Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vaay! Türkiye'de ne kadar cok oyun yapan gence varmış

Queen

Öne çıkan mesajlar

trajikomik bir olay, "Ceviz Kıran"'daki "Dünya döner mi ? dönmez mi ?" tartışması gibi :D

Bu insanların temel hatası bence "oyun" yapmaya çalışmaları, oysaki bilgisyar grafiklerinin derinliğini görebilseler o saniyede korkup kaçarlar.

UnReal'ın programcılarından birinin sunumundaki "Oyun"'unun temel ihtiyaçlarına bakın...
http://www.st.cs.uni-sb.de/edu/seminare/2005/advanced-fp/docs/sweeny.pdf

birde sumunda şunların atlını çizmeden edemeyeceğim
§ Low-level, high-performance code
§ Written in C++ with SIMD intrinsics

hani bazı zibidiler çıkıyorda "C++ ile yazıldı" "C++ Öğren" falan diyorya... bakınız ne kadar (!) ilgiliymiş...

[ Mesaj 25 Mart 2006, Cumartesi - 16:37 tarihinde, Maleboge tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben onların calışmalarına saygı duyuyorum, ama bu işe, bu kadar kolay gözüyle bakmalarına kızıyorum Ben de zamanında GameMakerla, AdventureMaker'la ve RPG maker gibi programlarla uğraştım. Ama yapabileceklerimin sınırlarının hep farkında oldum. Yani buradakiler gibi "hadi bende seneryo var, gönüllü bir kaç kişi arıyorum, oyunun sitesini ben yaparım, hadi şin coğunu zaten ben bitirdim siz de kodlarla grafikleri yaparsınız, ne kadar cazip bir tekli fe değil mi?" mantığıyla yürüdüğüm olmadı. Ayrıca üretken olmadığım da doğru değil. Benim de uğraştığım bazı şeyler var. Yani bir insanın yaptıklarını forumdaki postlarından değerlendiremezsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır, bir şey üretiyorsan, oradaki emeğin değerini de en iyi sen bilirsin diye düşünüyorum. kendime bakınca daha 1 sene öncesine göre çok aşama kaydetmişim, 1 sene sonra da bundan daha ileride olacağım. çalışma meselesi..
ki o projelerin arasında programlama açısından gayet güzel olanları da var. fakat bizde bu oyun işi sadece programlama kısmına bakıyor. grafik falan yok :) zaten olan grafikerler de el üstünde tutuluyor.

yani demek istediğim şu, şimdi belki bir şeye benzemiyordur ama hevesleri varsa geliştirirler; seneye 3-5 tanesi birleşir bir şeye benzeyen oyun yaparlar.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
biz c++ yazarak oyun yapıyoruz herhangi bi motorla diil. visual basic ten kendimiz tasarlıoruz.

said:
tamam bizde c script diliyle yazıoruz dedik. yannış bişimi dedik. bizemi öğretcen bu işleri.

Bırahh allasen hazır gamemakerlarla oyun yapıp bir de çok anlıyormuş gibi kendini rezil edenler yokmu...

*Komik*

PS : Ayrıca ben hiç gerçekten azimli birisini göremedim.Herkes birbirlerine hava atacağım edası ile yalan söylüyor aynen şu tarzda
"Ben c++,vb,web programlama dillerini çok ileri düzeyde biliyorum"
Şimdi konu oyun programlama söylediği dillerinde uzaktan yakından alakaları yok birbirleri ile.İşte böyle gençlere ihtiyacımız yok.Tabiri cahizse LAMER kesim...

[ Mesaj 26 Mart 2006, Pazar - 06:26 tarihinde, ad3m tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ordaki gençlerin çoğunluğu henüz liseye giden, altyapıları olmasa da en azından bir şeyler yapmaya çalışan hevesli insanlar. Bunda eleştirecek bir şey yok, bunda seni ilgilendiren bir şey de yok. İsteyen istediği kadar forum açar, istediği kadar topic açar, istediği gibi tartışır oyun yapımını. Biz kim oluyoruz da bunu eleştiriyoruz onu anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

adamların ilgisine ve azmine taktdir..
ancak "beyler varmısınız 3D oyun yapalım", "hadi bi oyun yapalım, 3D olsun, aylarımızı verelim, ben oyun yapmaktan anlarım, senaryo yazarım ama gerisini yapıcak adam lazım" diye konu açanları görünce açıkçası ben de güldüm.. acı bir gülümseme ile..

[ Mesaj 29 Mart 2006, Çarşamba - 09:03 tarihinde, Dragonmax tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...