Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lise 2 Kitabı 1931-1942

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

işte anlaşılmayan nokta orası. kitapta olaylara tamamen objektif bir şekilde bakılmış. cebrailin inip mucizeler gerçekleştirmesi ise tamamen subjektif bir bakış açısıdır. o yüzdendirki sizinde savunduğunuz gibi kitaplarda mucizelere değil gerçeklere yer verilmelidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin şekilde bir tavırla tarihi incelememiz gerekirse sadece 3 dinin değil, gelmiş geçmiş tüm dinlerin gerçek olma ihtimaliyle hiç bir dine dayalı tarihsel varsayım yapamamamız gerekir. Nitekim putperestliğin de yanlış olduğu %100 kanıtlanmamıştır, şamanizmin de, maniheizmin de, taoculuğun da. Ancak tarihin büyük ve önemli bir bölümü din-toplum ilişkisini oluşturaraktan toplumlar tarihine sosyolojik açıklamalar getirebilmektir. En nihayetine gelirsek, dinlerin de ötesinde tarihsel kesin gerçek diye bir şey yoktur. Orhun yazıtlarının varolması ve üzerinde zamanın beyleri tarafından yazılmış olduğu yazması da Orhun yazıtlarının kesinlikle onlar tarafından yazıldığını kanıtlamaz. Yani bahsettiğin %100 kesinlik mantalitesinin sonucu tarih bilimini öldürmeye kadar sürükler.
Sosyal ağlarda paylaş

evlyn dostum bos yere kasma bosver Bir yaradanın olduğuna inanmayan kişiyi burda birşeyi kabullendirtmek cok zordur . Sana evrim teorisi falan die cvp yazan arkadaşta saclamamıs zaten cocukla cocuk olma derler halk arasında gecenin bu saati uğrasmak istemiyorum sacmaladığının acıklamasını yapmak gibi sadece masal demek hakarettir burda senin buna masal demen yalan demen uygulayan kişiye yalancı demen bir seyin yalan olup olmadığınıda ispatlamadan kimseye yalancı diyemezsin . ki ne garip sana göre İslamdada iftira suctur ispatlaman lazım eğer sen bunu ispatlayamazsan suclusun senin gibi insanların olacağınıda bildirmiş ve bunu önlemek icin yapmasınlar die uyar demiş ilginc inanmazsın bosverr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kamoncuk demiş ki;
evlyn dostum bos yere kasma bosver Bir yaradanın olduğuna inanmayan kişiyi burda birşeyi kabullendirtmek cok zordur . Sana evrim teorisi falan die cvp yazan arkadaşta saclamamıs zaten cocukla cocuk olma derler halk arasında gecenin bu saati uğrasmak istemiyorum sacmaladığının acıklamasını yapmak gibi sadece masal demek hakarettir burda senin buna masal demen yalan demen uygulayan kişiye yalancı demen bir seyin yalan olup olmadığınıda ispatlamadan kimseye yalancı diyemezsin . ki ne garip sana göre İslamdada iftira suctur ispatlaman lazım eğer sen bunu ispatlayamazsan suclusun senin gibi insanların olacağınıda bildirmiş ve bunu önlemek icin yapmasınlar die uyar demiş ilginc inanmazsın bosverr
hoyda bre, 23 yaşına geldik hala çocuk diyo. can sıkma be evladım.

var mı arkadaşım bir ispatın bi delilin bi gözlemin bi deney sonucun allah'ın varlığına dair? yok. o zaman söylediklerin benim için ve müslüman olmayan bi 4-5 milyar insan için masaldan öte değer taşımıyor. bu kadar basit. allah'ın varlığının bilgisinin kaynağını umursamıyorum zaten ne diye kalkıp yalancı diyim. yalancı lafı ağzımdan çıktı mı hayır onu sen ekliyorsun.

bak senin mantığınla ne olur biliyo musun? bu olur;

memet ali ağaca ben mesihim dedi, gidip inandın mı adama sen? inanmadın mı? o zaman memet ali ağacaya yalancı diyorsun? elinde kanıt var mı?? demek ki sen iftira ediyorsun. yani günahkarsın. inandın mı yoksa? peki ne diye mesihi kurtarmak için hiç bir şey yapmıyorsun? yoksa pasifist misin? yani aktivizmi karalıyorsun? peygamberimiz bir aktivistti? sen peygamberi mi karalıyorsun? ya sen peygamberi karalıyorsun ya ağca mesih.

ya da bak şöyle pambuk prensesin varlığının ispatı;
pamuk prensesin olmadığını ne biliyosun sen? dün gece çok güzel vakit geçirdim biz pambuşumla. yok mu diyorsun? o zaman sen bana yalancı diyorsun yani? seni tanımadığıma göre demek ki sen iftira ediyorsun. ya sen iftira edip günah işliyorsun ya da pamuk var.

[ Mesaj 20 Mart 2006, Pazartesi - 05:28 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ayrica okulda din dersi diye dua ezberletilmesi sacmaligin daniskasidir, din dersi vericeksen objektif her dini anlatan bi sekilde verirsin, yoksa o din degil islam dersi olur ve evet katiliorum zorlamadir bu...

eheh, ilkokul 5'teydim sanırım, bigün hoca kaldırmıştı tahtaya, bilmemne suresini oku demişti, bilmiyorum örtmenim demiştim, peki şunu oku demişti, onu da bilmiyorum örtmenim demiştim, oğlum bildiğin herangi bişey oku o zaman demişti, örtmenim valla hatırlayamadım şimdi hiç demiştim, "sen ne biçim müslümansın harhar" diye azarlamıştı beni. o günden sonra da soğumuştum müslümanlıktan =p şimdi de çevremde kendisini tüm benliğiyle alllah'a teslim etmiş olan, düşünceleri dinle kısıtlanmış dangalakları gördükçe, teker teker hepsini omuzlarından tutup, sarsarak "birazcık da kendin ol be adam" diyesim geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

canım sen inanmaya devam et arkadaşlarınla öldüğün zaman görürsün cennetin koocaaa kocaaa kapılarını.
demiş bi arkadaş

öncelikle sanane !! benim inancım bu sanane yani...ayrıyetten biride nie atatürkü sewmez bu yobazlar medenileşme çabaları yüzünden..BENZERİ bi laf etmiş...peki nie bütün dinsizler atatürkü sewiyo...

ben dinime gayet bağlıyım ve atatürküde sewiyorum...ama kanımca atatürkün vatanımız için yaptıklarıyla sewilmesi gerekir bu konuyla ilgili diiil ayrıyetten atatürkte inanan bi insandı...

allaha inanmayanlara söylüorm bilim bilim diosunuz...din konusunu geçin...bilimin açıklayamadığı ama sizin inandığınızda o kdr şey wardırki...doğada bi ton olay war açıklanamayan...

sen inan weya inanma...ama bizim inandıklarımıza masal demeye hakkın yok....benim senin söylediklerini saçmalama bi yürü git bi tarafından sallama deme hakkım olmadığı gibi...

ayrıca inanıyım bari bi kaybım olmaz diyerek inananlarıda kınıyorum...

din kültürü ve ahlak dersi islam dersi diiildir bütün dinler öğretiliyodur zaten onuda bi tarafınızdan sallamayın (KANITI WAR)

bizim allahın warlığı için bi kanıtımız yok ama sizinde yokluuu için bi kanıtınız yok...

olayları atatürkle bağdaştırmayalım...tarih kitabı olduuundan dolayı öyle yazılmıştır kesinlikle yok veya war gibi bişi söylenmiyodur...
Sosyal ağlarda paylaş

@boach biraz sert çıkmışsın ama neyse.

@Rahan. Sanırım bu sefer tepki gösterme hakkım var?
said:
şimdi de çevremde kendisini tüm benliğiyle alllah'a teslim etmiş olan, düşünceleri dinle kısıtlanmış dangalakları gördükçe, teker teker hepsini omuzlarından tutup, sarsarak "birazcık da kendin ol be adam" diyesim geliyor.

Allah'a teslimiyet ne zamandır düşünceleri kısıtlıyor? Ne zamandır tüm benliğiyle Allah'a teslim olan bir kul dangalak oluyor? O dangalaklar da senin gibileri görünce omuzlarından sarsarak "biraz kendin ol" demek istiyor emin ol.
İnsanların inançlarına neden laf atıyorsunuz ki? Kişisel tatmin meselesi filan mı bu? Yani milletin inancı ile dalga geçip hakaret edince ve karşındakini kırınca kendini daha mı iyi hissediyorsun?
Benim gözümde bir Hindu da bir Hristiyan da bir Yahudi'de bir Budist'te bir Pagan bir Müslüman'da inancını yaşayan insandır. Herhangi biriyle dalga geçilmesini, hakaret edilmesini kusura bakmayın ama şahsen kaldıramıyorum. Hoş görmenizi arzu ediyorum.

[ Mesaj 20 Mart 2006, Pazartesi - 18:28 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bizim allahın warlığı için bi kanıtımız yok ama sizinde yokluuu için bi kanıtınız yok...

Olmadı.

Ekleme (Zira tek kelime yazmak da olmaz);

Jupiter'in merkezinde uçan atlar var desem, aksini kanıtlayamaz kimse. Bu mantıkla ~600m kişinin sözkonusu atların varlığını kabul etmesi lazım.

Allah'ın varlığı için bir kanıtımız yok demek inancını reddetmek oluyor. Islam dinince kanıt var, sorun olan bu kanıtların somut değil inanca dayalı olması, ki bu durumda inanmayan kişiler için kanıt sözkonusu değil.

[ Mesaj 20 Mart 2006, Pazartesi - 18:34 tarihinde, Exodus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

asinan, yanlış anlamışsın tamamen. "dangalak" diye bahsettiğim insanlar, "olsun, kaderdir" diyerek ezilip büzülenler; dini olur olmadık yerlere sokan, olur olmadık şeylere alet edenler. ki bu cümledeki ikinci kısım da birinci kısmı sömürüyor genellikle. kimsenin inancına bir şey dediğim de yok, ama "diğer tarafta mutlu oluruz nasılsa" gibi bir anlayışla bir yaşam süresi boyunca her denilene kafa sallayanlara ve kendilerinin koyun gibi güdülmesine izin verenlereydi lafım. onları kastediyordum "kendiniz olun" derken, "kendinizi savunun, hakkınızı arayın, ezilmeyin, büzülmeyin, çile çekmek için yaşamayın"ı kastederken. zaten bu yüzden geride değil mi dünyadaki bütün islam toplumları?

ekleme: yalnız sanırım sabah mahmurluğuyla "tüm benliğiyle kendini allah'a teslim etmiş olan" kısmını başka bir şey anlatmaya çalışırken, bir anlık dalgınlık sonucu yazmışım, onun için özür dilerim, kastettiğim o değildi.

[ Mesaj 20 Mart 2006, Pazartesi - 18:45 tarihinde, Saeros tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Demek ki bende var bişi :) Kusuruma bakmayın bu ara herşeyi yanlış anlamakta üstüme yok.

Kimse doğru dürüst inancını bilmiyor ki. Öğrenmek için de çaba sarfetmiyor. İslam'da kader diyip boyun eğilecek yer vardır (örneğin bir doğal afette ne yapabilirsiniz ki eğer tüm önlemleri aldıysanız?) susulmayacak yer vardır (isyan demiyorum. "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" diye bir hadis var diye biliyorum yani.) Dolayısıyla kulaktan dolma bilgilerle yaşayıp gidiyoruz. Sonra suç dinin oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...