Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amac?


Zegna

Öne çıkan mesajlar

bisi sorucam arkadaslar , gordugum kadariyla hepiniz hararetli bir sekilde wow oynuyorsunuz , tartisiyorsunuz.

yillardir hemen hemen her turlu mmo yu profesyonellik derecesinde oynadim, fakat gercekten wow un amacini anliyamadim.

bissuru yakin arkadasim neden wow u oynamadigimi soruyolar sasirarak , e tamam ulan dedim oyniyacam.

basladigimi varsayiyorum bu oyuna , bi hunter oynamayi planliyorum.

tamam yaptim grindingi , 60 oldum. kastim kastim cok saglam armolarim silahlarim oldu. herseyim mor turuncu item ornek veriyorum.

tamam dedim simdi pvp yapayim biraz , gozlerim portleyene kadar pvp yaptim ve rank 14 oldum , rank 14 itemlarimida aldim bi guzel.

simdi rank 14 olmak ölüm filan demeyinde, isteyen yapar yani :) bizde daoc a ilk basladigimizda RR10 hayal abi diyoduk , simdi kac tane turk var avrupa siralamasinda birinci ikinici olan..

simdi nolacak? bu oyun bitecekmi benim icin? rank 14 olduktan sonra neden pvp yapayim , zaten itemlari almisim. getirisi nedir bu saatten sonra bu oyunu oynamanin?


epic mountumu almisim, en iyi seti armoru tamamlamisim niye pve yapayim? parayada ihtiyacim yok?


her oyunda pvp yapmadan once tamam pve yapman gerekir, gerekli itemlarini tamamlaman gerekir. ama asil guc pvp ile gelmelidir bence, insanlar gozleri portleyene kadar bg lerden cikmiyolarsa bi getirileri olmalidir itemdan baska , oyunda iyi itemin sonu gelmiyorki?

hangi biriniz "tamam benim charim bitti" diyebiliyorsunuz? illaki iyi bisey var.

bu yuzdendirki daoc taki pvp GETIRI sistemi , cogu mmo arasinda en iyisidir.

Birde soyle bi sorum var , rank 14 oldugumu dusunuyorum , saatlerimi verdigimi dusunuyorum oyuna, ve BG de 1v1 de rank 5 birisi tarafindan rahatca oldurulebilirmiyim? ben gunde 20 saat oynayip gunde 4 saat oynayan biri tarafindan neden kesileyim kolayca?


daocta her aldigin realm rank skillerine +1 verir.. wow dada rare itemlara access sagliyor.

daoc ta rr1 warrior , rr10 warrioru kesemez , kesersede cok istisna.

e simdi rank14 te size access saglanan itemlar , pvp de cok buyuk bir fark yaratiyormu?

daoc ile wow u karsilastirmiyorum bu arada , sadece dusundugum mantikli pvp sisteminin bu olduguna inaniyorum.

gercekten uzun zamandir oynayan kisiler bu sorularimi cevaplarsa harbi sevinicem.


evet zordur rank14 itemlari tamamlamak, ama zaten ben itemlari tamamladiktan sonra full pvp mi yapip o emegin keyfini surmek isterim, yapamazsin diyen varsada buyur soylesin , impossible is nothing yani :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Saat sabahın 4 ü olmuş umarım doğru anlamışımdır ne kastettiğini

Şimdi rank 14 biri zaten oynamasını biliyorsa çok sağlam pve gearli bir rakibi yoksa sıradan adama zaten 1-1 de ezici bir üstünlüğü var gerek dps için olsun gerek aşırı hp olsun. Mesela rank 14 setli bir mage in benden en az 1k hp fazlası var ki bu zaten büyük bir avantaj.

Ama benim görüşüm eğer pvp de çok ezici olmak istiyorsan rakibini, anahtar itemlar hep pve den bwl den falan düşüyor. Ayrıca rank rewardları dikkatini çektiyse sürekli yerinde sayıyor, fakat high end instance dropları sürekli daha iyi statlar daha iyi dps olarak yenileniyor. Item açısından baktığında pve de alacağın itemları pvp de kullanman bence daha mantıklı olacaktır. Ben WoW u zaten pvp için yapılmış bir oyun olarak görmüyorum, günde 10+ saat bg gibi saçma sapan birşeyde hk farmlamak çok çekici gelmiyor. Yine de rank 14 yolculuğuna çıkan insanlara başarılar dilerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wispy , en iyi itemlari alinca ne olacak onu soruyorum ben bide.

bwl den mc den aldin diyelim en kral itemlari, ne yapicaksin?

soraki patch daha iyi bi item cikicak onu kazanmaya calisicaksin , yani kafasiz tavuklar gibi sabahtan aksama raidlere gidiyor millet, bu kazandiginiz itemlar pvp de gereken avantaji sagliyormu.

pvp yapmiyacaksan bu itemlari neden almaya kasiyoruz? pvp yapicaksakta bu itemlari alip rank 14 olduktan sonra ne yapicaz? ben bunu merak ediyorum hehe.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben o lafi tartisma cikarmak icin soylemedim , herseyden nem kapmayin lutfen.

pve den kazandigin rare itemlari pvp yapmiyorsan tekrar pve de kullanmak icinmi giyeceksin?

eger oyleyse bu oyun ego tatmininden baska bisey degil demektir diye dusuncelere kapiliyorum :p

pvp yapiyorsanda rank14 ten sonra ne yapacaksin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rank 14 oldum itemlerimi tamaladım artık daha napayım diyosan bu oyun senin için bitmiştir tabiki ama ben hala Baron Run' lardan, Silithusda amaçsızca dolaşıp 2 satte 3 mob kesmekten MC ye girmekten gank yapmaktan ve gank yapılmasında, benim gibi open air pvp seven birisi bulup saatlerce 1vs1 savaşmaktan çok keyif alıyorum. Oyunu item için oynarsanız tabiki bi yerde biter. Bir hunter oyuncusu olarak onyxiadan hala daha çok büyük zevk alıyorum, ve niçin kafanız patlayana, gözünüz pörtleyene kadar pvp kasıyorsunuz anlamadım, rank seti yada herhangi bir set tamamlıyınca ne olcak bundan zevk almadıktan sonra, sinirleriniz harap olmuş bi şekilde 150k honor almalıyım diye dolaşmanın ne anlamı var?

Ben epik at için gerekli 800g kasarken canım sıkıldı soğudum oyundan ara verdim 1 hafta, grind grind bi yere kadar, abartmaz iseni bu oyun bitmez ve her serefinde ayrı zevk alırsınız. Lvl 60 olmama ve üzerimde 7 parça epik ,tem bulunmasına rağmen hala bulguğum görevleri yapıyorum, görev yapmakta ayrı bi zevkli. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yoo sadece pve gayet zevkli ve takım calısması gibi bişey, halı saha mac yapmak gibi düşünebilirsin. Onda "ee bu maç bitti şimdi naapcaz dünya kupasına oynayalımmı?" gibi birşey sözkonusu diil mesela. İlla bu bitti başka bi şey yapiim aha buda bitti başka bi hedef olsun gibi bi mantıkla oynamak zorunda diilsinki. Raidler o kadar zevkli oluoki blizz tamamen pve ye yeni bi mantık getirmiş gibi.

Bunun yaninda pvp de bg lerle sınırlı deil lvl atlarken/60 sonrası ve pekçok yerde karşı faction la karşılaşıosun ki burda gayet fazla pvp sözkonusu ve üstündeki item kalitesinin yanında zeka seviyene/reflexlere/birşeye daha bakıyo genelde outdoor pvp ler.

Bide ego tatmini olan devamlı yeni item için run yapmak gibi gelio bana da (en güçlü olmak üzerine istek başka ne olabilirki?).

daocdakilerde kafasız tavuk gibi =) yanlış anlaşılmasın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

koca adam oldunuz hala oyun oynuyosunuz beh, birakin artik. kas kas sonunda bisey yok zegna, surekli yeni item geliyo onu almaya kasiyo millet. pvp desen ayni bg surekli surekli bi sure sonra o da bayiyo. tek zevk aldigim sey guild oyunda, guildle sacma sapan seyler yapip muhabbet...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyunda Pve > Pvp olayı var sen rank 14 olursun rank 1 bwl ekipmanlı eleman senle dalga geçer :)

Ayrıca şunu şunu yaptım ee sonra lafına da hastayım hangi mmo da herşeyin doruk noktasından sonra teselli aldığın bir şey (ler) varki?
Sadece oyun değil doyuma ulaşmış insan hayattan da zevk almaz.

