geffen Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 2 akraba evlenince her çocuk özürlü olmaz.. özürlü olanlar elemination safhasını geçemeyip elendiler zaten yani bu yüzden prezervatifsiz 100 çoçuk doğursa bunların 29 u sağlam olsa bu da yeni nesilin üremesi için iyi bir skordur. hadi gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 peki o zaman geçemeyen sakat çocuklar neden şu an sokaklarda hala? Ve ilginç güzellik ise o sakatların yok olması evrim olmuyor mu senin deyiminle? Zayıfın elenip güçlünün kalması hayatta :) PİŞTİİİ [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 10:06 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 said: allah ilk canlıyı yaratmış, bu canlı evrim ile gelişip diğer canlılara dönüşmüş. benim fikrim budur işte bu kadar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 o günlerden bahsediyorum.. daha insanın en sadık dostu köpeklerin bile insanı sahanlık yerlerde yakaladıklarında aklını aldıkları dönemde.. biraz hayal gücü olan adam düşünürse özürlü kişiler bunlara karşı biçare olduklarından hepsi ayıklanmıştır. normal olanlar akılları sayesinde sürüsünden ayrılmamış ve uzun yıllar yaşlanana kadar kurda kuşa meze olmamışlardır. evrim konusuna gelince ben zaten evrime inanıyorum.. maymunda topraktan geliyor zaten. pişti mişti değil. direkt KING Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Rahan, birincil olarak benim sölemediğim bir unvanla beni aşağılamaya çaılşman güzel, tebrik ederim seni. Daha ne demek istediğimi anlamadan 0 bilginle ortaya atlamada ayrıca güzel bir tebrik de ona sunayım. İlk canlı gelmiş, tek hücreli bir organizma, durup duruken hadi ben bölüneyim demiş, belki ilerde bişi olur çoğalırım evrim filan geçiririm demiş. o da ayrı bi güzel. Tabi bölünebilmeyi nasıl başarmış o ayrı bir mevzu konusu. Ben ilk canlı diye kıvrandığınız organizmanın evriminden bahsediyorum. Yanlış bir olayda da bu canlılının telef olacağından. Anladınmı? Evrim dersi görseydin, evrimin evrenin yaratılışına kadar gittiğini görürdün. Bilmiyorsan sus bari. Neyse şimdi derse gitmem gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Evrimciler kendi işine bakıyor , bilim yaparak insanlığın detaylarını öğrenmeye çalışıyor , bazıları ise hiç bir araştırma yapmadan sadece evrime bok atıyor. Sonsuz olasılıklı bir sürede kendiliğinden tek hücreli inanılmaz basit bir organizmanın oluşup bölünmesini aklınız almıyor.Ancak allah gibi tamamen mutlak ve mükemmel bir güçün kendiliğinden oluşumu parmağını sıklatarak bütün insanlığı oluşturmasını daha mantıklı buluyorsunuz ? [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 12:25 tarihinde, elm tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Flameoffear arkadasim,burada munazara yapiyoruz.Acikcasi herkez fikirlerini dile getiriyor. Senin universitede biyoloji okuman senin dediklerini mutlak dogru olarak kabul etmemiz anlamina gelmez.Uslubunda ben biyoloji okuyorum ben en dogrusunu bilirim gibi bir yaklasim sezdigim icin soyledim bunu,yanlis anladiysam ozur dilerim. Simdi hayatin nasil basladigi konusuna gelirsek o kozmolojinin/paleontolojinin(yani bunlarin ortak alani) alanina girer. Evrim teorisi evrimin nasil meydana geldigini aciklar,din ile veya bir yaratici olayiyla ilgilenmez.Evrim meydana gelirken hangi mekaniklere, dinamiklere sahipmis,nasil olmus,evrim teorisi bunlari aciklar.Yani evrim teorisi yanlis oldugunu ogrensek bile,ki evrimin yanlis oldugunu Harun Yahya gibi saklabanlar degil gene bilim adamlari ispatlayacaklardir,bu evrimin olmadigina degil,o mekanizmayi aciklayan kuramin yanlisligina isaret eder.Evrimin var oldugu zaten arkeoloji sagolsun kanitlanmis bir sey. En basa hayatin nasil basladigina donersek bilim bunada uygun senaryolar(yani hipotezler) uretmis;mesela Dunya'da hayatin olmadigi zamanlar ozon tabakasida yoktu,bu gunesten gelen yuksek enerjili isinlarin Dunya yuzeyine rahatca ulasmasini sagliyordu... Iste bu yuksek enerjili isinlar,denizlerde zaten onceden var olan ana meraryelden basit yapali,canliligin ilk olusumlarinin