wanderer Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 professor emeritus adam (en azindan o rolde takiliyor, ki hakkidir da gecmiste yaptiklarindan dolayi). emeritus ne bilmiosaniz da pesin hukum vermeyin.
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 bye bye türkçe okunur ve gaza gelinir...
Dela Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 penth neden turkce karakter kullanmadan yaziyosun peki? bildigimiz uzere klavyen ingilizce degil, britanya kopegi mi oldun sen de? elaidi, adam moda acisindan da geri kalmis sac kesimi olsun gozlukleri olsun :(( arkadaslar kacinci defa acildi bu adamlar, vaay kralmis milli degerimiz gurur duyalim diye her sene acilir bu adam ve benzerleri hakkinda topicler. eger kayda deger bisey yapmis olsa zaten bi sekilde ulasirdi. professor diyosan dolu var. cagimizin en parlak dusunurlerinden biri sabanci universitesi kadrosunda, kaciniz duydunuz?
-Wissy Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 henuz bir nobel odulu vb. yok. universiteye evrenkent diyor ama dogruca yerine direkt kelimesini kullaniyor? memlekete bir faydasi dokunmamis simdiye kadar.
-Wissy Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 ha bu arada en genc prof ne yazik ki fotis c. kafatos. 25 yasinda harward'dan almis proflugunu 1965'te. ki ondan daha genc profluk alanlar da var. =[ =_(( [ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 16:38 tarihinde, -Wissy tarafından güncellenmiştir ]
-Wissy Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 ``oktay bey ve nobel odulu hakkinda... herseyden once bu ise bir aciklik getirilmesi sart. yazik ki konu hakkinda pek bilgisi olmayan insanlar dahi, gazi alarak, sanki bizzat sahit olmuslarcasina ve hayatlari pahasina, oktay bey’le nobel odulu arasindaki iliskiyi ballandira ballandira anlatiyorlar. google abiye sorun soylesin; "dokuntulerini toplayanlarin nobel aldigi bu adam", "parmagiyla isaret ettigine nobel verdikleri oktay sinanoglu..” , “nobeloglunobel oktay bey, isteseydi alirdi ama ugrasmadi..” vs vs. gercekten bir insanin bunlari okuyup da sorgulama yapacagi yerde, dusunup arastiracagi yerde, bunlari sasmaz dogrular olarak bellemesine akil sir erdiremiyorum. yani diyelim ki hic arastirmaya zahmet etmediniz, sormaz mi beyniniz "ulan nobel odulu dedigin heykelden ibaret degil ki anasini satayim, 1 kusur milyon dolar veriyorlar. hadi o parayi birak, aklina gelebilecek her turlu arastirma fonunu garantiliyorsun. madem seviyorsun memleketini, madem butun bu maceralara birgun ataturkun portresi onunde, cam cercevede yansiyan kendi yuzune bakarak yaptigin yeminle atildin, alirsin bu maddi manevi kazanclari, ulkene goturursun. alirsin arastirma fonlarini, getirirsin turkiyede laboratuvarlar kurdurur, bir suru ogrenci okutursun. gidersin o torene, cikar kursuye alirsin heykelcigini, bir de guzel konusma yaparsin sahnede veya orada tanistiklarinla; ulkeni tanitir, ogrencilerine imkan verilmesini istersin bilim dunyasindan. bunlari yaparsin, iste o zaman gercek bir vatansever olursun; yoksa oyle ataturk resmine yansiyan kararli yuz ifadeni tasvir ederek yaptigin vicik vicik milliyetcilik kimseyi vatansever yapmaz." ama diyelim ki uzay zamanda bir bukulme oldu, o an bu basit dusunceler, bu temel suphecilik akliniza gelmedi ve bu hiyarligi, oktay beyin turkluk gururunun essiz bir ornegi olarak gordunuz ve devam ettiniz oktay beyin nobel efsanelerini kusaktan kusaga gecirmeye. o zaman da efendim buyrun bu odul hakkindaki gerceklere… nobel odulu, oskar odul toreninde dagitilir gibi dagitilmaz. ne uc bes tane aday vardir, ne adaylar bilinir, ne de hersey satafatli bir gecede belli olur. bilim dunyasinin ileri gelenlerinden, her sene, uzman olduklari konulardaki yeni gelismeleri degerlendirmeleri ve aday gosterilmeleri rica edilir. bu topluluk yaklasik 6-7 bin kisiden ve gruptan olusur. kisi kendini aday gosteremez, gosterirse calismasi ne kadar iyi olursa olsun diskalifiye olur. ustunkoru bir on elemeden sonra, komitenin onune, her dalda yaklasik 100 ila 350-400 arasi aday gelir ve bunlarin calismalari incelenir. daha sonra da kademe kademe ilerlenir ve kazanan belli olur. simdi bu bilgiler isiginda tekrar bakalim "parmagiyla gosterdigi adam nobel aliyor" tarzi goruslere. 7 bin kisinin arasindaki parmaklardan biridir, tek parmak degil. daha onemlisi bir adayi, birden fazla kisi ayni sene icinde bagimsiz olarak aday gosterebilir. daha da onemlisi, komitenin onune gelen ve belli bir seviyedeki calismalar, kimin tarafindan aday gosterildigine bakilmaksizin esit derecede incelenirler. yani nobeli hakedecek bir calismak yapmis biri ne sirf oktay bey tarafindan aday gosterildi diye nobel kazanir, ne onu aday gosteren sirf oktay beydir, ne de, hepsinden once, kimin neyi aday gosterdigi bilinebilir. zira adayliklar ve ayrintilari, daha once de belirtildigi gibi, cok alavere dalavereli olan baris odulu haricinde -ki onu da komite aciklamaz, aday gosterenler aciklar- 50 sene boyunca aciklanmaz. bu da zaten ayri bir muammadir, yani ben de kalkip nobele aday gosterildim desem bunun yanlisliginin kesin olarak ispatlanmasi icin 50 sene beklemeniz gerekir. google’a soralim tekrar, oktay bey ve nobel odulu diyelim; cikan sayfalardaki metinleri tek tek okuyalim. hepsi birbirinin hemen hemen aynisi, cogu ozgecmisinden direk copy paste edilmis.isin garibi hicbirinde de spesifik bilgi yok. ingilizce arayinca, cesitli kombinasyonlar sonucu en fazla 15 hit aliniyor. ve wikipedia disinda –ki o da kendi sitesinden direk ceviri- hicbirinin de oktay beyin nobel oduluyle, adayligiyla bir ilgisi yok. bunlarla yetinmedim, utanmadan oktay beyin resmi sitesine gidip onlara, bir degil iki degil, tam uc tane, son derece saygili bir uslupla yazilmis mesajlar attim. nobel odulu konusundaki ayrintilardan tutun da, ulkemizin altin kasalarinin dolu olmasini neye dayandirdigi konusuna kadar bircok seyi sordum. elbette hicbir cevap alamadim. siz de usenmeden deneyin; belki cevap attilar da gece ben uyurken, yatagimin altindan cikan canavar maillerimi sildi, kim bilir. bunlara bakarak, bu adamin nobel odulu konusunda soyledikleri yalandir denilemez elbette. hicbir derdim de yok aday gostermesiyle, gosterilmesiyle, vs. asil derdim fahri nobel komitesi baskanligi yaptiklari icin olsa gerek, (yoksa sadece bir iki paragraf yazi okuduklari icin degil, yok canim olur mu) bunlari ballandira ballandira, bire bin katarak, dokuntulerini toplayip ondan zamaninda imza alinca heyecandan bayilanlarin nobel kazandigini iddia eden debil zihniyetledir. yahu az mi geldi bu adamin alaninda nobele aday gosterecek kadar taninmis olmasi da, tipki profesorluk yasinda oldugu gibi, tipki kitabindaki bircok sacma iddiasina en ufak –ama en ufak- bir kanit, bir destek gostermemesindeki gibi, bol keseden atip tutuluyor. isteseydi kesin kazanirdi ne demek kardesim? oss mi bu, mahalle maci mi, bu isin perde arkasini nereden biliyorsunuz, o yillarda kimya ve fizikteki gelismelere bu kadar mi hakimdiniz, oktay bey gercekten kesin kazanacagi bu odulu, baslarda bahsetmis oldugumuz argumanlar isiginda almayacak kadar andaval midir, ve daha niceleri.. ama yok, bir kere gaz alinmis, bir kere bu cig buyumus, artik aradan sallayan sallayana. gerci imam osurursa hesabi, oktay bey mutemadiyen, her firsatta kariyeriyle ilgili atip tutar, dupeduz yalan soyler ve bu yarattigi (yalanci) peygamber imajiyla da, tamamen alakasiz konularda hicbir temellendirme gereksinimi duymadigi ve yine dupeduz yalanlarla donattigi argumanlarina (turkce dunyanin en eski dilidir ne demek kardesim ya, nasil olctun nasil bictin, keyboardumu yiyecegim sinirden, f tuslari gitti bile) mesrutiyet kazandirmak isterse, cemaat de ne yapacagini sasirir elbet; "ayni yil 3 nobel alacakti ama onun yerine 23 nisan bayramini kutlamayi tercih etti, helal olsun" ayarinda efsaneler uretir.`` -immanuel tolstoyevski eksisozluk.
MartinLGore Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Oktay Sinanoğlu hayatında böyle bi ayar almamıştır sanmıyorum lol..
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 haahah yahu kend,ini büyütüyor bu adam türkçeyi korumak kollamak lazımda nedir yani ? türk aynştaynı fln diye bi kitap yazmıstı bide kendine gülmüştüm baya afzla gaza gelmiş bi amcamız bence.
forgiver Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 türkiye de başarılı olsaydı keşke ama şartlar malum hele onun yıllarındaki imkan olmadığı için dışarıda başarılı olmuş. adamın posası çıktıktan sonra da türkiye göndermiş amerika işte, oda türkçe ye takmış kafayı.
only_devil Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 dünyanın değil de doğuda son 1kaç yüzyıldır onun kadar genç prof. yoktu.dünyanın değil de doğunun...ama kesinlikle zeki 1 bilim adamı
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Bilimsel olarak çok başarılı ve takdir edilesi bir insan... Evet onunla övünmeli ve yeni bilimsel başarılar için yeni bilim adamları yetiştirmeliyiz. Ama politik görüşlerini bilimde kullanması (politik görüşlerine katılıp katılmamamla ilgili bir şey söylemiyorum içeriği önemli değil önemli olan hareket) hele ki insanları politik görüşleriyle etkilemek için kendi bilimsel ününü kullanmaya çalışması çok büyük bir yanlışlık ve kesinlikle gerçekten kaliteli denecek bir insana yakışmayacak bir davranış.
Öne çıkan mesajlar