Zaten oyunu düz mantık üzerine sadece bir yandan oynarsan hiç bir zevk almazsın.Bana kalırsa sadece map leri ve dungeonlarını görmek için oynanabilecek bir oyun.
Ayrıca sonsuza dek ilk günkü heyecanını yaşatabilecek bir oyunun yapılması çok zor.Hem insan düşünceleri ve zevkleri farklıdır hemde insan oğlu tabiri cahizse maymun iştahlıdır ^^

PS : Konunun özüne gelirsek Amaç zevk almak.Ben kendi adıma mutluyum sanırım 3 5 milyon adamda mutlu ama şunu söyliyebilirim ki pvp işi bglerden sonra tamamen fiyasko...

[ Mesaj 16 Mart 2006, Perşembe - 05:07 tarihinde, ad3m tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

emre pvp yapmak icin baslicaksan baslama bence aynen dedigin gibi daoc pvp si sistemi acisindan cok daha basarili.
bu oyunda yukarida da dendigi gibi pve>pvp, hatta Grand Marshall kasanlari gercekten anlamiyorum, ha iyi guildi olmayanlar icin bir cözüm anca.
yoksa oradan alacagin itemlarin her zaman cok daha iyileri instancelarda oluyor.

pve yapicaksan gel yani : )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım mesajı okurken atladığım bir yerler var.Sorular genel olarak sorulmuş buna denk cvp vermiştim.
Her neyse arkadaşımız rank 14 oldu 1 sene sonra karşılaştı bwl den çıkma arkadaşla...

Bir şeymi değişti söylediklerimden?

Sonuç olmadımı gene pve > pvp ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öle uzun uzun destan yazmaya gerek yok bu oyunun yada başka bir oyunun amacını anlatmaya şalışırken. İnsanlar her oyunu iki şey için oynar.

1. Ego tatmini, en iyi ben olacam hastalığı.
2. Hayatımıza bir parca zevk katmak, arkadaş cevresiyle birlikte eylenmek.

Bunu için WoW'dan örnek vermene gerek yok, tavla da böledir, satranç ta, pişti de, futbol, basketbol, KO hatta saklanbaçta amaç aynıdır. Burdan birinin sana hayatın anlamını anlatır gibi "WoW da amaç hedödödür" demesinin bekliyosan zaten yanlış yoldasın demektir.

Ha dersenki oyun bi insan için ne zaman biter? Ne zaman zevk alamaz hale gelince o zamam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uoda kralsan saga sola dolasirken millet senden kacar korkar vb. worldde bir unun vardir. olay bu. wowda o yok. olmek istemeyeni olduremezsin. oldurmen bisi kazandirmaz. olenden de kaybettirmez. o yuzden mankenlik oyunudur. ama kasarken acaip gaz verir. sIkIlmazsin. sakin donup bakma ee simdi diye. o zaman biter oyun. birakirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ilke , Grand Marshall kasanlari gercekten anlamiyorum diyorsun sonrada pve yapicaksan gel diyosun :)

simdi burda bi soru var o zaman , pve deki itemlari tekrar pve de kullanmak icinmi kasiyorsun? yoksa BG lerde guclu olmak icinmi.

rank 14 itemlari aldiktan sonra , pvp kasmam diyor herkes.

asil rank 14 olduktan sonra oyunun keyfini surup pvp de rank 5 adama karsi ezici ustunluk saglamasi lazim.

e diyorsunuzki instancelerdan daha iyi item dusuyor , o zaman pve manyagi rank5 bi adam rank14 adami hoplatir pvp de?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pve pvp mevzusu rank değil iteme bakıyor senin rank 14 de silahtan başka seçebileceğin değişik bir şey yok iken pve giden adam hayalindeki karakteri yapabilir.Rank setleride dengeli aslında ama pve bazlı bakıldığı zaman sönük kalıyor.Pvp de işin içine class çeşitleride giriyor (1 vs 1)
Zaten oyun tek kişilik düşünülmediği için gelen her yenilik toplumsal nitelikte :)
Yani hayalin rank 14 e kasıp veyahut full pve yapıp hayalindeki itemleri alıp gidip tek başıma 10 kişiyi keseyim gibisinden se hiç başlama bile :P
Bu oyunda BG ler kapanınca pvp zevk vermeye başlar.Unutulmamalıki gank edilmeden gank edemezsin ;p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...