Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1. Dünya Savaşı Propaganda Postakartları


TambourineMan

Öne çıkan mesajlar

Birinci kartpostaldaki yazının anlamı : Savaşta Beraber/Beraberce Savaşta

İkincisindekinin anlamı "1914 Dünya savaşındaki birleşik kuvvetler" gibi bir şey (itilaf devletleri, Mihver devletleri diyebiliriz- Miğfer devletleri diyemeyiz o yanlış anlaşılanı!)

Üçüncüsündeki de şöyle diyor: Birleşik(birleşen) kuvvetlerimiz amaca/hedefe doğru ilerliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada İngilizlerin Wellington House da(propaganda bürosu) bir yerlerini yırtarak Amerikayı savaşa sokmak için neler çevirdiğini yazmaya kalksak yüzlerce sayfa sürer herhalde. Her iki büyük savaşdada önemli faktör İngilizlerin dış ülkelere propaganda yapması, Almanların da ülke içine yapması. Diğer ülkeleri kendine çeken ingiliz ve amerikan propagandası nihayetinde başarıya ulaşıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şahsi kanaatim o saatten sonra hangi tarafta yer alırsak alalım işimizi bitireceklerdi, Rusya ve İngiltere'nin Osmanlı'yı paylaşmak için üzerinde tartışıp durdukları planları bile vardı. Akdeniz, sömürgeler hedehödö diyen İngilizlerin tarihte başka yerlere yaptıkları gibi "güvenlik amacıyla" askerlerini yığıp sonra fiili olarak işgal etmeyeceğinin de garantisi yok, sonumuz Irak veya Hindistan gibi de olabilirdi kısacası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında doğru taraftaydık.

Eğer savaşı kazansaydık Osmanlı'nın en belalı düşmanları aradan çekilecek ve yapılacak anlaşmalar vs. ile de Afrika'daki topraklar alınabilecekti.Tabii Osmanlı üzerindeki planlar ayrı bir aşama ama Osmanlı tekrar toplanabilecek duruma gelebilirdi.

Ama iyi ki yenilmişiz de bu gün Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

*Almanya yenilince bizde yenilmiş olduk*

Tarihin en büyük yalanlarından biri. Osmanlı, Çanakkale hariç girdiği her cephede savaşı kaybetti. Güneyde nispeten başarılı yürüyen harekat savaş gücümüzden fazlasına kalkışmamız ve İngilizlerin Arapları üzerimize salmasıyla sona erdi. Doğu cephesinde Enver Paşa'nın 90.000 gence malolması ayrı hikaye. Batıda işe yarar icraatimiz yok.

Çanakkale bıçağın kemiğe dayandığı yerdi. Rusya'ya yardım götürmek olduğu kadar, Osmanlı'nın başkentini işgal edip savaşdışı bırakmaktı amaç, bunu da orada yazılan bir efsane sonrası İttifak devletleri hiç beklemedikleri bir şekilde başaramadılar.

O bakımdan hem kendinizi "biz süperdik, inanılmazdık" diye kandırmayın, hem de jön Türklerle devam etseydik zaten batan gemi olan Osmanlı'nın bir şekilde dağılacağından emin olun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hiç bir cephede tam olarak kaybetmedi ama kazanmadı da.

Bak her cephede komutanların vs. verdiği salakça kararlar yüzünden binlerce insan ölmüş ve belki savaşta yenilmemizin en büyük sebebidir.

Çanakkale'de Mustafa Kemal vardı,Doğu Karadeniz'e gidip kaybedilen yerleri alan da oydu.

Genel olarak bakıyoruz Atatürk dışında hiçbir başarı kazanan komutan yok.Atatürk dışında hiçbir komutan yenilgi almadı ama elinde asker olmadığı için geri çekildi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...