meydana gelmesini sagladi:RNA. Ne kadar ilginizi cekiyor bilemem ama astronomide uzak yildizlardan,nebulalardan gelen isik elektromanyetik spektrumdan gecirilerek yapilan incelemelerde, incelenen gok cisminda basit hidrokarbon yapilari bulunmus. Aminoasitlerin yada RNA'nin hidrokarbonlardan daha kompleks ve olusmasi daha zor yapida olmadiklarinida biliyoruz acikcasi. Biyoloji okuyan arkadasa sormak isterim;bu hidrokarbonlar nasil olustu sence? [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 15:34 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 15:34 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 15:37 tarihinde, hikmetozsahin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 adem ve havva olayi benim bildigim sembolik bişi. katolik bi tanidiginiz varsa sorun anlatsin. sayfalarca akraba evliligi konusup yorulmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 aman ged, biri çıkıp adem havvaya sen nasıl sembolik dersin o kuranda yazıyor diye alevlenir şimdi. birilerinin işine geldiği gibi yorumları kabullenmemiz gerekiyor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Kimse biseyi kabullenmeniz icin baskı yapmıyor, düsünce ozgurlugu denen bir sey var. İsteyen bu konuda istedigine inanır diger goruse inanan kisilere hakaret etmedigi surece. Ama zaten burada bunları bir milyon kere tartıssakta kimsenin fikrinin degisecegini de sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 said: İlk canlı gelmiş, tek hücreli bir organizma, durup duruken hadi ben bölüneyim demiş, belki ilerde bişi olur çoğalırım evrim filan geçiririm demiş. o da ayrı bi güzel. Tabi bölünebilmeyi nasıl başarmış o ayrı bir mevzu konusu. Ben ilk canlı diye kıvrandığınız organizmanın evriminden bahsediyorum. Yanlış bir olayda da bu canlılının telef olacağından. Anladınmı? Evrim dersi görseydin, evrimin evrenin yaratılışına kadar gittiğini görürdün. Bilmiyorsan sus bari. Neyse şimdi derse gitmem gerek. oha evrim "evrenin yaradılışınıda" mı açıklıyor? şok! jüpiter omurgalı mı? az sonra! eşeyli üremeye geçen gezegenler uzaya asteroid saçıyor! doğum kontrolü; yeni bir uydu mu? asla! asıl sen bilmiyorsan sus yahu?? evrenin nasıl oluştuğunu geç ilk hücrenin nasıl oluştuğuyla falan açıklamıyor açıklayamıyor, açıklayamaz!?? harun yahyadan gazı alıp mı geldin "kainat nasıl tesadüf olur" diye karşıma?? evrim "bir şekil var olmuş bir şekil üreyebilmiş" ilk hücreden insana ya da istediğin çıta olsun panter olsun o hayvana kadar olan süreci anlatır. yalnızca ve sadece bu. bu kadar. ilk hücre ile ilgili bişiler istiyorsan aç anam var olduğunu iddia ettiğin kitabını, ders notlarını bak ordan abiyogenez, abiogenesis diye. hah oku şimdi onu. onun abiyogenez hipotezi olarak evrim teorisinden bağımsız olduğunu da öğren sonra gel "bilmiyorsan sus" ayakları yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rebelution Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Bilimin açıklayamadığı şeyleri dinler açıklar ve bilim geliştikçe dine antitez geliştirir. Bekliyoruz evrim ve evrenin oluşumunu da açıklıycaklar bigün ondan sonra yine biri çıkıp peki o nasıl oldu diycek. hayda yine araştır.. edit : hehe zar attık tutmadı. silin evreni. baştan hadi! lol.. evrimin tesadüf olduğunu zannetmek de güzel.. [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 16:51 tarihinde, Rebelution tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
only_devil Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 ya genetik bozukluklar herhalde dış çevrenine etkileri ya da tetiklemelerinden 1idir.küçük çaplı mutasyon gibi.aids in insanlara maynundan farklı yolla geçmesi gibi yine 1 şeyler karıştırmıştır bu insanoğlu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 penthin uzun mesajındaki hata 520 nin evrim sayısı olması (aynı zamanda evrim geçirip canlı kalanlar = kazananlar), yoksa dogaya ayak uyduramayıp olen canlı sayısı = katılıp da kazanamayanlar. rakamların dengesizliginden dolayı ben diyorum ki bu ornek hatalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar