlar etrafında dönüyor bu yüzden insan ilişkileri çok önem taşıyor.

Ben uzun süre korsandım,sonra alliance işlerine girdim.Şu an merc/empire war/korsanlık işleri yapıyoruz.Ancak tekrar alliance olaylarına girmeyi düşünüyoruz corpca. Benim tavsiyem bütün yolları dene sana en uygun olanını seç.

[ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 17:46 tarihinde, codmaster tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hmm dengelidir demişsin ama anlattığın kadarı ile minmatarın bariz avantajı var sanırım.

said:
Minmatar gemileri genelde hız ve damage a dayalıdır ve shieldleri daha güçlüdür.Silah olarak projectile kullanır.Skiller iyise gayet güzeldir ama başta biraz zorlayabilir (gunnery skillerine çok bağlıdır proj tipi silahlar).Ayrıca silah atışları capacitorden harcamaz

daha ne olsun diyesim geldi ;)

ilk başlarda bol bol mining yapacagım için, minmatar mı seçsem?

skillerim dolana dek pek savaşmaya niyetim yok zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama tabi şöyle birşey var,minmatar gemilerinde shield tank yapabilmek zor,çünkü tempest dışında medium slotu(shield tanking için gereken modlar med slotlara takılıyor) fazla olan büyük gemisi yok.Medium slotlara daha yararlı şeyler koyabilmek için de armor tank yapmak zorunda kalıyorsun.Yani sonuçta shield tanking olayını yapacaksan EW(electronic warfare) den ödün vermen gerekiyor ki o da pek mümkün değil eğer pvpde rolün gunship(damage dealer) olmak değilse.

Ayrıca hız avantajı bariz olarak sadece stabber adındaki cruiserda belli oluyor(o da geminin özelliklerine bağlı olarak),yani genel olarak hızlı ama öyle çok abartı farklar yok.

Bir de damage olayı da tabi skillerle de bağlantılı.Damage e bonus veren belli gemileri var tabi ama genel olarak diğer dezavantajları ile diğer ırkların gemilerini dengeliyor.Gemilerin hız,damage gibi özelliklerini etkileyen en büyük etken modüller,skiller modüller yanında ufak bonuslar sağlıyor sadece.

Sonuç olarak minmatar gemileri sağlam ama skillerin de bol ve sağlamsa :).Bir de zaten illa kendi ırkının gemilerini kullanmak zorunda değilsin,ırk gemiye bonus vermiyor,istersen hem minmatar hem caldari gemileri kullan mesela.Sonuçta skill cap yok :).
Sosyal ağlarda paylaş

hmm anladım, o zaman bana en az uygun olan ırk minmatar imiş.

ya aslında benim öyle pek savaşta gözüm yok,
daha çok işte mutlu mesut mining yapayım,
engineering var sanırım oyunda, eger tahmin ettiğim gibi ise, işte böyle degişik itemlar yapayım, gidip bi yerleri kazıp maden cıkartayım onlarla gemi, uzay üssü, gezegen, güneş sistemi yapayım. bu triplerdeyim.

cok zaman ayıramayacagım zaten, günde 1 saat anca oynarım diye tahmin ediyorum.

diger mmolardaki engineering / mining gibi craftsman olmak istiyorum büyüyünce ;)

sence hangi ırkı alayım bu mantıkta oyun oynayacaksam? skill puanları vesaire veriyor muyuz oyunda, onları nasıl ayarlayayım?

ps: cevaplar için çok tşk ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bence hangi geminin tipini beğeniyosan onu kullan.Bana gazı vermişlerdi minmatar olduk.Çok fazla skill istiyor gerçekten.
Yani bi minmatar kullanıp saatlerce ekrana bakıp "ulan bu geminin kaptan köşkü nerede,ben neredeyim bu gemide" tribine gireceğine 3-5 az-fazla vurursun,fazla ölürsün-az ölürsün ama güzel bi gemiye binersin bence :)
http://www.eve-zone.net/gallery.aspx
http://www.destabiliser.com/eveships/
Ben olsam gallante yada amar gemilerini seçerdim.
Bide bence skillerin olana kadar mining yapma olayını kafandan çıkar,pvp tarzı bir karakter yapacaksan mining-üretim skillerine falan hiç girme boşa zaman kaybetme,kill görevlerini yaparsın hem atış talimi falan olur hemde combat skillerine çalışmış olursun.
Bence tabi bunlar,2,5-3 ay falan oynadım,şimdi biri çıkıp sen ne kadar oynadın sus falan der önceden şeediyim yani.Konuşmaktan korkar olduk valla.
Sadece üretim diyosan Türkçe kaynak olarak Daghan'ın yazılarınada bakabilirsin.
http://www.eve-csce.com/forum/ (üretim-madencilik)

[ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 20:59 tarihinde, Buzx tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bide her ırk'ın 3 clanı var yanı her ırk dan herşey cıkıyo savaş konusnuda cok ceşitleniyolar, craftda öle bi ceşitlilik yok pek,

onun dışında gudne 1 saat falan oynıycaksan eve senın oyunun cıdden skill geliştirme sistemi yüzünden, xp kasmak yok bişey yok, hatta bende öle oynuyorum destination seciyorum gemı ucarken ben photoshop acık painter acık calışıyorum

gemi tiplerine bi bak cidden genelde insanlr sevmiyo ama ben sevdim minmatar gemilerinin tiplerini hikaye olarakda uyuyo bana o yuzden minmatar sectim,

ozetlersek backgroundları:
amarr: the empire işse zealus tipler, minmatarları yıllarca köle etmişler hala minmatar köleler kullanıyolar
caldari: kapitalist bunlar para para para diyolar
Gallante: yaşasın demokrasi diyenler bunlar
minmatar: bunlarda oramın tribalistik takılanları haylaz asi şeyler işte sevmiyolar caldariyi amarrları savaşıp kurtulmuşlar amarrlardan gallante'nin yardımıyla.

minmatar titan'ının ismi ragnarok daha ne olsun..
Tabi 10 yıl oynasam bi tane gormıyabilirm ama olsun

[ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 21:25 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Industry hakkında hiç bilgim yok,bpo bpc nasıl yapılır nasıl üretim yapılır vs onları üretici arkadaşlara soracaksın :).Ve tutorialı kesin oyna,baya yararlı basit şeyleri öğrenmek için.

[ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 23:21 tarihinde, codmaster tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben oynuyorum ,tavsiyem yeni blodlinelardan achura monk açıp ya 9/9/9/9/3 (3 karizma oluyor :) ) yada 10int 3 charizma 12 perception 6 memory 8 willpower gibi uber attibutelera sahip olman.(eğer daha yarıntılı bilgi istersen www.eve-search.com dan ''end of the balance'' adlı topiği arayıp oku
Meslek yok her şey olailbirsin kabaca,tek değişen şey attributelerine bağlı olarak skili çalışmak için gereken zamanın uzaması yada kısalması.mesela 3 karizma ile ticaret skillerini yavaş çalışacaksın yada leadership skillerini(ki leadership skilleri zaten party içinde çalışıyor kabaca ve 1 kişi lvl 5 e sahipse on kişinin lvl 5 olması bir şeyi değiştirmiyor yalnız 1 kere uygulanıyor bu bonus ve herkese yetiyor )
trade olayı için tavsiyemiz hemen bir alt char açıp karizması yüksek bu arkadaşa trade skillerini çalıştırmak :).
Bu arada oyunda olmasanda skillerini çalışmaya devam ediyorsun ve yalnızca 1 tek karakter skill çalışabiliyor.
Skilleri marketten alıyorsun
eğer üretim işine gireceksen orada olay şöyle bpo ve bpc ler var.Bpo =blue print original bpc=blue print copy
bpo ların bir kısmı marketten alınabiliyor.Bir kısmı research agentler tarafından veriliyor(bunlara tech 2 deniyor oyun jargonunda),birde bazı ödül bpc leri var.
bpo yu aluıp matrial ve time efficiency reserach denilen araştırmaları yapıyorsun ,malzemenin üretim ,için gerekli zamanı ve malzeme israfı azalıyor.Ayrıca production efficiency skili her lvl de 4% azaltıyor israfı.
BUndan sonra sen sor biz cevaplarız :).
Bu arada günde 1 saaat oynaman bir şey değiştirmez skilleri çalışmak için grind yapmak gerekmiyor isterrsen hiç girme skill çalışılıyor.Yalnız bitiş zamanına dikkat etmek gerkiyor.Oyundan çıkmadan uzun süreli skilleri çalışmaya başla( skill değiştirince herhangi bir ceza vb . söz konusu değil)

[ Mesaj 27 Mart 2006, Pazartesi - 23:55 tarihinde, jagd tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada gallante oldum arkadaslar,
aslında bilmiyorum ne oduguma öylesine karar verdim şans artık ;)

çok tipsiz bir tipim var, beceremedim güzel bi karakter profili yaratmayı. tam ibiş gibi oldum diyordum ki, oyun bana "ibis" adlı bi gemi verdi ;) "cuk" oturdu yani ;

attributes olarakda intelligence ve memory abandım,
11 int, 9 memmory mi ne var.
iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ;)
belki biraz oynayıp ögrendikten sonra silerim karakteri.

ps: bu arada oyundaki ismim "karakedi" , online görürseniz msg atınız ;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...