Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toplum kendisi gibi olmayanı hoşgörmüyor...

Mino

Öne çıkan mesajlar

elaidi'nin demek istediği, toplumsal kurallarla kişisel düşünceleri birbirinden ayırabilmektir sanırım.
Mesela, bir insanın public bir forumun ilgili bölümüne hayatı hakkında bir şeyler yazması ve paylaşması kişisel düşüncedir.
Ancak iki homoseksüelin sokak ortasında seks yapmaları toplumsal kurallara aykırıdır.
Aradaki çizgi pek ince değil aslında. Bana her ne kadar fark etmeyecek olsa da toplumun bazı kuralları vardır, benim için millet çıplak dolaşsa da fark etmez ancak bu da toplum kurallarına aykırıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

lafa bak "mecburen kavga çıkacaktı" gelip "uyarıyorum ayağına laf sokup kavga çıkaracam" demiyor da kılıfına uyduruyor.

adam sizi tınlamayıp devam etse ne yapacaksın? yine uyarıcaksın yine uyarıcaksın taa ki kavga çıkana kadar.

köylülük bu yaptığınız.
Sosyal ağlarda paylaş

toplumsal kuralları kim koyuyor??Öyle gelmiş öyle gidiyorlar işte..Kim o toplum??AKP iktidarı'nı seçen de toplum yani..toplum aynı toplum..

ha,tabii hangi toplum olduğu da fark yaratıyor.Hollanda nüdistlerin çıplak dolaşmalarına izin veriyor mesela , ya da homoseksüellerin evlenmelerine..
Sosyal ağlarda paylaş

Nüdist ve güzel bayanlar benim evimde de çıplak dolaşabilir, evimin toplumu olarak izin veriyorum buna :P

Edit: Ha ama sadece güzel bayanlar dedim dikkatinizi çekerim, kıllı tüylü herifler olarak çıplak bi şekilde kapıma dayanırsanız odunla kovalarım.

[ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 01:14 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

elitistlik başıma vurdu.
2 gündür sinilerimi bozuyo bu araştırma sonuçları

edik; bi dakka yau bizim aile kentli hep daha nereye gideim?. capon vatandaşlığı falan olursa oraya giderim ama.

[ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 01:18 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ben eşcinsellikle ilgili yorum yazdım sadece :)
sadece kendi yorumumu yapıcam..
Son dönemlerdeki gerek filmler, gerek müzik grupları ve buna benzer şeyler içinde eşcinsellik olgusu gittikçe çok kullanılmaya başladı ve çocuklar dahi bunu normal olarak algılar oldu. Ve bundan 20 yıl önce iğrenilerek bakılan eşcinsellik şuanda insanlar arasında "cool" olarak nitelendirilmekte. İnsanlar modernlik çabası adı altında, "ben eşcinsellere saygı duyuyorum, oda bi seçimdir" şeklinde yorumlar yapıp, iş kendi götlerinin tehlikesine gelince "yo benim tercihim bu yönde" şeklinde cevap vermektedir. konuyu uzattığınız taktirde "aa amma değerli götün varmış" şeklinde cevap almanızda mümkündür.
Eşcinsellik normal bişey değildir ve dolayısıyla onları kabullenme gibi bişeyimizin olması durumu yoktur. Ve eğer yakınımda böle bişi olursa onun anormalliğinden dolayı rahatsız olurum, götümü kaybetme korkusundan dolayı "homofobik" olarak adlandırılan durum degildir bu.
Bide para kazanamayan berberlerin "Metroseksüel" kavramını ortaya atması gibi, kendilerini topluma sokmak için "Homofobik" kavramını sokan eşcinsellere sizde "sen homofobiksin" diyerek destek vermeye devam edin bence. Ben onları normal olarak görmüyorum ve aslada görmicem, bununla beraber homofobik diye bir olguyuda üstlenmiyorum çünkü öle bişi yok zaten.
not: yukarıda kullandığım argo kelimeler, aynen yaşanmış dialoglardan alıntı olduğu için kesmedim, bi kızla aramda olmuştu bu konuşma.

[ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 01:25 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan herkesin düşünce yapısını kendininkiyle bir tutma, uyarmak sadece bir görevdir insan devam eder etmez o ayrı. Ben uyarırım, kendi düşünceme göre görevimi yapmış olurum.
Senin dediğin gibi yapacak olsam uyarırdım kavga çıkarıncaya kadar değil mi?
ama ne yapmışım uyarmamışım orada kavga çıkabilir düşüncesiyle, demek ki yaptığım söylediğin gibi kılıfına uydurmak falan değilmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wildpervert demiş ki;
...İnsanlar modernlik çabası adı altında, "ben eşcinsellere saygı duyuyorum, oda bi seçimdir" şeklinde yorumlar yapıp, iş kendi götlerinin tehlikesine gelince "yo benim tercihim bu yönde" şeklinde cevap vermektedir....
abi benim bilmediğim bir şey mi biliyorsunuz? 10 metre ilerde eşcinsel varken benim götüm niye tehlikeye girsin? ayrıca insanın cinsel tercihi kimliği x y diye niye ona saygı göstereyim baane der geçerim ek bir saygıya ne gerek var?

jsh, haklı olabilirsin ama adamın cüsseli olup olmadığını da biz bilmiyoruz. belki de tırstınız kavga çıkaramadınız neblelim.

öpüşmek suç değilse -ki suç olmaması gerekir- onları uyarmaya hakkın yok. ha ama suçsa ben kafaya koydum gidiyorum bu ülkeden. bu arada rus hatunları mı iyi çekikler mi karar veremiyorum. ama rusya da ne yapacam ki off. votka da sevmem hem.

[ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 01:35 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası şu ana kadar cüsseden pek tırsmadım kavga mecburi olduğu zamanlarda ancak dediğim gibi biz 2 kişiydik, o öpüşken çocuğa birimiz de fazla gelirdi dış görünüş olarak, tabii içini bilemeyiz.
Ben derdimi anlatamıyorum ya, öpüşmek suç diyen yok ama herşeyin biryeri var. Otobüste öpüşmek bence ayıp, bazısına göre değil. Biri babasının yanında sigara içer, biri içmez bunlar biraz göreceli şeyler. Ancak hala otobüste öpüşmenin ayıp olduğu konusundaki fikrim değişmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

ayıp olması yapılmaması gerektiği anlamına gelir mi?

sen aslında ordaki baskınla insanların kişisel özgürlüklerini kısıtlıyorsun, kısıtlamaya çalışıyorsun. yaptıklarının "sence" ayıp olması bu hakkı sana verir mi?

bir özgürlüğük kısıtlanacaksa bu birilerine gerçek fiziksel zararı olduğu için olsun.

otobüste hayvan gibi bağrınarak konuşana tepki göster tamam, gaz çıkarana tepki göster olur, ittirene kaktırana eyvallah, ama niye yani öpüşenin sana ne zararı var?

[ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 01:45 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bak şimdi aradaki ince çizgiyi kaçırmayalım ama.

eşcinselliğin yasaklanmasına karşı olmakla
"eşcinsellik çok güzel yaşayın yaşatın bak ben negzel vurduruyom!" demek arasında nah böyle bacağım kadar fark var.

dışarda bi yerlerde sevişen 2 eşcinselin bana bi zararı var mı?
yok. bana onların zararı yoksa, yasaklanmalarının da anlamı yok. ama bir ihtimal evimde yapmaya kalkarlarsa kendilerini kapının dışında bulurlar orası ayrı.(malikane alana kadar mevzuat böyle)

[ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 01:57 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki saygı duyup kendisi istemeyebilir, ama bunu propagandasal bir mevzuya çekipte, daha sonra ben kabul etmeince, "ne zaman uygarlaşıcaz... " veya "işte medeniyet" şeklinde yorumlar gelirse ben sinirlenirim. konu bu, dediğim gibi yaşadığım bi dialogdan alıntı yaptım ve aynen bu

wildpervert

[ Mesaj 18 Mart 2006, Cumartesi - 02:03 tarihinde, Elbrech tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...