thelegbra Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 konu dışında geyiğe saracağını düşündüğümden buraya açmayı uygun gördüm, aslında komik bile sayılabilir ama benim gibi önceden bilmeyenler varsa görsün istedim. elektriği falan hep ders olarak teorik olarak görürüz, ciddi olarak çarpılmış kişi sayısı azdır, bugün elektrik saatindeki bir arızayı düzeltmek için tedaştan görevlileri çağırdım, adam şalteri indirmiş çalışıyordu saatle, e ben de neden bu şalter inik diye şalteri kaldırınca (hahahaha) tedaş görevlisi 220 ile muhatap olma durumunda kaldı :D ee elini çekti ve aa elektrik varmış bunda dedi, döndüm adama "o kadar mı dedim, 220 yokmuydu o kabloda". "ee ne var sadece gıdıklar, sonuçta bir yerle temas halinde değilim ayrıca ayaklarım suda değil, o zaman ölümcül oluyor yoksa 220 bile olsa pek birşey yapmaz" dedi. derslerden ve teknik bilgimden ne kadar güçlü de olsa gerilim değil geçen akım önemli olduğu için üstümüzden akım geçmediği, topraklanmadığımız sürece elektriğin zararsız olduğunu biliyordum ama canlı şahit olmamıştım :D adam ölüyodu nerdeyse :P [ Mesaj 13 Mart 2006, Pazartesi - 23:43 tarihinde, thelegbra tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Adamın bi parmaanı şalterekoyup, bi parmaanı tuzlu suda tutmak lazım. Seri bağlancaklar yani. Sonrası şamata. [ Mesaj 13 Mart 2006, Pazartesi - 23:44 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Bu olaya benzer bir olayda babamın başından geçmişti.Kendisi elektrikçi(eski mesleği), inşa halindeki bir binanın elektrik tesisatını döşeyecek,tıpkı buna benzer şekilde şalter(kofra deniyor sanırım) üzerinde calışırken elektrik çarpıyor(ayrıntıları hatırlamıyorum işte) Elektriğe temas eden elinde bembeyaz, nasıra benzeyen bir şey cıkmıştı...O kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 eet, sonucta akım üstünden gecmiyor, dokundugu yerdeki hücreleri öldürmüş o beyazlık o olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hikmetozsahin Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Teker teker geliyor aklıma ama sanırım bizimkinin üzerinden(yani babamın) akım geçmiş,duvara yapıştırdı diye anlatıyordu. :P Bide benim TV'de izlediğim bir görüntü vardı.Elektrik direğine çıkmış bir teknisyen çarpılıyordu ama öle böle değil di. Parlak bir ışık parlıyor,morumsu bir duman cıkıyor ve teknisyeni aşağıya düşüyordu çarpıldığında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2006 Akımın türünün de önemi var, alternatif akım yapısı gereği kasların ve tabiki kalbin kasılıp gevşemesine izin verebilir. Ne var ki doğru akım hiç affetmez. Daha düşük gerilimde bile bir doğru akım insanı direk öldürebilir. Şebeke elektriği ya da alternatif akım adamı titrettirir, frekansı 50 Hz'dir. Doğru akım ise kasılı tutar, kasların gevşemesine izin vermez. Bir de ek olarak kendinizi yalıtmak vs vs'nin dışında elektrik işlerinizi yaparken sağ elinizle yapmaya özen göstermenizde fayda vardır. (gerçi bazı insanların kalbi sağ tarafta onlar da sol elleri ile çalışmaya özen göstermeliler) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 @ge-ta "...gerçi bazı insanların kalbi sağ tarafta onlar da sol elleri ile çalışmaya özen göstermeliler... " kalp soldadır. sağa geçmez. sağa ekseni kayabilir, sağa doğru büyüyebilir ama yine de soldadır. [ Mesaj 14 Mart 2006, Salı - 21:04 tarihinde, mardox tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Zamanında Thomas Edison'ı dinleselerdi ve Tesla çıkıp acı acı adamı ezmeseydi AC akım kullanan buluşları ile şu anda -belkide- herkesin evinde ve herşeyde doğru akım kullanılıyor olacaktı. Ve öyle böyle de değil. Muhtemelen çok daha yüksek voltajlarda olacaktı. (bizim hocanın dediği gibi) çarpıldığınız anda memlekete beleş gidecektiniz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Mardox, iç organları doğuştan tamamen ters olan insanlar var onları kast ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2006 hayir ge-ta öyle bir doğumsal anomali yok. Çünkü sağ tarafta olmasına engel pek çok anatomik özellik var insan vücudunda ama bu kadar iddialı konuşunca merak ettim bir örnek gösterebilir misin, kalbi sağda olup da yaşayan bir insan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Mardox kusura bakma mesajlarımda bunu iddia eder gibi yazmışım. Bu durumda insanların olduğunu birkaç kez duyduğum için böyle bir anomali var diye düşünüyordum. Lisede iken bir hocam diğer okulda bir öğrencisinin böyle bir durumu olduğunu söylemişti. Söylenti midir değil midir bilemiyorum. Biyoloji ile ilgim lisede iken aldığım ileri biyoloji dersi ile kısıtlı. Branşım da değil zaten. Ama ufak bir arama sonucunda şu 2 siteye denk geldim. http://arsiv3.hurriyet.com.tr/haber/0,,sid~443@nvid~615710,00.asp http://english.epochtimes.com/news/6-2-19/38378.html Bir iddiam yok tekrar söyliyeyim, hatalı bir ifade kullanmışım tekrar özür dilerim, keşke editliyebilsem mesajlarımı. Ama böyle insanlar varsa bir zahmet diğer ellerini kullansınlar. Benim için bu konudaki önemli nokta bu zaten. Elektriği kalbinizden uzak tutun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2006 Bahsedilen anomali situs inversus'tur. Hatta situs inversus totalis dediğiniz anda kişinin organları birebir ters döner. Oldukça nadir bir durum elbette. Sadece kalbin yer değiştirmesine ise dekstrokardi deniliyor. Çapa çocuk servisinde böyle bir kızcağız vardı, maskotumuz olmuştu. Şuradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz; http://www.emedicine.com/radio/topic639.htm [ Mesaj 15 Mart 2006, Çarşamba - 17:39 tarihinde, Qui tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 gerçekten şaşırdım geta sana bir özür ve bir teşekkür borçluyum :) kaynaklar için ikinize de teşekkürler ayrıca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 @ge-ta "...gerçi bazı insanların kalbi sağ tarafta onlar da sol elleri ile çalışmaya özen göstermeliler... " kalp soldadır. sağa geçmez. sağa ekseni kayabilir, sağa doğru büyüyebilir ama yine de soldadır. benim kalbim sağda (inanmıcaksınız ama son derece ciddiyim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 bütün organlarım simetrik olarak ters nillepezden ve nuki yle eskiden aynı okuldaydık onlarda bilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 çoğu insanca bilinen ve çok yanlış olan bir tanım var , bende bölümüm sayesinde öğrendim insanı çarpan öldüren vs voltaj değil amperdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 madem öyle buna birde "voltaj ne olursa olsun (bir kaç milyon volt gibi değerlerde dahil) frekans yeterince yüksek olduğu takdirde hiç bir şekilde çarpılmazsınız" kısmınıda ekleyelim o zaman. alt limiti bilmiyorum ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Frekansla oynayıp kalbin gevşemesi için fırsat tanıdın eyvallah. Kalbin atıyor. Ama şöyle bir sorun var. Milyon volt gerilim oluşturacaksın, direnç yani vücut sabit. Dolayısı ile akımı yani amperi yükselteceksin. Milyon volt'a erişecek akım senin vucudunu ısıtıp kömür eder. Kalbi kurtardın ama yanmayı nasıl önleyeceksin? :) Yanlış anlaşılmasın elektriğin her türü öldürücü olabilir. Ama alternatif akımla doğru akım karşılaştırıldığında alternatif akımda kurtulma şansı daha yüksektir demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Vücuttan geçen akım insanı öldürür voltaj değil.. 70mA üzeri akımlarda voltaja bakmadan ölüm riski taşırsın (yüksek yüzde ölürsün ama kurtulanlar da olur) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2006 Ge-ta'nın da değindiği gibi elektrik bir enerji ve vücuddan yüksek miktarda geçerse çoğunlukla yumuşak dokuda hasara neden olur. Elektrik çarpmış bir adamın otopsisinde geçtiği yollarda bıraktığı hasar gözüküyordu. Kalbini durdurmasının yanında ayrıca yol açtığı hasar da ölümcül olabilir. [ Mesaj 17 Mart 2006, Cuma - 16:59 tarihinde, mardox tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2006 ne adamsın ya, bu yaşta hapiste çürüyecen, azcık dikkatli olsana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar