ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Güneş tutulmalarının depremle alakası med-cezir deki gibi de olamazmı? Ay ve Güneşin çekim kuvvetleri filan birleşiyo, denizler yükseliyo filan fayları tetikleyebilir Tetikleyemezmi yoksa:P
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 ya halk salak aslında bilim adamlarında şuçu yok fazla
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 @Bleda allah allah ben olcak demedim ki? sadece "olmayacak tabe lan!!11birbir" şeklindeki mesajlara cevap verdim... olabilirde olmayabilirde... kesin birşey söylemek imkansızdır arkadaş. bak senin için koyu, italik modlardada yazdım. umarım bu sefer anlamışsındır.
Eshevar Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 LastTouch, anlattığın olay zihnimde havanın 1-2 gün bulutlu olması durumunda dünyanın ikiye bölünebileceği fikrini doğurdu. Güneş tutulmasının dünyanın her yerinde farklı şekilde görüldüğü olasılığıyla düşünüyorum ben tabi, cidden her yerde tam tutulma olarak görülmüyor değil mi? bazı yerlerde yarısı falan kapanıyordur diye düşünüyorum güneşin o_O ışığın geliş açısı falan :p
Saeros Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 said: LastTouch, anlattığın olay zihnimde havanın 1-2 gün bulutlu olması durumunda dünyanın ikiye bölünebileceği fikrini doğurdu. hahaha, doğru valla. umarım yarın güneş açar
LastTouch Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 :) ehu guzel yaklasım ama bulutlar sadece gazdan ibarettir gazlarda işigi ve enerjiyi sogurur unutma :D aslında solemek lasım bunu o bilim adamlarına ...
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Defalarca kez akademisyenler tarafından acıklandı,böyle bir etkiyi kesin kanıtlayan delil yok diye. Güneş tutulması sırasında deprem olacağını iddia edenlerinde elinde fiziksel/matematiksel bir teori yok.Sağdece istatiksel cıkarımlarla söylüyorlar bunu. Şimdi sormak isterim,güneş tutulması sırasında deprem olursa elde edecekleri popularite,arkalarından koşacak TV'ler bir yana,ya öne sürdükleri doğru cıkmazsa ne kaybedecler? Güneş tutulması sırasında deprem olma ihtimali ihtimalı %45 miş.Eee şimdi 29 Mart'ta %45 lik ihtimalle deprem mi olacak?,yoksa %55 ihtimalle olmayacak mı? Yaygara yaparak insanları galeyana getireceğine bunu acıklasana be abi?
Utterable Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Birdahaki buluşma 60 yıl sonra. Kaçırmamak lazım. En etkili nereden görücekmişiz?
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Lasttouch o söylediğin teori ile ilgili yayımlanmış bir makale tez calışması var mı? Varsa bir zahmet linkini alabilir miyim?
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Eksi sozluk'ten. "bilim adamları tarafından savunulduğu iddiası asparagas haber olan ilişki. güneş ve ay her sene bir çok kereler aynı hizaya gelirler lakin tutulmalarda ayın gölgesi çoğunlukla okyanuslara, insanların yaşamadığı bölgelere denk geldiği için gözlemlenmez. hani depreme yolaçtığı iddia edilen kütleçekim etkisi biz güneş tutulması görmediğimiz zamanlarda da vardır. eğer böyle bir ilişki varsa sebebi kütleçekimde olamaz zira bu etki biz güneş tutulması görmediğimiz sürece de devam ediyor olabilir. "ayın gölgesi karaların aniden soğumasına yol açar bu yüzden tektonik hareketlerinde düzensizlikler meydana gelir" gibisinden bir iddia bile yanlış ama en azından mantıklı olur. basit lise fiziğinden de bileceğiniz üzre kütleçekim karşılıklı uygulanan bir kuvvettir; güneş ve ay dünyayı ne kadar çok çekiyorlarsa dünya da onları o kadar çok çeker ve gerçekte dünya güneşin, ay da dünyanın çevresinde dönmez, hepsi ikişerli gruplar halinde bir ortak kütle merkezi etrafında dönerler. güneşin kütlesi dünyadan çok çok büyük oldugu için bu etkiyi ihmal etsek bile ay için edemeyiz. (aslında ay ile dünya arasında gezegen uydu ilişkisinden çok bir çift gezegen sistemi ilişkisi bulunur zira ay dünya'ya uydu olabilmek için fazlaca iridir) bunun anlamı şu; dünya, güneş ve ay aynı hizaya gelipte ay güneşle dünya arasına girdiğinde gezegenimiz yerel olarak sistemin en büyük kütleli bileşeni güneşten en uzak, ay da en yakın konumunda bulunmaktadır ve güneş'in kütleçekimi saadece dünaya değil aya da etki etmektedir, haliyle dünya ay arası mesafe de biraz artar. yani bu durum yüzünden dünya'ya normalde etkiyeceğinden daha az kütleçekim kuvveti etkir. olur da hesap yapmaya kalkışırsanız bunları da gözönünde bulundurun diye söylüyorum." Sirius.
LastTouch Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 yazlıkda bi adamla tanısmıstım adam bu iş ustune tez hazırlamıs uni.lerde seminer veriyomus..adam oturup annattı.gayette bilimsel deliller fln sundu gunumuzden ornekler verdi bende inandım acıkcası..daha sonra okula geldiimde cografya hocasıda aynı seyi tekrarlayınca (kadir has anadolu lisesi cografya hocası tomris hanım ,hani belki yine makale fln istersen belki vardır onda :) ) bende heralde gercek demekki fln demeye basladım..bunların benım sozum olmadıgını da soledim ...
zgrw Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 said: Biohazard demişki: "depremlerin, güneş tutulmasına bağlı olduğunu ispatlayan hiç bir şey yok, bu tamamen yalan :)" olmadığını ispatlayan var mı?insanlar varsayımlar la hareket etmezler. eğer ispatlıyabiliyorsan vardır, ispatlayamıyorsan yoktur.
