Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi

Llama

Öne çıkan mesajlar

ŞEHİTLER DİYARI -

Avrupalı en güçlü gemileriyle, Çanakkale'yi geçmek için boğaza dayanmıştı. Boğaz bir cehennemi andırıyordu. Her taraf ateş, barut, dumandı. Mehmetçik var gücüyle Avrupalı'nın karşısında duruyor ve etten bir köprü kuruyordu.
Avrupalı herşeyi inceden inceye planlamıştı. Boğaz boyunca tabyalar susturulacak ve boğaz sularındaki mayınlar temizlenecekti. Bütün bunların hepsi hesap edilmişti. Yanlız bir şey düşünülmemiş, hesaba katılmamıştı. Türk'ün vatanını koruma azmi ve Türk Milleti'nin Allah ve vatan aşkı. Halbuki, bunlar çok önemli unsurlardı. Öyle ki, savaşın kaderini bile değiştiriyordu. Kahraman Türk askeri Avrupalı'nın en medeni silahlarına göğsünü geriyor ve haykırırcasına "Çanakkale Geçilmez" diyordu. Kim alabilirdi onun kutsal vatanını elinden ? Uğrunda ölürdü de buna izin vermezdi. Bu yurt, hiçbir zaman onlara vatan olamazdı.
Avrupalı bütün gücüyle Çanakkale'ye saldırıyordu. Fakat, kahraman Mehmetçiğin üstün vatan savunması ile karşılaşıyordu.
Sahip olduğumuz şanlı tarihimizde Çanakkale savaşlarının önemli bir yeri vardır. Ayrıca Milli mücadelemize de önemli katkıları olmuştur. Özgür Türkiye'nin temelleri bu savaşın sonucu ile atılmıştır diyebiliriz. Çanakkale müdafası olmasaydı; Birinci dünya savaşı çok çabuk bitecek ve Türk Devleti paramparça olacaktı. Ancak, bu zafer çökmekte olan yıpranmış bir imparatorluğun içinden geleceği parlak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin doğmasına neden olmuştur. Özgürlüğümüze giden yolun anahtarı gibidir, Çanakkale Savaşları.
Bu güzel diyar için tam iki yüz elli bin kişi şehit verilmiştir. Hiç biri de vatan uğruna canını vermekten çekinmemiştir. Mehmetlerin, Hasanların, Yahya Çavuşların, Seyit Ömerlerin ve adını burada sayamadığım binlerce kahraman cesaretleri bizlerin bugün burada ve bu koşullarda olmamızı sağlamıştır. Ne mutlu bizlere ki, bizler böyle bir milletin evlatlarıyız.
Ey vatan kahramanları! Sizleri ve sizin vatan uğruna verdiğiniz mücadeleyi asla unutmayacağız. Ruhunuz şad olsun. Bizler var oldukça bu topraklar ebediyete kadar Türk yurdu olacak ve yine şehitler diyarı olarak anılacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Biri başmış seksenee
Ötekisi doksanbeş
Aga böyle olmaz ki
Koca millet harcanmaz ki

Biri arap tayfası
Ötekisi gavur mandası
Aga böyle olmaz ki
Koca millet aldanmaz ki vay

Biri sağdan
Biri soldan asılınca
Biri yasaya
Biri kasaya karışınca

Evvel zaman içinde masal olduk
Masal olduk yine

ben de bunu yazayım dedim, nedense kahraman türklerin destanlarını okuyunca bu şarkı geldi aklıma
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada cerrahpasa fakultesinin bir donemi tamamen cannakalede sehit olmustur.

birde bir halk turkusu. Bir o. cocugu bunu gobek atma turkusu yapmis bir dahaki dinlediginizde umarim bu saygisizligi yapmazsiniz. Bahsi gecen 15 liler 15 yasindaki insanlar. Bir cok genc yasinda insan sehit olmus bu savasta.

hey onbeşli onbeşli,tokat yolları taşlı
onbeşliler gidiyor,kızların gözü yaşlı
aslan yarim kız senin adın hediye
ben dolandım sen de dolan gel beriye
fistan aldım endazesi onyediye
giderim elinizden,kurtulam dilinizden
yeşilbaş ördek olsam su içmem elinizden
gidiyom gidemiyom az doldur içemiyom
sen benden gectın ama ben senden gecemıyom
ben dolandım sen de dolan gel beriye.
Sosyal ağlarda paylaş

cannakkale savasinda toplam 225 bin savas disi kalan kisi vardir.

55bin sehidimiz vardir. 10 bin tane kayip. 100 bin tane yarali vardir. 60 binde kacak vardir.(araplar araplar)

215 toplam kayipta muttefik guclerinin. acikcasi icine kan akmayan toprak yoktur oralarda. gidin gorun aglayin oralari
Sosyal ağlarda paylaş

15 liler 15 yasinda olanlar

1315 de dogru ama yas olarak 15 yasindalar yas ortalamalari 15
aci ama gercek

birde yemen savasi vardir ki orda olenler sebil subyan

bana gelip iraktaki cocuklara agla diyenlere onlar benim cocuklarima aglamadiki diyorum. 12 yasinda o kadar cok olen varki yemen cephesinde. Allahin adaleti bu zamaninda dedeleri bizim cocuklarimizi ingilizlerle bir oldurduler simdi allahin adaleti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...