beybin Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Yeni Şafak Gazetesi yazarı Mustafa Özel'in köşesine taşıdığı, >>yaşanmış çok ilginç bir iş başvurusu hikâyesi: >>Alttaki işbaşvuru formunu dolduran Mehmet Tartar'ın başvuru formuna >>yazdığı cevaplar: >> >>1. Adınız Soyadınız: >> >>Mehmet Tartar >>2.Yaşınız: >>Yirmi sekiz. >>3) Şirketimizdeki hangi pozisyon için başvuruyorsunuz? >>Mümkünse yatay bir pozisyon için. Eğer daha ciddi bir cevap >>istiyorsanız, ne iş olsa yaparım. Şart öne sürebilecek durumda >>olsaydım, burada bu formu dolduruyor olmazdım. >>4. Düşündüğünüz ücret: >>Aylık 5.000 YTL maaş artı yıllık kârdan yüzde 10 hisse! Eğer bu >>mümkün değilse, siz bir ücret önerin, ben size evet yahut hayır >>derim. >>5. Eğitiminiz? >>İdare eder >>6. Son işiniz: >>Sadist bir şefin deneme tahtası olmak. >>7. Son ücretiniz: >>Hak ettiğimin çok altında. >>8. Önemli başarılarınız: >>Arakladığım kalemlerden muhteşem bir kolleksiyonum var; evde >>sergiliyorum. >>9. İşten ayrılma sebebiniz: >>Bkz. Cevap 6. >>10. Size ulaşabileceğimiz saatler: >>Banka atm'si gibiyim: 7/24. >>11. Çalışmak istediğiniz saatler: >>Pazartesi, Salı ve Perşembe 13.00-15.00 arası. >>12. Şimdiki işvereninizle görüşebilir miyiz? >>İşverenim olsa burada olmazdım. >>13. Fizik durumunuz 20 kilogramdan fazla taşımanıza engel mi? >>Belli olmaz, ne taşıdığıma bağlı. >>14. Otomobiliniz var mı? >>Evet, ama soru yanlış sorulmuş. "Çalışır durumda bir otomobiliniz >>var mı?" diye sorsaydınız, cevabım farklı olurdu. >>15. Daha önce bir yarışma veya madalya kazandınız mı? >>Madalyam yok ama lotoda iki kere 3 tutturdum. >>16. Sigara içiyor musunuz? >>Otlanacak bir enayi bulabilirsem. >>17. Beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz? >>Bana tutkun zengin bir fotomodelle Bahama Adaları'nda yaşamayı. >>Bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim. >>18. Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz? >>Hayır, ama sıkıyorsa aksini iddia edin. >>19. Sizi bu başvuruyu yapmaya iten gerçek sebep nedir? >>Birbiriyle tutarlılık derecesini kestiremediğim iki cevabım var: >>a) İnsan sevgisi ve tüketicilerin iyi beslenmesine katkıda bulunma >>arzum. >>b) Gırtlağıma kadar borca batmış olmam.. >> >>Sonuç: Mehmet Tartar işe alındı.
Muhallebi Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Burda önemli olan işin ne olduğu :)
Zephyros Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 ohannes dalga deniz geçiyosun değil mi aksam aksam
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 ben konu başlığına cevap veriyim; mehmet "kolpa" taşar işe alındı.
beybin Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 forward mail ama bir gazeteci bunu köşesine yazmazdı herhalde değil mi=))
Warhero Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 fıkraları da koyuyorlar. ayrıca forward'ın gerçek olması da gerekmez. komik "gözüksün" veya marjinal olsun, yeter. iki tık, yolla.
beybin Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 ben forwardların gerçek olduğundan değil bir gazetecinin bunu köşe yazısına yaşanmıştır ibaresi koyup bunu yazmasından bahsediyordum=)
SoulCube Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 sırf haber olsun yazı olsun köşe dolsun diye yazıyolar beybin inanma. yoksa fenerbahçe 10 kere ronaldinho yu 5 kere ronaldoyu, galatasaray zidane ı ve nedvedi almıştı.
Ractamainus Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 uzun bir ara "iş görüşmesinde çorbasını tatmadan tuz atan başvuranın, önyargısı yüzünden işe alınmaması" ile ilgili büyük bir efsane dolaştı. ders çıkarırdık " işgörüşmesinde herşeye dikkat ediyorlar. çorbana attığım tuza bile... " gibi. kimse de sormazdı; "ulan hangi iş görüşmesinde işverenle çorba içiyosun denyo?!" =P
xueshen Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 bir ülkenin atasözüdür o. tadına bakmadan tuz atma gibisinden bişey ama hangi ülke :D
eldiablo Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 bence sorulara verilebilecek en mantıklı cevaplar
forgiver Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 yıllar önce mcdonalds a internet üzerinden iş başvurusunda bulunan birinin cevapları diye okumuştum
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 yeni şafak demeyin bana ya sinirim tepeme çıkıyor
Saykoleo Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Yalnız adamın işe alınma olasılığı var bayaa, şirketler böle saçma sapan hayalgücü yüksek sandıkları insanlarla bayaa ilgileniyolar çünkü :)
karpuz Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 15. Daha önce bir yarışma veya madalya kazandınız mı? >>Madalyam yok ama lotoda iki kere 3 tutturdum. süpermiş, devamı pek iyi değil :)
Öne çıkan mesajlar