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 "insanlar varsayımlar la hareket etmezler. eğer ispatlıyabiliyorsan vardır, ispatlayamıyorsan yoktur. " Senin dedigine gore demek ki elektrigin var olmadigi kanitlanmadan once elektrik de yoktu.Atom,notron,proton,elektron'un varligi kanitlanmadan once de onlar yoktu? Varligini kanitlayamazsan dahi tamamen ole bir sey olmadigini soyleyemezsin. Hatta bazen oyle seyler vardir ki,var olup olmadiginin,dogru olup olmadiginin ispatini bile yapamazsin(kurt godel'in eksiksiz olmama teorisi.) [ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 20:13 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ]
billur Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 O %45 olasılığı nasıl hesaplamışlar aceba!? "kıçım kare bölü yersen" formülü ile mi? Ne kadar BİLİM ADAMI/KADINI varsa hepsi güneş tutulmasıyla deprem arasında bir ilişki yok diyor,biz hala...sabır,sabır,ya sabır...
ShadowFury Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Hesap filan yok yaa dikkatli okusan anlardın. Sadece istatistik olarak yazılmış "Bilimsel veriler ortada 1973-2002 arasındaki son 29 yıldaki güneş tutulmaları incelenmiş ve görülmüş ki; 66 güneş tutulmasının ardından 30 büyük deprem olmuş! Oran % 45... " 30/66=5/11 Tam olarak bölersek; %45,45.. (45,45454545... diye gidiyo) Bilimsel bir veri değil. İstatistik olarak belirlemişler o kadar...
Apache Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 29 mart gibi oblivion kargoları gelecek fayları çatlatacak patlama o zaman yaşanacak
Nosfe Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Vay be iki işlem iki istatisik nasıl hesapladınız olasılığı.İstatistikte okuyan arkadaş vardı yazık saatlerce uğraşıyorlar haber veriyim de kapatsınlar bölümü.
fiona Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 ben bizim coğrafyacıya sordum.olabilir dedi.faylar arasında sıkışmış enerjiyi hareketlendirebilirmiş güneş tutlması ve bazı doğa olayları..olmaz değil yani..
calimero Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Updated: 9:53 a.m. ET March 31, 2006 TEHRAN, Iran - Three strong earthquakes and several aftershocks reduced villages to rubble in western Iran early Friday, killing at least 66 people and injuring about 1,200 others, officials said. At least 13 tremors jolted the mountainous region throughout the night, Tehran University’s Geophysics Institute said. The U.S. Geological Survey reported a 5.7 magnitude quake shortly before 5 a.m. local time., followed by a 4.7 magnitude aftershock about 15 minutes later. The area had been hit by a 4.7-magnitude quake the day before, according to the USGS, which monitors earthquakes around the world. The quakes were centered near Boroujerd and Doroud, two industrial cities about 210 miles southwest of Tehran, the official Islamic Republic News Agency reported. Hospitals filled to capacity The regional head of emergency response, Ali Barani, said about 200 villages were damaged, some flattened. Barani said hospitals in Doroud and Boroujerd were full to their capacity. State-run television said a total of 66 bodies had been recovered from houses destroyed in Silakhor, a region north of Doroud. The broadcast said 1,200 people were injured. Most people had been sleeping. They ran into the streets in panic and refused to return to their homes. “We are afraid to get back home. I spent the night with my family and guests in open space last night,” Doroud resident Mahmoud Chaharmiri told The Associated Press by telephone. Television showed survivors standing next to their destroyed houses in villages north of Doroud. The ground was strewn with the carcasses of sheep and goats killed by the quake. Such quakes have killed thousands of Iranians in the past, especially in the countryside where construction is often flimsy with many houses built of mud bricks. But initial reports suggested the devastation was not so widespread this time. Rescue teams head to region Officials called on doctors and nurses on leave to get back to work. Iranians are celebrating Nowruz, or new year, and most government offices are closed and their staff on holiday. Barani told IRNA rescue teams had been sent to the region. He said survivors were in urgent need of blankets, tents and food. In February 2005, a 6.4-magnitude quake in southern Iran killed 612 people and injured more than 1,400. A magnitude 6.6 quake flattened the historic southeastern city of Bam in the same region in December 2003, killing 26,000 people. Iran is located on seismic fault lines and is prone to earthquakes. On average, it experiences at least one slight earthquake every day. © 2006 The Associated Press. All rights reserved. Tesadüf mü yoksa bilimin anlayamadığından reddettiği bir gerçeklik mi acaba?.. [ Mesaj 31 Mart 2006, Cuma - 18:57 tarihinde, calimero tarafından güncellenmiştir ]
billur Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Benim her osuruşumdan sonra deprem oluyo yaw. Ahanda bu depremden öncede osurmuştum.
calimero Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Komik değil. İran' da olan depre gerçekten üzücü ve biraz da düşündürücü açıkçası. Güneş tutulması dışında Amerika Birleşik Devletlerinin de hedefinde olan bir ülke olması HAARB mı acaba sorusunu akla getiriyor.
eldiablo Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 Mesaj tarihi: Mart 31, 2006 arkadaşlar lütfen biraz bilimsel düşünün....siz hiç dolunay çıkınca kurtadam oluyor diye eve kapanıyor musunuz? [ Mesaj 31 Mart 2006, Cuma - 21:20 tarihinde, eldiablo tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar